Seeegt

Vad gör man när man inte får tag i folk? Suck och stön...

Min bokrecension blev iallafall strålande, riktigt poetisk om jag får säga det själv ;). Nej nu får jag väl sätta mig ner och ringa lite igen. Att vänta på att få svar på mailen är ju förödande för nerverna...

Nu ska jag gå hem

eller, först ska jag till Åhléns och se om jag hittar några inbjudningskort till skruttets kalas i januari.

Idag har varit en bra dag. Lyckades ju bli klar med artikeln som jag slitit mitt hår över ett tag. Åt lunch med Stina och besökte världens mysigaste blomaffär (där de inte spelade Christer Sjögrens julhits). Fick en bok att läsa som ska recenseras innan fredag och lärde mig hur världens konstigaste databas fungerar (eller snarare inte fungerar...)

That´s life för en liten praktikant

Så blev den klar tillslut

En riktigt bajsjobbig artikel om fackligt arbete i Nepal som jag har slitit med nästan hela dan. Tänkt att något så litet kan bli så jobbigt.
Nu ska jag ägna mig åt något betydligt roligare, läsa en bok som ska recenseras...


Ääääälskar min nya tröja!!

Jag kanske lägger upp en bild på den i morgon om jag hinner. Den är helt underbar.

Projekt julsanering

Jag råkade i ett svagt ögonblick bjuda in en massa folk till glöggfest hos mig på lördag. Det kommer säkert bli jättemysigt men hu, nu måste jag ju börja städa! Det ser inte klokt ut hemma och fortfarande har vi en massa bygggrejer ståendes lite här och där i hörnen.

Idag är planen att tvätta så mycket kläder som möjligt så jag slipper ha torkställningen med all tvätt framme på lördag. Egentligen hade jag väl behövt tvätta sofklädseln också men att boka tvättid i tvättstugan är helt omöjligt med så kort varsel. Förresten kör vi mysbelysning, då ser man inte fläckarna :).

Sen måste jag förstås dra upp adventspyntet ur källaren. Upp med stjärnor och ljusstakar. Älsklingen kommer dö av bekymmer he he (han är ingen julfantast)

Och så måste jag ju förstås inhandla glögg och diverse tillbehör. Mmmm glögg *gott* men vad bjuder man på på en glöggfest? Bara pepparkakor och lussebullar eller?

Min klädsel har jag redan tagit hand om. Råkade gå och lunchshoppa idag (igen!) och hittade en fin vit stickad långtröja. Köpte ett par ljusgrå stickade strumpyxor till så det kan nog bli snyggt.

Nu måste jag skriva en till artikel, ingen rast, ingen ro...

Update

Nu är jag hemma igen efter mitt lilla äventyr i Ö-vik. Jag måste säga att jag verkligen gillar Norrland. När man åker förbi ställen som "Torsböle" känns det lite som att komma hem hi hi. I Småland heter allt bara ryd eller hult.
Hotellet var jättemysigt och det kändes lite lyxigt faktiskt trots att det var en snabbvisit. Fast jag sover nog helst i min egen säng trots allt även om man får stångas med snusande barn och sambosar.

Anthony B till stockholm

sist jag såg honom var på förra årets reggaefestival nu spelar han i Stockholm den 1:a december. Jag skulle gissa att det är värt pengarna...

Dagens aktivitet

blev faktiskt mindre krävande än jag trodde. Nu luktar hela lägenheten pepparkakor och det finns en korg full av halshuggna gummor och stukade stjärnor. Gissa vem som var gladast i familjen?

  

Villeroy & boch

jag trodde att Villeroy & boch bara gjorde badrumsmöbler, men tydligen gör de helt underbara bestick och matporslin också. Såg en del på cervera idag. åh vad jag skulle vilja ha! De här kopparna tillexempel

 

eller de här besticken, stora och tunga somdet ska vara

Ha ha, jag vill inte ha nån Victor & Rolf klänning

Precis som vid förra årets Stella hysteri finns det nu grejer kvar i affärerna från Victor & Rolf kampanjen.
Idag gick jag förbi den hypade röda klänningen på H&M i Stockholm (ska jag säga vilket eller låta folk leta ihjäl sig?)
Jag slogs ett ögonblick av tanken att jag kanske skulle köpa ett ex och sälja dyrt på blocket (lättförtjänta pengar) men nej, så dum är jag inte.

Klänningen såg väl fin ut men det fanns en massa andra grejer som jag mycket hellre skulle vilja ha. Bland annat en skitfin vit tunikaklänning, inte Victor & Rolf dock...

Så nu till mitt dilemma. Jag måste verkligen börja köpa julklappar innan jag shoppar upp alla pengarna för nästa månad kommer det bli knapert (jävla CSN!) men nånting måste jag väl kunna unna mig själv? Frågan är bara vad? Ska jag satsa på en varm och praktisk vinterjacka eller köpa en söt liten klänning som jag knappt  kommer kunna använda i vinter? Dilemma, dilemma...

Trött

Just nu känns det inte som om jag gör annat än jobbar och sover... måste flytta närmare stan om jag ska jobba därinne. Helt slut i huvudet är jag nu...

Trevliga nyheter

1. Nu säljer de julmust på donken! Igår lyckades jag suga i mig en hel mellanstor utan att få konstiga blickar från älskling (han trodde det var cola light he he)

2. Jag har shoppat vinterskor! De öppnade en ny wedinsbutik på drottninggatan idag och jag slank in där på lunchen. 20% rabatt på allt så jag köpte en impregneringsspray också.

Trött och uttråkad

Idag har jag inte gjort mycket. Pratat lite med lokförare i värmland (snälla nån det går ju nästan inte att förstå ett ord av vad de säger! men de låter iallafall glada) och skrivit en liten notis. Annars har det varit heldött. Resten av redaktionen är så upptagna med sitt så jag känner mig lite bortglömd, dessutom försöker jag lära mig hur allting fungerar. I vilket fall som helst är jag skittrött. Drabbades av pendeltågskaos både till och från jobbet idag och när ajg skulle handla på donken funkade inte kortläsarna så jag fick springa till bankomaten. Bläää...

Hoppas morgondagen blir roligare.

Och så en liten nyhet. Slummer har nya uppdaterade nyheter och kommer snart med ett nyhetsbrev. Don´t miss it!


Up and away...

måste hinna duscha också... glärk
ingen frukost idag... men det finns ju  fruktskål på praktiken

Vilket jävla väder!

Idag är en ligga under täcket dag. Kallt och grått och mörkt är det ute *brr*. Fast jag klagar inte, jag får ju vara på min trevliga praktikplats :) .

Idag blev det en språngmarsch från norra bantorget till riksdagen men jag är lite stolt för jag klarade av den på åtta minuter. Sen satt jag i två och en halv timme och lyssnade på alla argument ang. det nya a-kasseförslaget. Ganska underhållande faktiskt då Sven-Otto Littorin hade samma färdiga svar på allt (jag skojar inte) "det är inga problem, det fixar vi med vår jobb-politik". Jag vet inte varför men jag har lite svårt att tro på moderaternas guld-och-gröna-skogar retorik.... ja ja, den som lever får se.

Nu ska jag skriva en notis, kanske återkommer ikväll (om jag inte är lika trött som igår, jag somnade innan Prison Break!!!)

På praktikplatsen

Det här känns riktigt kul. Jag har redan blivit ivägsänd på jobb till Norrland, så på söndag åker jag. Känns lite lyxigt att få åka flyg och bo på hotell redan första veckan hi hi ;).

Nu ska jag packa ihop och åka hem snart, det är dags för årets utvecklingssamtal på dagis.

I väntan på frukost

Sk alldeles snart gå och handla lite färskt bröd, det kurrar lite i magen nu men affären öppnar inte förän 10 på söndagar!

Igår var en riktigt riktigt skön dag. Jag var lite lagom bakis hela dan ;), inte illamående men väldigt seg. Vilket resulterade i att min normala rastlöshet var som bortblåst. Jag tillbringade några timmar med att kolla på världscupen i längdskidåkning. Kan man annat än älska Jacob Hård? När han slutar som kommentator kommer det vara en stor förlust för skidåkningen...

Sen följde flera timmars TV-tittande med b la Söderlund och Bie, Top model och Underbara dokumentären Belfast girls. Dagen avslutades med en middag på O´learys. Wonderful!

Nu ska jag gå och handla varma frallor...

på önskelistan

Om jag fick välja en outfit från zoovillage skulle det bli följande

 jeans från denimbirds
 sjukt söta toppen från Filippa K
 kofta Tiger
 väska Friis & company
 ballerinaskor vagabond

men lilltrollet tyckte att jag skulle ha de här

Sista seminariet!

Innan praktiken. Gud vad skönt det ska bli att slippa bitterfittorna i 8 hela veckor :D. Fast lite pirrigt är det allt, man vill ju inte göra bort sig... men de verkar rätt snälla så det ska nog gå bra.  Jag kommer säkert vara helt nipprig på måndag morgon...

Äntligen!

Lite självdistans från Lars Lagerbäcks sida... jag vrider mig av skratt :D

http://www.youtube.com/watch?v=6EOiW7XmABA

Mums!

16122-543

Handlade oliver med vitlök och chili som jag ska ha till middagen, var tvungen att provsmaka en... eh tre. Hur goda som helst!

Vilket jävla väder!

Nu åker dunjackan fram!

Annars har det varit en lugn dag. Vi har varit i Farsta C och letat skor till mig men det var svårt att hitta några som föll mig i smaken.
Ska det vara så svårt att göra vanliga varma inte jättefula vinterskor, som är vattentäta?

Ja, ja.... jakten fortsätter.

Under tiden smuttar jag på en iskall Red stripe och lyssnar lite på the Congos... *drömmer om sommar och festival*

Wow!

Hörde Asha Ali på radion igår. Shit vad bra!

Höststädning

Idag har bostadsrättsföreningen sin årliga höststädning. Gissa vem som inte tänker vara med...

Bimbovarning

Har jobbat idag, det var kyligt men rätt skönt. Jag hade två par vantar med mig, ett par med fingrar och ett par utan ( de är lättare att använda när man delar ut posten). När jag började frysa om vänsterhanden tänkte jag ta på mig fingervantarna men de var som bortblåsta. Jag tänkte att jag hade glömt dem innan jag drog ut så jag cyklade vidare. Efter halva turen försöker jag trycka ner min mössa som har krupit upp på huvudet. Då känner jag något mjukt. Mina vantar!!
Jag hade alltså lagt vantarna inuti mössan och sedan satt på mig den. Så jag cyklade omkring i en timme med vantarna på huvudet.
Snacka om puckad...


Kissnödig

men jag orkar inte gå på toa. jag får sluta dricka så mycket kaffe tror jag.

Nu har jag fördrivit den senaste timmen med utmaningar från vetgirig.nu. Mina kursare är helt fanatiska, de orkade inte ens gå och äta lunch, så beroendeframkallande är det.

Så nu kanske jag borde ta tag i artikelsnickrandet?

Eller... bara en utmaning till.


Arrrr!

Jag har blivit helt besatt av bröllopstorget! Kan inte slita mig.... så nu har jag väl snart planerat klart mitt och sambons bröllop. Väntar bara på frieriet då :D

Klar!

Jag är klaaaaar!

Nu ska jag bara städa undan lite, tända ljus och kolla på Greys anatomy.... kanske hinna kolla lite på brudklänningar också ;)

Motivationen är som bortblåst

inte för att jag har sett till den på många dagar men ändå.
Jag har ju så lite kvar.

Nu har jag iallafall skickat in affärsidén (sorry tjejer att ni inte fick vara med men det var deadline kl 13 idag så jag panikade litegrann) och skrivit klart en av två artiklar. Tänkte låta den vila till sig ett tag.

Sen har jag lovat halvsjuka barnet (hon har feber som kommer och går) att vi ska gå ner till Rudan och kolla på ankorna.

Sen ska det väl lagas mat också. *suck* när ska jag ha tid att göra allt det där roliga som jag vill?
Typ pyssla om mig själv med ansiktsmask och hårinpackning, åka till Barcelona och shoppa och dricka drinkar?

EH, nästa liv kanske?

Yes!

Jag har fått en plats på nästa års praktiktermin. Nu behöver jag iallafall inte oroa mig för pengarna i januari. Och så kanske det tar mig närmare ett riktigt sommarjobb.

Jag vet inte om det var praktiken eller om det är det faktum att solen skiner ute idag men jag är iallafall glad och lättad och det gör inget att skrotungen har feber. Nu kan jag pusta ut...

Skum sambo

Nu (medan han väntar på att ugnen ska bli varm) kollar han på sitt favvoprogram antikdeckarna, han går igång på det och antikrundan, och Leilas mat... mot henne skulle jag inte ha en chans.

Världens slappaste helg

någonsin.
Jag skämtar inte när jag säger att vi (som vi i familjen) knappt har varit utanför sängen på hela helgen.
Lillskrutt fick en släng av kräksjuka? i lördags och kräktes ner hela soffan. Hon har haft feber från och till och inte varit sitt vanliga dampiga jag, vilket har möjliggjort oinskränkt slappande.

I fredags fick vi iofs oväntat besök av våra trevliga men lite skumma grannar. Så vi drack öl och pratade om bilar och motorcyklar. Jag försökte verka intresserad men jag tror att de uppfattade mina gäspningar för de stannade inte så jättelänge. Kan iofs bero på att vi inte hade så mycket öl att bjuda på heller.

Igår låg jag mest på sängen och spelade mobiltetris, idag samma sak. Sen tog mobilbatteriet slut och jag var tvungen att kolla på bonde söker fru. Jag vill också ha en bondgård ju! Synd att min älskling är allergisk mot djur bara.... hmmm.

Sen åkte vi till Ica Maxi och handlade, (tips, man kan köpa grännaknäcke i små söta papperspåsar!) lammfärs och pepparsås och annat smått och gott och skumma saker som randig kaviar (jag har fortfarande inte smakat, är väldigt skeptisk till blandningen kaviar och ost men sambon älskar den). Sen åkte vi hem och nu ska min älskling laga fläskfilé med pepparsås till mig.... jag ska nog bara blogga, kolla på kläder och önska mig ett bättre liv. Ett par månader på posten är nog inte så farligt ändå. Man blir härdad...

och lite till...

sist jag var i stan såg jag att urban outfitters hade öppnat. Jag hann inte in dit med shit vad mycket godsaker jag hittade på hemsidan!

 döskallevantar
 mysig stickad tröja
 sötaste stickade klänningen
 halsband med rosa döskalle
 mysigaste ballerinaskorna!

Nu fick jag helt plötsligt energi att ta itu med affärsidésnickrandet. Se upp finansiärer här kommer jag!

Mera topshop-godis

De har ju huuuur mycket fint som helst! När vi åker till London (vid det laget har jag både jobb och lön) ska jag shoppa ihjäl mig!

 outfit 1
 outfit 2
 outfit 3

Bättre nu

Har precis avslutat en intervju med två jättegulliga tjejer så nu känner jag att min artikel kommer bli bra. Om den duger enligt lärarna är väl en annan femma, men för mig själv känns det bra iallafall.
Så nu ska jag göra mig lite lunch och skriva ihop min artikel.... wish me luck!

tröstfönstershopping

för att muntra upp mig själv går jag in på topshop och sätter ihop en fin outfit :)

 söt top  grå jeans  svarta skinnballerinas  underbar kappa med puffärm

Simmat

Gud vad skönt det är att simma! Det gör underverk för självförtroendet som inte direkt är på topp just nu.

Jag är stressad som fan över att den här terminen håller på och närmar sig slutet. Visst ska det bli skönt att få slippa det där hemska södertörn men  samtidigt är det skit att veta att jag kommer vara pank som en jävla baglady i januari. Sista CSN utbetalningen kommer i december, den är väl på 5000 spänn ungefär. Själva terminen slutar den 18:e januari så jag komemr ju inte hinna jobba nåt på posten heller, vilket betyder att jag kommer få 0 kronor i januari. Tyvärr tar ju inte räkningarna jullov.

Det är så jävla deprimerande att jag inte ens kommer kunna köpa en födelsedagspresent till min sambo som fyller 30 år. Shit, nu börjar jag gråta igen. Jag måste fan ta mig samman och fixa ett jobb... som om det hjälper.

Får man hoppa av livet?

Snart återgår jag till att vara brevbärare på heltid. Det sliter iallafall bara ut kroppen...

Min dag i bilder

glimtar av min dag

 Årets första snöoväder genom bussrutan
 Kaffekön
 9:00 möte med idérådgivaren
 mailar lite i bibblan
 11.00 möte med redaktionen
 Räksoppa till lunch
 Min lilla glänsande mobil
 Det går inte att beskriva i bilder hur kallt det är
 15:00 dagens tredje kopp. (schhh man får inte dricka kaffe vid datorerna...)
 15:55 på väg till bussen
 Väntar på bussen


RSS 2.0