Helt uttröttad

Känner mig som en väldigt färdiganvänd disktrasa.
*note to self* Inte åka och shoppa med överenergisk trotsig, sjukt ihärdig unge helgen efter lön... aldrig mer.

By the way renoveringsbloggen är uppdaterad...

God morgon

Fast jag har ju snart varit uppe i två timmar så det är väl inte riktigt morgon för mig...

Jag är lite shoppingsugen, ska försöka få med mig älsklingen till Farsta C och shoppa lite kläder till lillskrutt kanske? Hon växer ju som jag vet inte vad. Lång har hon blivit. Och nya sneakers behöver hon. Jag med förresten. Det har jag sagt länge nu.

Min shoppinglista:
* skor till klänningen
* sneakers
* klippning (inget man shoppar kanske men, tja ni fattar)

sen ska jag bara shoppa till gosungen, måste hålla igen lite för nästa månad blir det inte mycket pengar *surar lite på CSN*

Lillfisen bajsar

mitt barn (som är det bästa i världen by the way) sitter på pottan och leker med sina plastdjur och sjunger för full hals.... livet måste vara bra skönt när man är sådär liten.

Idag ska vi ut i det gråtrista vädret och städa gården. Jag ser verkligen fram emot det.... hatar grannsämja. Usch, jag vill bara gräva ner mig i sängen och inte gå upp idag. Inte tvingas vara trevlig och äta pizza med en massa folk jag inte känner.

Outar webbtidningen

OK, nu är det officiellt.
Slummer.se har världspremiär på fredag 5/5.
Fan! Nu finns ingen återvändo, nu måste det bli bra...

Så duktig så

nästan, nästan klar med uppsatsen. Men gud vad jag känner mig grötig i huvudet nu.

Fick mail idag om att sista inlämningsdag för uppsats är 5/6 så det är ju luuuugnt. Men jag har ju en massa annat att göra också. Nu har jag skjutit min egen deadline en vecka men nästa vecka är definitivt min sista deadline för inlämning. Då hinner jag ändra och komplettera om det skulle behövas.


Bad hairday

Ok, jag har mens. Då får jag finnar, fett hår och känner mig allmänt ful. Men jag tänker ändå göra en dagens för att det var så längesen sist....

bad

Upptill: vitt brottarlinne H&M, svart finstickad tröja H&M, rosa jacka Fred Perry (när det blir lite varmare tar jag av mig den svarta tröjan, på så sätt slipper jag släpa min tjocka jacka till stan)

Nedtill: mina ääääälskade Acne Hep, kommer aldrig ta av mig dem, de sitter perfekt

Ute: smutsrosa loafers + halsduken + solglasögon

Stay or go?

Igår lyckades jag impulsshoppa en klänning. Väldigt underligt för att vara jag men den kostade bara 299 och det fanns en i min storlek kvar.
Men ska jag behålla den eller inte?

Jg har bestämt mig för att om jag behåller den ska mamma få tillbaka sina klänningspengar, eftersom den var så billig. Men jag köper hellre en billig klänning som jag kan använda flera gånger än en dyr som jag bara kommer använda en gång. Även om jag får den betald.
Så här är bilderna på klänningen... jag är så risig i håret så mitt huvud får ni inte se ha ha

sidafram

Jag tänkte ha ett par skor med lite klack till också, men det har jag inte orkat kolla på än.
Så vad sägs, ska jag lämna tillbaka den eller inte?

Uppdatering

Renoveringsbloggen är uppdaterad med nya bilder från vårt rivningsarbete.

Är det konstigt att man laddar ner musik?

Jag tänker ta ett litet exempel från verkligheten.

För ett par veckor sen fyllde min svärfar år, vi köpte en bärbuske till honom och eftersom han gillar musik så tänkte vi köpa en skiva. Nu har vi ingen skivaffär där vi bor men iallafall ett par ställen där de säljer skivor och av vad jag har sett har de en ganska stor skivavdelning.

Vi gick in på första stället där de säljer skivor. Efter en halvtimmes bläddrande hade vi fortfarande bara hittat titlar som "absolute dance mania", "raggarhits", "mera raggarhits", "absolute kids 32", "våra svenska 90-tals favoriter" och så nån gammal skiva med Roxette från 1991. Vi tittade på topplistan men den bestod enbart av diverse idol-medverkande och schlager.

Andra stället var likadant. Trots mycken ansträngning fanns inte en enda skiva med beatles, pink floyd eller roling stones. Det enda vi hittade under fliken märkt R var en skiva med Ronny och Ragge.

Till slut hittade vi ett ställe där de faktiskt hade några skivor av klassisk kaliber. Några beatles skivor (inte alla dock) och queen.  Men det tog några timmar. Glada och lättade betalade vi 175 spänn för revolver albumet. Svärfar blev glad och allt var frid och fröjd.

Men hallå? Är det konstigt att folk laddar ner musik när det inte finns vettig musik att köpa? När iallafall 90% av den musik som säljs är rent skräp?
Jag kommer ihåg hur det var på den gamla goda tiden. Då kunde man gå till skivaffären och sätta på sig ett par lurar och lyssna på de senaste skivorna. Men det gjorde ju inte mitt musikintresse större direkt.
Jag hade råd att köpa en eller ett par skivor i månaden och då var det svårt att chansa och köpa sånt man inte hade hört talas om.

Idag känns den gamla skivaffären lika passé som mataffären vi besökte i Bulgarien 1989. Där människor var tvugna att köa långt ute på gatan och när de kom fram till disken kanske brödet var slut och de fick nöja sig med ägg istället.

Skivbolagen är dumma i huvudet om det tror att de ska kunna ha monopol på skivmarknaden och bara sälja sånt skräp som inte kostar mycket att producera. Utvecklingen går helt enkelt inte att stoppa.

Istället för att känna sig lurade på pengar borde artisterna se möjligheterna med nätladdningen. Möjligheten att slippa pengakåta skivbolag och marknadsföra sig själva. Att tjäna pengar på andra saker runt omkring än själva skivorna.
Men så är det väl mest de stora artisterna som klagar. Petter och Per Gessle som känner på sig att de kanske inte skulle klara sig i en värld där musiken är viktigare än pengarna...


Det ofrånkomliga

Jag har drabbats av det som alltid drabbar en när man håller på med ett stort arbete. Förr eller senare. Allt jag skrev sist jag var på KB har totalt försvunnit. Borta. Ut i tomma intet, och jag har ingen aning om hur det har gått till.
Jag var överdrivet noga med att spara allt på mitt portabla USB minne men ack, nej... alla mina hänvisningar och utdrag ur Musikens makt är spårlöst försvunna. Suck, suck....

Ändå så känns det av någon outgrundlig anledning ganska bra. Uppsatsen har antagit sin färdiga form och det är bara en del saker som ska putsas och fixas till. Kommentarer som ska skrivas in, noter som ska kollas och såklart en sammanfattning och litteraturlista. En hel del arbete som återstår alltså men det känns ändå som om det borde kunna bli klart.

Jag  har inte längre ångest...

Stressad

Usch, jag gillar itne det här. Hjärtat rusar, jag kan inte tänka klart, det rycker i benen, ögonen flimrar.
Måste skriva klart uppsatsen
skriva hemtenta
läsa klart boken till muntan
lansering av webbtidningen nästa vecka och inget är klart
komplettering till ett av seminarierna och jag har inte ens läst boken *suck*
höga förseningsavgifter på bibblan
köpa födelsedagspresent till pappa
fan, fan, fan...

Tungt nu

Jag har tänkt göra färdigt uppsatsen den här veckan men det går seeeegt.
Har ingen inspiration och kommer inte på vad jag ska skriva. Ändå har jag inte mycket kvar.
I morgon blir det KB hela dagen iallafall. *suck*

irriterande

Det är oerhört frustrerande att diskutera ett ämne med någon som inte förstår vad man skriver.
Jag försöker verkligen vara pedagogisk och ta upp exempel, men människan fattar fortfarande inte. Enda anledningen till att jag fortsätter är för att jag verkligen är intresserad av svaret.

Om det inte är sociala faktorer som ligger bakom att fullt normala kvinnor opererar brösten, vad är det då?

men jag får nog se mig besegrad av dumheten...

Obloggad

Har inte orkat blogga så mycket i helgen så här kommer en sammanfattning:

Lördag: riva vägg, (tog kort, lägger upp dem på renoveringsbloggen såsmåningom) bära ner vägg till containern *phu*, städa, städa, städa bort allt byggdamm
Söndag: Lunch + bio (Ice Age2) med lillskrutt E och hennes son. Massor med popcorn och godis = ont i magen. Sedan hem, äta sallad, titta TV
Nu: söndagsångest, ska jobba i morgon *blä*

Riva, riva, riva!

Vad kul det är att riva ut saker. Jag är nog en liten destroyer innerst inne *moahaha*
Bilder finns i renoveringsbloggen.

Suck

Vår granne är lite i pratgladaste laget, och han är inte lätt att göra sig av med när han dragit i sig några öl.
Nu drog han med sig älsklingen ner till våra inavlade grannar på ettan också.
Men känner jag min man rätt så försöker han nog ta sig därifrån rätt kvickt.
Så går det när man inte kan säga nej ha ha

Min mamma är rolig

Hon är så orolig att jag inte ska ha klänning på mig när pappa fyller år att hon har satt in "klänningspengar" på mitt konto. Igår ringde hon också och ville att jag skulle köpa ett par skor.
"när du handlar klänning kan du väl köpa ett par skor också? De hade sååååå söta på Zara".
Så nu är jag utkommenderad att shoppa på Zara, ha ha, min knäppa lilla mor.

Nu ska jag ut och jogga

Wiiii!

Nu kommer jag in på H&Ms webbshop igen, från hemdatorn.
Har inte kunnat gå in där på ett år säkert och så funkar det plötsligt.
Skitbra!
Eller inte?
Beror på hur man ser det.... jag ska inte beställa nåt idag iallafall...tror jag

back to the book

Nu har jag gjort som Mocca

och pingat på nybloggat.se
Fast jag tyckte det var lite struligare än på nyligen. Jag brukar glömma att pinga hälften av alla gånger jag skriver nåt också så jag undrar hur länge jag kommer hålla på med det? Ja, jag gör det väl när andan faller på kanske...

Gaaah!

Ingen mjölk!
Så jag måste gå upp och handla mjölk innan jag får kaffe. Jag avlider.... Tur att det är bättre väder än igår iallafall.

Segt med pluggandet nu

Håller på och läser det andra könet och bitvis är den så tråkig att ögonlocken blir tunga som tegelstenar.
Men nu måste jag nog fortsätta

Ny blogg!

oroa er inte jag tänker inte lämna den här bloggen :D
Men jag har gjort en ny där jag bara kommer lägga upp bilder från vår renovering av lägenheten.
Den hittas här.

Jahaja

Nu har snöandet övergått till regn.
*plask, plask*
april

April, april

Vilket härligt snöoväder det är idag. Tur att jag inte ska gå ut...

Oj då!

Jag glömde helt bort min pinne i bloggstafetten. Blev visst så inne i boken jag läste igår att jag glömde blogga.
Ja det var ju typiskt.
Bättre lycka nästa gång kanske? ha ha

Joggat

jaha, då har man tagit årets första tur i spåret då.
Det var skönt och uppiggande och fruktansvärt jobbigt! (trots att jag inte sprang i mer än 20 minuter, hrm). Jag tror minsann att jag ska göra det till en vana.
Nu: ett till kapitel i boken

Funderar på den här

klänningen från asos.
 
Jag har fortfarande inte hittat nån klänning till pappas kalas, men den här gillade jag skarpt. Funderar på att beställa den. Den var ju inte så värst dyr och chansen är rätt stor att jag skulle få tillfälle att använda den mer än vid ett tillfälle eftersom den inte är sådär gala-snygg (jag är ingen gala tjej). Om den känns för kort så kan man väl ha ett par vita tights under? Eller ser man ut som en korv då?
De här skorna skulle kanske vara snygga till:


Fast det blir kanske lite väl casual? Jag kan tänka mig guldballerinas också.

Min gosunge

hon kom hem igår så nu har vi nog kramats så det räcker för hela helgen.  Men man kan alltid kramas lite till...

Dagens todo

Bäst att göra en todo-lista för dagens så jag inte slösar bort den.
Först:
slänga i en tvätt (jag har verkligen inga rena kläder)
Sen:
Läsa boken
träna
skriva på uppsatsen

och jag ska verkligen inte städa eller nåt sånt för då får jag inget annat gjort.... nej, nej, hålla mig till planen.

Min tur i bloggstafetten

Tur att det inte är riktig stafett för jag känner mig så trött och orkeslös att jag inte hade orkat röra mig en meter ha ha.
Ämnet är det föga upplyftande:
"Om en månad kommer hela jorden att drabbas av evig vinter. Hur, och kanske var, väljer du att spendera denna sista månad innan kylan och mörkret tar vid?"

Usch, kan man tänka sig ett mer deprimerande ämne? ja, ja, Deadline är i morgon kl 18 så jag har ju tid på mig. Arbetar bäst under press som konstaterats tidigare...

Nu: kaffe!


Borde plugga

Men jag är ju nästan klar med min uppsats så jag har ingen motivation att ta mig i kragen (jag vet jag är puckad). Snart måste jag iallafall åka till skolan och lämna tillbaka den bärbara datorn, snart...

Och sen ska jag hitta nån att käka lunch med, låna ett par böcker (tänkte börja läsa det andra könet snart) innan jag åker in till stan för att hämta min underbaraste skruttfia. Tänk att man kan sakna en sån liten människa så mycket.

Kanske fundera lite på upplägget av uppsatsen också...

Nu lyssnar jag på: arctic monkeys

Idag!

Idag kommer lilla söta gosegurkan hem! *längtar ihjäl mig*
 

Helgen i bilder

Vi har verkligen haft en superskön helg utan något påskfirande (yes!) men med en hel del reggae och fixande på hemmaplan. Här är några smakprov på vad vi har gjort i helgen:

planterat ut en del balkongblommor
  

rivit ut köksskåp och dragit ner tapeter
  

ölandet på balkongen har jag inget bildbevis på så ni får tro mig, det blev sånt också...


Återhämtning pågår

ööööh.
Gårdagen blev lång med mycket öl.
Började på balkongen med en törstig granne och J som kom över en sväng. Och slutade i baktakt på Ove med skägget. Eller nej, slutade i ett sexpack McNuggets på donken innan en väääääldigt lång T-baneresa + taxi.
Vi sov till elva och jag har inte varit bakis med illamående och huvudvärk idag heller (påminn mig att bara dricka öl hädanefter).
Sedan började vi riva ner tapeterna i köket (bildbevis finnes, kommer upp på bloggen snart) men efter det blev vi så trötta att vi gick och lade oss en stund så nu är jag nyvaken igen och rätt groggy.
Snart blir det vegetariska burritos. Gott.

På bra humör

blir jag av:
tulpaner
tulpaner

och vår sköna balkong
balkong

som snart kommer vara full av fina blommor

VÅR!!

Äntligen!
det var verkligen på tiden.
Idag har jag märkt några tvärsäkra vårtecken:
* det gick att gå utan jacka ute!! (iofs med en collegetröja, men märk UTAN jacka)
* vi har suttit och solat på balkongen, med fönstren öppna!
* blommorna i rabatten har slagit ut (fråga inte vilken sort för jag har ingen aning ha ha)

Nu ska jag gå ner med några lådor i källaren

Lite seg nu

mmmm, baksmällan kom sent.
Eller jag ska väl inte säga att jag är bakis direkt. Mer seg och långsam. men så har vi ju städat, slängt skräp och rensat förrådet idag på förmiddagen så det kanske inte är så konstigt.
Tror inte att det blir nån utgång ikväll, men man vet ju aldrig förstås. Kanske kvicknar vi till efter middagen?

underbart glad

Jag borde egentligen vara bakis nu men.... nej, inte ens om jag känner efter riktigt ordentligt.
Undrar om det är för att jag enbart drack öl igår? Eller för att jag sov till tio? No more vin säger jag då för jag mår skitbra idag.
Eller är det för att det är så underbart väder ute så man kan dö av glädje?
Eller är det för att fönstren är nyputsade och solen faktiskt skiner in genom dem?
Jag kanske inte är bakis för att jag åt en enorm korv innan jag åkte hem (de hade fått felleverans så tjockkorvarna var typ en halvmeter långa ha ha). Eller så är jag inte bakis för att jag faktiskt slutade dreick aett tag innan vi gick hem igår, och det sista jag drack ute var vatten.

Hmmm, kan nån berätta för mig vilket det är så vore jag tacksam, det måste ju gå att göra om.

Gårdagen var iallafall jättetrevlig. Sjysst musik (med både trombon och sax, I like!) sen var det sjysst musik på dansgolvet efteråt också, trevliga människor. Och det bästa av allt - jag var där med den snyggaste killen så jag slapp alla desperatragg (vilket min kära vän J inte gjorde ha ha ha "kunde du inte ha sagt det lite tidigare...").

Ikväll blir det mer reggae. Najs. På Mosebacke

Gårdagens teater...

... var underbar!
(jag kanske borde införa en kulturkategori på bloggen snart?)
Jag skrattade så jag grät och fick ont imagen. OCh på slutet grät jag nästan för att det blev så sorgligt.
Recension av Dario Fos Vi betalar inte kommer i första numret av slummer.
Så hopp iväg till Skärholmen allihop och se den!

back to basics

Återgår till min ursprungslayout en stund. Gillar bilden, den gör mig glad. Sen hoppas jag att även Catya (och andra med firefox?) ska kunna se layouten nu

Gårdagens teater

det var *hmmmm* intressant.
Ska försöka skriva en recension av den idag, men det blir svårt. Den satte liksom inga tydliga spår hos mig. Ärligt talat så tyckte jag det var roligare att titta på den näsduksförsedda medelålders manliga publiken med runda glasögon... de såg inte ut som några vanliga förortsbor he he
Fast musiken var skön.
Nu: städa mera

Sture Alléns

japp, alla som vill se Sture Alléns dansorkester spela (tillsammans med USCB allstars) kan bege sig till Street den 30/4. Minsann
Visserligen spelar de redan nu på söndag på Reggaeopen på KB, så alla som bor i Malmö kan ju känna sig lyckliga.... *mutter*
Varför kommer det så många band från Skåne??
Aj lööööööv skånska!

Städa städa

blä, jag känner mig helt groggy, men jag måste ändå gå upp nu *suck* på min lediga torsdag *s*
Min kära mor kommer nämligen hit vid 10 så jag måste hinna städa först. Och köpa fika....
Blä, jag vill helst bara krypa ner i sängen och kolla på nyhetsmorgon (somna om kan jag inte, och dessutom har jag en liten skrutt som håller mig vaken även om jag kunde)

Ny favorit!

Farbror blå med Sture Alléns dansorkester är fan underbar!

Dr McDreamy

ögongodis
dreamy


I min mp3 spelare

återfinns följande skivor:

Arctic monkeys - whatever people say I am that´s what I´m not
Culture - Baldhead bridge
Dag Vag - Palsternacka
Dexy´s midnight runners - Searching for the yong soul rebels
Fläsket brinner - Fläsket
Jaqee - blaqalixious
Culture - Harder than the rest
Culture - Cumbolo
Culture - Humble african

Vad lyssnar du på?

uppdatering:
Humble african är nu utbytt mot Sture Alléns dansorkester - långsamt gift i bestens buk

Underlig gårdag

Igår var jag duktig och skrev, nåja fyra sidor på min uppsats. På vägen till KB hörde jag ett mullrande, lät som om det var en bandvagna på väg. Och mycket riktigt ser jag en enorm gul hummer komma körande. Det var läskigt!
Får man köra sådana hur som helst?
Och om ma får, varför väljer man att göra det? Det kan väl knappast klassas som en vanlig bil?
När jag gick för att äta lunch såg jag två klasskompisar komma gående hand i hand, jaha minsann här händer det saker!
När jag kom hem lyckades jag skriva ytterligare en sida på uppsatsen, bara sådär! Det har nog aldrig hänt förr. Iofs var det en del av sammanfattningen men jag tycker att jag fick till det rätt poetiskt med dukar och målarfärg och allt var det var.
På kvällen blev det uppdrag granskning - ett av de roligare programmen faktiskt he he. Töllborg är lika kul som alltid. Och så ett superavsnitt av Grey´s anatomy. Nu vet jag vad jag kommer sitta klistrad framför på tisdagarna iallafall...

hummer

jag kan inte hålla mig

Jag måste också blogga om Linda Skugges avbön.
Men ärligt talat, var det nån som blev förvånad?
Jag trodde hon hade slutat kalla sig feminist för längesen, att döma av hennes blogg och dåliga krönikor.
jag tycker dock att hennes nya utspel är lite sorgligt. Det andas desperation och bitterhet.
jag tycker inte att hon verkar ha det så dåligt. Tror hon verkligen att det hade gått bättre för henne om hon inte hade kallat sig feminist som ung?
jag tror inte Linda Skugge har varit feminist på väldigt, väldigt länge och att hennes utspel är ett desperat försök att hålla sin falnande mediastjärna lysande ett tag till.
Nej jag tycker lite synd om Linda Skugge faktiskt. För mig får hon gärna skriva krönikor om den ouupfostrade ungdomen, blogga om sina barn och baka surdegsbröd. Fast jag tänker inte läsa om det...

Kultur-frosseri

Efter oändligt många hemmakvällar, soffmys och läggning innan midnatt är det dags för lite kulturfrossa. Lillskruttan åker till mormor och morfar på torsdag och kommer inte hem förän på tisdagen så vi har planerat in en hel massa grejer på vår barnlediga tid.
Jag smygstartar lite iofs med teater både onsdag och torsdag, först på moment i Gubbängen och sedan Skärholmens stadsteater.
På fredag blir det konsert på tantogården, och lördag Mosebacke, söndagen är fortfarande öppen men det dyker nog upp något där också he he. Gula villan kanske? 

Det kommer bli en hård helg ha ha

Nej, allvarligt talat så känns det att det börjar bli varmare och ljusare. Det känns liksom lite lättare att ge sig ut och hitta på saker när man slipper dras med 20 minusgrader och snöstorm. Snart är det säsong för utomhuskonserter, parkteater, grillning och picknick också *längtar* 

Shoppat lite idag

Fast inte till mig den här gången utan till lillskrutt.
Usch, jag har blivit en sån där hemsk mamma som försöker göra min dotter till en kopia av mig själv. Som tycker det är lika kul att köpa kläder till henne som till mig och som suckar ömt vid anblicken av ett par reebok i storlek 26. Ja, ja.... hon lär ju bli coolast på dagis ialllafall he he.

Dagens fynd blev en brun vårjacka med randigt foder och en skitsjysst randig mössa, lite tunnare än vintermössan. Kommer passa jättefint till de bruna H&M byxorna

och ett par såna här:

God morgon!

Dagens mål är fem välskrivna sidor analys.... med noter och allt, eller ska vi utöka till sex?
Det borde inte bli så svårt egentligen bara jag tar mig i kragen och kommer igång. En fördel med att sitta på urtrista KB är att det inte finns mycket annat att göra än det man kom dit för. Det är affärerna på vägen som utgör den största frestelsen. Att bara slinka in på Gina Tricot eller Zara på vägen till biblioteket kan visa sig ta längre tid än man trodde....

Nu ska jag göra mig i ordning.

Till Ebbas försvar

jag blev grymt irriterad när jag läste dagens krönika i City. Där ironiserar Pelle Ekman över Ebba von Sydows bok Ebbas stil.

"Kan man stänga av Ebba von Sydow? Nu har hon skrivit en bebisrosa bok ”Ebbas stil”. Jösses, flickor, här får ni minsann veta vad som är viktigt att veta om ni vill veta vad som är snyggt, det vill säga viktigt att veta. Doris Day återuppstår som ideal. Det är inte ens ironi, däremot 2006 vilket oroar."

Jag har själv inte mycket til övers för Ebba von Sydow, jag delar inte riktigt hennes klädsmak (och definitivt inte hennes klädkonto) dessutom tycker jag hon är ute och cyklar när hon kallar sig själv arbetarklass och jag tror  inte hon skulle vara där hon är idag om hon verkligen hade arbetarklassbakgrund.
Men ändå, vad är det som ger en medelålders man rätten att dissa henne, och inte bara henne utan även hennes läsare, de som gillar boken eller det som står i vecko-revyn, de som klär sig som Ebba?
Jag skulle vilja köra ner boken i halsen på honom och skrika. Det är bara mode! Fattar du? vad spelar det för roll om det är inne att se ut som Doris Day? Är det fel på alla kvinnor som klär sig som Ebba, eller gillar mode överhuvudtaget? kan man inte vara kompetent och snygg?

Jag blir inte irriterad över att han dissar Ebba (det har jag gjort själv nån gång) utan över att han sätter sig som domare över hur kvinnor får eller inte får se ut. Att säga "en tjej som vill se ut som Doris Day är dum i huvudet" är precis lika illa som att säga att "alla feminister är fula och luktar svett".
Den dan någon kommer och säger åt dig Pelle Ekman hur du ska se ut eller inte, då har du rätt att uttala dig!

Här blir inga barn gjorda

eller rättare sagt, jag har inte uträttat mycket idag.
Iallafall inte om man ska se till vad som blivit skrivet på uppsatsen.
Däremot har jag:
* hämtat mina acne jeans som jag köpte på Tradera förra veckan
* hämtat nya bankkoder
* bokat och hämtat bärbar dator så jag kan sitta på KB och skriva
* skickat en massa mail till mina försummade vänner och annat folk

Måste bara säga att Acne jeansen är underbara! de omsluter min lilla rumpa som ett andra skinn, ett botoxat upplyft skinn. I löööööv them! Fast jag måste lämna in dem till skräddaren för uppläggning förstås, de är alldeles för långa.
I morgon lovar jag att bli en duktigare och bättre student på alla sätt och vis.

Sneakerskampen

Om du bara fick köpa ett par skor, och bara fick välja mellan dessa. Vilka skulle du köpa och varför?
kandidat 1: chokladbruna klassiska converse

Kandidat 2: helvita klassiska reeboks

Mailat TV4

För länge länge sen skickade jag iväg ett mail till TV4, jag ville veta vem som var ansvarig för nollrasismkampanjen.
Efter lång tid fick jag svar och efter ännu längre tid skickade jag iväg min fråga som lyder:

Hur många anställda på TV4 har inte svensk medelklassbakgrund?
Med tanke på nollrasismkampanjen. Lever ni som ni lär?

Jag hoppas jag får svar och att de tycker det är ok att jag publicerar det i bloggen (jag frågade faktiskt)

Statistik - vår tids spågumma?

Varje dag blir jag lika förvånad och förundrar över all denna statistik som översvämmar gratistidningarna.
exempel:
Kvinnor i söderort löper större risk att få hjärtattack
invandrare lever kortare
täbybor lyckligast i Sverige
unga korttidsarbetslösa får lägre lön resten av livet

Det jag inte förstår är vad all denna statistik och dessa undersökningar går ut på?
Om man är kvinna boende i söderförort, löper man mindre risk att dö tidigt om man flyttar till Täby? Eller vad ska man göra om man är ung och korttidsarbetslös? Vänta på att få bli långtidsarbetslös?

Det är som med den mesta annan nyhetsjournalistik. Drar upp en massa problem, visar dem, belyser dem och lämnar dem åt sitt öde. Den frågar aldrig varför. Varför har kvinnor som bor i söderförort svårare levnadsförhållanden? Vad kan man göra åt det? Är lösningen att flytta eller går problemet djupare än till bostadsorten?

Jag bara väntar på att det ska komma självtester i Metro och City (och senare DN) där man kan kryssa i olika rutor och se hur länge man kommer leva.

kvinna - check
rökare - nej, men fd. så det får bli ett halvt kryss
söderförort - ja
barn - check
inkomst - nja, just nu lever jag på CSN


rassel, rassel..... jag har 58 år kvar att leva!

Jag undrar om våra nyhetstidningar inte egentligen är en produkt skapad av statistiska centralbyrån. De måste ju vara de som tjänar mest på all denna statistik som presenteras dag ut och dag in


God morgon

Inatt har jag sovit som en stock. Känner mig helt groggy faktiskt.
Drömde att jag var på hajk med Filip och Fredrik, inte vidare angenäm dröm *brrr*.
Nu kaffe!

Klassiska typer

Jag glömde ju ett program som verkligen är bra!
Klassiska typer som gick på SVT förut och nu tydligen i Kunskapskanalen fick mig att sitta klistrad framför TVn och titta på kastratsångens historia, och jag som inte är speciellt förtjust i klassisk musik.

Bra TV-program

Jag känner att jag har klagat så mycket på alla dåliga TV program så jag måste kontra lite med program som jag faktiskt tycker är bra. Så här kommer en liten lista.

1. Musikbyrån - Det bästa musikprogrammet! Det lyckas med konsten att göra reportage om Mary J Blige och Velvet underground eller Petter (?) och alla är lika intressanta. Ingen musiksnobbism, och det är så jävla skönt!

2. Top Gear - jag är inte ett dugg intresserad av bilar men de engelska motorjournalisterna kan sin sak och skulle säkert kunna få mig intresserad av en brödröst om de ville.

3. Mythbusters - Den som inte älskar mythbusters måste vara ointresserad av allt som har med TV att göra, det finns inget annat program som är så perfekt för mediet. Explosioner, hajslagsmål och två galna nördar som går in i det med liv och lust. Kan det bli bättre?

4. American choppers - nej jag är inte intresserad av motorcyklar heller, men kanske lite förälskad i Paul Jr och Sr?
sdf


befrielse!

Nu har jag städat sedan 10 i morse, och slängt mängder med grejer. Åh vad skönt!
Jag har aldrig förstått folk som samlar på saker. Jag ÄLSKAR att slänga.

Nu har jag rensat garderoben och lillskruttans rum, och klädkammaren. Många påsar skrot blev det, och nu känner jag mig ren ända in i själen.
Tyvärr bor jag med en man som tycker att saker "kan vara bra och ha", medan jag är av uppfattningen, det man inte använder slänger man. Behöver man ha en gipsskiva nån gång så får man åka och köpa det då, inte ha en liggande på balkongen.

Nu känns det iallafall rent och fräscht och oskräpigt.

trevlig helg!

Good Morning!

Nu ska jag traska iväg till bageriet och köpa färska frallor.
Inget går upp emot att ha ett bageri på gatan he he

När jag ändå håller på

Kan jag ju lika gärna passa på och prova linnet också.
Det skulle jag vilja ha med ett par vita jeans och andra skor till.
top

Du ska inte tro det blir sommar...

...ifall inte nån sätter fart.
Så nu försöker jag frammana, om inte sommaren så åtminstone våren, genom att prova min nya sommargarderob.
Här är kjolen. Den känns inte helt bekväm, lite kort, men jag är för lat för att skicka tillbaks den.
Jag vill ha sommar nu!

kjol

Tjoho!

Det gick jättebra på uppsats-handledningen igår. Jag var lite nervös för jag hade fått för mig att min handledare skulle såga mig och tycka att min uppsats verkar gå åt skogen, men tvärtom! Jag fick en massa beröm och han verkade tycka uppsatsen var jättebra! Hade ingenting att klaga på direkt, några småsaker som han tyckte jag skulle ändra på.
Glad och stärkt blev jag iallafall och nu har uppsatsångesten släppt lite även om det känns som det är lååååångt kvar till mål. Nu vet jag ju iallafall att jag är på rätt väg.
Bokade in ny handledning om två veckor ungefär så tills dess är det bara att köra järnet. Phu! Vill bli klar med eländet snart!!

fan också!

Jag glömde äta frukost.
Trots mina ambitioner försvann det totalt ut ur mitt medvetande när jag höll på att roa mig med att prova sommarkläder.
Så nu får jag vara hungrig fram till lunch och hoppas att uppsatsskrivandet inte tar musten ur mig.

Is it a keeper?

Roar mig med att prova lite sommarkläder innan jag far iväg till plugget.
Ska jag behålla shortsen eller inte? Det är frågan.
De är ju min stil, verkligen, I like.
Och så himla stora var de inte, en liten glipa i ryggen, men framifrån syns det inte.
Jag tror jag behållar dem...

Kan det bli sommar nu?

sommar

Wiii!

Culture kommer till URF.... ha ha, jag med!

Nytt liv på G

Älsklingen går och oroar sig över sin mullighet så jag tänkte att jag skulle hjälpa honom på traven och stödbanta lite. Eller, nja, lägga om mina kostvanor. När jag väl började tänka på det blev jag rätt tänd på idén så nu är planen att gå ner 6 kg. Fast hur ska jag veta när jag har gått ner 6 kg? Jg har ju ingen våg.
Men älsklingen kanske införskaffar en?

ja, ja.... såhär ser planen ut (snodd från senaste numret av i form)

* mer frukt och grönsaker
* mer fullkorn
* regelbundna måltider (MED en ordentlig frukost inräknad)
* mer regelbunden träning

Ja, ja.... det kommer bli så bra så. Ser framför mig hur vi varje lördag promenerar ner till rudan för varsin joggingrunda och lek med dottern.... i snygga träningskläder och med bra humör... hrm.

Jag glömde: mer fisk! vi äter aldrig fisk

Uppmaning!

Gå in på Mango.com. kolla deras sommarkollektion -06, bild 22, svart klänning och svarta solglasögon. det är jag - i sommar. Promise.

Mina sommarkläder har kommit!

Tjoho! Jag fick ett sms på väg hem från tåget så jag slank förbi och hämtade dem.
Topparna var jättebra, särskilt linnena, hoppas bara att de håller sig och inte krymper på längden för de satt verkligen perfekt.
Det bruna linnet var skitsnyggt, även om det ser ut lite som ett gravidplagg, men till ett par vita jeans och sandaler blir det säkert skitbra.

Shortsen är jag lite tveksam till. De satt bra förutom att de var lite för stora i midjan. Suck, men jag har ingen lust att skicka tillbaka dem heller för de var snygga. Å andra sidan kan jag väl köpa ett par snyggare shorts kanske, ett par som passar bättre.

Kjolen är jag också lite tveksam till. Den var rätt kort, och drar jag ner den lite ser jag väl ut som förra årets big brother deltagare. (är det förresten nån som kommer ihåg förra årets big brother deltagare? sändes det förra året?) Hrm. Men jag kanske behåller den ändå, det är ju en sån där slit och släng grej som kan vara bra att ha på sig när man bara ska gå och bada eller nåt. Eller så skickar jag tillbaks den också.... usch vad velig jag blev. Nä, behålla blir det nog. Jag behöver massor av sommarkläder och den var ju rätt söt.

Nu måste jag hänga tvätten. Blä!

Provat klänningar

Jag kan inte gå från centralen till KB utan att slinka in i diverse affärer och prova kläder. Det är nåt slags sjukligt beteende jag har som gör att den lilla promenaden brukar ta runt en timme. Skumt.
I allafall så provade jag en alldeles underbar wrapklänning på mango, svart med vita prickar som (om jag får skryta lite) fick mig att se riktigt snygg ut. Den gjorde nåt med min figur.  Inte var den speciellt dyr heller så jag kanske köper den till 50-års festen, vi får se.
 
jag tycker faktiskt den var snyggare på mig än på modellen


Men sen såg jag en skitsnygg svart wrapklänning med ett litet spänne på i skyltfönstret på Zara men den hittade jag inte i butiken och orkade inte fråga om det heller. Ska kolla det nån dag när jag har tid. Undrar om Zara finns i Skärholmen C förresten?

För några veckor sen var det ont om snygga klänningar men nu verkar de svämma över i butikerna. Jag får lite beslutsångest. Helst skulle jag ju vilja hitta den där perfekta kombinationen mellan en skjortklänning och wrap (som än så länge bara finns i mitt huvud) men hittar jag inte den finns ju mycket annat att trösta sig med.
Den här från Mango var också riktigt i min smak.



Testat nya rouget

Jodå, det känns fräscht. Kanske inte nån revolutionerande känsla, men det passar bra ihop med fatbalmet. Så jag är nöjd. Det var 99 välinvesterade kronor :)

Försökte ta lite bilder förut, men det syns inte så mycket på kortet.

Jag går och lägger mig

jag har fortfarande inte lyckats installera det där bajs-programmet som skulle göra det lättare för icke-tekniknördiga mig att skapa en proffsig webbsajt.
Glöm det...
för att öht förstå vad det var som skulle laddas hem och installeras tog det två dar. Nu när jag har kommit på det tar det stopp med ett kryptiskt felmeddelande. Man behöver ju fan kunna mer programmering för att installera programmet än för att skapa hela sajten för hand.

Läs lite pedagogik! Snälla datanördar!

Bajs!

jag blir så irriterad!

vad betyder det här??

Det går inte att visa XML-indata med formatmallen XSL. Korrigera felet och klicka sedan på knappen Uppdatera eller försök igen senare.

Så mycket att göra - så lite tid

Tänkte ta vara på min egna kväll (älsklingen jobbar sent) och göra en massa saker

* långt skönt bad
* hårinpackning
* skrubba ansiktet
* göra en fruktsallad
* raka benen
* ligga i soffan och titta på Gilmore girls

Om jag lägger lillskrutt halv åtta har jag en halvtimme på mig.
Inte en chans
jag får satsa på Desperate housewifes istället

(Visst kan jag göra alla de där sakerna även när älsklingen är hemma, men jag uppskattar faktiskt att få göra dem helt i lugn och ro utan att nån pratar med mig eller vill gå på toaletten)

hatade uttryck 1

Tänkte börja samla på uttryck som jag verkligen avskyr!
Här kommer det första (som jag för övrigt stötte på efter ett inlägg i glamourbloggen)

"En kvinna kan vara sexig OCH kompetent"

Klart att en kvinna kan vara både sexig och kompetent. En kvinna kan även vara ful och kompetent, eller sexig och korkad, eller ful och korkad. Kvinnor är nämligen som män, de kommer i alla möjliga olika varianter. Det som stör mig är det där OCH:et som finns där liksom för att betona att trots att en kvinna är ett objekt så kan hon vara andra saker också, i andra hand förstås. För säger man: en kvinna kan vara både kompetent OCH sexig, blir ju meningen en annan...

Inte fan är det någonsin nån som påpekar att en man minsann kan vara både sexig och kompetent? Nä, jag har aldrig hört det iallafall.
Att säga att en kvinna kan vara både sexig och kompetent är detsamma som att säga att en kvinna kan vara kompetent. Som om det vore något att tvivla på.

Jag skiter i sexigheten! Folk får se ut hur de vill, gå omkring i rosa stilettklackar eller bruna kängor.  Jag sätter gärna på mig rosa spetsunderkläder och lockar håret. Eller så slafsar jag omkring i grå urtvättade träningsbrallor. Men jag tycker inte att det ska vara det viktigaste. Vad jag (som kvinna) har på mig eller inte har på mig. Om jag är präktig, utmanande eller förslappad OCH nånting annat.

En man kan vara kompetent OCH sexig.
En kvinna kan vara sexig OCH kompetent.

sug på den

Att hålla hyfsat rent hemma

är ett heltidsjobb.
Att ha det städat och fint längre än en halv dag är fan en utopi *morr*

Kulturbloggen

Jag har städat lite bland mina favoritbloggar på sistone (de som ligger under länkar) några har försvunnit och andra kommit till. Bland annat Kulturbloggen.
Jag har läst den tidigare men nu fick den en plats på hederslistan. Kulturbloggen är en sån där blogg som jag avundas, personlig men inte privat, en massa förnuftiga och kloka inlägg men inget om varbölder eller bråkiga barn (jag hatar att läsa om andras; läs: Linda Skugges, barn men ändå skriver jag samma skit själv).
Jag skulle vilja ha en sån där blogg som kretsar kring ett enda ämne, inte arbetsmarknaden en dag och sneakers-beslutsångest nästa. Utan typ, tja..... nu kom jag inte på nåt bra ämne som min blogg skulle kunna handla om. Världen bakom mina feministiska solglasögon kanske?
Och så välskrivna, underfundigt formulerade inlägg (för det mesta, men det räcker ju om de håller sig till ämnet för bloggen).
Nä, det är nog inte min grej om jag tänker efter. För mig är det inte det bloggen handlar om, utan mer att skriva av mig mina frustrationer i stundens hetta, utan att behöva tänka eller bry mig om ifall nån annan bryr sig om det jag läser.
Det jag ville säga från början var iallafall, Kulturbloggen är en bra blogg tycker jag.

Nu är det inhandlat

rouget jag tjatade om. Får se om det ger nån effekt då.
Stod och höll i ett paket brun-utan-sol-servetter också men insåg att jag nog måste fråga någon kunnig om råd innan jag ger mig på sådana saker. Jag vill inte gärna se ut som en morot eller giraff i ansiktet. Men usch vad jag känner mig gråblek och risig idag!

rövböld!

Aj, jag har en finne i röven.... eller en böld av nåt slag. Och igår var jag och spinnade och tryckte på den hela tiden så den blev ännu ömmare. De där cykelsadlarna är verkligen inte designade för en rumpa i min kaliber. Jag får ju för fan skavsår!
Men annars var det skönt att spinna, och jag svettades så jag var tvungen att blunda för att undgå svett i ögonen. Det kallar jag träning.

Tjoho!

Inatt sov lillälsklingen utan napp för första gången. Hade förväntat mig att det skulle vara jobbigare, men förutom att det tog några timmar längre att somna så var det som vanligt ungefär.
Och efteråt växte hon flera meter. Det första hon sa till dagisfröken i morse var "jag har sovit utan napp inatt".
Min lilla älskling börjar bli stor!

Åh denna väntan!

Jag väntar på lite skit lösenord och användarnamn från webhotell-leverantören. Men de har inte kommit än, vilket betyder att jag inte får börja leka webdesigner.... *sucka, sucka* jag är otålig.

Ja, ja, snart kommer älskling hem iallafall och då ska jag gå och spinna skiten ur mig! bra sätt att bli av med frustrationer.

Nyknullad-rouget

pink

Det här står på min önskelista. Loreal´s pink marshmallow. Tydligen ska det vara något alldeles extra. Tja, det skadar ju inte att prova kanske...

Mer på önskelistan:

* nya jeans (har jag sagt i en evighet nu, men denimbirdsjeansen visade sig vara en storlek för stora så de ska jag försöka pracka på min mamma istället) vill ha ett par acne hep i nån ljus tvätt

* sneakers, ett par vita reebok skulle sitta fint

* svarta ballerinaskor, men det kan jag ju iofs vänta med tills det blir vår på riktigt..... eh om typ två månader?

* ny mascara... it´s a jungle out there

sen skulle jag ju verkligen behöva en ny klippning...

Klänningar

I brist på annat sitter jag och försöker hitta en sjysst klänning till pappas 50-årsfest.
De här från asos gillade jag. Den vita är förstås alldeles för kort, men på mig skulle den säkert passa perfekt och nå till knäna ungefär.

Varför finns det inga svenska affärer som har petite-storlekar förresten? Jag har så oerhört svårt att hitta klänningar som passar min korta kroppshydda. Antingen är de för långa i överkroppen eller så är de för långa på längden. Det är inte snyggt med klänning i tant-längd (=slutar mitt på vaden)


Otålig!

Nu har jag äntligen fattat hur man ska installera Joomla, måste bara vänta på ett ostört tillfälle så jag kan sätta igång. Åh, jag är otålig, jag vill ju börja leka nu!

Vilken hund är du?

Hittade det här testet hos monitor.

Jag blev en Jack Russel terrier.

Jack russel terriern är en alert och livlig hund. Den kräver uppmärksamhet och har ett stort aktiveringsbehov. Den är lättlärd och lär sig ofta tricks snabbt. Älskar att vara utomhus. Jack Russel terriern är en glad, stolt, lojal och intelligent hund, men den kan också vara mycket envis och lite väl självständig. Jack Russel terriern är mycket hund i liten kropp. Ettrigheten och orädslan gör dem ibland aggressiva mot andra hundar och de drar sig heller inte för att utmana mycket större hundar eftersom de har lite problem med sin egen kroppsuppfattning. Den älskar att arbeta, men det måste vara rolig sysselsättning annars blir det trist och tråkigt något som den kompenserar med att hitta på egna aktiviteter som kanske inte alltid uppskattas av matte och husse.

kunde det blivit mer passande? Liten och ettrig, det är ju jag.

Skön lördag

Den här lördagen har varit en av de skönaste på väldigt länge.
Förmiddagen intogs i sängen där hela familjen låg och kollade på barnprogram till kl 10 ungefär. Sedan var det dags för en skön frukost bestående av bagels med ost, milanosalami och tomat. En skvätt kaffe till förstås.

Framåt lunchtid tog vi en promenad ner till sjön, solen gassade och vi kollade in ankorna (på behörigt avstånd). Sedan gick vi och handlade eftermiddagsfika, tyvärr var det ganska urplockat i konditoriet så det fick bli semlor (!) och så ett par smörgåsar med salami och brieost.

Eftermiddagen har spenderats med en inredningstidning på den soliga (inglasade) balkongen.
Nu sitter lillskrutt i badkaret (efter att hon fått för sig att hon skulle kroppsmåla sig med tuschpennor) och jag börjar fundera på om det ska bli dags för middag snart. Det blir inbakad fläskfilé med champinjonkräm och gorgonzolasås och grönsallad. Och sen kanske ett glas vin efter middagen?

Sämre dagar har man haft.

gungar

sjyssta gungor

vägg

skönt i solen

anka

sjuk fågel?

RSS 2.0