Redaktionsmöte

På mitt jobb har vi världens mest okreativa redaktionsmöten. Det är så att man känner för att börja knarka när det är klart.
Men idag har jag bestämt att vi ska äta tapas på lunchen. Det kanske kan pigga upp lite iallafall.

Imorgon

... börjar mitt nya positiva liv
... jag ska sluta tycka synd om mig själv.
...jag ska inhandla ett par stavar som jag kan gå ut och gå med
... jag ska sluta oroa mig för att jag snart är pank och arbetslös (än är det ju inte kört)
... jag ska njuta av tillvaron

dessutom ska jag
* plocka ögonbrynen
* tvätta så att jag har några snygga kläder att ta på mig
* köpa toning till mitt fruktansvärt risiga hår

Jag har ju iallafall kärlek! Sådeså. Världens snyggaste sambo (sug på den ni gnälliga singlar) det sötaste barnet på jorden (och jag är faktiskt helt objektiv) ett skitsnyggt kök som roomservicegänget skulle vara avundsjuka på. Och så har jag väldigt små och snygga fötter,

Ha! Det är ni som ska vara avis på mig


Arg bitter och ful

Jag är en bitterfitta.
Inte en sån där skönt cynisk ung och arg tjej. Utan en bitter närmare-30 småbarnsmorsa som aldrig får vad hon förtjänar och låter sin ilska gå ut över andra.

jag ska säga precis vad jag hatar.

Jag hatar att behöva slicka arsle och söka jobb som jag vet att jag inte kommer få eftersom mina ansökningsbrev suger. Jag söker för fan inte jobb som försäljare utan som journalist.

Jag hatar att alltid behöva vara positiv och se saker från den ljusa sidan.

Jag hatar att det kommer små 20-åringar från gymnasiet som inte ens kan skriva och får jobb som proffstyckare på Expressen. De bara tycker och tycker och tycker meningslösheter till idiotierna sprutar som diarré ur deras munnar som de aldrig lyckas stänga. Och folk (jag) lägger ner tid på att läsa meningslösheterna och bryr sig så pass mycket att det blir irriterande.

Och så hatar jag att dessa klonade proffstyckare i 20-nånting-åldern senare får seriösa journalistjobb trots att de aldrig gjort något seriöst i hela sitt liv.

Sen hatar jag att jag anses vara för gammal för att vara ung och lovande men för ung för att ha nån form av erfarenhet. Och så hatar jag att ingen överhuvudtaget bryr sig om vad som skrivs i tidningarna. Huvudsaken att det produceras snabbt, mycket och att det säljer.

Jag hatar att Aftonbladet sitter och dammsuger utländska nättidningar efter smaskigheter som "familjetragedi - hängde sig själv och sina fyra barn". Och jag hatar mig själv för att jag läser det och kommer ihåg det och irriterar mig på det. Och jag hatar mig själv för att jag föredrar Aftonbladet framför DN fastän DN anses lite finare även om det är samma meningslösa nyheter som skrivs, sänds, visas om och om igen i alla tillgängliga medier.

Framförallt hatar jag mig själv för att jag valde att utbilda mig till ett yrke som varje människa vill ha och där det inte är kvalitet (som om jag skulle besitta någon sådan), utan hur mycket skit du lyckas spruta ur dig på en dag, som räknas.

Och så hatar jag mig själv för att jag bryr mig, för att jag inte lägger ner, ger upp, stänger av alla tankar på att det skulle kunna gå någorlunda bra för mig.

Du är inte vad du är, du är vad andra säger att du är.

Kan ni inte bara sluta prata!

Skyll mig själv

Jag sitter här och tycker synd om mig. Har ont i magen och mår illa så jag nästan kallsvettas. Varför? Jo för att jag åt typ ett kilo cannelloni till lunch. Bläää...
Alltså jo det var jättegott men man kan ju sluta äta när man är mätt.

image765


Det godaste jag har ätit

Dagens middag blev:
kokt färskpotatis med små stekta köttbullar, gräddsås, lingonsylt och massor av saltgurka!
Säkert inte så jättenyttigt men det var fan det godaste  jag har ätit. Jag lovar,  Anna Skipper hade dödat mig om hon såg mig

image764

Idag är en jävla bajsdag

fett hår. Inte en utan TVÅ finnar i nacken av alla ställen. Känner mig som en uppblåst gris. Inget kul på TV, äcklig mat till lunch, ont om pengar trots att jag nyss fick lön. Tråkigt jobb, stökigt hemma. Inget att ha på mig och när jag provade kläder på Gina Tricot på lunchen såg jag ut som en kossa.
Nä jag är inte gnällig, livet är såhär jävligt.

Bitterblogg my ass

Idag är jag på ett riktigt jävla skithumör.
Först måste jag jobba på ett jävla ploj-jobb. Men tro inte att jag får förlängt, snart är jag arbetslös med huslån upp över öronen, Halleluja!
Sen går några Gringofjantar ut och snor min förortsnöjesguide-idé. Och de kan inte ens lägga ner energi på att ändra fomuleringarna. "Vi vill visa en ny sida av förorten"-my ass!!

Jag ska aldrig tänka en kreativ tanke mer i hela mitt liv. Vad spelar det för roll?
Åh vilken bra idé! Den snor vi! Och du får stå där arbetslös som ett jävla får. Men ring oss gärna när du kommer på nåt nytt.

Åh, just nu har vi inte plats för några frilansar, men dina idéer tar vi gärna. Fuck you! Bara för att jag inte är ett blattealibi från Södermalm. Nej tyvärr, du har fel hudfärg, fel namn och bor i fel förort. Här i min förort bor det bara fattiga svennar och finnar. Vi lyssnar på dragspel och är inte tillräckligt ghettolicious för att räknas.

Nej jag ska fan gräva ner mig i charkdisken på Vivo och bli en sån där äcklig fet korv-hora!

DN påstan och Gringo i en skön förening

Nu är mitt goda måndagshumör (ha ha) som bortblåst.
Fick ett mail om att tidningen "förort" lanseras på fredag.  Klistrar in mailet här.

Självklart är det äntligen någon som har snappat upp min idé och bestämt sig för att tjäna pengar på den. För det var det ju ingen som ville göra förut. Så nu kan jag med gott samvete lägga ner Slummer eftersom jag vet att  förorten i framtiden kommer företrädas av Gringo alléna.
Nej, jag är inte bitter. Snarare lättad.

Ny förortstidning 1 juni

 

Den 1 juni kommer en ny tidning med det raka namnet FÖRORT att lanseras. Tidningen är ett initiativ taget av förortsbor som ville göra en nöjestidning som inte handlade bara om tretton personer inne i stan.

- Tidningen FÖRORT kommer att bli en stor överraskning för många. Den visar en ny sida av förorten som inte har visats tidigare, säger Selda Evgin, 27-årig chefredaktör som tidigare frilansat för DN På Stan och Gringo, bland annat.

 

Tidningen är den första i Sverige som utvecklats tillsammans med sina blivande läsare. I ett samarbete med communityt Playahead har över 60.000 personer sagt sitt om vilka de vill se intervjuade, betygsatt innehållsidéer och agerat smakråd.

 

Bland annat har FÖRORT i sitt debutnummer gjort en intervju med Hasse Aro efter att 18.845 Playahead-användare uttryckt att de ville se honom ställd mot väggen. I intervjun förklarar Hasse bland annat varför det bara är blattar i Efterlyst och säger att förortare får skylla sig själva.

 

Tidningens första upplaga trycks i 50.000 exemplar och kommer att distribueras en gång i månaden till 51 orter runt om i Stockholm. Och checka distributionsnätet: Den kommer att finnas att hämta på pizzerior och kebabrestauranger lokalt på alla orter!

 

Selda Evgin, chefredaktör Förort

Godmorgon världen!

Idag har jag bara lust att dra täcke över huvudet och somna om...
Kan man inte byta ut måndagar mot fredagar? Fredagskänslan är mycket trevligare.
Blä!

Utmanat mina rädslor

Jag gillar inte att söka jobb. Faktum är att jag HATAR att söka jobb. Hela processen är liksom nedslående, smått förnedrande och deprimerande. Helst vill jag bara bli erbjuden jobb av nån jag känner, eller nån bekants bekant. Inte behöva vara självsäker (men ödmjuk) positiv och sprudlande och en mästare i att undvika att säga fel saker men samtidigt vara originell och personlig. Egentligen är det ju falsk marknadsföring. Eftersom jobbsökande går ut på att vara den man tror att företaget vill ha och inte att vara sig själv så kan ju företaget aldrig riktigt veta vad de får förän det är försent...

Men idag har jag iallafall varit duktig och sökt inte mindre än två nya jobb! 
Två jobb som jag verkligen vill ha också. Dessutom var jag modig nog att ringa upp det ena stället för att ställa lite relevanta frågor om jobbet. 
Det kändes faktiskt bra! Inte för att jag tror att jag kommer få jobbet iallafall... jag menar, de känner ju inte mig och jag är inte nån vidare säljare. Egentligen borde arbetsförmedlingen (som jag hoppas att jag aldrig kommer behöva besöka) ha nån kurs i "sälj dig själv på bästa sätt - inte bara för prostituerade".

Hemliga bloggen

Det var så många som ville ha adressen till  min hemliga blogg. Jag orkar inte maila alla så den som vill ha adressen kan maila [email protected]
(eller vänta några veckor, den blir säkert o-hemlig om ett tag ;)

Sjukt trött på mitt jobb

Jag hatar mitt jobb. Verkligen. Jag kan inte tänka mig att det finns nåt tråkigare faktiskt. Än att skriva sossepropaganda på beställning (i en tidning som absolut ingen läser). På en redaktion där inget är varken bu eller bå... inget är bra, inget är dåligt. Jag är övertygad om att jag skulle kunna vara här en månad utan att göra nånting och ingen skulle ens märka det.
Det enda som är trevligt är morgon och eftermiddagsfikat.

Mitt jobb ÄR the office. Totalt meningslöst

Första bilderna på huset

Här kommer några bilder, har inte orkat gå igenom alla än



Huset från baksidan, öppna spisen, stora sovrummet, och köket mot altanen

Överlag är färgerna hemska! och så är det panel och äcklig bastukänsla överallt, men det kan nog bli bra

Idag ska vi titta på huset igen

Idag jobbar jag bara halvdag *skönt*. Sedan blir det lunch med Stina och efter det besiktning av huset. Spännande!
Jag ska ta med mig kameran så sen kanske jag lägger upp några bilder  på vårt blivande hem!

Lovely!

Har precis hittat en sida med massor av Engelska tapeter.
www.engelskatapetmagasinet.se

image758

Dagens gulligaste konversation

(lillskrutten ropar från toaletten)
- MAMMA! Kan du kasta in en bok till mig... jag bajsar!

Idag blir det grillat

Svärföräldrarna bjuder på flintastek och dylikt, mums!
Jag kan inte förstå att nästa sommar kommer vi kunna grilla hur mycket som helst på vår egen gräsmatta!!
Tjoho! Jag ska bli the barbecue-master he he

image757

Barnrumstapet

Hittade en sida med underbara fototapeter. Lillskrutt skulle nog gilla en fondtapet med Savannens djur på. Är lite inne på att ha djungel/djurtema i sovrummen på övervåningen. En svanntapet i Leas rum och vår cole and son tapet (som vi först tänkte ha i matrummet) som fondtapet i det lilla gästrummet. Varför inte?

image755
Savanntapet

image756
Cole and son

Tjoho!

Jag har (snart) sålt min första frilansartikel. Ok att den inte är skriven än men Amelias chefredaktör ville ha den! Det måste firas!

image753

Jag har en ny

men mycket hemlig blogg...
Den som är väligt snäll kanske kan få adressen dit.

image752

på promenad

Det var otroligt fint väder i morse (vilket verkar ha gått över) så jag tog med mig en något motvillig familj på morgonpromenad. Passade på att fota lite på vägen



jag vet inte varför men jag tycker det är vackert med trasiga saker

Helg!!

Nu är det helg ända fram till måndag! Gud så skönt.

Planerna för dagen är högtflygande. Vi ska ta itu med "stökrummet" d vs lillskruttans rum. Allt ska rivas ut. Saker ska packas ner i kartonger . Allt som är trasigt ska slängas.
Sedan blir det ut med alla möblerna och lägga nytt golv. Jag ska minsann göra det själv (eller kanske med lite hjälp).
Idag känner jag mig som byggare Bob.

image747

Blädag

* flottigt hår
* blek och glåmig
* uppsvälld som en ballong
* fläck på vita jeansen

jodå, det hade kunnat vara bättre

Träffade Magda och käkade lunch och tog en runda på stan, men inte ens det är kul när man känner sig fet ful och allmänt värdelös. Så det blev inget shoppat. Provade tights på Gina tricot och det kändes som om hela jag var en enda stor dallrande cellulit.
Så för att pigga upp mig lite köpte jag mig en bronzing creme på apoteket. Sen gjorde jag iordning en påse för att gå till simhallen och simma några meter och sitta i bastun. Men det var stängt.
Jävla bajskorvar!

Dessutom satt byxorna jag köpte på H&M jättefult så nu måste jag skicka tillbaks dem... *mutter*

Norbotten

Jodå, resan till Norbotten gick bra. Trots att flyget var tre timmar försenat" Och trots att jag hamnade bakom en barnfamilj med två (visserligen glada men fruktansvärt pratiga) barn i 4-5årsåldern och framför ett gäng sjukt jobbiga värnpliktiga. Minst tre gånger tänkte jag vända mig om och vråla "håll käften era jävla mongon!". Men av nån underlig anledning blev det inte så.

Jobbet var väl också roligt. Var uppe på en TV-sändarstation på Dundret (ett berg, eller fjäll, vad heter det?) och där var det tokmycket snö! Säkert flera meter. Mitt jobb var att dokumentera nedsläckningen av det analoga TV-nätet så där fick jag lära mig mycket av gubbarna.

Så idag har jag suttit hela dan och slitit med mitt reportage som jag trots allt tycker blev rätt bra (jag undvek att grotta ner mig i tekniska detaljer). Nu ska jag bara skicka texten för påseende, sen är jag klar för dan.
Skööööönt!

Dagens aktiviteter

Planen för dagen är
1. åka till Bauhaus och handla golv + lister till lillskrutts rum
2. fira älsklingens mormors födelsedag
3. åka till Norrland (jag vill inte! ångest)

Besserwisser

Idag är halva Sverige i landssorg efter att Arkarna fått åka hem från schlagerspektaklet med svansen mellan benen. (Inget ont om the Ark, de är ett av mina bästa festivalminnen)
Och jag kan säga "vad var det jag sa" med ett litet självgott leende på läpparna.  Själv åt jag god middag, tittade på härskarringen och gick och lade mig, och därför vaknar jag idag pigg och glad.
image746

När filmen var slut lyckades jag faktiskt också pricka in en del av resumén av årets schlagerfestival (då hade inte ens omröstningen kommit igång!) och det såg mycket ut som professor Baltahazar på LSD. Vilken normal musikintresserad människa vill egentligen se en musiktävling som ser ut att vara skapad av Dr Mugg?
Så jag säger det igen även om ni allihop kommer envisas med att valsa med i schlagerhysterin även nästa gång.
Vad var det jag sa?

Jodå, och dieten går bra!

Idag har jag ätit

* tre rågkakor med ost och smör, kaffe med mjölk
* en twix white
* en miniMcFeast
* två kanelbullar
* x antal pez godisar

och snart blir det rostbiff med klyftpotatis och bearnaisesås, senare (om jag orkar) blir det kanske chips också...

Uppmaning!

Alla som missat SVTs lördagsunderhållning "förfest med Gabriel" måste absolut kolla in det. Själv blev jag helt förstummad när jag såg det. Är det på riktigt eller är det ironiska Henrik Schyffert som varit i farten. Är det några andra än schlagerbögar och frikyrkliga som tittar på programmet? Jag är förundrad...

image745

En sucker för sagor

Såg chocolat på TV igår och jag älskar den! Jag älskar alla filmer som har något sagolikt över sig. Älskar fotot, färgerna, kläderna, allt! Diskbänksrealism my ass! Ge mig nåt att drömma mig bort i (det gör ju inget om Johnny Depp är med...)

image744

Dessutom är golvet i chokladaffären underbart. Ett sånt vill jag ha i hallen och köket i vårt nya hus! (hittade ingen bild på det tyvärr)

Kompletterat sommargarderoben

Det blev en klänning och kjol från la redoute.

 

Lediga fredag och förortsnöjen

Det är egentligen otroligt lyxigt att jag är ledig varje fredag.

Den här fredagen tänker jag INTE ägna åt att städa och diska (det brukar jag iofs inte göra).

Hittills har jag ägnat mig åt att skriva och skicka ut slummers nyhetsbrev. Alla som är intresserade av att bli uppdaterade på vad som händer ute i stockholms förorter kan förresten gå in på www.slummer.se och få vårt nyhetsbrev ;-). Idag kan man till exempel besöka Rinkeby bokmässa... bara en sån sak.

Sen ska jag iallafall duscha klä på mig och åka ut till Tensta där jag ska bli intervjuad av nån frilansjournalist. Sen tänkte jag passa på och kolla in livstyckets butik när jag ändå är där. Den var stängd sist.

I eftermiddag ska jag träffa älsklingen och åka till mäklaren där vi ska skriva på kontraktet på nya huset. Läskigt men kul!

Så jag har fullt upp idag, fastän jag är ledig...


Krönika

Nu är tidningen ute så nu kan jag lägga upp den första krönikan även i bloggen. (Det är inte jag som har satt rubriken)

Jag gör gärna tråkiga saker
För inte så länge sedan kom regeringen med sitt beslut om rabatt på hushållsnära tjänster.
Jag får erkänna att regeringens så kallade arbetslinje både roar och skrämmer mig. Roar eftersom verklighetsförankringen är fullkomligt frånvarande och skrämmer eftersom det faktiskt är på riktigt.
Jag har egentligen inget emot att man kan köpa sig tjänster som matlagning, städning, disk eller tvätt. Men det har man väl alltid kunnat? Att sedan de rikaste ändå inte har lust att betala vad det kostar att ha en liten piga hemma är ju ett annat problem. I vilket fall som helst lär det ju fortfarande vara billigare att betala svart än vitt.
Men Nyamko Sabuni försöker ändå övertyga oss andra att det är en reform som är till för den stora massan. Nu ska vi alla kunna köpa oss lite hemjälp till ett överkomligt pris. Inte för att städning är en tråkig syssla eller för att en professionell fönsterputsare gör jobbet bättre utan för att vi ska kunna jobba mer.
I Nyamkos och Mauds och Fredriks drömvärld ska vi alltså anlita någon för att lämna våra barn på dagis, städa våra hus, skjutsa ungarna till träningen och ha maten klar när vi kommer hem från jobbet (förhoppningsvis innan barnen gått och lagt sig). Drömmen om den perfekta husmodern med det perfekta hemmet lever vidare, men nu i förädlad form.  Dagens husmoder går inte hemma i förkläde och håller hemmet rent och fint. Nej den nya husmodern arbetar heltid och håller hemmet rent och fint genom att betala någon annan.
Jag frågar mig bara, till vilken nytta?
Jo, jag är inte dummare än att jag förstår att det är arbete som får hjulen att snurra, tillväxten att växa och pengarna att rulla. Men vad är det för nytta med hög tillväxt, bar ekonomi, fläckfria golv och nystrukna skjortor om jag inte får se mina barn växa upp? Om jag inte kan ligga i sängen och kolla på vasaloppet i fem timmar eller suga upp frukostsmulorna under köksbordet en söndagsmorgon?
Jag har inget emot att göra tråkiga saker som att städa och tvätta, i värsta fall kan jag faktiskt strunta i det. Låta smulorna smula kvar under bordet och göra pärlplattor med min fyraåring istället.
Den som väljer att köpa sig tid bort från städning och matlagning bara för att kunna jobba lite mer vinner egentligen ingenting. Det handlar om att byta bort en form av arbete mot ett annat.
Hushållsarbetet springer inte iväg, det går att strunta i om man sänker sina krav och inte måste ha sköna-hem-fint varje dag året runt. Kraven på arbetet sjunker inte. Har vi väl accepterat att jobba mer går det inte att förhandla bort. Och mot det hjälper inga pigor, hemhjälp eller städinrättningar i världen.
Jag betalar gärna några hundringar för att slippa dammsuga, men inte om priset är ett fattigare liv.



Fler gamla bilder...



Hmmm, jag känner att jag skulle behöva nåt tyngre att sätta på väggen

Fototavla

I kvällens avsnitt av roomservice gjorde inredaren en skitsnygg fototavla.
Jag har länge varit sugen på att göra nåt liknande. Men nu ska jag minsann ta mig tid att fota lite.
Eller kanske ta nån gammal bild?




För övrigt tycker jag att Ebba von S verkar otroligt självupptagen och humorlös. Sorry, men jag har svårt för sånt.

usch

Jag har en finne bredvid näsan... jävligt irriterande

Blä

Jag har inte alls nån lust att åka till Norrland på söndag. Försöker intala mig att det ska bli kul men...
Mina helger är heliga. Så det stör mig att jag måste åka på söndag...

Och idag ska vi ha redaktionsmöte *suck*

Inte bara blommor

Jag är inte jätteförtjust i det blommiga marimekkotyget som finns ÖVERALLT. Skulle itne förvåna mig om det fanns som klädsel till barnvagnen.
Det här mönstret som också kommer från Marimekko är däremot helt underbart!

image731

Lampa

Nu måste vi införskaffa en lampa att hänga ovanför matbordet (innan visningen). Egentligen vill jag ha en sån här

image729
  Lampel från BSweden 2290 kr hos designonline

...men priset är nog lite i saftigaste laget. Fast jag vet inte, den är ju iofs inte mycket dyrare än sovrumslampan. Å andra sidan har vi ju en massa andra grejer vi måste lägga pengar på också.

Annars tror jag att den här skulle göra sig fint ovanför matbordet. Lite i minimalistiskaste laget kanske?

image730
Bulb av Sofie Refer

Letar matbord

Jag har länge varit på jakt efter ett matbord men eftersom vi ska flytta så börjar det bli akut.  Det jag skulle vilja ha är ett runt matbord i teak med iläggsskivor. Nån som vet vart man kan hitta ett sånt?

Mer om huset

Åh, jag kan inte sluta tänka på vårt blivande hus (det låter smått religiöst jag vet, men det är svårt att låta bli).

Huset är ett vitputsat funkishus från -63 med stor potential att bli ett riktigt drömhus. Det kräver förvisso tid och pengar, men tid har vi iallafall och det andra löser sig nog på vägen.

De som äger huset idag har tyvärr misshandlat det med mörka färger och tapeter och dessutom har de satt in träpanel ÖVERALLT. Helt obegripligt i ett hus med många stora fönster och högt i tak. Så det första steget blir nog att måla vitt och riva ut takpanelerna för att få tillbaka ljuset och rymden.

Jag drömmer också lite i smyg om att lägga in ett industrigolv i trä, det är bland det snyggaste jag vet.

image728

Jaha då var man husägare då...

Hoppsan vad fort det gick. 
Om inget oförutsett inträffar skriver vi på kontraktet på fredag...
Så nu byter jag officiellt namn till Annas hus- och hemblogg 
(fast jag kommer nog skriva lika mycket skit som vanligt)

Sköna söndag

Idag har jag tillbringat dagen på balkongen och på handelsträdgården. Resultatet blev två balkongblommor. En lavendel som jag hoppas ska dofta underbart och en annan som jag inte kommer ihåg vad den heter, men fin var den.

image726

image727

Jag ÄLSKAR handelsträdgårdar. Jag var tvungen att gå omkring väldigt länge och titta på alla buskar och blommor jag bara måste köpa när vi får vårt hus.
Jag vill ha rosenbuskar och clematis, rhododendron förstås och pioner, och äppelträd och murgröna... och så massor av  tulpaner och vallmo, för att inte tala om kryddträdgården jag vill anlägga. Och just det, jag glömde förstås jordgubbarna och bärbuskarna he he... och den vintergröna japanska järneken.

Eh, det kommer se ut som ett växthus om jag får som jag vill.

Aj, skallebank

Rödvin och whisky, ingen bra kombination...

Nu är iallafall nya numret av Slummer klart!

Arg som ett bi!

image725

Jag har börjat ta efter mitt barn vars högsta nöje är att uttrycka sig med allehanda fåniga uttryck. Några av favoriterna är "arg som ett bi" "snabb som blixten" och "platt som en pannkaka".

Idag är jag iallafall arg som ett bi efter att ha pratat i telefon med fucking resurs bank (kuksugare!) som tycker att vi ska betala ränta på vårt räntefria konto trots att vi har betalat av ett års betalningar på 8 månader. Ett år räntefritt är tydligen bara ord på ett papper. Jag säger bara ÄT BAJS!

Dessutom är jag ful i håret och har inga snygga kläder att ha på mig. Allt fint är i tväten.
Dessutom är det omöjligt att få tag i banktanten.
Det går inet att betala räkningar på Nordea på grund av något tekniskt fel. Och det kommer förstås leda till att vi får betala massa förseningsavgifter nästa månad.
Idioter...
och så är det stökigt hemma, och jag måste vika tvätt. jag HATAR att vika tvätt.

Jag behöver mer kaffe... *mutter*

Huset

Åh vi var och tittade på HUSET igår. Jag vill ha! Vi har tittat efter ett sånt hus hur länge som helst men de är i princip aldrig till salu. Det är ett vitt putsat funkishus med en ganska speciell arkitektur och en enorm öppen spis i vardagsrummet. Jag är kär.

Inuti var det väl som förväntat, gräsliga färger och bastupanel överallt. Det gör inget eftersom vi tänker riva ut allt ändå men jag blir lite sur över att man kan misshandla ett vackert hus så mycket. Det fanns till och med en platsbyggd bar i vardagsrummet.... och nej, den var inte snygg ha ha.

Så idag ska jag ringa till banken och höra hur vi ska gå tillväga, vi har ett lånelöfte som är högre än vad ägarna vill ha för huset. Fördelen är att vi är de enda som vet om att huset är till salu och de enda som har varit och kollat. Vi kan komma med ett bud till säljarna på en gång och kanske, kanske få det utan budgivning. Åååååh!

Knullrufs

Det ser ut som om jag går omkring med en dålig permanent. Här är anledningen till att man inte ska gå och lägga sig med blött hår...

image724

Bad hairday

Allvarligt. Hur illa får man se ut på jobbet?
Idag skulle jag  inte ha nåt emot att gå klädd i burka. Jag skäms över mig själv.

image723

Handlat liiiite

Beställde sommarkläder till lillskrutt och passade på att handla yttepyttelite till mig själv på samma gång. Eftersom jag har akut brist på sommarkläder blev det ett par shorts och capribyxor



jag tror de kommer passa bra till mina nyinhandlade tishor från topshop




Nu är det bara jakten på de perfekta sandalerna som fortsätter...




Gorgeous!

Åh jag älskar de här klumpiga sandalerna! De är så gott som inhandlade redan

image714

Mer bilder

För en gångs skull lyckades jag igår laga riktigt god middag. Det blev pestopasta med kycklingfilé och ugnsbakade grönsaker. Här är bildbeviset!



och this one´s for you Catya

Ölkylen (börjar sina)...


...och spritskåpet är fullt (what to do?)



fråga mig inte varför det står en porslinsfigur i spritskåpet, jag hatar proslingsfigurer

Uppdatering London

Eftersom vi mest gick i affärer blev det inte så mycket fotat men här är iallafall några bilder från min lilla weekend.

När vi kom fram började vi med att äta en traditional English breakfast (korv, bönor, bacon och ägg) på ett ställe i närheten av Liverpool street, det var vi och en massa byggarbetare...


Hyde park var underbart grönt


En av statyerna utanför Buckingham Palace



Anna på hotellet, redo för shopping


Sen sprang vi in i en ridande parad

 

Vår snart?

jo det är ju vår så jag kanske borde skriva sommar.
igår var det iallafall snorkallt när vi stod och tittade på brasan (det är det iofs varje år) inte ens en skoteroverall hade nog hjälpt. Allt som allt var vi nog nere vid brasan i en halvtimme.
Brrrr.... ge mig VÄRME!

RSS 2.0