Gott nytt år!!

Hoppas alla får en trevlig nyårsafton.
Egentligen tycker jag nyår är en rätt överskattad helg men idag kommer E och hennes son hit så vi ska åka lite pulka och ikväll ska vi käka gott och smälla lite raketer. Inget fylleparty för oss alltså *sköööönt*.
Men ha det bra allihop oavsett vad ni har för er. Nästa år komemr nog bli det bästa hittills :-)

Efter frukosten...

...blåste det förstås upp till snöstorm, så vi får helt enkelt sitta inne. Trist. Men det kanske ger sig mot eftermiddagen? *hoppas*
Hoppas iallafall inte det är snöstorm i morgon för då lär vi ju inte se några fyrverkerier.

Perfekt pulkaväder!

tjoho! Ingen snö i luften, ett par minusgrader och massor med snö i pulkabacken.
Efter frukosten tar vi bussen till coop och inhandlar en pulka.

Nu: Frukost!

Shoppinglängtan!

Åh vad jag vill ha ett velourset från Cubus (ett sånt som ytligheter-eleonore har ;) ) men de bruna verkar visst vara slut överallt. Och ett brunt (eller eventuellt mörkblått) set är det enda jag kan tänka mig.
Jag vill ha det att lufsa omkring i hemma. Och senare i vår kan jag ha dem på mina powerwalks *drömmer*
Mina grå mjukisbyxor känns rätt gamla och ofräscha nu.

Soft jullov!

Nu står maten på spisen, det blir ris och fiskpinnar.
Sen ska jag krypa upp i soffan med John Pilger boken och bara myyyysa!

kom i form tjohej!

Nappade på ett erbjudande från i form. Nån tidning måste jag ju ha nu när jag droppat den tråkiga DV.
Jag har ju prenumererat på den förut och då tyckte jag den var bra, fast alldeles för tunn.
Nu tog jag den bara för att man fick med en pulsmätare, stegräknare, pilates DVD och två tidningar för 39 spänn. Jag känner att jag behöver lite nya leksaker nu när jag ska börja mitt nya sunda liv *s* och är den trist så kan jag ju alltid säga upp prenumerationen hi hi

äkta vinterkänslor!

Alltså jag brukar inte vara mycket för vintern, tycker mest det är kallt och hemskt och vill hålla mig inne så mycket som möjligt med värmeljus, te och gosiga tröjor men jag måste säga att det faktiskt är kul med vinteraktiviteter när man har barn.
jag och lillskrutt är nyss hemkomna efter en tur till pulkabacken där vi slängde oss i snön, kastade snöboll och åkte stjärtlapp. Fast det hade förstås varit lite roligare om vi hade haft två stjärtlappar för gamla mamma fick ju inte åka så många gånger.
När det började blåsa för mycekt gick vi hem (vi har inte så långt till backen) och nu sitter skruttfia rosig och lycklig och tittar på (hemska) mora träsk.... snart är det dags för lunch.

Pinsamt TV program

Jag kollade igår på En del av Rosenberg - Sveriges val i fyran. Jag kan ärligt talat säga att jag tyckte det var plågsamt att titta på skiten, så efter två tredjedelar orkade jag inte se mer.

jag förstår inte riktigt vad poängen med programmet var.
För mig liknade det nån slags "på safari i läskiga förorten södertälje reportage".
Det var en orgie i fördomar och anonyma "svenskar" på stan fick uttala sig om hur hemskt Södertälje blivit och deras uttalanden fick dessutom stå helt oemotsagda.

Det mest talande men ändå sorgliga citatet kom ändå från herr Rosenberg själv som konstaterar att Konsum i Ronna lagts ner till förmån för en annan affär (som jag inte kommer ihåg namnet på) där de inte har något "normalt sortiment" samtidigt som han håller i en burk med "exotiskt" innehåll.

Om de nu absolut vill göra ett program om segregation kan de väl ta upp Danderyd eller nån liknande förort, de måste väl vara segregerade om något.

Bilder på kläderna

Tror ni inte att lillskrutt kommer vara snyggast på dagis va?

kofta

byxa

Shoppat till lillskrutt

Var inne på la redoute och impulsshoppade lite födelsedagspresenter. Till Lea blev det ett par byxor och en kofta. Sen kom jag på att det lär ju inte hinna komma fram innan hon fyller år (de är så seeeeega på la redoute) men, men... hon får det väl senare då.
Så nu måste jag ändå ge mig ut och hitta nån kul present innan måndag. Såg ett fint pippi-pussel på Åhléns, det blir bra, pussel kan hon nog inte få för många av.

Älskar min bolero!

Den är så varm och skön och gosig att jag aldrig vill ta av mig den!
Fast smyckestjafset var lite för mycket så det har jag tagit av för tillfället...

dagens outfit är just nu ganska intressant.

Upptill: turkos 49 kronors top (H&M), grå stickad bolero (H&M)
Nedtill: Grå mjukisbrallor strl L (Stadium tror jag)
På fötterna: nada

Övrigt: så naturell man kan bli
Dricker: kaffe
Äter: har precis satt i mig tre chokladbitar ur julklappskartongen, måtte den ta slut snart!

Snön ligger vit på taken...

Endast Anna är vaken. Lillskruttan ligger och snarkar tungt... (i min säng!) och jag sitter här och kollar på brudklänningar *asg* jag ska ju inte ens gifta mig (just nu iallafall)
Men om jag skulle gifta mig skulle jag vilja göra det i en sån här...

dress1

På en strand någonstans där det är varmt...

Dagens

Känner mig rätt söt idag faktiskt :)

Upptill: gröna linnet med paljettkant (H&M), grå boleron (H&M)
nedtill: cheap monday jeansen
På fötterna: vita strumpor
Övrigt: diadem i nyklippta, färgade håret :) enda problemet är att det blir så satans statiskt när det är kallt


Våren är här!

Åtminstone i H&Ms webbshop.
Vilken tur då att jag inte kan komma in där från datorn hemifrån (fortfarande efter ett års krångel *muttrar*) annars hade jag nog shoppat ihjäl mig.
Blev lite inspirerad av att kolla in vad Stina hade handlat, men jag ska nog ha is i magen. Sen ska jag ju gå ner i vikt först innan jag shoppar vårkläder *hrm*

Fast jag blev väldigt sugen på de här vita shortsen (sorry Stina).... tänk tillsammans med en randig top och stora solbrillor. Men nä, jag måste gå ner en storlek först...  inte snyggt med mina korvben

shorts

Blev inga jeans

Hittade precis de jag letat efter, men inte i min storlek.
Jag blir inte klok på de där jeansen alltså, ibland har jag storlek 30, ibland 28 och då är det ändå exakt samma modell. Ja, ja, det var väl lika bra det för de var bara nedsatt 300 kr och då kan jag lika gärna åka till Barkaby och kolla efter jeans. Dessutom har jag ju planerat att gå ner i vikt snart *asg* jo det brukar låta så i början på året...

Shop ahoy!

I morgon ska jag på utflykt till Farsta C med skruttan (hoppas hon är på bra humör då) tänkte försöka hitta ett par jeans på rea och kanske en födelsedagspresent till älsklingen. Fast jag vet nog redan vad han ska få.

usch för rea

Jag gillar verkligen inte mellandagsrea. Folk rusar omkring som hungriga vargar och butikerna är överfulla med fula osålda kläder som ingen velat ha om det inte stått halva priset på dem.

Visst förstår jag att man säkert kan fynda också men för mig känns det inte som att det är värt mödan.
Det enda jag skulle vilja ha just nu är ett par Lee jeans (maddox mellanblå), men vart ska jag börja leta? Har inte lust att rusa igenom 70 affärer på jakt efter en sak som är nedsatt några hundralappar och kanske inte ens finns i den färg jag har tänkt mig.

men om det är nån som vet så tar jag gärna emot tips såklart ;-). Vilka affärer har rea på Lee jeans?

Sovmorgon

Shit vad skönt!
Såhär utvilad var det längesen jag kände mig.
Jag och lillskruttan sov till 10 idag. Nu har vi nyss ätit frukost och lullar fortfarande omkring i våra sovkläder. Hon är så förbaskat söt i sitt pippi långstrumpnattlinne.
Sänder en liten tanke till stackars älsklingen som gick upp halv sju i morse.  Men nu tänker jag njuta sjukt mycket av min ledighet så länge den varar.


Väntar på mat

usch vad jag är hungrig!
Jag tror att de senaste dagarnas frossande har påverkat mitt matsug till det sämre, känns som om jag ständigt går omkring och är småhungrig.
Ja, ja , nu står pastan på spisen. Idag blir det gammal hederlig spagetti med köttfärssås. Hoppas den kan stilla kurret i magen...

Inspiration

Tess lade ut några bilder från Anna Suis vårkollektion som var alldeles underbara. Jag som inte är någon klänningstjej blev helt förälskad.  Kanske är det för att bilderna ser så varma och våriga ut?
Jag tror jag går i ide ett tag...

Winter wonderland

Jaha, nu ser det ut som värsta julsagan utanför fönstret. Och jag som mest är sugen på vår nu. Bort med snö, kyla, hutter, glåmighet och torra fnasiga fingrar. Tyvärr lär man ju få leva med det åtminstone några månader till *suck*.

Ja, jag får väl försöka begrava mig i plugg då kanske. Det borde ju inte bli svårt med tanke på att jag ska skriva C-uppsats snart, men känner jag mig själv rätt så lär jag väl inte komma igång ordentligt förän framåt april nån gång ha ha.

Den här terminen har iallafall gått rasande fort och det är jag glad för. Trots mina rätt så låga förväntingar så hade jag väl trott att kursen praktisk journalistik skulle ha innehållit lite mer praktiska övningar. Ja ja nåt har man väl förhoppnignsvis lärt sig (kanske) om inte annat så har jag ju iallafall fått några nya vänner och det är ju alltid kul...

Leker lite

håller på och flyttar över lite musik till min nya leksak *ler* jag är sååå glad för den så. På min gamla fanns det ju bara plats för ungefär tre album, inte så upphetsande...

Väntar på att maten ska bli klar också.
Ikväll blir det mysig helgmat, rostbiff, pommes, bearnaisesås, majskolvar och vitlökssmör. Och lite senare ost och kex. Jag älskar ost och kex! Härligt mjuk mild brie och några vindruvor.... usch nu får jag sluta för jag känner verkligen hur jag börjar dregla. (jag är hungrig)

Bästa julklappen

från min älskling (som inte skulle köpa nåt dyrt *muttrar*) fick jag en mp3 spelare med diktafon, så nu kan jag spela in alla intervjuer jag gör *älska*


att komma ihåg till nästa jul...

... om man handlar julklappar på julaftons morgon slipper man trängas med resten av världen. Vårt köpcentrum var iallafall heldött.

God Jul allihop!

tack för alla julhälsningar :-) de värmer

Nu är iallafall julafton överstökad så det är ett helt år till nästa gång *pustar ut*.
Det var väl en ganska trevlig tillställning hemma hos svärföräldrarna med älsklingens familj, moster, kusiner och mormor.
Lillskruttan var på sitt allra charmigaste humör, lekte tiger och eftersom hon är enda lilla barnet fick hon förstås sjukt mycket uppmärksamhet... och julklappar.

Lea fick (om jag kommer ihåg allt)

* en findus gosedjur
* bok: tomtemaskinen
* två gittan böcker
* två bamse ljudböcker
* en barbie med kök från mormor och morfar (sliter mitt hår, ungen är tre år!)
* en barbiehäst och bil av farmor och farfar (mycket uppskattad, findus fick rida häst hela kvällen)
* en sjungande björn som man kan spela på läpparna (skitkul!)
* en vandrande elefant som tutar med snabeln (mmm, jättekul ljud *s*)
* stickad tröja och jeanskjol
* pippi långstrump nattlinne
* dvd med mora träsk
* pussel
* memory spel
* mjukisbyxor och munkis
* play do lera gojs

... äh det var fler saker men jag orkar inte komma ihåg mer. Och så fyller hon år om en vecka *iiih* vi får flytta till större helt enkelt

Kvällens....

...mest uppskattade julklapp: mosterns resa till egypten
...godaste: janssons frestelse
...mest oväntade julklapp: pizzagrunka till svärisarna från oss
...lekfarbror: mosters man fick ligga i soffan och snällt leka katt
...skamligaste förslag: svärfar inbjöd mig och älsklingen till finlandskryssning med dans (tillsammans med svärföräldrarna)
...charmigaste: Leabus
...tröttaste: Lea
...roligaste kommentar: "jag vill bara ha en liten skvätt" (gammelmormor när hon druckit upp en hel vinflaska själv)


Det är skönt att det bara är jul en gång om året. Nu kan man äntligen börja ana våren.... eller hur?

Dagens

Upptill: cerise vringad tröja, H&M
Nedtill:  svarta Levi´s jeansen
På fötterna: gröna strumpor H&M
övrigt: diadem i håret! så sött så

Lyssnar på: Kultiration
Dricker: kaffe
Äter: frulle nyss, julvört med skinka mmmm

MIna kläder är här!

Topen och boleron som jag beställde från H&M kom igår. Idag har jag provat dem och de var jättefina! kanske lite stora i storleken, men de går helt klart att ha på sig. Dessutom är det väl större risk att jag går upp än ner i vikt ha ha...  det finns inget mer obehagligt än för små kläder.

Nu kan jag iallafall ha på mig dem i morgon *glad*

Magsjukan verkar också ha varit av den snabbt avklarade sorten för nu mår vi bra igen. Min kom och gick på mindre än ett dygn så jag får väl vara riktigt glad för det. Men jag lovar, det var inte roligt att gå omkring och känna sig sjösjuk en halv dag.

Ny hårfärg

Jag färgade håret igår och det blev faktiskt bra! Inte gult eller konstigt som det blir i ungefär hälften av gångerna. Den här gången blev det en färg från Wella, honungsblond *komma ihåg*


Åh så fina!

Gillar de här trosorna från Frank Dandy.

trosor

kanske inte riktigt så fina, men i samma stil var Åhléns trosorna jag spanade in häromdan

Magsjuka

Jaha, då har den slagit till med full kraft då.
Sambon har legat och spytt halva natten och lillskrutt "bajsar kiss" som hon uttrycker det.
Blir ingen opponering för mig idag alltså, och jag som hade sett fram emot det *surar*
hoppas bara att jag inte behöver göra nån tråkig komplettering.
ja, ja....

Ny shoppinglista

Idag på min lediga dag har jag vandrat lite i centrum och hittat saker jag vill ha /behöver (egentligen behöver jag väl ingenting men ändå) så nån gång nästa år kan jag väl få bränna lite stålar på mig själv (efter hela familjens födelsedagar så det blir väl framåt maj kanske?)

Såhär ser shoppinglistan ut just nu

* grå stuprörsjeansen från H&M
* perfekta kortis jeansen, MQ
* underbara underkläder, Åhléns
* en enorm flaska body lotion (oparfymerad)
* Kånken ryggsäck
* randig tröja

"I feel pretty... oh so pretty"

La la la la la la la la la la..... (a la Jack Nicholson i anger managment)

Nej jag har inte blivit knäpp, man jag har varit och klippt mig så nu kan jag ha utsläppt hår utan att känna mig som Cyndi Lauper. Tjoho!

Ska nog färga håret nån dag också men har lite beslutsångest. Egentligen skulle jag vilja färga mörkt som Alexis Bledel (aka Rory Gilmore) men jag verkar bli mer och mer konservativ med åren så det blir väl någon form av blont. Dessutom passar jag nog ändå bäst i blont hår.
Fast det är kanske inte riktigt Ana-Nicole blont jag tänker mig utan snarare åt det rågblonda hållet, lite Anna Kournikova kanske? Inte för att vi har nåt annat gemensamt än namnet (och magrutorna) men man kan ju inte få allt ha ha.

vad duktig jag är!

Nu har jag redan läst igenom de andras artiklar, har inte fått nått oppositionsschema än så jag har bara skumläst lite, ska gå in och peta sen.

Nu ska jag

* gå till bibblan och låna nya böcker inför jullovet
* gå till Lindex och byta kavajen jag fick av mamma
* besöka frisören
* kanske hämta ut mitt H&M paket om det har kommit

Tjoho! Idag blir nog en bra dag

Medieåret 2005

Snodde den här listan från Mocca

ÅRETS:
Obehagligaste/osmakligaste löp:
Hela bamseklubben spolas ut i havet (jag mår fortfarande dåligt av den)
Sjukaste löp:  Babben återfaller i missbruk(eller nåt liknande, hon åt en godisbit)
Journalist: Zanyar Adami
Scoop: Utvisade Egyptierna
Ord: Allians för Sverige
Mediedrev: Det kollektiva hånandet av F! och Tiina Rosenberg
Dasstidning: DN (för att de inte är bättre än nån annan tidning trots höga ambitioner, dessutom är den jävligt tjock så det räcker att torka sig med länge)
Citat: "män är djur"
Mediekåtaste: Filip o ch Fredrik (kräkvarning!) alternativt Fredrik Reinfelt
Mediehändelse: Måste väl vara Tsunamikatastrofen
Dokumentär: En annandag
Segaste: Kommissionen (ingen nyhet men jävligt dålig serie)
Årets dokusåpa:  FCZ!! Underbar
Tröttaste: Filip och Fredrik (de borde verkligen gå i pension)
Årets pajkastning: Det kollektiva hånandet av F!, innehöll bland annat klippdockor utan bh och med håriga armhålor. Hallå??

Jag vill se ut som Susanne Möller

Programledaren för SVTs kontroll (TV-spels program). Hon har en ascool tatuering på ena armen. EN sån vill jag också ha. Och så vill jag ha mörkt hår och långa smala ben och armar.
Men nej då, jag är en kort och jämntjock smurf med råttfärgat hår. Tack för det gud!!

Blandband Deluxe

Såhär blev blandbandet tillslut....

1. If I used to love you - Daniel Lemma
2. En svår och jobbig grej - Lars Winnerbäck
3.Masters of war - Bob Dylan
4. Ingen neråtsång - Thåström
5. These boots are made for walking - Nancy Sinatra
6. Who bist du - Rammstein
7. Ships - Blue for two
8.  Road to zion - Damian Marley feat. Nas
9. Iron Lion Zion - Bob Marley
10. Kungen är död - Kent
11. Only hope - Mandy Moore
12. breathing - Lifehouse
13. Fix you - Coldplay
14. (eftersom låtval saknades väljer jag)  Strong - Robbie Williams
15. (eftersom låtval saknades väljer jag) Love and anger - Kate Bush
16. Our house - Madness
17. Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström
18.  High school drama - Montt Mardie
19.  Fake tale of san francisco - Arctic monkeys
20. The impression that I get - Mighty Mighty Bosstones
21. Black - Pearl Jam
22. Unsung psalm - Tracy Chapman
23. Everybody here wants you - Jeff Buckley
24. Dunkla rum - Lars Winnerbäck
25. Hallelujah - Jeff Buckley
26: Hurricane - Bob Dylan

och så toppar jag med två bonusspår

28. Blow him back inteo my arms - Moneybrother (jag kan inte hjälpa det)
29. Handsworth revolution - Steel Pulse

Så nu har ni ett alldeles färdigt och klart blandband, funderar på om jag inte ska ta och lägga in alla de här låtarna i min spellista, det vore kul :-)

För att det ska bli ett jämnt antal och för att det är lite lite 80-talsrock på listan slänger jag in en joker

30. Run to the hills - Iron Maiden

Terrorn har börjat

Nu ger jag mig själv utegångsförbud.
Igår när jag skulle hämta på dagis låg det en tjock dimma av krutrök kring busshållplatsen och skitungarna fyrade av raketer hej vilt.
Usch! Jag tycker verkligen inte om att gå omkring mitt i skottlinjen, litar inte på dessa små ligister. Ha ha, känner mig som en tant men jag är förfärligt skotträdd och hoppar till för minsta lilla. Så nu lär jag inte gå utanför dörren om jag inte måste.

Favoritlåten?

Tänkte göra en helt oventenskaplig undersökning bland mina favoritbloggar - vilken är favoritlåten (och man får bara nämna en) kanske kan det utmynna i ett roligt blandband (om det fanns sådana) eller någon intressant insikt. Så varsågod och svara på frågan.
Vilken är din favoritlåt?

Sjysst söndagskäk!

Det luktar gott från köket. Älsklingen håller på och fixar till lite inbakad fläskfilé med gorgonzolasås. Det kan nog behövas efter den här helgen. Om inte annat så för att det är så satans, jävla kallt att tankarna fryser om man inte har mössa på sig.

Var och åt julbord med föräldrarna igår, det var ju gott och så men varför måste de envisas med att dränka oss i presenter och betala allt från minsta bulle till hela julbordskalaset? Vi hade bestämt att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra i år. Som om de skulle bry sig. Alla älskar ju att få julklappar, eller hur? Vi köper bara julklappar för att vi tycker det är så sjuuuuukt kul! yada, yada, yada...
 
Det är rätt jobbigt faktiskt.  Men det är ännu jobbigare att behöva bråka med dem så jag håller käften och låter dem köpa sig lite kärlek, bara umgänget med dem flyter utan större kontroverser. När de har varit här en helg har jag ju iallafall uppfyllt min plikt som god dotter och slipper få dåligt samvete.

Och idag var vi på en plågsam tillställning som min mamma pratat om sedan i somras nån gång. Dramatiserad julvisning av Hallwyllska palatset. Jättekul. Särskilt när man har en sambo som undrar varför man måste gå och kolla på nåt överklassmuseum inne i stan en söndag (kan bara hålla med) men för att inte förstöra den trevliga familjesöndagen drog jag med honom (eller för att undvika frågor av typen, varför följde inte C med? har ni det bra tillsammans? )

Gick och lyssnade på min kära mors åååh, aaah, och titta! och försökte le och humma snällt när hon kom med sina haranger "åh, är det inte fantasktiskt!" "tänk att de byggde ett sånt palats mitt inne i stan" "är det inte det underbaraste du varit på", jag ville ju inte släcka tindret i hennes ögon även om jag tycker att man gott kunde riva skräpet och bygga bostäder för levande människor istället.

Så efter en obligatorisk lunch på max (till min pappas förtjusning) fick vi sätta oss på pendeln igen och åka hem till lugna förorten.  Jag lovar, jag kommer aldrig nånsin flytta in till stan! Det är hysteriskt.

Enda fördelen är att det går t-bana och tåg överallt och att det finns matställen i varje gathörn om man inte orkar laga själv.  Annars är innerstan inte annat än en överhypad, sönderstressad håla med fler bönder än norrlands inland, de har bara bytt skoteroverallen mot designerjeans och dricker övervärderade drinkar istället för hembränt.

Nej, tacka vet jag förorten. Eller förorterna. Alla ställen där det fortfarande bor riktiga människor som inte tycker att barn är äckliga och stör gatubilden.

Uppdatering

blommorna står kvar i trappuppgången, man kanske skulle ta och lägga beslag på dem? ha ha

Freeeeedag!

Jag kände mig allt annat än fredagsfri när jag satt på bussen på väg hem från plugget. Med en riktigt dålig hårdag, tvättarkläder (alla vettiga kläder hängde på tork i morse) och ordens dunderhuvudvärk orsakad av ett alltför lågt blodsocker kände jag mig inte riktigt på topp om man säger så.
Men en pigall (världens godaste chokladbit) hjälpte upp blodsockret såpass att jag orkade gå och handla en fryst pizza och hämta ål-ungen på dagis (det är ungefär lika lätt att klä på henne overallen som att dressera en ål, därav smeknamnetl).

Nu känns allt mycket bättre. Ugnen är på värmning och snart blir det mumsig pizza och mjölk (jag vet skum kombo) till efterätt pepparkakor. Efter det har jag planerat att vi ska krypa ner i sängen och kolla på julkalendern eller vad som råkar gå på TV. Och jag har fått en helt ny DV som jag tänker öppna när lillskruttan har somnat.

jag ska inte:

* städa
* skriva artiklar
* blogga

utan bara slappa och njuta av att vara ensam hemma med världens gosigaste, underbaraste lilla kramtroll (älsklingen är på julfest med jobbet)

Trevlig helg!

Skitläskigt!

Jag måste bara berätta vad som hände igår, det kryper lite längs ryggraden när jag tänker på det faktiskt.
Igår kväll när jag stod och stekte pannkakor ringde det på dörren. Älsklingen öppnade och tydligen var det nån som hade ringt på fel dörr. Han hade glasögon och blommor i handen.
Älsklingen sa på skoj att det kanske var mig han var ute efter.

Tänkte inte mer på det men en stund senare säger C till mig att han står kvar utanför porten. Fast när jag kommer har han förstås gått.

Lite senare ser vi en silverfärgad Audi som står på andra sidan gatan och en snubbe som sitter och tittar upp på vårt hus. När jag står och tittar ut genom fönstret på honom börjar han vinka. Läskigt!
I morse när vi skulle gå till dagis står det en vas med rosor ute i trapphuset (inte utanför vår dörr dock) med en lapp. Jag kunde ju inte låta bli att läsa och på lappen stod...

"Jag är så glad att du finns
messar dig om mig sen
tycker om dig / din"

sitkryptiskt. Jag försökte fundera ut vem blommorna kunde vara adresserade till men i vår uppgång bor vi, en barnfamilj, tre äldre ensamma damer och en lesbisk tjej som har flickvän.

Tänk om det är nåt gammalt ex som blivit psykopat och börjat förfölja mig.
Nej, jag tror inte det och förresten har jag inte så många ex. Den bästa förklaringen är väl att killen var ute efter nån annan men gick till fel port, eller så är det nån i vår port som har en hemlig beundrare, vad vet jag? Fast visst är det lite skumt ändå?

Jag tycker iallafall det är läskigt med folk som sitter jättelänge i en bil och tittar upp mot ens hus...

Stella for H&M

Undrar om den där Stella hysterin var en väldigt tillfällig trend för det finns fortfarande grejer kvar i butikerna, ha ha, vilken miss för de som säljer grejer dyrt på tradera. Fast de kanske får sina saker krängda ändå.
På götgatan såg jag iallafall både jeansen och lite andra grejer, jag skulle kunna tänka mig att köpa jeansen men de fanns inte i min storlek och så blev jag lite småkär i de grå stuprören istället.

NU: kaffe!

Grå jeans

Nu finns det plötsligt grå jeans överallt, och jag som har letat efter det hur länge som helst.  Det är som med stuprörsjeansen, när jag kom på att jag ville ha ett par fanns det inte att få tag på och ett år senare går hela världen omkring i såna.

Ja, jag är glad iallafall att det finns grå jeans. Och billiga grå jeans att få tag på:
Provade ett par på H&M, ett par på Gina och ett par på Top shop igår. De från H&M var nog nästan snyggast, och billigast såklart! Sen finns ju cheap monday jeansen i urtvättad svart också men det är ju det där med rumpan...


Det blir iallafall shopping för min del när jag har råd.....

samlar poäng

intervjuat: katching!
telefonintervjuat: katching!
shoppat julklapp: katching!
fått tillbaka svar på mailintervju: katching!

Shit vad många duktighetspoäng jag har fått idag

duktig 5
lat 1  (ok jag ger mig själv ett latpoäng eftersom jag gick och provade lite kläder till mig själv helt omotiverat)

Me like skor!

Hittade jättesöta guldballerinas på Tjallamallas webbshop. OCh till ett superbra pris! Tyvärr finns de bara från strl 37 *buhu* 
Attans att man ska ha så pyttiga fötter

guldis

Sen såg jag de här kurbitsträskorna. De är asläckra men väääääldigt dyra!

trä

Inte hungrig

Jag borde verkligen äta frukost nu. Men jag är inte ett dugg hungrig.
Kanske ska vänta tills jag kommer in till stan och käka café brunch. Men tänk om jag är jätte-super-hungrig då? Förresten har jag läst nånstans att förbränningen blir sämre om man inte äter frukost.

Och över till nåt helt annat....

Nu har jag skickat iväg mailfrågorna till en del av mina bloggare. Synd bara att det inte är nån som vill ställa upp på telefonintervju. Det hade varit kul.

Katching! En duktighetspoäng till mig idag iallafall....

Duktig 1
Lat 0

Tips!

zionclothing kan man förutom att beställa sjyssta kläder även lyssna på några smakprov ur Ital Skurks julskiva. Najs!

Pest eller kolera?

OK, lillskruttan blev helt överlycklig när hon såg att det hade snöat i morse. Jag själv blev mindre lycklig när jag insåg att det var en tjockt lager blötsnö som täckte marken. Som att lufsa omkring i en smoothie ungefär. Och mina sköna skor går inte så bra ihop med vatten, de blir blöta då.
Alltså finns två alternativ.
Ha de sköna skorna och bli blöt om fötterna
Ha de nya skorna och få ont i fötterna men vara torr

Inget av alternativen känns speciellt lockande måste jag säga.

vad dåligt det går!

Att det ska vara så svårt att hitta bra intervjupersoner. Det måste väl finnas nån som är arbetslös som inte vill ta vilket jobb som helst och som verkligen vill bli intervjuad. Nån?


Anna + randigt = sant

Mmmm, jag gillar randiga saker

den här från gina tricot bland annat. Gina är bra och billigt.

Här är några fler sötsaker.


trosor, Frank Daddy superwear hos Nelly



sött Fred Perry linne (finns hos zoovillage)



supersgullig Svea kofta, också från zoovillage

Långsamma sidor

Gud vad jag stör mig på långsamma sidor!
Var nyss inne på odd molly men den var ju det segaste jag varit med om. Tänkte visa ett linne som jag ville ha därifrån men jag orkar inte vänta på att sidan ska laddas.
Så alla som känner mig eller känner sig manade att köpa en julklapp.
Jag vill ha ett brunt linne med hjärtan på från odd molly! (finns bland annat på Åhléns city... he he)

Konservativa aftonbladet

Idag verkar aftonbladet köra nån slags kampanj om att kvinnor ska veta sin plats eller nåt.
Först ett debattinlägg om hur hemsk Charlotte Perelli är som är ute och jobbar istället för att ta hand om sina barn. Enligt skribenten går det inte att kombinera barn och arbetsliv och försöker man leder det till kriminalitet och missbruk när det stackars försummade barnen blir större. Den gamla bliden av modern lever och frodas minsann. (fast var är pappan i artikeln?)

I nästa debattartikel varnas det för att feminismen gått för långt. Det är minsann inte jämställdhet man är ute för inom de feministiska leden utan att kvinnorna ska ta männens plats och männen ska vara hemmafruar (ja herregud hur skulle det se ut! *fniss, fniss*)

Och i nätfrågan vilket som är värst att bli kallad "sexist eller feminist" vinner feminist med 58,7%
Jag vet att man bör ta aftonbladets undersökningar med en stor näve salt, men jag kan inte undgå att tycka att det är rätt tragiskt ändå även om hälften av de svarande har gjort det på skämt.

Den feministiska backlashen känns som ett faktum, och jag som inte vill vara hemmafru *ryser*

fru

Inget asos!

Shit pommes frites!
Gick in på asos för att kolla på de söta skorna jag tänkte köpa och fick se att deras lager har blivit skadat efter explosionen i oljedepån i England, så nu är hemsidan nere och det går inte att beställa nånting.
Hoppas den kommer upp snart igen.

Ännu en taklampa

lampa

Den här från mio är väl läcker?
Jag har försökt göra mitt bästa för att övertala älsklingen om att den kommer bli urtjusig i sovrummet men han tycker den är för porrig. Jag tycker den är grym!

arka vs barcelona

jag behöver en stol att ha i sovrummet. Den ska främst användas till att lägga kläder på men det är ju ett plus om den är snygg också. För tillfället har vi en ful pinnstol från Jysk som inte alls passar ihop med sovrummets numera ûberlyxiga känsla.

Jag funderar på en arka (grymt snygg form)

arka

Eller en barcelona (drömfåtöljen) men en sådan kanske förtjänar ett bättre öde än att fungera som klädbetjänt? Sjukt snygg är den iallafall och den skulle passa bra med känslan i sovrummet.

barca

Arkan hittade jag på retromoderndesign där det fanns sjukt mycket snygga grejer att frossa i. Eller  vad sägs om det här ägget för blygsamma 48 000 kronor. Jag erkänner att jag drabbas av habegär när jag ser den.

agg

Tänk er den i ett mysigt ombonat bibliotek. En kopp mjuk latte och en riktigt bra bok. Fast jag skulle nog vara för rädd att spilla kaffe så jag skulle nog inte våga krypa upp och mysa i en nästan 50 000 kronors fåtölj. Ja, ja drömma går ju.

Barcan såg jag hos living like leon men med tanke på att de säljer massor med plagiatgrejer så kan den knappast vara äkta va?
 Eller jo, det kanske den är... jag vet inte jag. Dyr som tusan iallafall. Men 7000 spänn är ju iallafall inom räckhåll. Det krävs kanske lite uppoffringar men är åtminstone mer överkomligt än ett 48 000 kronors ägg.

Aaaah! jag har definitivt drabbats av babylonsjukan. Bara tanken på att köpa en fåtölj för lika mycket pengar som en mindre bra begagnad bli är ju sjuk!

Shoppat!

De hade fått in fler plagg på HMs webbshop så nu har jag beställt topen och boleron *glad*. Jag hade 100 kr rabatt också så det blev bara 250 spänn, ganska som hittat. Jag hoppas att de kommer innan jul så jag kan ha dem på julafton. Det stod ju att de skulle levereras v 51 men man kan ju inte alltid lita på det.

Ångest och tvångstankar

Det sista älsklingen sa till  mig innan han gick var "glöm inte att släcka i sovrummet".
Jag kom på det när jag satt på bussen till skolan (dit jag fö åkte en timme för tidigt så jag hade inte behövt stressa iväg). Släckte jag lamporna? Eller glömde jag det för att jag hade så bråttom?
Nu kan jag inte åka tillbaka och kolla så ångesten river min själ.

Tänk om jag glömde att släcka lamporna och de står och gassar på full fräs (halogenlampor så de blir rätt varma).
Tänk om det finns något litet sågspån kvar ovanför garderoben, och tänk om det sågspånet blir så varmt att det börjar brinna och bränner ner hela garderoben, sovrummet, vår lägenhet, ja kanske hela huset. Usch, hemska tanke!

Jag såg på fyrans söndagsprogram igår hur fort det kan gå när olyckan är framme. På tre minuter är ett rum övertänt *ryser*.
Snälla nån, säg att jag släckte lamporna.

Var är alla inredningsbloggar?

Modebloggar behöver man inte ens leta efter, det är svårt att undgå dem. Många bra, ännu fler mindre bra. Men inredningsbloggarna vart hittar jag dem?
De vet väl alla att det är trendigt att fixa hemma, som hat-favoriten Ernst, gå omkring barfota och fundera färgsättning med en färgkarta i handen. Men det verkar inte vara. Jag vill ha inredningsbloggar att läsa!
Jag vill bli tipsad om bra inredningssidor, möbelsajter och fixa-hemma-porr.
Var hittar jag den sjukt snygga fåtöljen billigt?
Kan man beställa handgjort kakel från Portugal via nätet?
Var kan jag köpa en bra marockansk sittpuff som tål att stå på balkongen? (inglasad)

Sådana frågor är det jag vill ha svar på....

Så finns det nån som kan tipsa mig om bra inredningsbloggar så vore jag oändligt tacksam :)

Morgonpromenader

Jag har bestämt mig för att börja med mina morgonpromenader igen. Det är skönt att promenera lite innan frukost och så inbillar jag mig att jag blir piggare och gladare.
Fast just idag hoppar jag nog över *s*
Vädret påminner om en riktigt tråkig aprilmorgon och dessutom har jag ont i fötterna eftersom jag envisades med att ha på mig nya dojjorna igår. Hur fan ska jag göra för att gå in dem? Jag får nog testa blöta ragsockor knepet ändå.
Nu har jag precis smällt i mig fyra bitar romrussinchoklad (det var de som fanns kvar i chokladasken och det är ju synd att slänga dem även om de inte är speciellt goda) och väntar på att mitt kaffe ska bli klart.
Känner mig lätt illamående och looooovar dyrt och heligt att jag ska gå och simma i morgon bitti.
(simhallen har stängt på måndagar)

Sovrummet är klart!

Eller ja, i princip.... vi måste sätta upp vägglamporna och köpa en taklampa och förmodligen en sänggavel (det sistnämnda kan bli svårt att enas om). Men själva renoveringen är klar. Det blev så snyggt!
 Andas lyx och...lyx. 
Fondväggen glittrar lite och spottarna över garderoben är sjukt snygga.
När jag har tagit hem en kamera från plugget nån dag ska jag fota lite....

Kommentera mera

Nu har jag bestämt att jag ska skriva minst en kommentar i varje blogg jag tittar in i. Det känns trevligt :)

Favvojeansen

Jag älskar mina cheap monday jeans. Men de har ett fel.
Min rumpa blir inte snygg i dem.
Den blir platt stor och fyrkantig, och jag vill att min rumpa ska se rund, liten och putig ut.
Det är synd för jag skulle jättegärna vilja ha ett par såna här svarta också (har ett par mörkblå) men jag tvekar på grund av rumpan. Rumpan är viktig, tyvärr...

cheap

Bokat julbord

Fick lite panik när jag insåg att det är nästa helg mina föräldrar kommer hit så jag skyndade mig att boka julbord. Det fick bli Clas på hörnet i år igen, men det var ju mysigt förra gången.

MMmm, jag älskar lördagar. Iallafall just nu.
Lillskrutt kollar på superhjältarna, älsklingen tapetserar och jag får sitta helt ostört vid datorn :-)
Innan har vi varit och handlat lite och så har vi fikat. Jag åt en underbar kardemummamuffin med vanlijkräm i och lite svartvinbärsté.  Det känns lagom lyxigt en lördag eftermiddag.

Till middag blir det oxfilé med pommes och haricot verts och bearnaisesås. Kanske en klick vitlökssmör. Och så har älsklingen köpt hem en ny whisky som jag ska provsmaka (bara liiiite) ikväll när skruttis har somnat.

Nya länkar

Nu har jag uppdaterat länklistan lite igen. Eftersom det alltid är den jag utgår från när jag läser andras bloggar så tänkte jag att jag skulle fylla på....

Oooops, bara en massa modebloggar. Känns lite ytligt men vaffan! Jag har haft svårt att hitta vettiga bloggar om politik till exempel. Det kanske inte passar så bra i bloggland? (övertyga mig gärna om motsatsen)
 
De flesta politikbloggar jag läst är skrivna av män med väldigt starka åsikter som (oftast) skriver alldeles för långa inlägg.

Blogginlägg ska vara korta så man orkar läsa dem. Om de inte bara är till för en själv alltså.
men om det är nån som har tips om strålande politikbloggar så skicka gärna en länk...

Typiskt

Grejerna var slut i H&Ms webbshop. Jo jag vet att de finns att köpa i affärerna men det tar mig emot att ge mig ut och leta kläder i julruschen. Så det får nog bli nya kläder efter jul istället...
MEn man kanske skulle kunna beställa skorna från asos iallafall? *sugen*

Musiktipset

Längesen jag skrev nåt om musik. Nu tipsar jag iallafall om att Ital skurk har kommit ut med en julskiva. Har iofs bara hört en låt från den men finns det en skiva med svenska julsånger reggae-style så måste man ju bara ha den ha ha...

skurk

Sen kan jag tipsa lite om Kultirations nya också, grogrund, har inte lyssnat lika mycket på den som på om gaia men den är helt klart bra

Dagens

Känner mig inte riktigt som mig själv idag men ok

Upptill: cerise v-ringad tröja H&M
Nedtill: Svarta byxor (??) från MQ, halvvida ben och aningens för stora (jag var rätt fet när jag köpte dem för tre år sen)
På fötterna: lila (eller heter det aubergine?) strumpor H&M

Ute: verkar vara kallt idag så det blir nog gröna kappan, vit halsduk och bruna peter pan bootsen (känns iallafall som mockasiner i jämförelse med docsen från hell)

Övrigt: kanske ska ha flätor idag :) och smink, måste ha smink så risig som jag känner mig (hint, jag har mens)
Lyssnar på:
göteborgs gosskör sjunger julsånger :D

Inga jeans

Idag är nog första dagen på typ tre år som jag inte har jeans på mig. De är i tvätten allihop.
Jag känner mig som prinsessan Viktoria. Lite tantig och lite fel....

Ja ja min rumpa är ju iallafall snygg ha ha!

Ta hand om mig själv

Nu har jag haft en bad hairday i fyra månader ungefär, dags att göra nåt åt det?

När jag får pengar lovar jag (dyrt och heligt) att:

* klippa håret
* färga håret
* köpa mjuk skön bodylotion
* köpa iallafall nånting på min vill ha lista (se nedan)

Usch jag känner mig rätt risig. Men jag har iallafall mindre rumpa än en människa (som jag inte tål) i min klass he he. Skadeglädje är den enda sanna glädjen...

En liten outfit

sätter ihop en liten outfit av saker på min önskelista...
top och bolero från H&M,  jeans Top shop och skor från asos.

   

Det ser ju riktigt tjusigt ut om jag får säga det själv..... nästa gång jag får pengar  ska jag minsann handla åt mig själv och ingen annan *komma ihåg*

Mat tips

Vad blir det för mat idag månntro?
Jag gillar inte att laga mat, särskilt inte när man gör det bara för att man måste, för att man blir hungrig om man inte äter. Mat ska vara gott och är det inte gott kan man lika gärna skita i att äta.
Min mat blir sällan god.

Idag missade jag att äta frukost eftersom jag skulle iväg så fasansfullt tidigt till skolan. Så nu har jag satt i mig tre clementiner och är inte hungrig trots att jag borde käka lunch.

Så jag kanske hoppar lunchen, men då kommer jag vara aphungrig när det är dags för middag. Inte bra. *sucka*

Alltså funderar jag på vad det blir för middag. Man kan ju inte gärna äta pizza två dar i rad. Dessutom är det inte sådär speciellt gott.

Nä, jag går och äter lite pasta nu så blir jag jättemätt och behöver inte äta mer än en smörgås ikväll. Fast jag har ju å andra sidan resten av familjen att tänka på också. Jag kan ju inte låta min dotter leva på pizza och mackor. Kanske har vi några gamla köttbullar i frysen som hon kan få?

söta saker på H&M

hittade några söta grejer på H&Ms webbshop.
Fast egentligen gillar jag inte att beställa grejer på nätet. Det är iofs smidigt och skönt men det är ändå roligare att prova saker innan man köper dem. Grejerna finns säkert i vilken H&M butik som helst iallafall.

Den här boleron var urgullig

bolero
Och den här topen tror jag skulle passa till ett par grå jeans och bronsballerinorna

top

Uppdatering

Daagens seminarium gick som en dans trots att jag bara hade läst hälften av kurslitteraturen. Jag tror att min satsning på att prata mycket för att mörka mina bristande kunskaper gick hem... *s*
men det är väl det livet går ut på, att låtsas som om man kan en massa saker fastän man bara häver ur sig egna åsikter.

Godmorgon, godmorgon!

Jaha, då var det litteraturseminarium och jag har inte pluggat nånting. D´oh! Ja, jag får väl försöka pladdra på så gott det går. Kanske köra den aggressiva stilen? Anfall är bästa försvar. Hmmm
Iofs så tycker jag att kurslitteraturen var rätt kass (även om jag inte har läst kompendiet) och bara tanken om att det skulle finnas nån slags objektiv sanning att förhålla sig till tycker jag är så absurd.

Det är ju inte drirekt svårt att titta på gamla tidningstexter och se hur samhällsklimatet påverkade det som skrevs. Vilka föreställningar, myter och normer som rådde just då. Men det är inte lika lätt att göra med tidningen som kom igår. Om vi skulle vara medvetna om alla våra fördomar så skulle de ju inte existera eller reproduceras i den grad de görs.

Och det handlar inte bara om fördomar om svenskar vs invandrare utan om allt i samhället. Fördomar om hur män och kvinnor ska vara. Schablonbilder av innerstan/förorten, synen på lågutbildade, lantisar, Leffe på fabriken i Karlstad. Allt som skrivs genomsyras av våra fördomar och det kanske måste göra det... kanske måste följa någon slags berättarmall för att vi över huvudtaget ska förstå vad det är vi läser. men att påstå att det går att lyfta fram sanningar på ett objektivt sätt utan att lägga in värderingar eller fördomar är inte bara naivt det är korkat.

Men visst kan man säkert göra bra journalistik utifrån de förutsättningar man har, särskilt om man är medveten om att man har en massa fördomar och aktivt går in för att ifrågasätta dem. Det tror jag.  Men jag tror man ska akta sig för att sätta sig över hela journalistkåren och tro sig vara så mycket bättre, fördomsfriare och klarsyntare bara för att man har läst en bok.
Objektivitet är väl också en föreställning som man kanske kommer skratta åt om 20 år... ha ha

Fast på asos

Åh vad många fina ballerinaskor det finns på asos! Vill ha ett par av varje ju

först fastnade jag för de här
  
men de fanns inte i min storlek, sen såg jag de här glittriga

 vad är snyggast, bruna eller svarta?
 
 men till slut hittade jag de här underbara bronsfärgade med lite sandalkänsla
 
 åh jag vill ha! vad säger ni, ska jag slå till? Fast jag kan väl inte gärna bara beställa ett par skor för 14 pund och börjar jag beställa fler saker lär det ju dra iväg snabbt.... men jag är lite kär

eller vad sägs om de här

trosor

fullkomligt underbara men helt osannolika trosorna... vet inte om jag ska älska dem eller avsky dem. Lite ankstjärtsvarning kanske?
Även de från asos


känner för lite tröstshopping

skor

Om inte Stina köper de här söta från asos så tänker nog jag göra det


Antiklimax

Vilken rådålig start på min dag alltså.
Först missade jag bussen, så jag tog tåget istället, tänkte byta i älvsjö men satt och läste metro så jag åkte för långt och fick byta vid södra station istället. Missade förstås tåget och fick vänta en kvart.
Väl i skolan var jag redan en halvtimme försenad till mötet med läraren och han var förstås inte kvar.
Jag som hade förberett värsta försvarstalet om varför min artikel kanske inte var bäst skriven men iallafall den bästa nyheten.

Så uppumpad med adrenalin och stressad som fan gick luften ur mig när jag läste svaret på gårdagens syrliga mail som jag skickade tillsammans med den omarbetade artikeln.
"bra jobbat! den är mycket tydligare och nu godkänd"

Fan! Jag ville ju bråka, försvara mig och häva ur mig alla mina frustrationer på en företrädare för den här kasa utbildningen. Vad får man för det.... bra jobbat! *surar*

*mutter mutter*

Sega jävla gubbe! kan han inte lägga ut kommentarerna och vilka som ska komplettera så man kan få veta nu då....

Dagens

Är rätt nöjd med dagens outfit faktiskt. Synd bara att jag var tvungen att åka så tidigt till skolan idag så jag inte ens hann borsta håret. Rufsigt hår och påsar under ögonen tar liksom ner helhetsintrycket en del.

Upptill: Brun v-ringad tröja (H&M)
Nedtill: cheap monday jeansen
På fötterna: vita strumpor

Övrigt: nyduschad
Lyssnar på: kaffebryggaren (finns det ett mysigare ljud?)

Dagens roligaste: när A mitt under seminariet spillde ut en kopp kaffe över hela bordet och halva golvet *asg*

Jippii!

Kom på att jag inte har druckit nåt kaffe idag. Så nu kan jag ta mig en kopp med riktigt gott samvete. Skööönt!

Under cover

Jag hade tänkt skriva nåt om det riktigt urusla programmet med Charlotta Flinkenberg men vet inte om jag orkar.

Det är faktiskt ganska kul att se på eftersom det är så pinsamt dåligt. Först trodde jag att det var ett slags skämtprogram som gör parodi på Insider (ännu ett höjdarprogram på trean) men det är ju på riktigt! Ho ho. Jag blir alltid lika förundrad över hur de kan visa sånt på TV för det är ju så pinsamt att jag måste blunda med ena ögat *fniss*

Tanten uttrycker sig som en fjortis, särskilt i scenerna när hon sitter och knapprar på sin dator som en dålig sex and the city kopia, men det är väl sån man blir av att jobba på vecko revyn för länge kanske.
Och deras under cover reportage med dold kamera är nästan lite rörande. Tänk att de avslöjade att man inte kunde bli programledare på en femtimmarskurs! Och att Claes Elfsberg inte hade gått TV skolan hi hi

Jag såg tyvärr bara halva programmet igår, sen somnade jag. Trist, för jag har ändå nån slags hatkärlek till den självgoda charlotta som struttar runt och gör bort sig.

Nu ska jag dricka mitt te.

Over and out

Mera möbler

När jag ändå är i inredningstagen.
Såg ett jättesnyggt bord på Asko i helgen, tyvärr är bilden inte så bra men det var en cool form på det, inte rektangulärt och inte ovalt utan... ja nånting mittemellan.

askobord

Fast jag gillade inte stolarna. Helst skulle jag väl ha riktiga Myran till men de här från Mio är också ok.

miostol

Sen när vi har gjort om köket i vår lägenhet och slängt ut matbordet (vi ska ha matbord i vardagsrummet istället) vill jag ha ett litet barbord med två såna här stolar, även de från Asko.

askostol

Vilket är snyggast till ett vitt kök, röda eller svarta?

Städnojja

åh vad skönt det är att ha det rent och fint omkring sig!
Nu har jag städat överallt, torkat och dammsugit, tvättat och vikit och till och med städat bloggen! Införde en ny kategori så jag var ju tvungen att ändra lite he he

Om en timme är det cityakuten men först ska jag bada. *mmmm skönt*

Sovrumslampa

Vi har fortfarande inte bestämt oss för vilken taklampa vi ska ha i sovrummet. I helgen var vi och kollade runt på några olika.

Två sådana här ska vi ha som sänglampor



Men vad ska vi ha i taket?
Några alternativ vi har tittat på kommer här...

   

Jag gillar den första och den sista bäst men den första är nog utesluten eftersom den kostade nästan fyratusen spänn! Och det är lite för maffigt tycker jag (även om det inte är jag som betalar *s*) men vad tror ni? Vilken av de här passar bäst?

Dagens

Upptill: brun v-ringad tröja (H&M)
Nedtill: ljusblå Divided jeansen
På fötterna: ljusrosa strumpor, svarta Dr Martens, benvärmare (inuti skorna för att undvika skavsår men aj aj det har jag fått ändå på andra ställen)
Ytterkläder: röd skidjacka, vit halsduk

Dricker: kaffe igen!
Lyssnar på: Tvättmaskinen
Läser: kommunartiklar

produktiv idag

Idag har jag gjort saker minsann.

* gjort klart kommunartikeln (för sent men dock)
* läst alla andras artiklar
* skrivit diskussionsfrågor till seminariet
* läst i tråkboken
* svarat på mail (åh, jag är så dålig på det)
* blivit fånigt stolt över att se min artikel tryckt i kårtidningen :-)
* samt beklagat mig lite för D och A

Nu ska jag åka hem, hämta Lea, städa köket, sätta på en maskin tvätt, vika tvätten som hänger på torkställningen, bädda sängen och putsa vardagsrumsbordet (varning! köp inte bord med glasskiva om ni har barn)
Av nån anledning känner jag mig lite stressad... kanske skiter jag i ovanstående (inte hämta Lea förstås) och går och tränar ikväll istället. Ikväll är det core.

Mina skor är här!

dr martens

Köpte ett par sprillans nya dr martens på tradera för ett superbra pris! Och nu har de kommit. De var verkligen nya och så stela att det känns som att gå omkring i ett par slalompjäxor. Men jag ska nog gå in dem rätt fort även om jag ska slita hål på hälarna på köpet.

Jag kommer ihåg när jag köpte mitt första par. Jag var ung och dum (14 år) och på språkresa i England. Vi hade en heldags shopping i London och självklart skulle jag ha på mig dem på en gång. Efter många timmars travande hade jag fått stora blåsor på mina fötter och gick in på Boots (heter det så) och köpte skavsårsplåster, det hjälpte lite.

De där skorna blev mina favoriter och de höll nästan 10 år trots att jag misshandlade dem rätt rejält (en gång målade jag dem lila med skofärg och när jag tröttnade var jag tvungen att skrapa bort färgen med en kniv).
Så jag hoppas på många fina år med mina nya kängor. Skål!

Jag hatar tonårspojkar

...eller tja, hatar och hatar, jag tycker iallafall väldigt illa om dem. Särskilt i grupp.

I fredags när jag var ute på min mardrömspostrunda (i snömodd och isisgt väglag) gick det förbi tre killar, en stund efter att de passerat känner jag *blaff* och mitt i postväskan ligger en stor snöboll.
Vad gör jag?
Ingenting.
Jag kunde inte gärna släppa cykeln och springa efter dem och att skrika och skälla på dem hade inte gjort nån skillnad, då hade jag säkert överösts av fler snöbollar.
Men jag blev så arg så arg och fortfarande när jag tänker på det blir jag förbannad.

Sen igår stod det några av samma sort och kastade snöbollar på alla bussar som åkte förbi på vägen utanför vårt hus och jag kände verkligen en stark olustkänsla bara av att gå förbi på andra sidan vägen.

Jag tror att min aversion mot tonårspojkar kanske liknar den folk med hundskräck känner. Helst tycker jag att de borde låsas in nånstans...

Fast det värsta är väl sorten som aldrig växer upp utan fortsätter vara tonårspojkar långt upp i trettioårsåldern *ryser*
De där som inte kan prata ordentligt utan måste bröla i grupp. Som kommer med sexistiska kommentarer och som kallar andra män med lite stil för bögar (och menar det som något nedsättande).

Tonårspojke är alltså inte en ålder, det är en mental rubbning

Saker som inte är lämpade att göra med en cykel

* försöka ta sig fram i decimetertjock snömodd
* försöka ta sig fram på ren blankis
* försöka ta sig fram i decimetertjocks snömodd som har frusit till is
* försöka göra ovanstående med en tungt lastad postcykel

...brevbärare borde fan ha hjältestatus

Realitycheck

Det är ganska skönt att komma ut i verkligheten när man suttit instängd i skolan för länge.
Igår jobbade jag och det ska jag göra idag med.
Vad betyder det? JO att jag definitivt kommer spräcka deadline för kommunartikeln. Men det skiter jag faktiskt i. Jag hade inte strävat efter VG iallafall.

Jag måste helt enkelt jobba, det är min motivationshöjare och motivation behöver jag verkligen just nu.
När jag jobbar känner jag alltid att det var rätt val att börja plugga. Att jobba som brevbärare resten av livet känns verkligen inte lockande. Sen är det ju skönt att få lite extra pengar.
När jag inte jobbar har jag inga pengar och att vara pank är jobbigt.
När jag har pengar är det lättare att plugga.

jag vet inte riktigt hur det hänger ihop men det känns bra att jobba iallafall.
Sen är det faktiskt ganska skönt med lite kroppsarbete nån gång ibland (när man kan välja själv). Igår somnade jag som en stock när vi kollade på efterlyst. Och så utvilad som jag känner mig idag var det längesen jag var...
Nu bär det av till posten!
Over and out

Adventsmys

Igår träffades gänget från gamla klassen och hade lite mysigt med glögg, lussebullar och nötter. Sist det hände var väl ett halvår sen, men oj vad mysigt vi hade det!
Det är ganska befriande ändå med folk man träffar en gång i halvåret och ändå känner att man fortfarande har saker att prata om :-)...
Fast en gång i halvåret är förstås på tok för sällan.

star

Avgiftningen är avslutad

Nu dricker jag kaffe igen... aaaah!

RSS 2.0