Jag vill inte se!

Jag vill inte se löpsedlar med bilder på barn som blivit misshandlade till döds av sina föräldrar!!
Det spelar ingen roll att det händer, jag vet att det händer, och det händer en jävla massa skit varenda dag i världen. För människor är, tro det eller ej, helt dumma i huvudet.
Men jag vill inte leva i en värld där man säljer lösnummer med hjälp av bilder på misshandlade barn. Det är vedervärdigt.

Hormonhäxan talar

Munsår
finnar
flottigt hår
uppsvälld

tro fan att man blir på dåligt humör!

Orättvis guldhyllning

Visst är det kul när tre kronor vinner OS-guld, men ärligt talat, varför är de de enda som ska hyllas?
Varför inte fixa en stor jävla fest för alla OS guld medaljörer?

Personligen tycker jag t ex att Curlingtjejernas guld var minst lika mycket bragd (eller mer?) än OS-guldet i hockey. Eller Skidskyttetjejen Anna-Carin Olofsson som tog två medaljer! Eller Anja Persson, för att inte tala om skidåkarna som tog de första svenska OS-medaljerna i årets OS.
I sammanhanget tycker jag faktiskt inte att tre kronors prestation sticker ut sådär förfärligt och att bara hylla hockeyspelarna är en skymf mot alla andra duktiga idrottare *hrmpf*

Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

Såg första avsnittet av SVTs kronprinsessan igår och det var ju riktigt bra! Så nu har jag mina måndagar uppbokade med den och sen Prison break.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men efter att ha sett kommissionen (hette den så? jag har förträngt) och medicinmannen var jag inte helt övertygad om att det skulle vara något sevärt. En dålig svensk variant på commander in chief kanske? (som jag för övrigt inte heller tittar på eftersom jag tycker den är rätt kass). Men jag blev som sagt överraskad och tänker nog följa serien åtminstone några avsnitt till om kvalitén håller i sig...

Planerar dagen

Gårdagen var ju inte direkt nån höjdare (fick inte mycket gjort) så idag tänkte jag planera vad som måste göras.

Att göra:
* ringa hemska BVC tanten och beställa tid för treårskontroll (ok hon fyllde i januari men så viktigt är det väl inte?)
* fixa i ordning mig (men det är ju inte så svårt, ska ju inte på nån galatillställning direkt)
* åka in till stan och häcka på KB hela dan

sen var det visst inte så mycket mer.... *s*

Skulle vilja göra:
* ligga i sängen och läsa bra roman
* gå och träna
* shoppa (för någon annans pengar)
* ta en fika på stan med valfri trevlig person
* åka till ett varmt land

dagens

dagens

längesen det blev en dagens outfit så jag får väl göra en trots att jag inte har min bästa kläddag idag *s*

upptill: blå och vit randig top H&M (alldeles ny!)
nedtill: de äldsta jeans jag har, men jeansgarderoben befinner sig som sagt i en mindre kris. Divided säkert 6 år gamla
på fötterna: gröna strumpor H&M

en riktig H&M dag alltså ;-)

Nu: kaffe och skriva inledning, teori och metod (skrivkramp!)

R.I.P cheap monday jeansen

*snyft*
MIna CM jeans har krympt i tvätten! Hur det har gått till vet jag inte, jag har ju tvättat dem förut och inte gjort nåt annorlunda den här gången. Nu sitter de värre än korvskinn och även om jag skulle lyckas gå in dem igen så har de krympt på längden också och slutar nu precis ovanför fotknölarna.
Ja, ja, det var trevligt så länge det varade.
Även mina gamal Fornarina jeans har sett sina bästa dagar och nu börjar ena bakfickan lossna.
Vilket betyder att jag bara har Divided jeansen som jag inte gillar, felköpsjeansen från H&M och mina gamla svarta Levis jeans att välja på. Akut läge på jeansfronten alltså. Tur att jag nyss har fått lön.

God morgon zzzz

Vilken skillnad en halvtimme kan göra *suck*. Eftersom älsklingen skulle upp tidigt och jobba väckte han mig redan halv sex, innan solen gått upp och jag var helt död. Sitter nu och väntar på kaffet och försöker återhämta mig från chocken...

det gror 2

frö

jag blir så glad av mina små blommor!
Titta vad mycket som har hänt på bara en vecka!

Uppe med tuppen

Min inbyggda väckarklocka verkar vara ställd på kvart över sju för det var då jag vaknade både igår och idag. Men det är underbart att vara den enda i familjen som är vaken, tassa omkring och fixa kaffe, blogga lite och se solen skina på hustaken mitt emot. Solsken är underbart.
Nu måste jag förbereda mig på femmilen. En stadig grötfrukost kanske? Nej, jag gillar inte gröt så det får bli fullkornsbagels (mmmmumsiga!) med ost, skinka och tomat istället...

Nej, nej, nej det är inte roligt längre!

Som Mocca konstaterar, de visar inget OS på TV längre. I min desperation efter nåt kul att kolla på zappade jag förbi melodifestivalen. Är det ett skämt eller på riktigt?
Jag såg en bit av två "crazy" killar i barnprogramsoutfits med dansande elefanter i bakgrunden. Nästa gång jag zappade förbi var det ett gäng gubbar utklädda till lilla jönsonligan. Sista gången jag lyckades zappa förbi var det Kicki Danielson iförd rosa pyjamas. Och Lena Philipsson hade visst satt på sig peruken åt fel håll.
Det är inte ens kul att kolla på för att kritisera. Det är ett hån mot allt vad musik heter tyvärr. Jag fattar inte hur de tänker på SVT, är de helt psykotiska hela bunten?

Nu dricker jag vin, lyssnar på Lee Perrys megaton dub 1 och 2 och väntar på att älsklingen ska kliva upp ur badkaret...

over and out

aj i magen hungrig!

Måste han marinera köttet så det luktar oemotståndligt i hela lägenheten? Snart kommer tangentbordet gå sönder av all saliv som utsöndras... inte bra.

måste skriva shoppinglista

Det är bråttom nu innan pengarna rinner iväg på onödigheter. Man måste ju prioritera (iallafall om man är fattig student.

Vill-ha-listan:
Nya jeans (akut) helst denimbirds straight eller ett par acne hep
vita linnen, t-shirts, topar. Gärna ett brottarlinne och en pikétröja från cheap monday
sneakers, har kollat in ett par råsnygga reebook
väska! jag har tjatat om det i evigheter men inte hittat den rätta än
skärp, jag behöver ett nytt, verkligen

Letar klänning

Har kommit på att jag behöver en ny klänning (har faktiskt inte en enda som jag använder) och då passar det väl bra att skaffa en till pappas 50-års kalas.
Fast det är svårt det där med klänningar tycker jag. Den måste passa mig och inte vara för "girlie" med en masas volanger och skit. Sen får den inte vara för lång men inte heller för kort. Eftersom jag har så korta ben så verkar det inte finnas många klänningar som passar mig utan att jag måste ändra eller lägga upp. *suck*
Dessutom vet jag ungefär vad jag vill ha och det som finns i min hjärna har jag inte riktigt hittat ännu. Det skulle vara en skjortklänning med kort ärm och knyt i midjan, helst vit och blå eller ljusrosa kanske?
Undrar vad det kostar att få en uppsydd? Nån som vet?

Tills vidare lägger jag ut bilder på några andra klänningar jag faktiskt gillar.

asosbrun
Den här bruna från asos påminner väldigt mycket om den jag provade på Zara, men jag vill ha en annan färg.

marc jacobs

Jag älskar den här från Marc Jacobs, tror att jag har sett den i nåt avsnitt av Gilmore girls, inte min prisklass dock.

God morgon

Sitter och lyssnar på kaffebryggarens putter och planerar dagen.
Älsklingen ska på skivmässa så jag tänkte passa på och softa lite själv hemma, ja lillskrutt är ju också hemma förstås.
Kollar SVT.se om det är nån kul OS-gren att kolla på, skidskytte får väl duga antar jag. Jag hade hoppats på femmilen men den är visst i morgon. Finns det nåt bättre sätt att spendera ett par timmar än att kolla på folk som åker omkring i ett kallt skidspår och sliter så snoret rinner?
På måndag ska jag återuppta mitt eget sunda liv också.... *hrm*

Väntar på middagen

och dricker en kall cider.
Idag blir det fläskfilé med råstekt potatis och balsamicosås. Skönt att ha en matintresserad sambo ibland.


Curlingfinal!

Ikväll är det ju curlingfinal, den ska jag garanterat se.
Jag erkänner att innan detta OS sa jag som alla andra, Curling, det är väl inget att titta på. Men nu har jag faktiskt ändrat åsikt. När man börjar få lite koll på reglerna och vad det hela går ut på så är det faktiskt väldigt spännande. Gårdagens sista sten som tog damerna till final var något av det mest spännande jag har sett!
Sådeså.

Lite seg idag

Jag har fortfarande inte orkat läsa ut andra kapitlet i den där hemska Koselleck boken, och ärligt talat känns det just nu som om det kvittar. Jag förstår vad han menar, att ord och begrepp ändrar innebörd över tiden. Men vad ska jag säga om det? Ja, jaha, så är det, eller?
Jag känner verkligen inte att jag har något att tillföra till dagens diskussion utan skulle hellre lägga tiden på min uppsats som jag inte direkt kan säga att jag kommit igång med än.

Hungrig är jag också

Blä

har ingen lust att åka till KB, jag vill ligga hemma i sängen och kolla på sprint ju!

Ljuset är tillbaka!

Nu är det ljust när jag vaknar. Jag märkte det i morse eftersom jag hade glömt bort att dra ner persiennerna igår kväll. Det var inte soligt men åtminstone ljus. Jag älskar ljuset. Det är faktiskt en milsvid skillnad mellan att gå upp i kompakt mörker jämfört med att gå upp när det är ljust.

Partiledardebatt vs Elle-galan

Jag är inte helt säker på att jag hängde med i allt som sades under gårdagens partiledardebatt. Som vanligt när jag blir engagerad och håller med eller tycker folk är dumma i huvudet börjar jag debattera själv hemma i soffan, vilket kan leda till att jag missar väldigt mycket av det som sägs i TV rutan. Politikerna tar ju liksom inte hänsyn till att jag också måste få prata *hrm*

Det roligaste var iallafall att Göran Hägglund skulle envisas med att prata i sport-termer och relatera till OS hela tiden. Vid ett tillfälle utspelades följande dialog (för er som möjligtvis kollade Elle galan istället)

Hägglund: ...det vore ju som att låta skidlöparna åka med ryggsäckar på sig, fyllda med tegelstenar
Peter Eriksson: ...men du vill ju att de ska åka åt fel håll...

Jag får erkänna att jag valde partiledardebatten framför Elle-galan som kändes rätt trist, men jag lyckades zappa förbi i pauserna.
Intressant att Petter (som var prisutdelare) kallade sig för galans "urbana inslag". Japp, från ghettot södermalm. Tillåt mig småle : D


Lördagen i bilder

Lite sent kanske, men lördagen var en så otroligt slapp dag så jag var tvungen att dokumentera den.

 Ligger i sängen och kollar på TV
 Närmare bestämt skidskytte
 Några polare i sängen (hur hamnade de där?)
 Kaffe, värmeljus och snöflingor på fönstret

Skön dag

idag har jag

* solat (jag vet att solarium är livsfarligt men två gånger om året lär knappast vara farligare än alla paket cigaretter jag rökt i mina dar)
* shoppat upp nästan hela barnbidraget på kläder till lillskrutt samt provat ett par jeans till mig själv som jag inte köpte. (på fredag ska jag köpa nåt till mig själv *lova*)
* käkat lunch i Farsta C
* läst ett kapitel i Koselleck boken och två i Hirdman (me like!)
* kollat på störtlopp

NU kan jag softa *s*, jag har ju haft en så otroligt krävande dag

Nysattack!

Nu har jag precis nyst (eller heter det nysit?) ungefär 20 gånger i rad. Fräscht.

Det gror!

Jag vet att det är långt till sommaren, men jag har redan börjat odla blommorna som ska ställas ut på balkongen. Förra året började vi nämligen för sent och de var inte klara förän i slutet av augusti *s*

Att se det gro är faktiskt riktigt härligt, jag hoppas bara att jag inte lyckas ta död på de små liven. Mina fingrar är nämligen inte ett dugg gröna
gro


Diggiloo diggiley

...alla tittar på mej, när jag går i mina gyllne skor. Det borde vara vårens signaturmelodi, iallafall om man ska tro skoaffärerna.


bilder från din sko och scorett

Det första paret skulle jag kunna tänka mig att köpa till min pappas 50-års kalas. Risken är väl att det skulle bli det enda tillfälle jag kommer använda dem. Det sista paret såg jag när jag var inne i stan sist, de påminner lite om asos skorna jag ville ha förut, fast mycket dyrare.


Godis!

Jag älskar mörk choklad så jag måste bara tipsa alla om den nya mörka center. Den är helt gudomlig och jag skulle säkert kunna föräta mig på den... mmmm *homer dreggel*

Doin´the omoralisk schlagerfestival

Nä, jag orkar inte med melodifestivalen. Den kommer dominera lördagskvällarna på TV i flera år framöver. Snart har vi melodifestival året runt.
Hade det varit som förut, en tävling vid ett tillfälle så kanske jag hade orkat titta på spektaklet (för det är ju faktiskt rätt kul att få klaga på låtval, scenkläder, svenska folkets urusla musiksmak och Bert Karlssons självgodhet) men nu blir jag helt matt bara av att veta att den är på G.

Men men, det är väl bra att det inte visas något av värde på TV en lördagskväll, då kan man ju faktiskt hitta på att göra saker (ja, jag erkänner jag är en riktig TV junkie).

Mer köksinspiration

Åh, jag hittade underbara kök från Jke design så nu har jag beställt en katalog därifrån. Undrar hur de ligger till prismässigt?
Det här i valnöt var väl läckert?

kok


Vad händer för skit idag då?

Mmm, känner mig skön när jag sitter här framför datorn. Älsklingen sover och lillälsklingen kollar på barnprogram. Ute snöar det men det gör inget för jag har en stoooor kopp kaffe framför mig och tänker inte gå ut i onödan.

Jag tror jag ska göra som Sanna och ta till mig epitetet livsnjutare *s*. För jag njuter verkligen av livet just nu.
Jag njuter av att dricka en öl i soffan medan älsklingen sitter och leker DJ med sina gamla vinylskivor.
Jag njuter av att gå omkring i myskläder halva dan, och ligga i sovrummet och titta på TV med hela familjen i sängen. (Idag är det störtlopp)
Jag njuter av att göra en god frukost och äta den så länge jag kan medan jag läser bostadsbilagorna.
Jag njuter av lukten av mitt nystädade hem och ljudet av nya fräscha tulpaner.
Och så njuter jag förstås av alla gosiga kramar jag får av min lilltjej.

Egentligen behövs det inte så mycket. Jag tror inte att jag skulle njuta mer om jag hade en femmiljonersvåning eller obegränsat klädkonto. Ibland måste man stanna upp och bara uppskatta det man har. Annars skulle ju livet vara helt meningslöst...

I badkaret

I badkaret


We like fridays!

Nystädat, tulpaner på bordet


Vad ska vi äta till middag?


Kyckling fajita


Den obligatoriska fredagsölen

Jobb idag

Måste jag säga att jag inte direkt är inspirerad?
Men det är bara en reklamrunda så vi får hoppas att det går fort.

Sen ikväll kommer flickorna hit på kombinerad middag/redaktionsmöte, det blir nog skoj. Men jag kanske inte ska dricka lika mycket vin som förra gången?

Alltid lär man sig nåt nytt

dagens ord: curla och gard

fler ord hittar du här

Inte mycket pluggat idag

Nä, det blev ingen lång stund på KB. De böcker jag hade beställt visade sig vara ganska värdelösa så det råkade bli en sväng klädprovning inne i stan istället.

Hittade en jättesöt klänning i lite 40-talsstil på Zara, mörkbrun med puffärm, krage och skärp i midjan. Har kommit på att jag faktiskt måste införskaffa något sådant till min pappas 50-årsfest. Ok, den är inte förän i maj, men man kan ju vara ute i tid.

Sen provade jag jeans på Gina tricot och Topshop. Jag behöver nya jeans, faktum är att oavsett hur många jag köper så verkar jag alltid vara i behov av ett par till. Det är konstigt det där...

På topshop hade de jättemånga söta ballerinaskor, och på Zara mängder med kilklackssandaler. Ge mig pengar, jag vill ha allt!

Jag hann ju visst in på H&M också. Ska man tro deras skyltning så kommer årets trender vara gult och randigt. De hade verkligen massor med gula och randiga saker. Synd bara att gult är fult... på mig.

Medial överdos

Jag orkar inte se på nyheterna längre. Det känns helt absurt, för visst måste man hänga med i vad som händer?

 
Vi får vår världsbild uppstyckad och serverad i femsekundersbitar. Prydligt förpackad med signaturmelodi och stilren inredning, leende människor som tittar in i kameran. Flera gånger om dagen kan vi mata oss själva med den mediala snabbmaten. Jag  undrar om nyhetsfetman är ett ökande problem…

Jag orkar inte, jag har fått en överdos. Nu tror jag att jag väljer självsvält på nyheter.

 
Nya bilder från abu ghraib, tortyr, förnedring, våld och död. Gammal skåpmat egentligen men bilderna kan säkert locka många tittare… Reaktionerna uteblir. För vad har väl FN och EU att säga om brott mot mänskliga rättigheter?

 
Fågelinfluensan är nära, när som helst kan vi drabbas av en världsomspännande pandemi, experter varnar, fågeluppfödare sliter sitt hår… Lite undergångsromantik passar bra i rutan.

 
OS-guld OS-guld OS-guld!

 
De som bor i förorter drabbas oftare av hjärtinfarkt…

 
Invandrare lever kortare…

 
En kvadratmeter i Stockholms innerstad för 40. 000. Som hittat!

 
Vattenfall gjorde en rekordvinst på 700 miljarder förra året…

 
Elpriserna ökar

 
Arbetslösheten sjunker inte trots ökad tillväxt

 
Smygstart på valdebatten, det är ju valår i år

 
Zlatan är värd 100 miljoner kronor

 
Nu ska bidragsfuskarna sättas åt ordentligt

 
Alla mobilsamtal ska sparas i två år

 
Polisen står över lagen och kan inte åtalas för brott, de gör ju bara sitt jobb

 
And so it goes on and on….


Lyxiga lakan

Efter tvättningen åkte vi och tittade lite mer på Kvik köket, sen tog vi en sväng på Asko också och jag drabbades av sjukt habegär.
De hade underbara chokladbruna lakan från Himla och sidenkuddar  som jag bara måste ha till soffan i vardagsrummet. Och så de jättefina lotusblommorna för värmeljus. jag vill ha!

Det enda vi kom hem med var dock en sängkappa till sängen.... men den var också fin.

En heldag i tvättstugan

Roligare kan man ju ha (jag lovar) men nu är iallafall allt rent och fint. Skönt med nytvättade jeans på sig *lukta gott*

Imorgon ska jag sätta racerfart med uppsatsen igen, en heldag på KB blir det (kan om möjligt vara tråkigare än en heldag i tvättstugan). Men den dagen den sorgen.

och ikväll är det Lost!

Snart åker jag hem

Börjar få ont i huvudet nu trots att jag inte har varit speciellt aktiv idag.
Jag fick iallafall lite bra tips om hur jag ska gå tillväga med min uppsats så nu har jag begränsat min undersökning till några få utvalda grupper.

De som får figurera som exempel i min uppsats är för närvarande följande:

Nynningen
Sånger om kvinnor
Kebnekaise
Nationalteatern

med viss reservation för ändringar beroende på hur materialet ser ut. Dessutom kommer jag titta på recensioner/beskrivningar av Gärdesfesten (den första) och Tältprojektet, de kommer fungera som start respektive slutpunkt i undersökningen.

Tjoho vad inspirerad jag är!

jag ser verkligen inte fram emot att sitta på KB och leta i microfilmssamlingar dagarna i ända....

En rolig sak. som bonusinfo fick jag reda på att min gubbiga lärare skrivit en liten sång åt nynningen, jag citerar:

först sjunger vi en låt i moll om kapitalismens utsugarroll
sen sjunger vi en låt i dur om proletariatets diktatur

Riktigt skojigt tycker jag faktiskt

Jag har faktiskt skrivit två sidor nu

Men motivationen är fortfarande spårlöst försvunnen. Varför ska det vara så svårt med disciplinen? Jag kan verkligenitne övertala mig själv att jag vill göra det här just nu... för jag har ingen som helst lust att skriva C-uppsats. Men jag gör det ändå. I morgon blir det tättstugan, på torsdag heldag på KB, jag gillar verkligen inte KB, det är trist att sitta där.

Åh vad segt det går!

Nu har jag skrivit en sida inledning och nu är det stopp... stopp i huvudet, stopp i fingrarna, stopp överallt. Men en uppsats kan väl knappast bestå av en sida heller? Nä, jag trodde väl inte det...

Varför är det så segt?
Varför är det så satans kallt ute?
Varför firar vi alla hjärtans dag som egentligen bara är en ursäkt för näringsidkarna att få kränga mer varor än vanligt?
Varför?
Det är den stora frågan.

Nu ska jag drömma mig bort en stund, till sommar, sol, en och annan kall öl i lämplig miljö, föreslagsvis på någon skön musikfestival (fast då brukar ju ölen inte var speciellt kall å andra sidan).

Jag vill inte bo i det här jävla, fördömda, kalla, förbannade pisslandet!

Jag vill ha musik, kärlek och glädje.... det är allt.


*note to self*

Inte ha sneakers när det är 10 minusgrader ute.... det är dumt.

Aj!

Jag mår illa och har ont i huvudet.
När man har allvarliga problem med åksjuka bör man inte läsa tidningen när man åker buss. Gör man det ändå får man skylla sig själv. Dumma, dumma Anna!

Planen för idag är att skriva två sidor. Känns helt oöverstigligt som mål just nu. Hade det varit två sidor vad som helst så hade jag säkert grejat det på ungefär tio minuter. Men två sidor inledning, syfte och frågeställningar kan lätt ta en hel dag *suck*. Varför ska jag vara så ofokuserad?

Sneak preview

Ungefär såhär har vi tänkt oss köket. (fast det ska vara en ugn där det bara är ett hål nu, ritprogrammet ville inte som jag *suck*)



Nu måste jag duscha och bege mig....
först: kaffe

Jag är så skönt lat!

Och jag har inte ens vett att få dåligt samvete över det.
Jag kommer ju säkert få äta upp det och förbanna mig själv nån gång framåt maj då uppsatsen ska vara klar men men.... den dagen den sorgen va?

Igår låg vi i sängen och kollade på TV och planerade kök utifrån diverse kataloger. Det kallar jag livskvalitet *njuta*
Idag måste jag tyvärr åka till plugget. Men jag har verkligen ingen lust.... ja, ja det blir säkert bra det också. Kanske ska passa på och träna lite efteråt, det var ju ett tag sen sist.

Tittat på kök

Idag har vi åkt runt och tittat på kök, fått offert och sånt inför vårt planerade köksbygge som förhoppningsvis tar fart i sommar. HTH köket vi har kollat på skulle sluta på runt 80 000. Men, men, smakar det så kostar det eller?
Fast nu har vi hittat ett från Kvik som är i princip identiskt. Undrar om det inte är samma tillverkare t om, eller kanske två delar av samma koncern? Både Kvik och HTH är väl danska iallafall....

Se och jämför själv. Är de inte lika så säg?

 HTH
 Kvik

Den största skillnaden är väl ca 25 000 spänn.... men, men, vi ska nog boka tid hos Kvik för en utförligare offert sen får vi se vart det hamnar. Bänkskiva i valnöt blir det iallafall.



Taklampan uppe!

Såhär snyggt blev det med nya taklampan i sovrummet!


Dagens

Dagens

Nysolad med fatbalm *rekommendera*

God morgon!

Det är sjukt vad lite ansiktsfärg kan göra för humöret (eller var det gårdagens sovrumsaktiviteter?) iallafall känner jag mig både snygg och harmonisk idag... : )

Hämtat paket!

Hämtade mitt paket från Blush idag (fast det kom i fredags). Snacka om supersnabb leverans!
Eyeko cream var bra, men funkade bäst på mig under foundation, inte för sig själv, men det beror nog mest på att min hy är i riktigt dåligt skick nu på vintern. Extremt torr och extremt fet på samma gång, rödfnasig och väldigt underlig färg (röd/vit/genomskinlig)

Fat balmet älskar jag! Det luktar mintigt och pirrar lite på läpparna. Svagt ljusrosa/transparent... alldeles, alldeles underbart! *lycka*

Det är jobbigt att vara snygg

masade mig iväg till solariet idag trots att jag egentligen inte gillar att sola. Men min hud verkar må bra av lite solstrålar, även om de råkar vara artificiella. Nu ser jag helt plötsligt inte genomskinlig ut längre, och det rödfnasiga är lite mindre rödfnasigt.

Att sola sig var dock en riktig plåga i sig. varmt och svettigt (man lukar skitilla efteråt också) och så fattade jag inte hur man stängde av radion så jag var tvungen att ligga och lyssna på nanne Grönvall och Bodies without organs på jättehög volym. Mindre angenämnt alltså.

Men, men... vill man vara fin får man lida pin va?


En god gärning?

Finns det nån där ute med mycket pengar som vill göra en god gärning? Då kan ni skänka ett par såna här y-stolar till mig ; ) jag lovar att jag skulle bli jättelycklig *s*

stol

Dagens bild

snö

Strålande sol, snö och minusgrader...


Efter en heldag på IKEA

måste man slappa lite.
Älsklingen står vid spisen och lagar köttfärspaj och dricker vin, precis som jag vill ha honom ; )

Måste hänga tvätten

*suck*
Men med lite öl i kroppen och Gladiators på stereon går allt lite lättare ; )

Hemma hos del 2

Här är sovrummet. Några detaljer saknas, taklampan ska sättas upp och så behöver vi nog hitta en passande sänggavel men det är lättare sagt än gjort.



en glimt av garderoben och vår vackra sjögrästapet



väggen, TV:n och den fula klädbetjänten. Jag vill ha en barcelona!

Fredagsölen

Fredagsölen


Gårdagen i bilder

Ja minsann, jag var flitig med allt utom själva pluggandet....


missade bussen


väntar på bussen


akademibokhandeln bakom en snöhög

 
utsikt från moas båge


läser kompendium


i biblioteket


seminarium


Blodsockerfall på gränsen till koma

...jag var bara tvungen att köpa en fet muffins i kafeterian (inte mitt fel att de ser så smaskiga ut). Nu har jag ont i magen och väntar på bussen. Vill hem!

Tänk om...

...jag lade ner lika mycket tid på min uppsats som på andra saker (typ blogga, läsa aftonbladet, metro, expressen, störa mig på Linda Skugge, Fredrik Virtanen och Eva-Emma what´s her name...) då hade min uppsats varit i stort sett färdig nu.

Vad vill hon?

Alltså, vad vill Linda Skugge säga med den här krönikan?
Är hon ironisk, sarkastisk eller bara pantad?
Det roligaste med den krönikan var bisatsen, efter att borgarna vunnit. Men förutom det så förstår jag faktiskt inte vad hon vill ha sagt. Att alla (kvinnor) som har barn är dumma i huvudet? Eller att de inte är det?

Jag skulle nog gissa på att hon inte vill säga nåt alls utan att hon har drabbats av skrivkramp/lathet och inte orkat skriva krönikan förän i sista stund. Och detta skyller hon på sina barn (?!)

Jag kan iallafall stå för att jag är lat och pluggar för lite (för det mesta) men det har då ingenting med min dotter att göra...

tjoho!

Nu är jag klar med kompendiet. Så nu kan jag göra andra saker en stund tills seminariet börjar.

Vem fan kommer på att man ska lägga ett seminarium klockan fyra en torsdag eftermiddag? det är ju faktiskt helt sjukt. Även om jag vore otroligt insatt i ämnet och intresserad så är det alldeles för sent. Jag har ju varit vaken sedan kl 7 i morse!
Ja, ja, jag har iallafall hunnit fundera lite mer på min uppsats, letat litteratur och surfat runt på progg.se så jag får väl fortsätta med det. Varför skriver jag det över huvudtaget?

Intressant kuriosa: Turid jobbar tydligen på posten, tänk att vi har något gemensamt *s*

*sucka sucka*

Nu måste jag ge mig iväg och läsa klart kompendiet.... jag vill inte!
Vill mycket hellre...
* blogga
* fnula med tidningslayouten
* ta fula bilder med kameran
* kolla H&Ms webbshop
* dissa Fredrik Virtanen

men, men, tillbaka till filosoferandet om tidens vara *kräk*

Tack Virtanen!

Jag måste ju bara passa på och tacka för min återfunna inspiration till C-uppsatsen. Nu vet jag ju vad jag ska ha för utgångspunkt. Jag ska analysera journalistiken i förhållande till musiken under 70-talet. Fullkomligt lysande.


Plask i musikjournalistdammen

Såg nästan hela studie Virtanen igår. Verkar som om han har börjat vänja sig vid TV-livet nu även om han fortfarande stakar sig en massa och låter fullkomligt menlös, men ja, ja...

Det roligaste med Virtanen är iallafall när han ska prata musik med Fredrik Strage och Jonna what´s her name?
Det blir så fullkomligt tydligt att musikjournalistisk inte i första hand är till för tittarna (lyssnarna, läsarna) utan för resten av invånarna i den mediala plaskdamm  de befinner sig i.
Det ska tävlas i lustiga anekdoter om olika band, och den som kommer på den roligaste beskrivningen eller myntar ett nytt begrepp (ex JC-rock) får en guldstjärna och en plats på musikjournalisternas walk of fame och inte minst äran att bli citerad i tid och otid. Och självklart ska man hela tiden poängtera att man minsann inte är imponerad av komersiell mainstream musik som the sounds utan hellre lyssnar på Embassy.

Jag har bara ett ord för det. Vem bryr sig? (det var faktiskt tre ord...)
Om Embassy är så bra så är det väl bara att kommentera deras musik och berätta varför den är så bra istället för att komma med fåniga små berättelser om att the tough alliance har utfärdat en fatwa över the sounds. Det är bara så otroligt menlöst i sammanhanget.

Nä, jag tycker svensk musikjournalistik skulle må bra av att förnyas lite, snart är det väl på tiden att man börjar tänka på vem det är man gör journalistik för.... vem är det?

Spått mig via google

Ha ha, tack för tipset Stina!


Nu har jag spått mig själv via google och kommit fram till att Liten och ettrig...

...reser till landet mittemot

...eventuellt Paris

...jobbar med siden, arbetsgivarimage och innehåll i TV program

...vill vara hemma med sina barn (?)

...vill se resultat av forskningen

...vill inte låta sin spindelfobi styra hela livet

Liten och ettrig är också...

...intresserad av Bertils lägenhet

...rolig och omtyckt men samtidigt färglös

...en duktig yrkeskvinna

Liten och ettrig tycker...

...om passion, både i privatlivet och på scenen

...också om att sitta vid datorn och trycka på en stor röd kontakt

...att läkare ofta avfärdar magont med orden "Sluta stressa, ät bättre
på regelbundna tider


Impulsshoppat!

Sådärja!
Nu har jag slängt iväg en order på eyeko cream och fatbalm som jag suktat över länge.
Nåt kul måste man väl få unna sig. Och en uppfräschning av sminkväskan känns precis som det jag behöver. Impulsshopping är bra för själen. Fast lite farligt också. När man bara skriver in sitt visakortsnummer på nätet känns det ju inte som om man gör av med pengar.

Jag beställde fat balmet i mint, nån som har den färgen? Jag hoppas den passar mig iallafall, jag vill inte ha något för rött.

Provat kläder

Min vana trogen var jag ju tvungen att gå och prova lite kläder i centrum iallafall. Men utbudet var inte det mest upphetsande tyvärr.



jättesöt tröja som tyvärr inte syns så bra på bilden. Jeansen (fornarina) satt bra men jag gillar inte de där slitningarna, och så var de på tok för låga i midjan *usch*



Var förstås tvungen att prova cubus setet också men byxorna fanns bara i small så det blev lite korvkänsla, inte trevligt.



Linnet var jättesött, kan jag tänka mig att köpa men västen som jag tyckte såg bra ut ser ju helt förfärlig ut på bild Jag liknar en ko!


Lite smink gör susen

dagens

Annars har jag en riktigt bad-hairday idag. Men det verkar jag ju ha de flesta dagar så det kanske inte gör nåt? ; ) Kom hit och gör dreads på mig nån!


läsning: check!

jaha, då var tråkboken klar. Inte för att jag känner mig klokare men jag har iallafall tagit mig igenom de där sidorna. Finns det nåt jag inte gillar så är det filosofiskt navelskådande i bokform. Vem fan bryr sig om vad tiden är? egentligen...

Så nu måste jag hitta på saker att göra resten av dan (inte för att det blir några problem)
Jag borde städa överallt *suck* men jag är inte direkt på städhumör. Iofs kanske jag blir det när jag har satt igång.
Helst skulle jag vilja gå och prova kläder, men det är för kallt för att åka in till stan (vill inte gå ut) och centrum här är inte mycket att hänga i julgranen...

kanske funderar lite på layouten till webbprojektet?

Bläää!

Simningen gick inte så bra eftersom det var en massa JÄVLA PUCKON som inte förstår hur man simmar i en bassäng. Därför gav jag upp efter ynka 500 m.

Vänstervarv betyder att man simmar ett varv åt vänster, alltså åt samma håll som alla andra.
 Att försöka få upp nåt flyt när man tvingas kryssa mellan folk och se upp så man inte frontalkrockar med nån är helt omöjligt.
Jag undrar om de använder samma taktik i trafiken? "ok, det är högertrafik, men det passar inte riktigt mig så jag kör på andra sidan istället". Puckon!!

Nu ska jag läsa tråkboken *djup suck* tänker inte blogga förän jag läst de där 60 sidorna jag har kvar...

Habegär!

habegäret har slagit till med kraft igen. Om jag bara visste att jag skulle få tillfälle att bära en sådan skönhet skulle jag slå till på en gång på den guldiga saken. Kanske man kan ha den som brudklänning? Inte för att jag ska gifta mig men ändå...

Coctail party anyone?

När jag ändå håller på. jag erkänner, jag har en liten soft spot för femtiotalsklänningar, jag kan inte hjälpa det. Men titta på de här: är de inte som små godisbitar?

   

alla bilderna kommer från ebay

Ebay är kul

Men jag är lite för snål, eller kanske för feg för att köpa nåt. Hittade de här sjukt snygga vintagestövlarna, men de är inte i min storlek.
De här gillade jag också, fast de liknar de där Sofie Fahrman hade som alla var tvugna att köpa sedan. Och de här tyckte jag var ruskigt snygga. Tyvärr skickar de inte utanför USA, men de var ändå i fel storlek.

Snart middag

Lillskrutt är visst hungrig idag så det får bli tidig middag.
Korv och potatismos, mumsigt värre *ironi*. Jag får väl försöka slänga ihop en grönsallad åtminstone, men det känns tungt. De där trapporna har satt sig i kroppen. Helst skulle jag bara vilja krypa ner i sängen och sova men det går ju inte.

En bra sak med att springa i trappor ett par timmar är iallafall att det genererar massor av goda idéer. Förutom att det är jobbigt, tråkigt och underbetalt så är faktiskt brevbärarjobbet ganska meditativt. När man är ute och delar ut posten finns det ju liksom inte så mycket annat att göra än att lyssna på musik och fundera på saker. Så idag har jag kommit på en himla massa bra idéer till webbprojektet som jag sitter och kollar upp. Saliga äro kreativitetens vägar...

Imorgon ska jag simma

När jag har lämnat lillskrutt på dagis i morgon ska jag njuta av vetskapen att jag inte behöver gå och jobba mer den här veckan. Sen ska jag njuta av min lilla simtur och relaxa i bastun. Hoppas bara jag slipper äckliga tanten.
Koselleck boken som jag måste läsa i morgon blir nog ingen njutning däremot, men man måste väl ha lite balans i tillvaron?


kaffe-bitchen 2

postis

Ingen vacker syn, men så här ser jag ut, halvt utsliten, osminkad och fortfarande iklädd brevbäraruniformen.


kaffe-bitchen

Jag kan nog säga att jag aldrig har längtat så mycket efter kaffe som just nu. Det är nästan så att jag hade kaffe2kunnat hälla varmt vatten från kranen rakt ner i kaffeburken och skakat om. Är det ett beroende? Nääää... (förnekelse).

Men efter en dags släpande på den där JÄVLA postcykeln genom flera kilometer oplogade vägar har man rätt att vara lite kinkig tycker jag. Vem fan är det som är ansvarig för snöröjningen i den här kommunen? *muttrar*

Jag tror förresten att alla människor skulle må bra av lite kroppsarbete. Inte varje dag hela livet men ett par dar i veckan tror jag skulle vara nyttigt för de flesta.
Det är en ganska skön känsla när man slutat att förbanna snöplogarna som inte kommer, folk med trasiga brevlådor och såna som ställer soptunnan precis framför brevlådan. För på något sätt tar man ju sig igenom det ändå. Och när man kommer hem till värmen är det en obeskrivlig lättnad.
Att jobba på posten de dagar det är riktigt hemskt är lite som en utmaning, som att springa ett maraton ungefär. Jag kan inte hjälpa att jag är lite stolt när jag har genomlidit en dag och faktiskt delat ut posten trots 100 tankar om att lämna den i närmsta snödriva.

Och alltid är det nån snäll människa som kommer med ett uppmuntrande ord om hur duktiga vi brevbärare är som sliter och sliter i alla väder. Ett kollektivt tack till alla söta gummor och gubbar (för det är mest sådana som kommenterar) för alla uppmuntrande ord : )


Träningsvärk

jaha, nu har jag världens träningsvärk i vänster vad. Att springa i trappor har sina baksidor... *suck*


Stureplan rockar!

Eller?
Efter att ha läst det skojiga inlägget hos Sofia och världen frågar jag mig återigen: exakt vad är det som är så lockande med stureplan?

Mmmmm, kaffe!

Det finns inget som går upp mot varmt, mysigt kaffe med mjölk när man har varit ute en hel dag (iallafall tre timmar).
Det blev inte riktigt så illa som befarat. Visst var det kallt, men det varken blåste eller snöade och var plogat överallt så egentligen var det ganska skönt att dela ut posten idag. Jag kan ju lugnt säga att jag aldrig hade fått vare sig motion eller frisk luft idag om jag inte hade varit tvungen. Ska jobba i morgon också och håller tummarna för att vädret är uthärdligt då också....
men egentligen längtar jag bort.

kaffe

Apkallt!

Idag är det 17 grader kallare än i onsdags. Det är rätt sjukt.
Har jag tur så är det 20 minusgrader och snöstorm på måndag när jag ska jobba. Det är nog bäst att jag börjar ladda min mp3 nu på en gång.


Går det att förändra världen?

Enligt Maria som kommenterat mitt inlägg om C-uppsatsen längre ner, fanns det på 70-talet en framtidstro och en tro på att det gick att förändra världen som inte existerar bland unga människor idag?
Är det så?
Jag vet inte, utan jag ställer det som en öppen fråga?

Min tes, är nog att unga människor idag är mer individualister än grupptänkare, men betyder det att det inte finns högre mål än de egna egoistiska målen att sträva efter?

Jag tror att man kan kombinera en sorts individualism med en strävan efter ett högre mål. Tyvärr måste man nog vara egoist i vårt samhälle för att överleva. Men det betyder väl inte att man måste trampa på andra människor i jakten på sina egna mål?
Visst finns det massor med exempel på människor som går över lik för att ta sig dit de vill, så är det ju. Men jag tror inte man behöver bli misantrop för det. I längden är jag övertygad om att snällhet, godhet och ödmjukhet är viktiga egenskaper som behövs för att man ska kunna leva ett lyckligt liv. Och ju fler som odlar just dessa egenskaper, desto bättre blir världen.

Vill man förändra världen så måste man onekligen börja med sig själv.


mera progg

Knutna nävar måste vara bland det sämsta jag nånsin lyssnat på *s*, fast lite kul är det ju att det finns låtar som heter "mao zedongs tänkande", vad tänkte de på när de gjorde skivorna undrar jag.
Ja, musiken hamnar ungefär i samma fack som lovsånger från Livets ord - olyssningsbart men ganska skojigt.

Hämtat kläder

tjoho! När jag var iväg och handlade och lånade böcker kom jag på att jag hade ett H&M paket som väntade på mig så nu har jag hämtat ut mina byxor och jackan.
De satt superbra! Byxorna har jag på mig nu och jackan var faktiskt mer fodrad än jag trodde så jag kanske inte behöver vänta allt för länge tills jag kan ha på mig den *glad*

Så nu ska jag bara fixa klart kakan (står i ugnen), städa lite mer (blä) och sen kommer de söta små flickorna över.

och till ikväll har jag läsning så det räcker, progg-boken, en annan bok som heter plommonpop och proggrock och så förstås livet är en fest (som älsklingen fick av mig i julklapp *s*)

*fan*

isch, nu fick jag mail från min lärare igen. Han vill väldigt gärna vara handledare, kruxet är att han är den gubbigaste av de gubbiga och inte speciellt vänligt inställd till feminism.... *suck*
ja, ja mitt ämne kanske kan omvända honom? Det är ju trots allt bara vetenskap.

asgarvar!

Jag måste erkänna att jag inte har lyssnat speciellt mycket på Hoola Bandoola band innan men nu är jag ju mer eller mindre tvungen. Gud så roliga texter de har då!

"...men liberalerna är värst, för de tror det jämnas ut, om för varje brud de visar även viker ut en kuk..."

folk som skriver såna låttexter kan väl inte annat än beundras? nu kommer jag gå och småle resten av dan. Musik är ett underbart lyckopiller *s*

C-uppsats: ämne klart!

Så har jag då äntligen bestämt mig. Ämnet för terminen blir alternativa musikrörelser på 60/70-talen, med lite övervikt på 70-tal skulle jag tro.
Ska börja med att läsa proggen, av Håkan Lahger.

Det tråkiga i sammanhanget är bara detta. Var är alla kvinnorna? För att vara en radikal rörelse är det nästan tomt på kvinnor, även om de finns så spelar de oftast biroller. Jämför den alternativa musikrörelsen med andra 60- och 70-talsrörelser så är det lättare att hitta kvinnor i starka positioner på andra områden än just musikens. Varför?

Jag kräver inte någon musikalisk könskvotering, tvärtom. Jag tycker att musik borde vara ett område där kön verkligen inte har nån betydelse. För man blir väl inte bättre på att spela gitarr för att man har genetiskt lättare att bygga muskler? 
Samtidigt finns den där uppdelningen kvar fortfarande. Det delas ut pris till bästa manliga och bästa kvinnliga artist. kanske för att få dela ut fler priser, vad vet jag? Men jag tycker fortfarande att det är trist.

Och när jag ändå håller på. Varför är alla respekterade musikkritiker män?
Varför finns det ingen kvinnlig Fredrik Strage eller Andres Lokko till exempel?
Jag läste nånstans att Ebba von Sydow började som musikresenscent på Expressen, vad hade hänt om hon hade utvecklat det intresset istället för modegrejen? hade hon någonsin kunnat bli respekterad i musikkretsar?

Varför är det helt ok för en kille att vara musiknörd medan en tjej oftare blir stämplad som ett fånigt fan, en halvgroupie som egentligen inte är intresserad av musiken i sig. (som om män skulle vara det i en högre grad än kvinnor, se på de gamla åttiotalshårdrockarna, där är det lika mycket myten och hela livsstilspaketet runt omkring som anammas som musiken man lyssnar på).

ja, jag blir upprörd, faktiskt. Tror att jag ska ha nåt slags genusperspektiv på min uppsats iallafall.
Även om det finns många fler aspekter att fördjupa sig i. Som min tes att den alternativa rörelsen egentligen var ett projekt för vilsna medelklassungdomar snarare än nån verklig ideologisk kamp...
alltid retar man nån va?

God morgon!

Idag känns det som en god morgon iallafall.
(vad är det med mig och mina humörsvängningar? jag tror nog jag ska ha mens snart)

men det är mycket jag ska göra *phu*

dagens todo:
* städa köket
* handla kaksaker
* baka kaka
* dammsuga överallt (jävla slaskvinter och gruuus!!)
* torka golven

så det är väl bara att sätta igång? måste bara dricka kaffe och morgonblogga lite först...

Morgondagens kinesiska horoskop


You will have the possibility to enforce certain of your ideas thanks to your increased determination. Beware of your rather impulsive behavior, as it might get you into useless difficulties. Your professional breakthrough will be spectacular. All steps of official character and actions of the competitive vein will be very much favored. The moment would be well chosen to restrain your expenditures of energy.

wiii! Det lovar gott :). Trots att jag inte tror på horoskop direkt *s*. Men jag har turen att kunna välja vad jag vill tro på när det passar mig hi hi

habegär!

väska2

Den här vill jag ha! Det är väl inte en likadan som du har Stina? (fast annan färg förstås)


Som en bergochdalbana

Så kan väl mitt humör beskrivas. Ena dagen frid och fröjd andra dagen känns det som om allt är skräp.
Idag är inte en av de bättre dagarna. Har inte läst nåt (utom uppsatserna som ska ventileras men det var en ren plåga) och nu blir jag stressad av att A sitter bredvid mig och söker jobb.
Jag är helt övertygad om att hon kommer få ett bra, roligt och stimulerande jobb eftersom hon är ung, snygg 21 år utan barn. Jag däremot lär bli en av de där arbetslösa akademikerna man läser om.

Det var dagens självömkan. Dags att rycka upp sig kanske?

shoppinglista

i brist på annat (och för att förtränga min kurrande mage) så tror jag att jag ska göra en ny shoppinglista. Det är ju trots allt bara *fundera* 23 dagar till nästa CSN och löneutbetalning *s*

vill ha

* ett par nya jeans (stående inslag på listan) acne eller denimbirds
* ny väska (stort måste men jag hittar ju aldrig nån jag verkligen fastnar för!)
* vitt linne, basic (brottarrygg pliis)
* vita tishor (trist men bra, funkar även att träna i)
* nya sneakers
* ballerina skor

    

wiiii, nu ringde A: lunch!

Micropaus

Nu har jag läst färdigt den (trååååååkiga) uppsatsen som ska ventlieras idag.
Påminn mig att aldrig använda ordet således eller mer än två kommatecken i en mening (helst inga alls). Ska det vara så svårt att skriva enkla raka meningar utan syftningsfel?
Tydligen.
Jag är lite hungrig, det kanske märks?
Nu sitter jag i datasalen och väntar på att A ska komma till skolan och äta lunch med mig. Tills dess får jag väl blogga lite då...

Vårvädret

Jag kan tänka mig att det vackra vårvädret (trots att det är slutet på januari) hade sin inverkan på mitt goda humör idag också. Jag ska inte tänka på växthuseffekten och hur regnigt det kommer vara i sommar utan passa på och njuta av varje solig dag. Jag behöver sol. Snart nog lär det vara minusgrader och snöstorm igen.

oj, då! Det är ju inte slutet på januari. Det är februari idag ju *s*

ätit lunch och provat jeans

Idag har varit en utomordentligt bra dag. jag har lite ångest över att jag inte har pluggat nåt iofs, men en ledig dag kan man väl ta ibland?

Har varit i stan och kollat födelsedagspresnt till min bror. Fast kom hem utan förstås, det är svårt det där. När jag ändå var inne i stan passade jag på att prova lite jeans på Åhléns city. För er som gillar jeans kan jag tipsa om att Åhléns har sjukt mycket jeans på rea just nu.
Bland annat hittade jag ett par denimbirds som satt som gjutet, och de fanns med 30 på längden! Det hade jag faktiskt ingen aning om.
Sen hittade jag mina absoluta favoritjeans, vilken tur att jag inte ens har provat acne förut för då hade jag säkerligen blivit ruinerad. Nu vill jag ha ett par i varje färg! De var som gjorda för mig, om man bortser från priset. Lite i värsta laget om man tänker på att jag lever på CSN.

Efter klädprovning och presentletning träffade jag några gravida (och ogravida) trevliga människor för lunch. Det var jättetrevligt och jag är fortfarande mätt.
Tur att jag hade varit och provat kläder precis innan annars hade jag nog blivit ännu mer sugen på bebis än jag redan blev av att se deras fina runda magar. Men en nackdel med att vara gravid är ju faktiskt att utbudet av kläder inte är det roligaste, även om jag har hört att till och med top shop börjat med gravidmode nu.

Hemma hos del 1

På begäran av darkangel visar jag nu andra armstödet på min soffa (samt lite till *s*) såhär ser det alltså ut i mitt vardagsrum (den fina delen av rummet hrm).

 
att vi har kaktusar i fönstret beror på att de verkar vara de enda växter som klarar av den konstiga kombinationen, varmt från elementet och drag från balkongen... eller så är vi onödigt dåliga på att ta hand om våra stackars växter

RSS 2.0