Sann lycka 2.0

image957

Kaffepaus i trädgårdsrensningen

 
Idag har jag premiärprovat mina trädgårdshandskar som jag fick i avskedspresent när jag slutade på Sekotidnngen. 30 vita, svarta och lila tulpanlökar planterade så nu håller jag tummarna att det kommer bli lika snyggt som jag föreställt mig.


Väldigt zen

sitter på en kudde i vårt annars alldeles tomma vardagsrum, dricker kaffe och bloggar.
Det är skönt.
Den senaste veckans insikt är att jag ska sluta ha dåligt samvete för att jag inte är en trevlig och positiv person. Jag tror att världen behöver bittra cyniker också. Världens olycka är min drivkraft och jag kan inte hur mycket jag än vill bli en bekymmersfri människa. Jag njuter av livet ändå.
På mitt sätt.

konformism

Gud, jag kräks snart på alla dessa tokretro bebiskläder. Man får ju för fan epelepsi!


Kollat kläder på lunchen

åt gratislunch med Catya och gick sedan för att lämna tillbaka bebiskläder i butik för tidningens räkning. på vägen hem gick jag in på Indiska och provade en supersnygg senapsgul tunika.
Om Indiska inte hade haft en sån trist websajt med få bilder hade jag kunnat lägga ut en bild på den nu. Fast jag måste nog göra slag i saken och köpa den gula klänningen från H&M istället innan den försvinner...

Den här tunikan gillade jag också

image948

Det suger

att vara praktikant...
Hallå! Jag kan faktiskt saker också...

Tystnad i mitt huvud

Jag har inte orkat lyssna vare sig på Moneybrothers eller Winnerbäcks senaste. Ärligt talat så var det säkert ett halvår sen jag lyssnade på musik öht. Jag känner ett trängande behov av tystnad. När det varit tyst tillräckligt länge kanske jag är tillräckligt psykiskt stabil för att kunna släppa in musik i min hjärna igen.

Fast jag går gärna på ett dubclash...

Dagens sajt

garnstudio.com

Före min tid

Jag har länge undrat varför jag får kommentarer på ett blogginlägg jag skrev för nästan två år sedan, men nu fattar jag.
Oom man googlar på "inredningsbloggar" kommer det här inlägget upp. I slutet på 2005 fanns det nästan inga inredningsbloggar alls. Nu har de nästan tagit modebloggens plats i popularitet. Var och varannan människa har idag en egen inredningsblogg. Gärna med vackra softade närbilder på avskavda vita trämöbler i bästa shabby-chic-stil.
(Jag såg programmet Rachel Ashwells Shabby chic på E! redan för sex år sedan)
Så jag sätter ett finger i vinden och undrar vad nästa trend blir. Bilbloggar? Nä jag skulle gissa på pysselbloggar, eller kanske stickningsklubbar?

Liten paus i arbetet

Vad lugnt och skönt det är när nästan hela redaktionen är borta. Jag har fått hur mycket som helst gjort de senaste dagarna. Den som kom på att man skulle ha öppen planlösning på arbetsplatser borde ha en fet käftsmäll.
Det är mycket lättare att koncentrera sig när man har lugn och ro omkring sig. Vem fan orkar skriva kreativt och inspirerande på en hönsfarm?

Se upp för dårarna

vs

Vi är alla idioter


 

Babylonsjukan

Konsumtionssamhället håller på att dränka mig. På riktigt alltså. 
Det är nästan så jag inte står ut. Att sitta på tåget dag ut och dag in, åka fram och tillbaka, klämma in mig i en tunnelbanevagn tillsammans med hundratals andra som också är påväg till jobbet. Det känns så meningslöst.
Att skriva artiklar, producera mängder av ord, meningar som någon i bästa fall kommer läsa, i sämsta fall kommer slänga utan att ens ha tittat på. Det känns meningslöst.

Att spendera de flesta av dygnets timmar på en plats som jag förvisso inte vantrivs på, men att veta att jag bara är där för att producera något som världen faktiskt klarar sig lika bra utan. Bara för att samhället inte ska stanna upp, för att få pengar så att jag kan göra det jag vill men inte riktigt har tid till. 
Att vara med dem jag tycker om.

Ensam på redaktionen

De flesta har åkt på konferens till Krakow så det är bara jag och två till som jobbar den här veckan men jag verkar vara den enda som har hittat hit. Så nu har jag satt på kaffe, om en stund ska jag åka till Vallentuna och träffa en kommande reportageperson. Trevligt.


Sann lycka

image942

Fredagsbloggar

Har ingen lust att jobba mer idag, så jag fredagsbloggar lite till.
Ikväll vill jag dricka vin.
Ska laga en smarrig middag med lammfärsbiffar och pasta med getost.
Imorgon bär det av till sopstationen med allt vi rivit ut ur huset. It´s a lot...



Vill ha!

En till grej som jag bara måste ha. Vetevärmare med kardborrband från Lundmyr.
Jag får alltid ont i ryggen och axlarna när jag suttit vid datorn för länge, den här vetevärmaren kan man sätta fast lite hur man vill eftersom den har kardborrband. Funkar säkert till mensvärk och annat ont.

image941

Väska!

Jag kan absolut  inte bestämma mig för vad jag behöver för väska. Min gamla håller på att ramla i småbitar. men den här bruna från kaxig design gillade jag. Priset var också tilltalande.

image940

Uppenbarligen

...behöver man inte alls ett läkarintyg när man ska ta vanligt körkort. Det lönar sig att läsa det finstilta. Så nu känner jag mig några hundra kronor rikare. Tjoho!

Hoppas det blir en lång höst

Jga älskar den här tiden på året.
När det inte regnar är det underbart.
Frisk kall luft som möter en på morgonen. Soluppgång i rödgula trädkronor.
Jag hoppas hösten blir lång...

image939

Fan då!

Jag behöver ett ärende!
En anledning att resa mig från mitt arsle och promenera lite. Det tråkigaste som finns är att sitta hela dan framför en dator.
Kaffe! behöver jag också...

Trött

Idag skulle jag vilja ligga i sängen hela långa dan och bara gosa med min älskling.
Men off to work I go.
Inte för att det är tråkigt, jag gillar mitt jobb, men fyra timmar om dan skulle räcka. Jag behöver soooova!
Fast i November ska jag på spa i tre dar. En jobbgrej men skönt ändå.

Sepemätt

Jag  ska komma ihåg att fråga efter en doggybag nästa gång jag äter äckligt goda mackan på Panini. Kanderade valnötter... *ssslllr* med vanlijlatte *äääällh*

Pest eller Kolera

Kaffe från Pressbyrån eller uppvärmt bryggkaffe i micron?


Pjucks

Nya, chokladbruna, underbara.... och på rea

image938

Irriterad

För att få ett körkortstillstånd måste man ha ett läkarintyg. Men husläkarna skriver inte ut intyg till körkortstillstånd eftersom de inte tycker att det hör till deras arbetsuppgifter. Smart. Kunde inte vägverket prata ihop sig med landstinget innan de bestämde det?
Nu måste jag hitta en privatläkarmottagning som kan fixa ett läkarintyg och ett synintyg åt mig. Gärna så snabbt och billigt som möjligt. Jag är ju för fan frisk som en nötkärna!

Bebismode

Igår var jag assistent på min första modefotografering, med bebisar. Det var kul och lärorikt och de gnällde faktiskt inte ens hälften så mycket som jag trodde även om de blev lite kinkiga på slutet. Resultatet finns att se i nästa nummer av vi föräldrar.

Härlig känsla

Idag har jag käkat lunch med världens bästa föredetta kollega. Det känns som om vi känt varann hela livet och har hur mycket som helst gemensamt trots att hon är i samma ålder som min mamma. 
Vi diskuterade jobb, ett litet projekt som vi tänkte dra igång och åt gott italienskt på ett ställe som har riktigt goda vitlöksbröd. Jag älskar vitlöksbröd! (bara vinet som fattades)
Det är inte varje dag som är så trevlig.



Längtar efter lite mys

Nu vill jag att renoveringen ska vara klar så att vi kan flytta in, packa upp och göra iordning.
Sitter på jobbet och ska gå hem snart. Det ser ut som om det kommer regna och sekreteraren här har satt på Andrea Bocelli (ett eller två c?), som upplagt för brasa, levande ljus och ett glas vin i soffan.
Åh, jag har ingen lust att åka till ett skitigt, stökigt hus och riva tapeter!! Inte idag...

Äntligen!

Efter låååång väntan har jag äntligen fått mitt första studiebidrag för terminen. Eftersom jag inte får nån lön för de första två veckorna är det mer än välkommet. Så nu ska jag passa på och inhandla några saker som verkligen behövs.

* nya sneakers
* en gul klänning från H&M som jag har suktat efter i ett halvår?
* eller en blommig från Indiska?
* mössa och halsduk från Indiska
* fodrade byxor till lillskrutt
* mössa och vantar till lillskrutt







Jobba, jobba, jobba...

Jag är så trött, fast det är kul att ha nåt att göra även om jag jobbar dygnet runt. För tillfället verkar de iallafall vara nöjda med mig på redaktionen. Jag har redan hoppat in och räddat ett jobb som skulle panikgöras i sista sekunden och i morgon ska jag på pressfrukost om diskriminering av föräldrar i arbetslivet. Sånt går jag igång på. Och renoveringen går bra...

Nu: Kaffe

Det var då själva fan!

Det tar allt mellan 8 dagar och 5 veckor att få bredband inkopplat. Och inte kan man beställa i förväg så att det kopplas in samtidigt som telefonen utan man måste vänta tills man har fått telefonen inkolad på nya adressen för att sen beställa bredband.
Vad är det för jävla U-land?
Hur tror de att jag ska kunna betala mina räkningar, facebooka, blogga och håla koll på min mail om jag är utan bredband i flera veckor?? Det är faktiskt 2007, telefon klarar jag mig utan, men rör inte mitt bredband *morr*


VABar

Lillskrutt är förkyld.
Det värsta med att VABa är att jag känner att jag måste få så himla mycket gjort. Idag ska jag iallafall inte jobba hemma. Däremot ska jag:

* flytta bredbandet
* beställa digitalbox
* begära offert på innerdörrar
* ringa högskolan och fråga vad de håller på med (har inte bekräftat att jag studerar vilket leder till att jag inte får något studiebidrag)
* ringa min gamla personalchef och efterlysa arbetsgivarintyg som jag måste skicka till a-kassan för att få pengar (för förra månaden då jag var arbetslös)
* gå till huset och mäta trappan
* städa?
* tvätta?
* diska?

Lika som bär?

image928

image929

Efter kvällens match var Johan Elmander misstänkt lik Bruce Willis, som tagen ur Die Hard...

Vuxenpoäng

Hur vuxen är man inte när man har en egen blåsbälg?
Och för er som undrar är det en mackapär som man använder till att blåsa på brasan i öppna pisen.

image927
Blåsbälg

Igår köpte vi en billig grill på Ica Maxi! Så igår tog jag ett nytt stort steg in i Svenssonlivet och åt min alldeles första egengrillade (engångsgrill räknas inte) köttbit. Komplett med pommes, coleslaw och bearnaisesås.
(bildbevis komer men kameran är kvar i huset där vi inte har bredband)

I LOVE Svenssonlivet!

 

Matkoma

Träffade Catya, käkade sushi, handlade kaffe på 7-11, garvade, såg Jonas Leksell med barnvagn och hund.
Nu är jag
* sjukt godissugen
* trött och i behov av meeeer kaffe
* i längtans tider, vi ska köpa en grill ikväll!!

Guldkorn

När jag träffar och intervjuar intressanta människor som har superspännande saker att berätta kommer jag ihåg varför jag vill jobba som journalist.
Sen glömmer jag det ganska snabbt igen...

Trött

Min förkylning vill inte gå över, jag hostar och hostar och snörvlar och käkar alvedon hela tiden för jag har inte tid att vara sjuk.
Att börja nytt jobb tar på krafterna, att vara den nya och lära sig hur saker och ting fungerar, både praktiskt men inte minst det outtalade. Hur fungerar det här?
Att börja nytt jobb och samtidigt renovera ett hus på kvällarna är ganska jobbigt det med. Men snart är det helg.

Hungrig!

Det kurrar fruktansvärt mycket i min mage... och lunch är om en timme.

Undies

Jag behöver verkligen nya underkläder.
De här från Lindex tyckte jag var söta.

 

Dagens aktiviteter

N verkar det som om jag har smittat lillskruttan med min eländiga förkylning så vi sitter här och snorar ikapp i soffan.
Idag har jag planerat att titta på höjdhoppsfinalen. Håller tummarna för att det ska gå bra för Kajsa, men Blanka Vlasic rår hon nog inte på. Sedan blir det en sväng förbi Mio för att hämta nya katalogen. Mer än så tror jag inte att vi orkar med.

image924

RSS 2.0