Hålögd med knullrufs

Nu ligger Mollybollen och snarkar så sött i soffan. Annat var det kl 4 i morse (!) då hon skulle envisas med att ligga och tokskratta och gurgla. Visst, det är jättesött men inte kl 4 på morgonen.
Jag testade att mata henne med tutten men nädå, hon var inte hungrig. Testade med nappen, men den spottades ur. Till slut gav jag upp och lade henne i vår säng så fick hon ligga och prata bäst hon ville medan jag försökte somna om. Sen sparkade hon mig i ryggen med sina små minifötter tills jag vaknade och tillslut resignerade och började jollra jag med.

Nu är jag skittrött medan miss ego sover som en prinsessa. Vågar jag påstå att det inte går bra för mig i mitt försök att skapa PDF:er av mina arbetsprover?
Gaah! Tänk om man vore bebis, då skulle man få sin vilja igenom varje gång.

Blodtörsting...





en söt liten vampyr

Todo-listan

Måste skriva lista så jag får något gjort idag

dagens todo är:
* betala räkningar (har inte gjort det än tyvärr)
* ringa ett viktigt samtal
* göra jobbgrej
* sammanställa mina arbetsprover och CV
* städa lite
* köpa en pumpa att karva i
* städa vardagsrummet och köket

Ni na ni na ni na na na....

*boink*

Dagens boktips!



Nattfåk av Johan Theorin.
Jag sträckläste den förra helgen och nu är jag faktiskt lite sorgsen över att jag inte kunde dra ut på det längre. Jag gillade hans första "Skummtimmen" men den här var faktiskt ännu bättre. Lite läskig, lite vacker och väldigt spännande. Och mer än så säger jag inte.
Men alla som gillar John Ajvide Lindqvists böcker kommer nog gilla den här också.

... och stor blir liten


"så blir du av med ölmagen på fem månader..."


Liten blir stor del 2

Hittade en gammal bild på storskruttan. Den här är tagen för exakt 2 år sen. Som man ser är hon fortfarande lika butter ha ha.


då...

...och nu

Blodtörstingarnas dag



Snart är det Halloween - eller blodtörstingarnas dag, som Lea kallar det. Så på fredag har de maskerad på dagis och Lea vill väldigt gärna vara vampyr så nu gäller det att snajda ihop en snygg vampyrkostym.

Det jag har kommit på hittills är:
* svart peruk
* svart hatt
* slängkappa
* käpp
* huggtänder
* vit ansiktsfärg
* rött läppstift och nagellack
* sotiga ögon

men vad har en vampyr under slängkappan egentligen?? Klänning? baggy jeans? mukisbyxor?

Vår lilla bebis

...har visst blivit en stor bebis. Jag som tycker det var typ förra veckan jag gick omkring med värsta jättemagen! Vart tar tiden vägen egentligen?
Nu är Molly fyra månader, vill sitta upp och har provsmakat både gröt, potatis och broccolipuré. Idag var det premiärsittning i nya Ikea-stolen också. Mycket uppskattat.

  

det gäller att ha tungan rätt i mun...


Jag behöver verkligen ett arbetsrum

Idag ska jag försöka jobba utan att bry mig om hur otroligt stökigt och otrevligt det är i köket.
Jobba i vardagsrummet går inte för då går TV:n på av sig själv på nåt oförklarligt sätt.
Jag säljer mig verkligen för billigt, min fria kvalitetstid är värd mycket mer än 168 spänn i timmen.


Lite egoshopping

Det blev ingen träning idag eftersom det var fullt på minisats. Jag tänkte ju inte på att det är höstlov. Så istället för att åka hem igen gick jag en runda i Farsta centrum.
Hittade ett par jättefina stövletter på din sko för ynka 299 spänn så de blev mina! Sen provade jag ett par snygga jeans på MQ, Levi´s verkar vara som gjorda för mig, breda om arslet utan att glipa i ryggen ha ha.
Ska kika om jag hittar ett par likadana i Barkarby, annars köper jag dem till ordinarie pris för de satt verkligen som gjutna. Jag blir så glad när jag hittar nånting åt mig själv för i vanliga fall kommer jag bara hem med saker till Lea och Molly.

 
skorna och niceassjeansen


Nu ska jag skriva en timrapport till jobbet och sen ska vi till Ikea och handla barnstol och äta köttbullar. Tjoho!


Dagens todo

* träna spinning och core
* betala räkningar (blä)
* skriva shoppinglista (tjoho!)
* åka till Ikea och handla stol till Molly (kanske några ljus också...)

Ibland är det lyxigt att vara föräldraledig


Dagens utflykt

Idag tog jag och Mollybollen och gjorde en liten utflykt till Solna för att träffa Catharina och luncha i hennes roliga lunchmatsal (den som slår tre tärningar och får samma siffra blir bjuden på lunchen!).
Efter genomförd lunch och avlämning av diverse tidningar som snälla Catya ska scanna åt mig drog vi runt en stund i Solna C men jag handlade inget (duktig va?) trots att jag hittade jättefina klänningen åt Molly på H&M.
Måste betala räkningarna först så att jag vet hur mycket jag har att röra mig med.

Nu har älsklingen åkt och handlat lite efterrätt som vi ska äta ...

Slutkörd

hemkommen från dagens teorikurs (jo jag försöker ta körkort), nyduschad, nykäkad och med sköna mysbrallorna på. Imorgon är det mer teori 9-16. Man får hoppas att det fastnar nånting iallafall.
Snart ska jag käka lite texas pecan.

Ruskväder!

Idag är det riktigt regnigt och ruskigt ute så dagens aktiviteter får bli bakning, städning och matlagning. Lagom sköna prylar att syssla med när det är kallt och grått ute.

på önskelistan idag står en gryta från le creuset

Dagens middag

Idag blir det nog spenatsoppa på menyn tror jag...

Lite skön bänkspotting

...eller dagen i bilder.

Idag drog jag och Molly iväg till Älvsjö för att kolla in eget-företag-mässan. Den var dock så mördande tråkig att vi stack en kvart senare. Vidare in mot södra station för lite skön stadsluft och promenad i det underbara höstvädret. Här har ni bildbevisen.

Dagens outfits
På mässa måste man ju se representabel ut, jag kan ju säga att jag nog var den enda där med toffeldojjor på fötterna. Men det bjuder jag på. De är skönast i världen! Molly fick stå för den klassiska stilen med sin marinblårandiga klänning. Där har ni en tjej som vet hur man klär sig ;).
  
mamman: tunika H&M Logg, svarta jeans Vero Moda, skor Andiamo
bebisen: klänning Lindex Fix, strumpbyxor Kappahl

Til skillnad från gårdagen då regnet bara öste ner hela dan var solen på sitt allra bästa hösthumör

I väntan på bussen


höstvackert i Fatbursparken


Stockholms snyggaste parkbänk?

Gick uppför Götgatsbacken, slank in på American aparel för att kolla in fina träningskläder och deras söta trikåkläder i babystorlek men hittade inget som direkt föll mig i smaken, en annan dag kanske.

Sen somnade lillkorven lägligt nog medan jag passade på att gå in på Weekday och prova en massa cheap monday jeans. Jag är i stort behov av jeans just nu så jag tar ett par i varje färg tack!

lite jeansprovning

Fortsatte Horsgatan upp och käkade en något sen lunch på Sandy´s, en tråkig ceasarsallad och kaffe. Ett dåligt beslut baserat på akut hunger och att det var det mest barnvagnsvänliga stället inom synhåll.


Såg världens finaste träskor i lack utanför nån butik...


...och en solgul glad bänk utanför afroart där jag gick in och hittade världens underbaraste stickade barntöjor i ull. För små för Lea och stora för Molly tyvärr men kanske en julklapp till brorsonen?


Vidare upp mo Mariatorget och min absoluta favoritgata, Swedenborgsgatan (den är så mysig på nåt sätt) där jag fick syn på fler fina bänkar. Jag börjar ana en bänktrend?




se kände vi oss klara för dagen. Handlade en kanelbulle på presspyrån och tog tåget hem. Slutet gott, allting gott...


Ny bloggdesign

Tack till Nicole som fixade mig en ny design till bloggen. Vovv, vovv!

Dagens shopping

Det verkar vara nåt knas med tvättmaskinen för det är ingen propp som har gått. Så i brist på bättre saker att göra gick jag och shoppade lite nya kläder till Mollybollen.
Det här blev dagens skörd...

  
en randig klänning och tre par byxor till bollen och ett par mysiga skor till moi!

Dagens visa


Den här spelas flitigt hos oss just nu, väldigt passande med tanke på världsläget ;)

Det kryper i kroppen

Jag är så rastlös så det känns som om jag kommer explodera snart. Jag måste verkligen sätta igång och städa lite snart så kanske det känns bättre. Måste bara byta proppen som gick till tvättmaskninen (hatar att byta proppar det känns läskigt).
Men först ska jag amma klart...

Just nu fantiserar jag om...

   

På begäran

Älsklingen behöver visst egoboostas, han tyckte att jag skulle skriva något om honom i bloggen. Så nu får jag väl skriva att han nöjd och belåten går omkring och planerar vårt arbetsrum och sätter upp burkar i taket. Jävla bror duktig.... *mutter*

 

Dagens visa


En riktig gammal klassiker :)!

Rea på Asos

Hade jag vetat det tidigare hade jag skyndat mig att handla den här koftan för bara 210 pix. Men nu var den slut såklart...


Min mage

är fortfarande lite schöjle böjle sedan gårdagens eskapader men nu står älsklingen och brassar kycklingfilé och ratatouille och det luktar underbart!
Börjar bli lite hungrig nu... gissa vad vi äter till efterrätt?

Tänk om det fanns luktbilder

Då skulle alla kunna lukta på världens godaste kardemummakaka som står och svalnar i mitt kök...


Före och efter

Det är sjukt vad lite städning kan ge sinnesro... jag älskar när det är nystädat. När det inte är det mår jag dåligt och det kryper i kroppen.
Såhär såg det ut i torsdags.

  fula stökiga köket och skräphögen
  fula städade köket utan skräphög

Jävla skit

(bokstavligt talat)
Jag har åkt på nån jävla magsjuka!!

tur att barnen är på sitt allra mest änglalika humör idag.

Undies

Jag behöver verkligen nya fina underkläder! Jag är kräkless på vita bomullstrosor och amningsbh:ar och nu längtar jag efter lite lyx och glamour. Känns iofs lite omotiverat att köpa en massa nya underkläder när jag inte vet hur tuttarna komer bete sig när jag slutar amma men ett set kan man väl unna sig. Nåt sånt här kanske?

   asos


Shoppinglista

Eftersom det alltid säger swooosh på kontot när barnbidraget kommit har jag bestämt mig för att göra en liten shopinglista.

Till Lea:
* vinterskor
* täckjacka och byxor
* pyjamas
* strumpor och trosor

Till Molly:
* jeans (helst pop men de har kopior på Kappahl)
* bodys strl 68
* pyjamas strl 68
* strumpor

Själv behöver jag bara nya jeans, en kofta och ett par mysiga vinterskor...

 

Stickat är mysigt


stickad mössa med fleece från H&M, stickad kofta Zara

Trött

Enligt bloggen är jag vist ständigt trött nuförtiden. Men inatt var jag uppe och lämnade en nattvandrande femåring i sin säng typ fem gånger och matade en ovanligt hungrig liten korv fem gånger. Däremellan sov jag iofs som en gris men det är lika illa varje gång man måste gå upp just när man sover som bäst.

Gick upp vid halv sju när älsklingen hade åkt till jobbet, kollade nyheter, drack kaffe och fixade iordning kidsen. Sen till dagis och bussen till Farsta C för lite Mollyshopping, det är sjukt hur fort hon växer, snart är alla kläderna i strl 62 för små och jag har inte ens börjat handla nåt i strl 68. Men idag blev det en kofta och fina byxor från H&M. Lite fler strumpor också för det har hon brist på.

Sen var jag bjuden på lunch hos Stina, en annan gammal klasskompis och hennes söta tjej var också där. Alltid kul att catcha upp lite med folk man träffar alldeles för sällan.
Efter lunchen bussen tillbaka till dagis, en tur till centrum för lite mathandling och dagens roligaste kommentar.

Jag *letar efter ekologisk A-fil*
Lea: men mamma ta den här då med goda bakterier i (håller upp en Verum hälsofil)

Jag höll på att garva på mig, det där måste hon ha fått från TV.

Efter mathandling gick vi hem, först hade jag tänkt baka bullar men energinivån var nånstans på minus så det fick bli en sockerkaka istället. Slängde in en tvätt i maskinen och nu har jag precis tagit ut kakan och snart är det väl dags att laga mat också. Shit vad jobbigt det är att vara desperat hemmafru!

Nu vill jag att älsklingen ska komma hem och krama mig lite, egentligen skulle jag vilja gråta en skvätt också men det får nog bli en annan dag.


Trött...

Ett spinningpass, en skogspromenad, en vagnsförsäljning och en körlektion senare... längtar efter lite glass men det får väl bli en kopp té istället.


mmmmmm........

Måndag

Jaha då va rdet ny vecka då. Tycker att dagarna bara flyger förbi.
Helgen var trevlig och bjöd på tjejmiddag hos söta Emelie i lördags och hem- och villamässa igår. Men efter 4 timmar på mässa är man ju helt slut!
Båda barnen skötte sig  visst exemplariskt hos farmor och farfar och när vi kom för att hämta bjöds vi på björnbärspaj som Lea hade hjälpt till att baka.

Idag blir det en tur på stan med Magda, sen kontrollbesiktning på MVC (efterkontroll, lite sent kanske?) så jag har fult upp hela dan. Skulle behöva städa en del också för vardagsrummet ser förfärligt ut.

men först kaffe


Planerar ljusparty

Nån som har lust att komma hit och lukta på lite mysiga ljus och äta kakor?


Bajsbloggar!

Jag HATAR folk som går in och kommenterar inlägg bara för att locka läsare till sin egen blogg. Ska man lämna en kommentar kan man väl åtminstone skriva nåt relevant för inlägget. Allt annat är spam, och spammare är ungefär lika omtyckta av mig som såna där äckliga försäljare som försöker kränga telefonabonnemang på stan.
Jävla pack!

Lite höstdeppig

Känner mig lite smått deppig idag så jag piggar upp mig med lite nostalgimusik.



Katastrof!

Babyland ska flytta in i samma hus som Sats. Så nu kommer jag bli ruinerad om jag ska ta en runda där varenda gång jag har tränat.
Fit mama?

Dagens shopping

Hoppsan. Mitt besök i centrum resulterade i ett par mysbrallor från Cubus (20% rabatt på alla kläder idag) och en body och tröja till Molly och Lea. Lea ville gå in på nya H&M och fick välja varsitt plagg till sig och Molly. Hon har rätt bra smak faktiskt ;).

 
lite shopping till både mor och barn...


Sugen?

Nån som har lust att skapa en ny bloggheader till mig? Jag har fortfarande inte orkat installera photoshop.

Ingen träning idag

Nej det blir ingen träning idag, jag är för trött och sliten efter gårdagens eskapader med vagnhämtning och körlektion och så har jag spenderat natten inklämd mellan två snarkande barn, det gör inte under för skönhetssömnen direkt även om det är rätt mysigt.

Så nu blir det en promenad til Babyland för att titta på skötväskor, sen ska jag posta några traderapaket och kolla på skor i centrum. Har hittat världens sötaste kläder till Molly också, men vi får se om jag köper dem... det är ju inte direkt som att hon behöver mer kläder ha ha.

Dagens vill ha



Idag önskar jag mig ett par curlingkängor att ha till vintern. Ge mig tomten?

Och vagnen går bra?

Vagnen jag köpte igår såg i princip oanvänd ut. Jag vet inte vad de hade gjort med den men inte ens hjulen var ju slitna! Så jag är väldigt nöjd med köpet. Premiärkörde den igår och den gick lika bra över trädrötter och grus som på asfalt. Och så kan man köra den i rulltrappan utan att åka baklänges.
Den blir nog mysig för Molly i vinter. Och mukliften kan göras om till en åkpåse när man inte behöver den längre.

 
Mollys nya åk, ska bara skaffa en ny skötväska till

Bitterblogg bye bye

I flera år har mitt stående nyårslöfte varit att bli lite snällare och mer positiv och jag måste nog medge att föräldraledigheten gör underverk på den fronten! Som bortblåst är mitt tidigare pessimistiska synsätt och plötsligt ser framtiden väldigt ljus ut. Det kan iofs vara min medfödda motvallskärringsmentalitet som gör sig påmind också, när hela världen krisar är jag på toppenhumör?

Såhär tycker jag om...

* att det är kris i världsekonomin - pah! vem bryr sig? Är det någon som kommer ihåg IT-bubblan, fastighetskrisen på 80-talet eller Krügerkraschen? Nä jag tänkte väl det. Kriser kommer och går och om sådär fem sex år kommer även denna kris vara bortglömd och finansmarknaden kommer vara lika fartblind som vanligt. Men visst borde man investera i lite aktier i Blocket och Tradera nu?

* att jag är utbildad journalist - jag klarar mig nog. Så kul är det inte att sitta framför en dator med en telefon i handen hela dagarna. Finns det inga journalistjobb till mig när föräldraledigheten är slut kan jag ju lika gärna sälja badrumsinredning eller omskola mig till personlig tränare.

* att bostadskostnaderna rusar i höjden - vi har marginaler så det räcker och snart kommer Riksbanken agera lite småvettigt och sänka räntan. Skulle det krisa får vi väl sälja en bil.

* miljöhotet - jag satsar på att ta körkort och hoppas att Mercedes lanserar en SLR miljöbil inom en snar framtid ;). Nä, men allvarligt förhoppningsvis får köphysterin sig en törn nu. Själv handlar jag så mycket som möjigt second hand, åker typ aldrig utomlands och säljer mina gamla prylar på blocket. Nästa stora projekt blir att bygga ett miljövänligt, el-självförsörjande hus.

Ut på äventyr

Nu ska jag och Molly åka till Kista för att hämta den nya (beggade) vagnen. Eftersom jag inte har nåt körkort (än!) och inte heller nån bil (än!) måste vi åka kommunalt och eftersom jag ska ta vagnen med hem kan jag inte åka med vagn så det får bli Babybjörnen. Känns lite småjobbigt men det ska nog gå bra.


Hårdträning

Nästa vecka ska jag försöka få in fyra träningspass. Måndag blir träningsfri eftersom jag har en dejt med Magda så veckan blir som följer (om inget akut och väldigt viktigt inträffar).

Måndag:
Tisdag: mammababy i Tyresö
Onsdag: step (I hate step men det är enda passet som funkar på onsdagar)
Torsdag: spinning
Fredag: body pump
Lördag:
Söndag: hem- och villamässan

Tjockis!

Det är så att man vill bita i de där bulliga kinderna.
Älsklingsbebis!


Virrhöna

I morse hällde jag fil i kaffet. Sen glömde jag ta med mig handduk till spinningen och fick torka mig på en liten pyttehandduk. Och som om det inte var nog så glömde jag kvar min vattenflaska på cykeln.

Ibland är man bra senil


Proppmätt

Har precis satt i mig en stor tallrik chorizokorvstroganoff med ris, sen blir det mys med mina tjejer eftersom älsklingen jobbar sent idag. Synd att jag inte har en burk B&Js hemma då hade jag kunnat ensamnjuta ikväll ha ha.

Idag har jag
* fixat färdigt en jobbgrej
* shoppat nya träningsbrallor
* tränat spinning i Farsta
* plockat och vikit lite tvätt

Nu lufsar jag fortfarande omkring i träningskläder (fast inte de jag spinnade i utan rena förstås) och känner mig allmänt mysig. Jag älskar den där känslan som infinner sig när man är nytränad, nyduschad och nykäkad ha ha. Den håller i sig.


nya snygga träningsbrallorna, gud vad snygg jag blev i dem ha ha

Se upp trafikanter!

Igår hade jag mitt livs andra körlektion (fast första på nya körskolan) och det var skitkul! Först körde jag omkring i ett villaområde för att lära mig hålla koll på kopplingen, blinka, titta, svänga och växla och på slutet fick jag köra hela vägen tillbaka till körskolan så ut på 50-vägen med mig! Det var skitläskigt men det är ju skönt att det finns dubbla pedaler i bilarna även om de inte behövde användas. Jag ser verkligen fram emot nästa lektion på onsdag. Det trodde jag aldrig!'


Little green radicals

Sist vi var i London köpte jag en pyjamas av märket Little green radicals. Nu såg jag att de har börjat sälja grejerna här hemma också, finns på babyshop.se.
Själv är jag lite sugen på den här t-shirten till Molly. Julklapp kanske?



Myselimys

Usch vilket ruskväder det är ute. Får jag vagnen såld idag ska jag köpa mig en mysig och varm kofta på Lindex.
Men vilken ska jag ta?


Kärlek


Fredsteckning från Lea


Älsklingarna tittar på Bolibompa

Sitter och väntar på kaffet

som puttrar ute i köket. Har haft en oförskämt kort natt med två ungar i sängen men det gör inget. Tur att man är morgonpigg ;).
Igår var vi på ettårskalas och som vanligt när jag ska göra nåt glömde jag kameran förstås. Ettåringen var iallafall alldeles bedårande i rosa sidenklänning och vi bjöds på mumsig kladdkaka och kanelbullar (skitgoda!).
Idag ska det komma nån och kika på vagnen och sen ska jag till Sats för en genomgång av gymmet. Kul!

Men först kaffe!

Jävlar vilken träningsvärk!

Körde ett pass body pump igår, för första gången på typ två år. Och nu ser jag ut som en gammal gubbe när jag går ner för trappan här hemma ha ha. Men till nästa gång ska jag komma ihåg att köra hårdare med mina triceps. Det ska kännas att man tränat ;).

förresten, jag måste köpa nya träningskläder. Det går faktiskt bättre att träna när man känner sig snygg.

Barnvagnsfunderingar

Jag är faktiskt inte helt 100 nöjd med vår barnvagn så jag funderar på att sälja den på blocket och köpa en annan lite billigare. Visst är den helt fantastiskt smidig men inte i skogen och så tar den ändå rätt stor plats eftersom varken sittdelen eller liggdelen är ihopfällbar. Jag vet, jag kanske är knäpp men det känns inte riktigt JAG ha ha.... snacka om I-landsproblem.


RSS 2.0