Ny hårfärg

f(ortfarande i behov av en klippning dock)
Jag har bytt mitt blekblonda mot något mer mörkblont/ljusbrunt. Känns faktiskt mycket mer jag
och usch vad mina ögonbryn borde plockas. Finns det nåt tråkigare??

16122-516

Trött i kroppen

Jag är helt slut efter dagens trappspringande *phu!*. Men det är ju iallafall skönt att man får iväg sitt lata arsle på lite motion. Hade jag inte fått betalt hade jag nog inte rört mig en meter från datorn idag ;).

Nu ska jag förbereda min intervju... *suck* känns inte som om jag kan hålla en enda klar tanke i huvudet ju. Tänk om man kunde få sova sig igenom hela vintern. I nästa liv vill jag vara en björn

Min kropp går som en klocka!

För exakt en månad sen var jag på precis lika dåligt humör som jag är idag. Ha ha...

Nu har jag nysit

23 gånger i rad och det verkar inte finnas något slut på eländet. :(

Helt sjukt ju!

Varför komemr H&Ms vårkatalog ut i oktober? Det har ju inte ens varit jul är. Ge er!

Blä!

Stannade hemma idag eftersom jag inte känner mig helt ok, har ont som fan i magen. Undrar om jag har ätit nåt knas?
Försöker göra research inför min artikel också men det går inge vidare. Går inte att få tag på nån verkar det som. Har lämnat mitt nummer till typ tusen personer nu *suck*
Helst skulle jag bara vilja gräva ner mig i sängen med min bok som jag håller på och läser just nu, men då får jag bara dåligt samvete för att jag inte gör nån nytta. Inga pengar har jag heller.

Ammande mammor!

Jag håller på och försöker sätta ihop en liten gruppdiskussion kring amning (skriver en artikelserie om det) och letar efter ammande eller icke-ammande mammor som har lust att diskutera allt om amning. Hur är informationen? Vilken hjälp får man av vården om något strular. Hur är det att amma/inte amma i största allmänhet?

Så finns det några mammor som är intresserade av att diskutera det här med mig får ni gärna maila på [email protected] eller skriva en kommentar direkt i bloggen.

Väntar på middag

(gud vad mycket jag skriver om mat förresten)

Älsklingen lagar nåt med oxfilé. Luktar gott (och vinet börjar stiga mig åt huvudet för jag är sååå hungrig)

Hungrig!

Ikväll ska jag tvinga min älskling att laga lammfärsbiffar med pasta och getost. Yummy!

Nu ska jag duscha, sen gå upp till centrum och se om Gina tricot har några sjyssta öppningserbjudanden. I lööööv Gina!

I väntan på stormen

Ärligt talat så tror jag inte att stormen kommer hitta till huvudstaden ;). Måste ringa och fråga min mamma hur de har det där nere på västkusten. Tänk om de blåser bort!!

Jag har jobbat idag i kyla och duggregn. Handbromsen gick av på cykeln *morr*, jag blev blöt om fötterna och hade glömt mp3 spelaren hemma, men förutom det var det en ganska skön dag att vara ute och cykla på. När solen tittade fram var det riktigt ljuvligt. Jag längtar verkligen inte efter vintern. Hösten är bäst.

hungrig som en varg!

Jag var lat idag och tänkte att jag skulle prova arlas färdiga grytbaser så nu står köttgryta och ris och puttrar på spisen. Jag DÖR om jag inte får äta snart!!

Tjoho!

På fredag öppnar Gina tricot i mitt centrum. Som jag har väntat! (hoppas de har bra öppningserbjudanden ha ha)

Shoppingdag

Jag har faktiskt shoppat en hel massa idag.
Är hemma och tar hand om mitt snoriga barn och passade på att dra med henne en runda på stan (hon fick sitta i vagnen och slöa, jag fick dra runt på den och en massa kassar).
Det blev både overall, vinterkängor och en massa kläder (de hade öppningserbjudande på H&M på drottninggatan så jag handlade för lite mer än jag hade tänkt). Så nu är dottern välekiperad och jag pank, så det kan gå ha ha

 en mycket ovillig mannekäng i nya jeans och tröja



sugen på marinblått

Show me the money! säger jag bara. Jag blev helt förälskad i den här mysdressen från odd molly. Men det får väl bli när jag har börjat jobba, nån gång i framtiden...


16122-511

16122-510


Slummerdebatt

Slummers debattartikel finns att läsa i senaste numret av situation sthlm! :)

löneförhöjning

minsann, jag fick visst 900 spänn i löneförhöjning. Inte illa med tanke på att jag inte har jobbat så mycket de senaste tre åren ha ha. Iofs är lönen fortfarande rutten, men ändå...


Bajsdag

Är på riktigt pissigt humör idag, bara så ni vet. Och allt är den där jävla kärringens fel. Jag skojar inte...

Hemma hos

såhär ser det ut hos mig

16122-508

notera: barn + glasbord = dålig kombination (om man inte har en äcklig dragning åt putsning)

16122-507

sovrummet (anledningen till att sängkläderna är skrynkliga är allt annat än snuskig, jag låg där och läste för en stund sen)

Fläkt is the shit

16122-506

Den här från aeg skulle jag vilja ha i vårt kök...


Nu jävlar

16122-509
(för femtielfte gången)

Nu ska jag börja med morgonpromenader. Hejdå kärlekshandtag!


Lyxsöndag

Köket är så gott som klart, några smådetaljer som saknas bara. Jag har plockat undan och dammsugit överallt. Nu sitter jag och smuttar på en öl och känner dofterna från älsklingens matlagning blandas med rökelsen. Man kan ha det sämre...

16122-505

The lovely kök

Folklig köpfest

Var en stund på inrednings/hem och villa mässan idag, men måste ärligt säga att jag inte blev speciellt imponerad. Det hela liknade mest en jättestor möbel- och inredningsbutik och det mesta som fanns där var saker som man hade sett förut. Några visitkort slank dock ner i väskan ändå...
Jag gillade fotokakel, där kunde man designa sitt eget kakel med foton på, och även göra glasunderlägg, det vore nåt det. Kanske med bilder från sommarens reggaefestival?

Annars var det inte mycket att hänga i granen. Inte en enda utställare hade någon intresseväckande eller spektakulär monter av typen de brukar ha på bilmässor. Var är framtidens design frågar jag mig? Var är inredningsföretagens möbelprototyper som inte ännu finns i produktion? Om man bara ska gå och kolla på saker som redan är ute i affärerna kan man väl gå till butiken direkt. På så sätt slipper man trängas med hundratusen barnvagnar med skrikande barn i (jag förstår att barnen inte tycker det är särskilt kul att sitta timmar i en vagn på en varm och högljudd mässa).

Det bästa med mässan måste ha varit allt gratisgodis.

Och aga-spisarna, de är så sjukt coola.

16122-504

Jag och Jonas Hallberg

Ibland (typ idag) undrar jag om de sista kvarlevande människorna på jorden kommer vara jag och Jonas Hallberg.
16122-503

Tanken slog mig idag när jag var ute och cyklade med posten. Som vanligt lyssnade jag på radion och just idag lyckades jag pricka in spanarna. För den som inte har lyssnat på programmet kan jag bara rekommendera det. Det är lite smålustigt, humoristiskt med många ordvitsar och ibland en gnutta samhällskritik.
Då kom jag att tänka på att jag brukade lyssna på spanarna i min tidiga ungdom. När min mamma eller pappa körde mig till ridskolan nån gång i slutet på 80-talet räckte själva bilfärden alltid lika länge som programmet, och gjorde den inte det satt jag kvar i bilen tills det var klart. Jag har för mig att jag tyckte att Jonas Hallberg var lika mysig på den tiden som jag tycker nu.

Men det var ju mer än 15 år sedan! Shit! Har inte världen förändrats sedan dess? Har jag inte utvecklats mer sedan 12-års åldern? Är livet inte mer än såhär? Spanarna på fredageftermiddagarna, år ut och år in...

Jag vet inte vart jag vill komma, men jag börjar väl bli gammal antar jag

*brrr*

Har jobbat hela dan i det genomruttna oktoberregnet. Men nu börjar jag så sakta värmas upp igen.
Har druckit kaffe och kollat på Stina i dagens nöjespanel (strålande som alltid) och nu ska jag nog ta och utnyttja min barnlediga helg till att gå och lägga mig en timme eller så.

Fan vad jag har blivit fläskig förresten...


Inspirerad

Jag har förresten hittat ett jobb som jag verkligen , verkligen vill ha! Så håll tummarna för att jag får komma på intervju iallafall (är medveten om att chansen att jag får det är minimal, men man måste ju hoppas)

Är det töntigt att skicka en jobbansökan i ett guldkuvert?

Bajstrött

Ska jobba idag så därför är jag uppe tidigare än vanligt. Lilla älsklingen har åkt till mormor så vi är barnlediga heeeela helgen. Vad göra? Gå på inredningsmässa?

Nu dricker jag rockkaffe för att vi inte har nån mjölk hemma. Bläää

Trött så in i helvete...

Inte ens kaffe hjälper...

Äntligen!

Lite kaffe och frukost gjorde susen. Jag åker nog iväg till plugget idag fastän jag känner mig risig. Va fan, jag har ju jobbat på posten när jag varit sjukare än såhär...

Förresten, jag behöver en praktikplats till våren, nån som har en på lager? ;)

*brrrr*

Har vi ingen värme på det här stället?
Egentligen borde jag ta en bild på mig så ni får se hur jag ser ut i urtvättade träningsbrallor, tofflor, stickad bolero och knullrufs... men nej.

Nu skulle jag vilja göra en sån där fin frukostbricka, men vi har inte ens mjölk till kaffet hemma. *buhu*
När vi har gått till dagis ska jag köpa mjölk.

Om nån undrar varför jag är uppe så tidigt så kissade dottern i sängen i morse ( i MIN säng!) och sen kunde jag inte somna om. Nu vill jag ha kaffe!

Letar julklapp

Jag vet precis vad jag ska köpa till älsklingen i julklapp. En tavla. Helst hade jag velat köpa nån form av rysk propagandaaffisch och rama in , som de här av Rodchenko och Majakovskij, men det verkar svårt att få tag på.
16122-50116122-500

Nån som vet vart man kan hitta såna?
De här fanns på allposters.com men jag tyckte urvalet var lite fattigt

Lättnad

Min pappa skulle ha kommit hit idag men det blev nåt knas med biljetterna.
Skönt tycker jag för då tänker jag inte göra nåt annat än fixa middag till mig och skrutt (älsklingen har hobbykväll på jobbet ikväll) och sen ska jag ta på mig myskläderna och ligga i sängen och glo på TV hela kvällen.

Ibland är det ganska mysigt att vara sjuk (om man bortser från att det gör ont överallt)

Stackars mig!

jag har ont i halsen, och huvudet, och nacken.... sån där elak förkylningsvärk. Det är JÄTTESYND om mig. Jag tror faktiskt att jag skulle behöva ett par nya stövlar. Då kanske det känns bättre?
16122-499


sjukling :(

Det kliar i halsen och näsan, otroligt irriterande! Särskilt det i halsen, jag skulle bara vilja stoppa ner en toalettborste och riva runt lite.... gaaaah! Honing med te skulle sitta bra nu.

Nu ska jag skriva min notis och helt medvetet skippa morgonföreläsningen. Jag är en olydig flicka he he

Cancer

Varje år dör en massa kvinnor av bröstcancer. Den här månaden är det bröstcancermånad, så jag lägger in en rosa-bandet banner i headern (tack mocca). Om man klickar på den kommer man till deras sajt där man kan vara med och bidra med pengar till cancerforskningen.

Fast jag undrar just varför det måste finnas en särskild månad för just börstcancer? Är det för att den drabbar kvinnor? Varför har vi inte prostatacancermånaden? Eller, den sortens forskning kanske redan har tillräckligt med pengar?

Iallafall, jag tycker det är viktigt att stödja forskning av bröstcancer så jag stödjer rosa bandet kampanjen.

idag blir det en dagens

...outfit alltså. Längesen sist. Idag är det premiär både för nya röda tröjan och söta rutiga duffeln :D

16122-498

Upptill: vit top H&M, röd tröja H&M
Nedtill: blå cheap monday jeans
På fötterna: second hand stövlarna
Övrigt: blå/grön rutig duffeljacka H&M

Insåg att bloggen blir mycket roligare med bilder så jag ska försöka bli bättre på det. Mer bilder åt folket!

Te eller kaffe?

Kaffe eller te?

16122-497

16122-496

Ibland är det svårt att välja

Året i bilder

Blev lite inspirerad när jag satt och bläddrade igenom alla bilder på datorn... så här kommer en liten summering av året (februari - oktober)

 vacker vinterdag i februari
 snöstorm i mars
 ankor i april
 blommande träd i maj
 på beachen i juni
 på balkongen i juli
 uppsala reggaefestival i augusti
 solnedgång i september
 höstmorgon i oktober

En glimt av min dag

 vi gick upp i ottan för att blåsa "blubbor"
 men visst är det vackert?
 en cykel
 brukar rosorna blomma i oktober?
 såhär ser det ut på "min gata"

köp, köp, köp!

Säger shoppingdjävulen och pekar på ett par gosiga ballerinas från asos (kan vikas ihop och läggas i handväskan och kostar endast 162 kronor!)

16122-481

Nej, nej, nej! Säger plånboken och påminner om frakten.... ska man shoppa kan man lika gärna ta i rejält, och jag har inte ens råd med ett par skor för under 200 spänn :(

Därför älskar vi internet...

...svenska kvinnor berättar
(hej aftonbladet, ser ni jag kan jobba hos er!)

Därför att man kan shoppa dygnet runt förstås! Nu har jag precis beställt min roooosa telefon! Jag kommer bli så lycklig med den :)

Snart

blir det mat (pasta alfredo med kyckling och vitlöksbröd) och lördagsölen... mums

PS.

Om man sitter för länge i Danderydsgräset kan man drabbas av Borelia ;) synnerligen allvarlig sjukdom...

Ett kilo eftertänksamhet...

...eller, what´s all the fuzz about?

16122-480

Cecilia Stegö Chiló har det så svajigt på kulturministerposten att jag tycker synd om henne. Vad är det egentligen hon har gjort?

Förutom att hon har dålig koll på vad kulturministrar egentligen ska syssla med (men det är väl sånt man har politiskt sakkunniga till?) så har hon struntat i att betala TV-licens, något jag själv gjort i ett antal år innan jag blev vuxen och började gilla Public Service. Nu är jag SVT-kramare som helst lyssnar på P1 men det hör kanske inte hit.

Vem blir upprörd och varför?

Med tanke på att hon levt ett antal år i tankebubblan tankesmedjan Timbro så vore det väl egentligen mer underligt om hon faktiskt hade betalt TV-licens. Det vore ungefär som att kräva att Piratpartiets språkrör skulle handla sin musik på Mega-store. Fullkomligt absurt!
Att inte betala TV-licens måste ju vara en ideologisk markering för henne, och en fullkomligt logisk sådan.

Inte heller är det väl speciellt uppseendeväckande att Reinfeldt valt henne till Kulturminister. Man kan tycka att det vore som att sätta en vegan att bossa över Sveriges köttfabrikanter, men gillar man inte kött så gör man inte. Cecilia Stegö Chiló är nyliberal så det skriker om det, men herregud, hon är väl inte värre än den mest blygsamme MUFare.

Den som fått för sig att "nya" moderaterna är mer välvilligt inställd till statligt kulturstöd och public service än de gamla kan tänka om, och den som blir upprörd över att så inte är fallet har uppenbarligen röstat på fel parti i det senaste valet.

Jag är ruskigt nära att utbrista i ett självbelåtet... vad var det jag sa.



Presenten

16122-479

Det här ska min lille brorson få i välkommen-till-världen-present, är det inte gulligt så säg?

Dumdum

Jaha, här sitter jag och kollar på barnvagnar. Och vi har inte ens bestämt att vi ska ha en tvåa (än).
Är man kocko så är man...

(Men när vi bestämmer oss för att tillverka en till bebis vill jag iallafall ha en sån här vagn... just in case)

16122-478

Idag är jag liten och ettrig

16122-477

Tycker synd om de andra m i min textgrupp idag men jag kommer klaga järnet. Efter att ha läst 10 artiklar med texten (eller undertexten) söta flickor och fräcka pojkar har man rätt att skälla lite. Är folk verkligen så jävla konservativa??


Me want!

Provade den här skjortan på H&M igår och den satt ju fantastiskt bra! Särskilt till ett par smala jeans.
Show me the money!
16122-475Lång skjorta +
16122-476grå jeans +
 stövletter

= fin outfit

Shoppingsuuug!

När jag ändå var i Farsta var jag ju bara tvungen att droppa in i några butiker. (Hrm) Inte bra, inte bra....
På wedins hade de så mycket snyggt att jag lätt hade kunnat få med mig halva butiken hem. Men, ack nej, jag är ju en fattig student med förkärlek för dyr inredning så det blir inget till mig den här månaden heller.

Snälla nån ge mig ett välbetalt jobb!

 Brun väska
 Mullvadsfärgade stövletter
 Svarta stövletter
 Bronsiga ballerinas

Fantastiska förorten!

Var i Farsta och fotade lite idag och jag måste bara säga att jag älskar den där 60-tals arkitekturen!

16122-470
16122-469
16122-468

The new slummer

Rykande färsk, direkt från förorten till dig.
Slummer.se är här!

Sötnos!

Här kan man se min nykläckte brorson!

http://www4.lthalland.se/extra/baby/?module_instance=1&action=baby_show&id=19400

By the way

Jag äääälskar vår nya diskmaskin. Den rymmer flera ton (känns det som) och när den diskat klart piper den :D

och i morgon kommer bänkskivan *spännande*!

Uppe med tuppen

Och idag är jag utsövd :)

Nu blir det kaffe, sen uppdatering av Slummer.

Faster!

Jag har blivit faster! klockan 8.45 igår föddes en liten pojke på 4040 g.
Jag kan inte vänta tills jag får se den lilla plutten IRL (bror har redan skickat bilder). Snötnos!

Sömnbrist

Aaah! jag är inte direkt utsövd idag. Dottern höll mig vaken med sitt pladder mellan 12 och 4 i morse, och varje gång jag höll på att somna var det "mamma, jag vill ha vatten" eller "mamma, jag har ont i mitt ben" (växtvärk) så jag känner mmig helt jävla groggy idag, och inte på mitt bästa humör.
Kanske en latte och ett stor mumsig macka kan hjälpa?
Nu ska jag iväg till plugget och prata texter.

Grubblerier

I natt kunde jag inte sova eftersom det var ett överförfriskat grabbgäng som hade parkerat sig på bänken utanför vårt hus.

Då började jag fundera. På Slummer och varför i helvete jag lägger ner så mycket tid på det där projektet som faktiskt inte ger mig så mycket. Så jag bestämde mig för att berätta för de andra redaktionsmedlemmarna att jag inte har lust längre, att vi lägger det på is ett tag. För även om idén är lysande så har jag inte energi att genomföra det. Vi behöver en webbredaktör, NU.

Så vaknade jag och satte mig framför datorn och fick se mailet med månadens krönika. OCh den var så fin och bra! Nu vet jag ju varför jag håller på, varför det är kul! Det är jättekul att läsa andras texter, att peppa folk med prestationsångest att försöka även om de tror att de inte kan. Och även om ingen läser Slummer så blir jag glad varje gång vi får ihop ett nummer. För det ÄR bra! Och vi gillar det vi gör.

Det ändrar iofs inte det faktum att vi behöver mer tid och pengar.... och en webbredaktör. Men det är iallafall kul ett tag till!

Idag söndag (på riktigt)

Sitter här med mitt mörkrostade kaffe. Skulle tanten i "du är vad du äter" komma hem till mig och förbjuda mitt kaffe skulle jag nog slå ner henne.... jag ÄLSKAR mitt kaffe.

Sen blir det husvisning av drömhuset *snyft* jag vill haaaaa! Men det kan ju hända att de säljer fler sådana i framtiden så titta skadar ju inte.

Och så väntar jag med spänning på att min bror ska ringa från BB, de åkte in i natt. Lillskrutt ska få en kusin! *spännande*

Idag söndag

Sängen till 12
Discovery channel
Mörkrostat kaffe
DN
Vägen till Bagdad

Lycklig

Har fått praktikplanen från min praktikplats och det låter så himla kul!

"I jobbet/praktiken ingår att skriva nyhetstexter, nyhetsreportage, reportage, webnyheter. Att förbereda och lägga upp reportageresor med allt som tillhör. Att delta i redaktionens planering och uppföljning. Finns även möjlighet att delta i layoutarbete och att fotografera."

Det är på riktigt ju! *glad*

Får inget gjort

Borde skaffa mig öronproppar.
Å andra sidan har jag inte mycket kvar att göra heller, så varför drar jag mig för att skriva klart den sista frågan på hemtentan?
Tror att jag måste kolla in lite på Asos och dregla över sånt jag inte kan köpa... inte plugga, det kan ju vara farligt.

Kolhydratjunkie

16122-467

Idag var jag tvungen att smälla i mig tre rostade mackor med smör...


Pustar ut

PMS över för den här gången.... nu är jag inte manodepressiv längre. Skööönt ;)

Jag vill ha pengar!!

Jag blir för fan deprimerad av det här.
Känns som om jag har levt på CSN en hel livstid nu. Aldrig har jag råd att bara shoppa loss utan att tänka. Och det känns som om det inte kommer bli så heller. Någonsin! *suck*
Jag vill bara ha en massa pengar så jag kan tröstshoppa bort mina innan-mens-depp-syndrom. Bläää


Myser och pyser

Det verkligen vräker ner idag, nu känns det absolut som höst. Var tvungen att tända alla lampor när jag kom hem från mitt studiebesök på familjecentralen.
 Jag var nämligen på öppna förskolan för att göra ett minireportage. Och nej, det stillar inte alls bebissuget att se ett gäng gosiga 9-månaders bebisar kräla omkring på golvet. Blä! Själv kommer jag nog inte få fler barn så som ekonomin och arbetsmarknaden ser ut :(.

Nej, nu ska jag äta mysig lunch och grotta ner mig framför datorn. Det blir nog ett bra reportage det här.

Dagens blogg

gatukonst.se

Jag vill göra något vackert

ett fint reportage med svartvita lite grumliga bilder. Ett som handlar om viktiga saker, som livet och döden, om människor som överlevt allt. Eller kanske bara en grov pappahand runt en nyfödd bebisfot. Det udda i vardagen....

well, well. Jag sitter och väntar på mina kollegor, vi ska ha slummermöte och träffa vår idérådgivare. Jag vill dricka champagne.

På önskelistan

...efter min rosa telefon förstås, men den ska jag ju köpa snart. Om någon mot förmodan skulle komma på tanken att köpa en julklapp till mig så skulle jag vilja ha ett set med 24 st  gusto, bestick från boda nova. Tack!

16122-466


Snygga gardiner

Det här tyget skulle göra sig utmärkt som gardiner i vårt nymålade vardagsrum. I like!

16122-465

 16122-464


Alla älskar ernst!

Alla älskar ernst

Jag bara måste köpa de här tändsticksaskarna med bilder och citat av Ernst Kirsteiger. Jag dör av garv!


Smumsigt!

Till middag ikväll blir det soppa och räkmackor... min älskling skulle köpa med sig rostbröd och soppa efter jobbet,  det är äkta kärlek det!

16122-462

Har jag humörsvängningar eller vad? Har varit arg som ett bi på min stackars karl hela helgen, nu är jag kär som en tonåring igen...

Den här vill jag ha!!

16122-461

Så söt! Och rosa

Lat och ledig

Jag är så ostrukturerad idag. Borde egentligen göra research till mitt reportage, men... eh, jag orkar inte!

Komma ihåg lista:
* ta med kamera till A i morgon
* betala fler räkningar (blä)
* kolla upp mobilabonnemang

Skumt

Sitter här med fin-och-fräsch-ansiktsmasken på mig innan jag ska åka iväg till plugget.
Ja, ja det kanske hjälper?
Har redan dragit i mig en låååång kaffe och två Stina-mackor (knäckebröd med senap, kalkon, paprika-keso och gurka, yummy!).

RSS 2.0