Jag och mina underbara idéer

Idag kom jag på att jag ska skriva en bok. Titeln är redan klar. Brevbäraren.
Men jag är osäker på om det ska vara en psykologisk thriller eller en vampyrberättelse.

Dagens garv

Det var en massa intervjuer med Staffann Dopping på radion idag. Men när jag hör honom kommer jag bara att tänka på den freudianska felsägningen i Tv4 för ett par år sen. Ha ha


Dagens blogg

jag älskar gatukonst.se!

Magen känns bra

Jag hoppas bara det blir en lugn dag på posten idag.
Dream on...

Mina önskningar

* vår
* värme
* ny garderob från top shop

     

och i morgon är det bajsjobbet som gäller. Hoppas magsjukan håller sig i shack


Bokmal

Idag har jag gjort precis det jag lovade. Läst böcker.
Först blev det "anhörig" av Katerina Janouch och nu håller jag på med "små citroner gula". Den första var okej men den andra förstår jag inte riktigt varför den blev så populär, otroligt klichéartad bok. Nästan värre än Marian Keys böcker, men å andra sidan är det väldigt lättläst. Fast jag kan inte undgå att bli irriterad.

16122-626   16122-625

nu ska jag gå till biblioteket

och låna några böcker. Sen ska jag ligga i sängen resten av dan (med undantag för toalettpaus?).
Ska söka några fler sommarjobb också, framåt eftermiddagen kanske...

Bajsdag

bokstavligt menat.
Tur att datorn är i närheten av toaletten så det inte blir så långt att springa.
Jävla kräksjuka!
Och jag som ska jobba i morgon. Hoppas att det inte blir värre...

Satan vad kallt det är!

Mina tankar fryser...

Trött

Låg och läste en bok igår så jag somnade seeeent.... det känns i kroppen.
Det verkar inte som om det blir nåt jobb idag. Som om det gör mig nåt. Jag är inte direkt ledsen över att inte behöva vara ute och cykla i snömodd i fem timmar. Inte jätteledsen.

Det enda som stör mig är att jag måste gå till jobbet iallafall för att hämta mina nycklar. Det är jävligt störande, för då riskerar jag ju att stöta på nån som frågar om jag kan jobba, och det vill jag inte idag. Idag vill jag var ainne och läsa böcker. Tvätta lite och städa lite och faktiskt hinna söka andra jobb än bajsjobbet. Jag gillar verkligen inte posten...

Underbara söndag

Jag älskar söndagar!
Särskilt väldigt lata söndagar med bakissex och bra läsning, kanske lite skidåkning på TV (nu är jag ju inte bakis och har inte sett nån skidåkning men själva känslan är densamma).

Idag har lillskrutt varit på barnkalas så jag och älsklingen passade på att gå på några husvisningar. Som vanligt blir jag alldeles förälskad i vad vi än åker och tittar på. Jo, jag kan absolut tänka mig att bo i liten lägenhet i närförort, eller gammalt fritidshus med egen brunn och obefintliga möjligheter till kollektivtrafik.

Dagens drömhus blev således ett radhus i barnvänligt område. Fula ytskikt men potential. I tanken har jag redan börjat inreda med fårskinn, y-stolar, marbodalkök och teakparkett.  Mmmm, jag älskar söndagar!

Fröken söt

Jag älskar topparna och klänningarna från fröken söt. De är verkligen min stil.
(finns att köpa bla på Tjallamalla och Street tror jag...)

Är de inte helt underbara?



det här halsbandet hittade jag också på Tjallamalla. Skitsnyggt!


Jag ska banne mig...

tigga lite pengar av min pappa. Har ett stort problem som bör åtgärdas. Men inga pengar att göra det för. Och jag har nog aldrig bett om några pengar från min familj, men nu kanske jag kan få låna lite?

ToDo

Jag har ingen lust att gå ut i det vackra vintervädret och frysa arslet av mig. Usch!

Men jag måste. Ska införskaffa vin och tilltugg till kvällens redaktionsmöte. Och kanske gå till bibblan och hämta min reserverade "djävulen bär prada". Och så borde jag gå ner till jobbet och hämta mina nycklar som jag glömde i min jackficka igår. Eller det kanske kan vänta till efter helgen?
Just ja, köpa present ska jag också göra, lillskrutt ska på kalas i morgon. 

Men sen ska jag fan inte göra mer. Jo, städa lite måste jag ju.... jag gillar inte måsten.

I need a fucking makeover

Blä.
Jag har ingen stil. Och mitt hår är katastrofalt sedan frisören "tvingade" mig att klippa det i en ful pagefrisyr. Jag passar inte i page.

Jag behöver en rejäl makeover men först en stylist.  Oavsett hur mycket kläder jag har i garderoben så är det bara fel. Jag behöver nån som kan organisera mitt kaos.
Kanske en buddhistmunk?
Om man aldrig behöver bry sig om vad man ska ta på sig utan går omkring i ett skynke varje dag kanske man blir lyckligare? Fast det är förstås jobbigt när man ska gå på aerobics. Det får bli yoga...

Det är svårt att bajsa i rymden

eller för att citera den käre Fuglesang. "Kissa går bra men att göra större saker blir lite besvärligt" ha ha

Kära bajsposten

jag säger upp mig

(sitter och filar lite på mitt avskedsbrev, vill att det ska vara storstilat och grandiost, precis som jag )

Another day in hell, wish me luck!

Helvetes jävla skitdag

punkt.

Ny hobby

Jag har fått dille på en grej.
E-böcker!
Hur smidigt som helst och boken är aldrig utlånad, man behöver itne ens gå ut i kylan och ta sig till biblioteket, bara att ladda hem.
Det enda problemet är att utbudet är rätt begränsat än så länge och att jag inte har nån laptop så jag kan sitta i sängen och läsa.  (note to self, köp laptop)
Sist jag var ledig laddade jag hem "det ska bli ett nöje att döda dig". Det var faktiskt inte jobbigare att läsa på skärmen än att läsa en vanlig bok så efter det blev jag fast. Nu ska jag ladda hem "L som i Lindamordet".

Mer e-böcker åt folket!


bara hundra år till lön

Eftersom min nästa lön inte är mycket att hänga i granen. Vad får man för tre dagar på posten?
I vilket fall som helst hoppas jag att månaden går fort och att det är vår i slutet på februari så jag kan bränna min första lön efter studierna på massor med vårkläder *drömmer*.
Fast just det, jag ska ju shoppa i London.

Dagens habegär

16122-620

säkert jätteopraktiska att snubbla omkring med i snön, men ack så snygga!

Ny dag, nytt möte

och jag är redan lätt irriterad på att allt går så långsamt på redaktionen. Allt ska diskuteras och diskuteras igen, och till slut hamnar man i en återvändsgränd och måste börja diskussionen från början igen.

Fick igår reda på att en tjej på redaktionen ska ha barn ungefär samtidigt som mitt vikariat går ut. Håller tummarna för att det betyder att jag får stanna längre, kanske gå upp till heltid?

Idag skiter jag i att sminka mig tror jag...

Dagens video

ha ha, man måste älska den!

Trött, trött, trött...

och ser inte vacker ut.
Idag blir det redaktionsmöte på nya jobbet så jag kanske borde skärpa till mig. Lite smink kanske gör susen? Man kan ju alltid hoppas *brrr*

Efter en heldag på posten

...eller snarare en hel dag springandes i trappor. Har jag...

*  kommit på en bra idé. Inte helt ny dock, men den ska genomföras en dag
*  fått en överdos P1, nu längtar jag verkligen efter skräpTV
* ont i hela kroppen, på ett ganska skönt sätt. Skulle kunna gå och lägga mig på fläcken
* glatt mig åt att jag inte behöver springa i trappor i morgon
* förhoppningsvis tjänat ihop några kronor...

Nu ska jag laga chili con carne. Med kidneybönor eller svarta bönor? Alla dessa jävla val!


Har mensvärk

En finne ovanför ogonbrynet och så ska jag ut och jobba i den eländiga snön. Horray!!

Löfbergs lila

Vem i hela världen dricker Löfbergs lila? I min värld är det bara pensionärer. Men tydligen tyckte min älskling att det var ett lämpligt kaffe att köpa (han dricker inte kaffe själv). Iofs får jag väl skylla mig själv för jag sa "köp vad som helst bara det inte är kokkaffe".
Så nu har jag lyckats göra jättestarkt löfbergs lila som faktiskt inte smakar speciellt starkt alls. Det måste vara nån inbyggd funktion för virriga pensionärer. Kaffet smakar precis likadant oavsett hur mycket eller lite kaffe du har i. Intressant.
Så nu sitter jag och dricker Löfbergs lila. Inte direkt som Classic franskrost, men det funkar...

16122-619

Blähä

Jag hade helt förtängt att älsklingens släkt skulle komma hit idag (och fira hans födelsedag) så idag blir det städning *suck*
Men en liten tur till pulkabacken hinner vi nog med ändå. Man måste ju nästan åka pulka nu när det har snöat så mycket, man vet ju aldrig hur länge det ligger kvar... (inte alltför länge hoppas jag)

Nu: kaffe

Dricker grönt te med honung

och låtsas att jag har börjat mitt nya sunda liv. Fast sanningen är att kaffet är slut *muttrar*.
Dessutom åt jag godis igår kväll efter träningen, men jag var ju iallafall och tränade så det kanske tar ut varann?
Jag hade lovat lillskrutt en tur till pulkabacken idag men det har ju inte snöat nåt mer sen igår så det blir nog svårt att hålla. Vi kanske kan gå till simhallen istället? (eller göra nåt roligare som att åka till IKEA ha ha)


kapitulerar inför lättjan

Det är bara att erkänna. jag kommer varken diska eller städa, eller söka jobb, eller göra nåt annat värdefullt idag. Bara sitta vid datorn och förbanna mig själv för att jag är så lat och få ångest över allt jag inte har gjort.
Så jag kapitulerar inför lättjan, inser att det här är en ledig dag som måste tas vara på och går ner till bibblan för att låna böcker.  Städa kan jag göra sen. Och så har jag bokat ett träningspass till senare, det brukar lindra ångesten och rastlösheten :)

Guten morgen

Är inte direkt ledsen över att slippa jobba idag, bara över att jag inte kommer ha tillräckligt mycket pengar nästa månad heller. Utanför mitt fönster är luften alldeles vit av små små snöflingor. En ovanlig syn den här vintern.

16122-618
en blå januaridag

Själv drömmer jag om vår, sol och sneakersväder.  I morse blev det rockkaffe till frukost eftersom mjölken var slut. *hrm*
Nu ska jag snart fixa lite frukost och sätta mig och kolla på vår kära Stina i nöjespanelen.
Happy friday!

Back to school

Hur konstigt känns inte det efter att ha varit ute i den riktiga världen sedan slutet på november. Plötsligt är man student igen *muttrar*

Det ska ialalfall bli kul att träffa alla kursare,  men inte surkärringarna

Varför?

Finns det reklam för graviditetstest på min blogg? Är det för att jag skrev att jag var fet igår? För upplysningens skull så vill jag bara berätta för reklamarna att jag inte alls är gravid utan bara lite lagom trivseltjock. Sådeså! *muttrar*

För övrigt så blev det lite jobb idag iallafall så jag hann inte lyssna klart på partiledardebatten, men den kan man säkert se i repris eller så kan man ju läsa tidningarnas debattsidor. Det var iallafall en fin present han fick GP, av Maria Wetterstrand.

Inte hann jag städa heller, men redaktionsmötet blev förlagd till annan plats så det gör inget. Ikväll blir det dock varken vin eller cigaretter, det har jag blivit lovad, så mitt nya sunda liv behöver inte gå i stöpet första dan (om man inte räknar bullar som osunt förstås...)

Nu: kaffe!

16122-617

I min mage finns det bara kaffe och bullar

Nu finns även jag på kartan

Min blogg finns numera i Handen på bloggkartan.se Lite kul kuriosa är att med min blogg hamnar Handen på en delad femteplats i stockholmsregionen, med fler bloggar än till exempel Kungsholmen, Vasastan och Östermalm. Där ser ni, förorten slår innerstan lätt ;)!

Fler Handenbloggar är till exempel Jinges Webb och fotoblogg, och Mimmis blogg om sitt liv som escort.

Jag är ingen språkfascist...

särskrivningar, felstavningar eller syftningsfel stör mig inte speciellt mycket. Men det är en sak jag inte klarar av.

FOLK SOM INTE KAN SKILJA PÅ DE OCH DEM!

jag försöker ha överseende men när jag läser "dem är så söta" så får jag faktiskt lust att slå nån på käften. Jag vet, jag ska jobba på det...

Mitt nya sunda liv

(jag lyssnar faktiskt på partiledardebatten men den där Reinfeldt är ju så otroligt torr)

Ut med vin cigaretter och kaffe
in med grönt te, naturell yoghurt och yoga

här kan du ladda ner en gratis yogavideo varje dag :)

16122-616

What to do?

Inget postisjobb idag heller verkar de som. Näha, slipp då! Vill ni inte ha mina tjänster finns det de som betalar bättre ;) ha ha

iallafall gårdagens val att göra todo lista verkade vara ett smart drag. Jag fick ju faktiskt mycket gjort. Så jag skriver en för idag också

Todo:

* äta frukost
* kolla på partiledardebatten
* fixa fram årsredovisningar från bolagsverket (utan att betala löjligt höga summor för det)
* kanske skriva lite på reportaget?
* städa (flickorna kommer hit ikväll och då vill jag inte att det ska se ut som soprummet från helvetet)

sen kommer jag nog inte orka mer :) får se om jag slänger iväg några jobbansökningar till sommarjobben? får ångest av sånt...

Just nu.
dricker: kaffe
äter: inget, men det kommer
lyssnar på: gammal favorit janet jackson, that´s the way love goes

16122-615

att inte göra:

*blogga
* dricka för mycket kaffe
* kolla i laredoute katalogen
* kolla alla shoppingsajter på nätet
* vänta på att brevbäraren ska komma med mitt anställningskontrakt så jag får se om jag drömde eller hörde fel igår...
* ladda ner musik (eller jo, det kan jag ju göra samtidigt som jag kollar partiledardebatten)

Fan jävla bajsblogg

Den har blivit alldeles för kvittrig. Vart har mitt gamla vanliga cyniska jag tagit vägen?

jag kan ju alltid trösta mig med att jag har blivit alldeles för fet och fortarande har eksem. Ha!

wiiiii!

Jag fick precis reda på vad jag kommer få i lön.  Shit pommes frites!!
Noga räknat så är det precis dubbelt så mycket mot vad jag fick i ingångslön när jag började på posten, och 7000 mer än jag har i månadslön som brevbärare idag. Eller 18 000 mer än jag får i studiemedel *s*
Så man kan ju säga att studier lönar sig trots allt ;)

Jag är sååå glad!

16122-614

Det firar vi med en tulpanbukett!

Gud vad snygg jag är!

På min nya presentationsbild. Jag diggar min potatisnäsa :D (på riktigt)

Mitt hjärta värker

av ofullbordad konsumtion. Jag vill verkligen ha den där söta rutiga blusen från top shop

16122-606

Får man vara så ytlig? Ja det får man!

Dagens lärdom

Klia dig inte i ögat efter att du hackat en chili...

Kärlek i en liten ask

16122-612

16122-613

Man måste älska Ernst Kirsteiger...

Effektiv

Gud vad jag känner mig duktig idag! Jag får ju massa saker gjort. Dock inga av de tråkiga sakerna som att städa eller ringa arbetslivsinstitutet men iallafall :) massa saker gjort, det är bra :)

Skön morgon

De har inte ringt från bajs-posten idag helelr så jag gissar att det blir en ledig dag idag. Känns konstigt, men otroligt skönt (så länge jag kan förtränga hur otroligt mycket jag behöver pengarna).

Nu dricker jag kaffe och lyssnar på Fibes oh fibes och känner mig lite fri. Måste göra en todo list för dagen

16122-611

* äta frukost
* köpa batterier till kameran
* maila iväg bilder till tidningen
* ringa tidningen och höra mig för om lön, arbetstider och sånt
* skriva lite på reportaget?
* ringa arbetslivsinstitutet?

Jag vet, egentligen borde jag väl inte jobba när jag är ledig, men om jag inte har nåt bättre för mig kan jag väl lika gärna göra det nu som senare...

* läsa praktikrapport (blä)
* lägga upp slummernyheter
* söka jobb på stora tidningen för sjuttonde gången?? (kanske, jo...)
that´s about it really.

Förresten, jag måste ju planera vår londonweekend också, älsklingen fick en av mig i födelsedagspresent. Han blev glad :D

Min shoppinglista

Det här är det jag (både) vill ha och behöver

ett par baggy jeans


söta fina blusar


en jeanskjol


en svart klänning


sneakers

jag skulle verkligen inte ha nåt problem med att köpa alla de här om jag bara hade råd!

en väska i hanterlig storlek


bilder från H&M, asos, la redoute, top shop och zovillage

förutom det här har jag även på min lista

* ny kalender
* rengöringscreme och lotion
* färga håret
* nytt smink
* nya träningskläder

Herregud jag skulle ju behöva en månadslön på 30 000!

Nej jag är inte full

...bara hungrig

Matgalen i TVformat

Verkar som om jag har en liten dragning åt mat på TV. Jag älskar "Hells kitchen" för att inte tala om "Jamie Olivers School Dinners" och "Leilas mat" gör mig nästan kåt... för att inte tala om Nigella.

Jag vet inte vad det är, för jag kan inte laga mat... men det är nåt som drar mig.

Just nu är jag bara hungrig. Sitter och luktar på den glaserade fläskfilén som steks i köket. I brist på en kock går det faktiskt ganska bra med en bilplåtis också.


Drixcker kaffe...

jag vet att man ska börja dagen med positiva tankar men fan att jag inte hinner tvätta håret idag!
Sov alldeles för länge och nu kökar jag frukost framför datorn.
Känner mest för att dra mig en påse över huvudet idag.
Sista dagen på praktiken, nu måste jag få saker gjorda också...

Håll käften!

Ibland blir jag bara så trött på mig själv att jag skulle ha lust att sy igen munnen så jag slipper höra mig själv säga dessa korkade saker som får Victoria Sivstedt att framstå som en järnkirurg. Varför kan jag inte bara hålla käften? Särskilt när jag inte har något att säga...

off to work

äntligen ska jag göra den där intervjun jag har väntat så länge på. Sitter just nu och testar kameran, har inte fattat alla inställningar riktigt men det är ju samma märke som jag har så det mesta förstår jag ju. Hoppas han jag ska intervjua är photogenic för jag sa till min handledare att jag är skitbra på att fota ha ha... lite kaxig måste man vara.

Skithungrig!

Gud vad jag är hungrig idag. De andra har redan gått och käkat men jag ska luncha med Stina idag så det blir lite senare för mig. Vet inte riktigt vad jag har gjort för att vara såhär hungrig.

Min lärare var på praktikplatsbesök idag också, hon verkade rätt imponerad över att jag har blivit anställd. Ha!

Nytt favoritprogram

Middagen på TV3 får mig att vilja laga mat. Och det är väl en bedrift i sig.

16122-589

Aldrig mer barnkalas

Igår hade vi två timmars kalas för vår nyblivna fyraåring. Och jag lovar att jag ALDRIG i livet kommer göra om det. Åtta barn varav två med riktiga damp-tendenser. Sprang runt i vår lägenhet och skrek som om det gällde livet.
Inte ens den mest förhärdade barnaälskare kan väl stå ut med sådant?

Dagens ord

bakis

Fotoblogg

stockholm i bilder

Nu ska jag skruva ihop en jävla IKEAmöbel *mutter*

Tjoho!

Jag har fått tag på min intervjuperson och han verkade vettig. Jag har flyt nu känner jag... dessutom har jag börjat fila lite på ett kulturjobb.

 "I feel pretty... oh so pretty..." (soundtrack of my life)

16122-588

hur raderar man en blogg?

här på blogg.se alltså? Nån som vet?
Nej jag ska inte radera den här bloggen men en annan och jag har letat som en galning efter nån slags radera-blogg-knapp men det verkar inte finnas...

Dagens blogg

ibland blir man bara förälskad. Jag hoppas någon kommer på tanken att göra en bok av den här bloggen.


latar mig

Egentligen borde jag väl ta tag i saken och börja skriva på mitt undersökande reportage, men jag saknar fortfarande viktiga delar så just nu sitter jag mest och surfar runt och funderar på frågor till professorn som jag inte har kommit mig för att ringa än. Jag är såååå lat... eller socialt inkompetent. Whatever. Jag ska iallafall på spinning ikväll, det blir skönt

Nu så...

ska jag åka hem och hämta mitt lilla barn på dagis. Älsklingen ska iväg och köpa en hemlig födelsedagspresent (en saccosäck) och så ska skruttan få bestämma middag alldeles själv. jag gissar att det blir mjölkstuvade makaroner och korv...

Mindre politik

Det har blivit mindre och mindre politik i min blogg känner jag. och lika bra är väl det. För närvarande får jag alldeles nog av politik på min praktikplats. Men det är bra, jag hade aldrig varit så insatt i de nya a-kassereglernas påverkan på människor och samhället om jag inte hade jobbat här.
Men det är nog en av anledningarna till att jag inte är lika arg och ettrig i min blogg nuförtiden som förut.

Fast om Petter vinner ett enda pris på P3guld galan lovar jag att bli liten och ettrig igen ;)

Grattis lilla skrutt!

Idag fyller mitt lilla hjärta fyra år. Tänk att det var fyra år sedan jag ringde på klockan till förlossningen och blev mött av en trevlig barnmorska som undrade om vi skulle på studeibesök. Ha ha...

Att föda barn är stort. Och häftigt, och jag skulle gärna göra det igen. Typ snart... tänk vad fort man glömmer ;)

Grattis på födelsedagen världens finaste tjej!

brygger kaffe och kollar på hemnet

behöver ny lägenhet NU! (inte hus som älsklingen envisas med, lägenhet närmare stan har jag bestämt).
Nytt jobb + ny bostad = nytt liv? Idag är det ett nytt år iallafall, ny chans att inte facka upp det :D


RSS 2.0