Visa pattarna!

Igår gick vår lätt senila granntant och vattnade blommorna helt toppless. Jag undrar om hon var medveten om att hon bor i radhus med små staket mellan tomterna...

Annars är det mest jag som flashar tuttarna här, även om jag försöker göra det så diskret som möjligt. Och ärligt talat, amning är faktiskt rätt överskattat.
Men visst, jag kan gå med på att det är rätt avslappnande - varenda gång jag ammar känner jag mig som om någon slagit en sälklubba i huvudet.  Så trött som jag blir när jag ammar trodde jag faktiskt inte att det var möjligt att bli.

Men hade det inte varit för att ersättning kostar en jävla massa pengar så hade jag gladeligen struntat i att amma. För det första behöver man ju inte vara med bebisen varje tid på dygnet eftersom t ex pappan också kan mata om man känner för att gå och träna eller shoppa lite. Och för det andra tycker jag det känns mycket skönare att slänga fram en flaska än att slänga fram en tutte om bebisen blir tokhungrig på shopingrundan. Jo, jag veeeet att det är naturligt och allt sånt där men jag tycker fortfarande det är jobbigt att visa tuttarna för okända människor (till skillnad från granntanten). Dessutom är det svårt att amma diskret när man har bröst i elefantstorlek!


såhär känner jag mig...

Fyndat!

Idag var jag och köpte en babybjörn sele som jag hittade billigt på Blocket. 300 spänn fick jag pung ut med för en babybjörn active. Helt ok eftersom jag inte vet hur mycket vi kommer använda den. Visst, det fins bärsjal som säkert är jättebra men jag tycker det verkar jobbigt att vira den runt sig och knyta och hålla på.

Lägger up en bild sen när vi har provat den, nu sover Mollybollen och jag vill inte väcka henne.

Trött

Molly har varit lite kinkig de senaste dagarna, vill inte sova i vagnen eller spjälsängen utan är bara nöjd när man håller i henne. Gosigt men lite småjobbigt när man själv vill sova eftersom hon vaknar varje gång man lägger ner henne.

Kanske ska fundera på en bärsele trots allt? Vore skönt att kunna bära henne och göra andra saker samtidigt. Men priset avskräcker...


Trist väder

Så idag tog vi en tur till Ikea för att kolla på bokhylla till stora tjejens rum. Jag tror att det blir en "expedit"  som kan funka som rumsavdelare. En liten fika blev det också såklart och stora tjejen blev överlycklig eftersom hon fick leka i leklandet.
Sen gick vi och kollade in lite köksgrejer och helt oväntat träffade jag på engammal klasskompis som jag inte har sett på tio år. Sjukt kul! Vi bytte nummer och bestämde att vi måste ses nån dag.

Nu har älsklingen hämtat ut några skivor som han hade beställt så nu lyssnar vi alla på hans skivor, stora skruttan målar i sin målarbok, lilla skruttan sover som en stock och jag passar på att blogga lite.


Lilla sjuklingen

Molly har blivit superförkyld och ligger nu och snorar och snörvlar mest hela tiden. Vi kör med näsdroppar och mycket kärlek och hoppas att det går över snart. Det svider lite i mammahjärtat när lilla skrutten inte kan andas ordentligt för allt snor. Fast hon gillar verkligen inte koksaltlösning i näsan, då skriker hon ordentligt. Nu ligger hon och tar igen sig i storasysters knä. Gosingar!

Dagarna rullar på

Nu har vi semester och det är hur skönt som helst även om stora tjejen börjar bli lite rastlös. Hon har ju inte så många kompisar som är hemma och lediga men tur är ju att vi har en liten tomt hon kan springa omkring och leka på, annars hade det nog blivit outhärdligt. Nästa vecka blir det nog en liten tripp till Grönan iallafall och veckan efter ska vi väl försöka ta oss ner till mina föräldrar i Halmstad.

Just nu har pappa och dotter cyklat till bageriet för att handla lite färskt frukostbröd. Jag njuter av en kopp kaffe (fast jag är inte så värst trött, lilskruttan sov hela 5 timmar i sträck i natt!) och lillskiten sover i vagnen.

Det stora projektet just nu är att snickra nya tak att ha ovanför dörren till oss och grannen. Hon är gammal så vi hjälper henne när vi ändå ska göra om vårt eget, ska lägga up några bilder på nya taket när det är klart.

Igår rensade jag rabatten från ogräs (eller försökte iallafall) och idag kanske det blir lite gräsklippning om andan faller på? Annars är det stora lugnet som gäller här...

Söta systrarna

Storasyster är väldigt förtjust i lillasyster. Fast efter fem minuter är det inte lika kul. "mamma kan du taaaa henne!"


Semester!

Här hemma rullar dagarna på och jag har förvandlats till en sån där hemsk person som alla trötta småbarnsföräldrar hatar. En utsövd, fräsch, harmonisk mamma som undrar hur snabbt efter förlossningen man kan börja träna spinning igen.

Vår bebis äter, sover och bajsar och  när hon mot förmodan är vaken är hon bara söt och gullig och ser lite ut som en sköldpadda. Jag har inga förlossningsskador, trauman, depressioner  eller ens amningsproblem utan skruttan äter tills hon somnar och det rinner ut ur mungiporna på henne och jag funderar på vad man gör med all denna lediga tid. Jag ska nog köpa "sommardöden" för den första Mons Kallentoftboken var riktigt bra.

På nätterna vaknar lilla korven med exakt tre timmars mellanrum för att amma. KL 12, 3 och 6 sedan kan hon sova många timmar i sträck men jag brukar väcka henne när det börjar värka i tuttarna. Hon skriker inte ens när hon är hungrig utan knorrar bara lite som en gris.

Usch, vad präktigt det låter. Fast man kan väl inte rå för att man har oförtjänt lätthanterliga ungar, det går säkert över i två-treårsåldern nån gång.



mina tre älsklingar

The easy way to happiness...

skaffa trädgård!

Nu har blommorna börjat slå ut ordentligt. Kameliashersminen som vi planterade i våras har fått massor av snöbollsblommor och på de obeskurna (måste beskära i höst) äppelträden finns massor av små gröna äpplen. Hoppas det kommer riktigt många så jag kan  göra paj på dem sen.

   kameliaschersminen då (april) och nu (juli)

Förra veckan var vi och handlade utemöbler så nu kan jag sitta på altanen och dricka morgonkaffet. Det är njuuuutning!


RSS 2.0