Pruttar och rapar

Jag och älsklingen har ju kört strikt GI-diet de senaste två veckorna. Det har gått bättre än väntat att avstå från ris, pasta, bröd, godis, glass, öl, läsk och annat som man inte ska äta när man försöker stabilisera blodsockret. Jag har redan gått ner 3 kilo och känner mig ovanligt pigg och fräsch.

Tills idag that is.
Vi bestämde redan förra fredagen att vi skulle ta en frossardag idag med middag på O´learys och godis. Middagen var underbar med hamburgare, steakhousefries och riktigt vitlöksstinkande aioli. Jag lyckades också få i mig nästan en hel öl men skippade efterrätten eftersom vi skulle köpa lite godis senare.

Så sen drog vi till affären och inhandlade glass och godis att käka framför let´s dance. Inte alls de mängder som brukar gå åt en fredag eller lördagkväll men ändå. Nu sitter jag här proppmätt, pruttande och med ont i magen.
Men det var det värt!

Dagens fitta

sorry, jag lider av tourettes, jag var tvungen ;).

Dagens outfit var det såklart.


randig tröja H&M Logg, jeans Lee, vintagestövlar

Plan för dagen

Idag ska det jobbas lite och så hade jag tänkt mig en liten tur till närmaste shoppingcentrum. Vad gör man annars när det är grått och snöar ute? Det känns som om det inte har varit sol på flera månader... Vad gör ni idag?

Naaaaw!

Jag fick en liten bloggaward av söta Nicole.



skickar vidare den till mina favoritbloggare

Catya
Elin
och Stina

Habegär

Lunchade med söta Catya med söta magen idag och blev lite kär i hennes skjorta så jag var tvungen att slinka in på H&M och prova en liknande (eller samma). Satt som en smäck! Ska jag köpa?


Sommar nu?

Dagens outfit



Leejeans, vitt linne från Gina tricot, scarf h&m

Tyvärr måste jag komplettera med kofta, skor, jacka, vantar ocheventuellt mössa och paraply *suck*

Black coffee

Katastrof!
Mjölken är slut
*mutter och morr*

Ny vagn (igen)

Jag är lite knäpp med mina vagnar.Först hade jag en Bugaboo som jag sålde eftersom jag tyckte den var lite för kylig och fastnade så fort man gick på underlag som inte var helt slätt, ganska irriterande.
.
Då köpte jag en begagnad Emmaljunga city cross ( i toppskick!) som jag älskar, enda problemet är att den är rätt stor och knappt får plats i bakluckan på bilen.

Igår plockade jag alltså fram vår gamla Brio race som jag hade tänkt använda som shoppingvagn, bara för att inse att den inte är i så bra skick som jag trodde så den får nog åka iväg till tippen.

Har letat runt lite på nätet och kollat vagnar men jag vill inte ha en skramlig plastig sulky men ändå en vagn som är liten när man fäller ihop den. Fastnade för en quinny buzz  och sen hittade jag en på blocket så nu har jag ringt och sagt att vi tar den. Ska åka och hämta ikväll. Spännande!


Dagens todo

* jobba
* vika tvätt
* städa köket
* träna

Vad ska ni göra idag? Roligare grejer än jag får vi hoppas

Gårdagen

som alltid på måndagar var det fullt upp igår. Vi började dagen med en tur till Bauhaus för att kolla på en fräs, nsedan körde vi vidare till Länna köpcentrum där jag shoppade nya sneakers på Stadium. Det blev ett par Reebok princess, väldigt retro och väldigt mycket jag. Jag älskar mina nya pjucks!



Sen var det dags för dagens körlektion. Det blev både motorvägskörning, rondeller, lite backning runt hörn och annat tjafs. Jag kan ju köra men växlingen är det sämre med. Jag misshandlade den stackars växellådan så att körläraren bara satt och suckade till slut.
Vad är grejen med växellåda förresten? I USA kör alla med automat, det tycker jag vi borde göra här också för då hade jag haft mitt körkort för längesen ha ha.

Efter middag åkte vi til svärisarna och hämtade en gammal datorskärm och sen satt han och mekade ihop vår gamla tjockdator så nu har vi två fungerande datorer.  Han ska visst ha den för att göra musik på.

Nu är det dags att knåpa ihop dagens todolista.

Nu går det undan

Från att hon lärde sig sitta til att hon lärde sig åla tog det typ fyra sekunder och idag lärde hon sig krypa också! Fast här på filmen verkar hon mest hasa sig fram ha ha.

Think pink!

I fredags gick jag och strosade lite i vårt lokala köpcentrum och fick för mig att jag skulle prova lite nya underkläder. Jag har ju slutat amma nu så mina tuttar har krympt lite och tro det eller ej men jag lyckades klämma in mig i en C-kupa (mina första amningsbehåar jag  köpte var  i strl 75 F och ändå för små).

Så jag firade mina nya tomma tuttar med ett rosa set från H&M, mycket gulligt. Sen slank det ner en laxrosa sweater från Gina tricot också. Väldigt 1991! Men I like.


Åh jag har ju glömt!

Nu när jag har kapitulerat för TV-kommunismen och börjat titta på underhållningsTV (Let´s dance och körlsaget) måste jag ju bara kommentera hur det går.

Det var otroligt skönt att Isabella alias Blondinbella alias stelopererad åkte ur Let´s dance. Egentligen skulle jag vilja påstå att jag inte bryr mig om människan eftersom jag inte läser hennes blogg eller har nån åsikt om vad det nu är hon gör men jag klarar inte av att höra henne prata (eller snarare skrika) Jag börjar ana att det är hon som gör rösterna till det hemska barnprogrammet Små Einsteins

- JA MEN DET ÄR JU KLART ATT MAN BLIR LEDSEN IBLAND MEN JAG KAN TYCKA ATT DET ÄR BRA ATT BLI LEDSEN FÖR ANNARS VET MAN JU INTE NÄR MAN ÄR GLAD HI HI...
.
Nu slipper vi iallafall sånt i TV på bästa prime-time sändningstid.

Och till körslaget så åkte rätt kör ut den här gången (till skillnad från förra gången) och Gry hade för en gångs skull en klänning som klädde henne och hennes söta lilla kulmage.

Nu när jag har fått vräka ur mig om helgens skittv kan jag fortsätta städa och fundera på vad vi ska äta till middag.


Nattsömn och TV-shopping

För andra natten i rad har Molly sovit hela natten i sin säng, utan matpaus 21-08. Jag hoppas på en trend.

Annars var gårdagen en skön lördag trots det sjukt tråkiga vädret. Lea var på kalas på brandstationen. Hon har en kompis vars pappa är brandman så det blev både brandbilsåkning och brandstångsklättring och annat kul för hennes del.

Efter kalaset åkte vi till mediamarkt och kollade på TV och kom hem med en alldeles ny LG som är lite större än den vi hade innan. Så nu har jag ställt upp den gamla i sovrummet, skönt att ha två TV-apparater om man vill kolla på olika program nångång.


Dagen

Idag är det jobb, jobb, jobb som gäller. Och äkta tråkgöra är det jag håller på med just nu. Men sånt måste ju göras det med tyvärr. SKa försöka få så mycket undanstökat på så kort tid som möjligt så kanske jag slipper det och kan ägna mig åt roligare saker sen. Som att planera shoppinglista?

Habegär

Varför drabbas jag alltid av akut köplusta när jag får lön? Just nu sitter jag och dreglar över ett par snygga, klassiska pärlörhängen från Kyssjohanna. Very Audry Hepburn.



Nån mer än jag som blir shoppingtokig i slutet på månaden?

Hur kommer det sig?

...att jag inte alls ser likadan ut på bild som i spegeln?
Skev självbild?


I verkligheten är mitt ansikte mycket rundare...

En dröm

Jag och älsklingen håller på och utforskar möjligheten att starta eget. Än så länge är vi bara i planeringsstadiet men vissa kontakter har tagits.
Åh tänk om det kunde gå, vilket dröm att få jobba för sig själv med nånting man tycker är riktigt kul. Mer än så säger jag inte än. (fast det har med inredning att göra)

Härligt!

Ligger i sängen med laptopen, Molly ligger bredvid och snarkar.
Egentligen hade jag täkt åka till Solna och luncha med Catya idag men sen kom snöfall och mensflod så jag orkade inte. Stannar hemma istället och njuter av att göra precis ingenting. När jag har hämtat på dagis sen så ska jag städa vardagsrummet och tända en brasa. Kanske köpa några tulipaner?


Titta hår!


Göra nåt kul?

Idag har jag ingen lust att göra en massa måsten. Ingen lust alls. Helst skulle jag vilja träffa nån vän men det är svårt om man inte bestämmer i förväg. Jag är i behov av sällskap innan jag ruttnar bort!

Fem anledningar att ha sex ikväll

... var temat på dagens doctors som jag kollade på när jag svettades på gymmet. Jag hade velat se debatt men det verkade vara nåt fel på ljudet så jag kunde välja mellan att kolla på doctors, konståkning eller rally. Så det fick bli fyra tokopererade amerikanska läkare som skulle förklara de medicinska fördelarna med att ha sex.
Ganska underhållande faktiskt. Men det mest underhållande var de återkommande brasklapparna "you know it´s safe sex we´re talking about!"

Nu kommer jag inte ihåg vilka de fem punkterna var och nr 1 missade jag eftersom jag inte orkade stå 10  minuter till på orbitreken bara för att se hur det skulle sluta. Men ett par av punkterna var iallafall

* man sover bättre efter sex
* sex förbränner kalorier
* och sex stärker muskler och leder

sen kan jag ju tillägga att man blir glad av sex också. Förhoppningsvis iallafall

Inspirerad

Istället för att göra nåt vettigt med min tid sitter jag och läser bloggar (men jag har faktiskt jobbat lite också). Efter att ha sett bilder från Formex blev jag inspirerad och insåg att Stockholm furniture fair inte är alltför långt borta. Så nu har jag gett mig själv shoppingförbud till dess iallafall ha ha...

Inspirerande Fomexbilder hittar ni bland annat på
Inredningsbloggen
Little miss fix it
Perlan
Designe

Åh vad inredningssugen jag blev nu! Kanske dags att sätta igång med hallen igen?

Nä...

Om man skulle ge sig ut på en liten promenad med vagnen?
Vädret är ju inte direkt lockande om man säger så (Råkallt med risk för slask) men det är ju alltid skönt med lite frisk luft.
Usch vad jag känner mig seg och håglös helt plötsligt

Shoppingförbud

Jag är lite sugen på att beställa några vårkläder från H&M men nu ger jag mig själv shoppingförbud, åtminstone tills jag har tagit mig i kragen och rensat garderoben. Det går inte in en pryl till där...

Favoritplagg

Det finns vissa saker i garderoben som man bara använder hela tiden, som man inte tröttnar på. Men varför vet man inte innan man köper något om det kommer bli ett favoritplagg eller inte? Isåfall skulle man ju slippa felköp och grejer som aldrig används.
Ett av mina absoluta favvo-plagg är min randiga Logg-tröja. Inhandlades innan jag blev gravid, användes under hela graviditeten och sitter fortfarande bra. Den måste vara superkvalitet.


Dagens outfit: randiga favvotröjan H&M, mörkblått linne Gina Tricot, (nya) jeans Lee och julklapstofflor

Har ni några favoritplagg?

Gårdagens shopping

Jag får starta en ny kategori, gårdagens shopping eftersom jag alltid är så sen på att uppdatera ha ha.

Igår åkte jag till Farsta C för att hämta ett par jeans som lagts upp och så shoppade jag några nya pyjamasar till Mollybollen. Hon växer ju så fort och har redan vuxit ur pyjamasarna i strl 68!

Det blev en med dragkedja och en tvådelad från H&M, provade den tvådelade igår och den satt perfekt! Nu ser hon plötsligt ut som en stor tjej!


Inte jättebra att fota vita kläder mot vit bakgrund...

En liten vit tröja blev det också eftersom 74-garderoben fortfarande är rätt tunn. Men kan nån säga mig varför det inte finns några bodies? Det är ju det perfekta plagget för bebisar, och jag tycker faktiskt att man kan använda body längre än de fyra-fem första månaderna.
På H&M fanns nästan bara vanliga tröjor och de bodysar som fanns var upp till strl 62. Visst fanns det några enstaka i större storlekar men jag hittade inte en enda i strl 74. Katastrof!

PÅ Polarn och pyret och Lindex fanns iofs bodies men bara fula retroprints som jag är så trött på. Jag antar att det får bli en tur in till stan för lite seriös body-shopping ha ha.



God morgon onsdag

Usch vad jag känner mig ful och risig idag. Tror det börjar bli frisödrags. Jag ska nog ljusa upp håret med lite slingor. Och en liten tripp till solariet kanske? Min ansiktsfärg matchar slasket ute på marken.

Men först ska jag dricka kaffe, lämna på dagis och jobba lite.

Put on my model smile...

Bästa sättet att lugna en grinig bebis är tydligen att ta fram kameran. Jag hade tänkt ta ett kort på en arg Molly (leksaken rullade iväg hela tiden) för att bevisa att hon inte är världens gladaste jämt. Här är resultatet...


Neggo-mama

Köpte senaste numret av Mama idag, men det skulle jag inte ha gjort. Den gav mig en dålig känsla.
Jag som brukade tycka att mama var lite lagom lättsamt avkopplande. Lite vardagsglamour till skillnad från de andra tråkiga föräldratidningarna som mest skriver om skrik, kolik och bajsproblem. Problem över huvudtaget.

Men nu fick jag inte den där sköna känslan längre. Läser en lång intervju med Hanna Hedlund om hur jobbigt hon hade det under föräldraledigheten, en artikel om hur mammor "skryter" för varandra och tävlar i jämställdhet, om ångest över en abort om att inte vilja vara ensam med sina barn och yada, yada, yada... efter all denna ångestskapande läsning kan inte ens modesidorna pigga upp mig.

När blev det sådär jobbigt och hemskt att vara förälder?
Klart att man kan bli tokig över att bli väckt tre gånger mitt i natten, vilja sälja sin trotsiga femåring till lägstbjudande, slänga maten i golvet när man lagat middag som ingen vill ha och sticka hemifrån när diskberget skrattar mot en och man trampar i en gammal grötfläck.
Men så är det ju inte varje dag, och absolut inte hela tiden.

Samtidigt är det ju superskönt att slippa jobbiga chefer, gå upp i gryningen och trängas med svettiga människor på pendeltåget, stressa hem för att i princip laga middag och gå och lägga sig. 
Det är härligt att kunna bestämma över sin egen tid, fika med kompisar och ta tag i de där projekten som man aldrig hinner med annars.
Och det är mysigt och underbart att kramas med två små snusande sötnosar i sängen varje morgon. Att få höra "jag ÄLSKAR min mamma" eller mötas av ett stort skratt från lillskiten.

Vad jag vill säga är att det är ungefär lika jobbigt att vara förälder som det är att vara människa i allmänhet. Men inte fan köper jag Elle för att läsa om jordens undergång eller lemlästade barn. Jag vill ju ha lite skön och lättsam underhållning, inte nån jävla diskbänksrealism, då kan jag ju lika gärna kolla på nyheterna eller nån Lars von Trier film.

Nä jag gör som Sverker, slänger Mama i soptunnan


Sneak preview

Nu börjar bitarna falla på plats i vårt nya arbetsrum. Golv, tak, väggar, lampor, ja till och med golvlisterna (!) är klara. Vi har fått upp skåp som ska rymma pärmar, skivor och annat och så är det egenhändigt designade skrivbordet på plats. Nu saknas bara gästsängen, en hylla som ska rymma vinylskivor, en ny dator och så lite piffing såklart. Men jag kan inte hålla mig så jag bjuder på en liten förhandstitt. Jag är redan nöjd :D.


Egensnickrade skrivbordet med ben, hurts och stolar från Ikea,  även väggskåpen är Ikea


Smart lucka i skrivbordet med uttag för sladdar


Skribordet från andra hållet

Min kropp fungerar igen

eller ja lite knackigt går det ju men jag har fått min första mens på ett och ett halvt år. Än så länge har jag inte så värst ont av det men det är irriterande att gå och småskvätta (ursäkta om jag skrämde iväg nån känslig läsare).
Hur länge håller det på så? Jag trodde det skulle forsa ut första gången.
Just nu letar jag mest efter de där små blå bilarna som åker runt i bindan i reklamen men inte hittar jag några såna?

Så alla mina menstruerande bloggläsare. Have a happy period!


Huvudvärk och mensvärk... och barnkalas

Dagens kalas var lika lugnt som vanligt. Jag känner mig som om jag har blivit överkörd av tåget.

Påminn mig nästa gång jag får för mig att  ordna barnkalas att hyra isoleringscell på närmaste anstalt kan vara en bra idé. Att ha kalaset i alltså. Jag förstår inte hur sex ungar kan föra så mycket oväsen!
 Eller så är det bara jag som har ett ovanligt höljutt barn. Hur gör man för att få den där varianten som sitter fint i ett hörn och kammar sin docka?

Ja ja, det bev iallafall ett lyckat kalas om man ser till att alla barn var glada och nöjda, ingen gjorde sig allvarligt illa och inga möbler eller inventarier gick sönder. Lea fick en hel Brats-samling så hon var också nöjd, förutom när hon åkte ut ur Hela havet stormar och ilsket slängde sig på golvet och började tjura. Får öva lite på det där med att vara en bra förlorare.

Så nu när det är överstökat tror jag det blir hämtmat till middag, jag orkar verkligen inte med mer idag.


såhär fint var det iallafall innan de började röja loss...


Dukat med guldtallrikar och servetter från Lagerhaus, prinsessmuggar från Coop


Sista kvarten blev det ballongsmällarkaos...

Bara en liten uppdatering

Såhär snygga blev bullarna jag gjorde igår!
Jag är så grym på att baka ha ha


På önskelistan

Idag har jag två saker på önskelistan



Godmorgon

Finns det nåt vidrigare TV-program än "Musse piggs klubbhus" ? Jag kräks... att man ska behöva börja dagen med att lyssna på skiten

Idag blir det barnkalas. Jag hoppas på snälla och lugna barn (ha ha) och att jag tar mig helskinnad genom de två timmarna det varar.

Nöjd

Nu ska jag inte pilla mer med min design. Får vara nöjd så...

Dags att börja med bulldegen nu. Idag blir det påhälsning av svärisarna så jag måste fixa lite fika och hembakade bullar är ju så mycket roligare än köpta. Tror inte att det räcker med morotskakan tyvärr för den har minskat betydligt i storlek på nåt oförklarligt sätt ha ha.

Vad ska ni göra idag?

Uppe med tuppen

...eller iallafall med bebisen. Hon vaknade halv sju i morse men jag ska inte klaga för hon sov hela natten i sin säng utan att vakna.
Nu sitter jag här i soffan och myser lite med min träningsvärk. Det är härligt att känna att man har en kropp :).

Nu: kaffe!
Sen: städa


Nu rör det på sig...


Mantra

Inte öppna kylen, inte öppna kylen, inte öpna kylen...

Gårdagens morotskaka luktar nämligen så gott att jag börjar dregla när jag öppnar kylskåpsdörren.


Tre saker jag gillar med mig själv

Idag nr jag duschade på Sats tänkte jag på att människokroppen verkligen kommer i alla möjliga storlekar och former. Så varför egentligen nojja över hur vi ser ut? Jag menar, jag kanske är missnöjd med min breda rumpa och nån annan över sin långa överkropp eller krokiga tår, men det är ju inget vi kan påverka så varför inte fokusera på det vi gillar med oss själva istället?

Därför knåpade jag ihop en liten bloggutmaning:



Tre saker jag gillar med mig själv

1. min hals - jag har ett väldigt vackert nackparti om jag får säga det själv
2.  min midja - timglasformad, that´s me!
3. mina händer - barnhänder kallar älsklingen dem

Reglerna är enkla
1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker med din kropp du är särskilt nöjd med
3. Länka till den du fick utmaningen av
4. ...och skicka vidare utmaningen till tre personer du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Jag tycker förstås att alla borde kunna lista tre bra saker med sig själva men de tre som får utmaningen av mig är

* Catya
* Felicia
* och Johanna

Ett extra tack till Nicole för hjälp med bloggbannern!

Fokuserad

Nu går det undan, jag är så gott som klar med månadens nyhetsbrev. Dessutom har jag hunnit skicka iväg en jobbansökan och matat Molly med gröt (samtidigt). Snacka om multitasking!

Nu ska jag gå och lunchträna mina muskler.

Gårdagens shopping

Igår var jag ju ute efter en födelsedagspresent och lite andra prylar men förutom guldtallrikar, rosa servetter och bullformar i guld kom jag även hem med några fynd från Polarn och pyrets rea. I vanliga fall brukar det ju vara jätteurplockat men de hade verkligen mycket! När jag kom hem låg det förstås en rabattcheck på 50 kr på PoP i brevlådan så nu måste jag ju åka dit igen ha ha.

Här är Mollys nyaste outfit (jag handlar faktiskt inte så mycket men hon växer ju) Den röda mössan köpte jag på Kappahl.


Trött

Hinkar i mig kaffe och försöker få kroppen att lyda mig, men den är inte speciellt lydig. När jag säger åt den att gå up och klä på sig sitter den ändå kvar på arslet i soffan.

Men, men jag är inte den som klagar (?) inatt har jag faktiskt fått sova rätt ostört. Lea har sovit i sin säng och Molly blev knockad av kvällsvällingen jag köpte så hon sa inte pip under natten. Härligt!

Idag blir en hektisk dag, jag måste handla prylar till barnkalas och älsklingens födelsedagsmiddag ikväll. Men jag står i valet och kvalet om jag ska göra morotskaka (hans favorit) eller cheesecake (min favorit) till dessert. Ett svårt och viktigt val!

vs

Jag tror att det blir Farsta ändå för jag orkar inte springa omkring med alla muppar inne i stan, får hitta på en annan present till älsklingen än den jag hade tänkt.

Ny favorit

Nu har jag (lite sent som vanligt) hittat min favoritradiopratare Kitty Jutbrings blogg. Hon har verkligen den ultimata radiorösten men jag hade missat att hon är med i Let´s dance.
 Jag kommer nog inte kolla på det skitprogrammet ändå eftersom jag tycker det är så otroligt tråkigt. Tro mig jag har försökt men jag MÅSTE bara byta kanal så fort den där pretto-engelsmannen öppnar munnen. Snacka om att ta sin hobby på stort allvar.
Nä, då kollar jag hellre på typ Bilfixarna eller Miami Ink eftersom alla andra kanaler visar repriser under Let´s dance. Jävla kommunistTVkanaler!


puss på dig Kitty!

En prinsessbakelse

Jag vill ha en brudklänning! En riktigt, riktigt fin, vit pampig bakelse. Men, det krävs ju fler än en för att genomföra ett bröllop och min sambo är inte direkt den romantiska typen så kyrkbröllop är det inte tal om.
Nu ska jag bara försöka komma på ett annat bra tillfälle då jag kan använda en sån här...


*Suck*

Verkar som om butiken Ooups! har lagt ner så istället för shopping i Farsta får jag ge mig in till stan för att inhandla årets födelsedagspresent till älsklingen. Jag som helst hade sluppit åka så långt...

Dagens shopping

På grund av mina vårkänslor kunde jag inte stå emot utan var tvungen (japp) att köpa dessa söta sneakers till Lea. Hoppas bara att hon inte växer ur dem innan våren är här på allvar.


Tänk vad lite sol kan göra

I morse var jag allt annat än pigg efter att ha fått ungefär 0 minuters djupsömn under natten. Iallafall kändes det så. Varenda gång jag var på väg att somna blev jag väckt antingen av Lea som inte ville sova i sin säng eller av Molly som verkar drömma mardrömmar för hälften av alla gånger hon gråter är hon inte ens vaken.

Efter en stor dos kaffe och en snabb genomgång av dagens jobbmejl bestämde jag mig iallafall för att följa min plan och gå till körskolan. Ingen dålig idé eftersom vädret var underbart (det luktar vår!), solen sken och fåglarna kvittrade. Trots sömnbristen blev jag genast på bra humör.

Efter ett par timmars hårdplugg började Molly bli lite trött på att sitta i vagnen så vi begav oss till Brandbergens centrum för att handla lite mat och spana lite i brudklänningsaffärens skyltfönster. Vet inte om det bara är jag men brudklänningar är som godis för mig... jag dreglar nästan när jag går förbi en brudbutik ha ha.

Nu har jag satt på en tvätt och gjort mig en ny laddning mammaknark (kaffe). Hade det varit lite varmare hade jag intagit det på altanen men det får nog vänta ett tag.


soluppgång över Brandbergen

Lite mammalyx

Precis hemkommen från ett skönt spinningpass med min favoritinstruktör. Det var riktigt jobbigt och nu är jag alldeles röd i fejan ha ha men det bjuder jag på. Eftersom passet bara var 45 minuter passade jag på att ta en bastu efteråt också, det är skönt både för kroppen och själen.

Jag tror det är viktigt med ego-tid, att göra saker bara för sig själv. Särskilt viktigt är det nog för föräldralediga som ändå har 24 timmars jour sju dar i veckan nästan. Vad man gör spelar mindre roll bara det är nåt man gör bara för sin egen njutnings skull.

Min ego-tid är träningen, jag är sååå glad att de har barnpassning på gymmet och att båda ungarna älskar att vara där. Då är jag inte beroende av att älsklingen är hemma utan jag kan gå och träna när jag vill. Den skönaste känslan jag vet är att stå i duschen efter ett hårt och svettigt träningspass. Det är sånt man mår bra av.

Hoppas ni tar hand om er ordentligt och glöm inte att ego-boosta!


Sugen på en ny bodybutter, jag är torr som fnöske. Pink grapefuit låter mumsigt...

På shoppinglistan

På torsdag ska jag åka till Farsta C för att köpa en födelsedagspresent till älsklingen. Tänkte passa på att hitta några bodysar till Molly och en födelsedagsklänning till Lea samtidigt. Och så är jag på jakt efter pyjamasar med dragkedja, jag blir tokig på ala knappar!

Till älsklingen:


Till Molly:

Till Lea:

Till moi:


Jag är hedrad!


Fick den här fina bloggutmärkelsen av Johanna. Tack så mycket!
Nu återstår bara att lista ut vem jag ska skicka den vidare till? Alla bra mammabloggare jag känner har ju redan fått den.

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg och länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till de Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos dem, om att de har fått den! Det är med en stor ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Mumari

Felicia
Rudebilly
och The O

På Todo-listan

Det blir fullt upp den här veckan. Förutom jobb varje dag står följande på schemat...

Tisdag:  läkarkoll på bvc, lunchpass cykel
Onsdag: plugga teori på körskolan, tvätta två maskiner och vika tvätt
Torsdag: shopping och liten titt hos Stina, städa, städa, fixa födelsedagsmiddag åt älsklingen
Fredag: Muskelpass, baka bullar och tårtbottnar, handla prylar till kalaset
Lördag: bjuda svärisarna på fika, baka ihop prinsesstårtan
Söndag: barnkalas!

På önskelistan

Högst upp på min önskelista står just nu en vaxduk att ha på matbordet. Inte världens mest sexiga inredningsdetalj men jag är trött på att tvätta dukar nu så en vaxduk får det bli.

Men jag vill varken ha en retromönstrad eller romantisk med rosor på och inte heller en marimekko eller pappelina så utbudet känns lite magert. Jag hittade iallafall den här fina chokladbruna med vita prickar på som jag tror skulle passa hos oss. Annars vore det kul med en vaxduk med virrvarrmönster, undrar om det finns?


vaxduk från syster lycklig

Ung och oförstörd

Vissa tycker det är såhär kul att få dammsuga...


Så mycket att göra, så lite tid...

Det märks att vardagen är tillbaka för min jobbmejl är fullkoligt översvämmad och jag har tretusen grejer på min todo-lista.
Idag började jag dagen med att dricka kaffe och läsa igenom mejlhögen. Sen var det dags för en dubbellektion på körskolan. Vi körde kurvig landsväg och det gick över förväntan fast jag var stel som en pinne och hade lite ångest över att jag skulle åka i diket men det gjorde jag ju inte.
Efter körningen var jag skithungrig så det blev en snabb dusch och så lunch på pizza hut (jag hade aldrig ätit där om inte älsklingen var hemma!) så nu tre timmar senare är jag fortfarande proppmätt och sugen på kaffe som vi förstås inte har hemma.

aaaah, kaffe!



Vad blir det för mat?


kanske inte så svårt att gissa?

3 is a magic number...

Jag gör en Catya och önskar mig tre saker ur nya H&M katalogen

Tre accesoarer:



Tre upptill:


Tre nedtill:


Tre på fötterna:


Åh nu vill jag verkligen åka till Thailand! Svar snart?

Skakis men på bra humör

skakis är jag efter ett skönt muskelpass, men jag insåg att jag hade ätit lite för lite till frukost för att köra lunchpass så nu är mitt blodsocker nere i tårna.

Men ute är det strålande sol och fåglarna kvittrar, det känns nästan som vår. Molly sover ute i vagnen och Lea väntar på lunchen som står på spisen. Idag blir det något så exotiskt som potatis och fiskbullar i dillsås. Mumsigt va?

Tavlor till mina bloggvänner

Satt och browsade lite posters på allposters.com, och där finns det hur mycket snyggt som helst. Om jag fick köpa tavlor till några av er bloggare därute så skulle jag köpa de här...

till Catya
till Stina
till Nicole
till Johanna

till Jessica

visst har jag bra smak? ;)

Piffing

Nu har älsklingen tagit tag i renoveringen av arbetsrummet igen så nu är det inte mycket kvar. I helgen blir det förhoppningsvis både shopping på Ikea och "some serious piffing"! Här är några grejer jag skulle vilja ha i arbetsrummet.




Utflykt

Idag packade jag ner kidsen och begav mig på en liten utflykt till Märsta för att träffa Jessica och Johanna och sötnosarna Nova och Cleo förstås. Det blev hustittande, supergod sallad och så kaffe med mumsiga muffins (eller cupcakes). Jag tror jag har omvärderat min syn på muffins för de var skitgoda!
Bebisarna var glada och gnällde om vartannat men det var riktigt trevligt att få träffa några vuxna människor och komma hemifrån ett tag.


tågbyte vid södra station, åka tåg til Märsta var... sådär tyckte Lea


det är alltid roligast att leka med den leksaken nån annan har...


Söt Cleo!


Nova vill ha cupcakes


recept finns i Johannas blogg!

Bajsblogg

Nu måste man tydligen publicera alla inlägg två gånger för att de ska synas. Bugg bugg...

Paus

Nu lägger jag ner jobbandet ett tag och går till pulkabacken.

Nyårslöfte

några dagar för sent, men bättre sent än aldrig?

Förutom att jag ska bli gladare och oroa mig mindre så tänker jag i år bli en snyggare människa!
Plocka ögonbrynen och färga fransarna kanske kan vara en bra början?


moi au naturell... ska bli kul att se hur snygg jag är i september?

Dagens projekt

* jobbat lite, men det är svårt att få nåt gjort med hela familjen hemma. Arbetsrummet var är du??
* röjt ur en massa kartonger som stod i köket
* tittat på och skrattat åt gamla kort (jag var visst fet som yngre!)
* hittat vår gamla videokamera och kollat på Lea som ettåring
* lagat hemgjord barnmat (hur många mammapoäng är inte det??)
* lagat hemgjord  thaimat (yummy)
* hittat och sökt ett jobb som bara MÅSTE bli mitt, håll tummarna
* gosat med världens sötaste små tjejer

och här kommer dagens roligaste bild! (Lea vill aldrig vara med på bild nu för tiden så hon slipper)


Dagens middag

Idag tänkte jag göra nån form av thaimat med kyckling. Inte älsklingens favorit men han får väl lida ;)

This one´s for you Tess


Ibiza 1999

Bästa och sämsta köpen 2008

Ett av mina nyårslöften (ja jag tillhör den krympande skara som fortfarande håller på med sådant) är att bli en smartare konsument och inte handla skitsaker som jag ändå inte använder.
Ett bra köp är enligt mig något man använder så gott som dagligen tills det är utslitet.
Ett dåligt köp är alla de impulsköp som bara ligger i gardeoben och tar plats efter en användning. Så här kommer 2008 års tre bästa och tre sämsta köp. Jag uppmanar alla att göra sin egen lista. Släng gärna in en länk här så kan jag göra en sammanställning sen!

Bästa köpen 2008:
* mina fyra toppar som funkar lika bra utan mage som i 9:e månaden (jag räknar dem som ett köp annars blir det så trist)

* mina fejkuggs, inte är de snygga men jag använder dem jämt och de kostade mig bara 300 pix

* vita tygskor från H&M 99 kr, användes flitigt tills fötterna blev för svullna - note to self köp nya vita tygskor i år

Sämsta köpen 2008:
* gladjeansen, användes en gång sedan spillde jag rödvin på dem och nu är de för stora. Kom ihåg: inte köpa byxor som nästan är för stora redan från början bara för att det inte finns mindre

* en vit skjortklänning från Vila som jag köpte när jag var i Halmstad. Har använts en gång eftersom jag inte orkar stryka den. Jag har hela garderoben full med kläder jag inte orkar stryka så varför lär jag mig inte?

* ett par stövletter som är en halv storlek för stora. De var nedsatta till halva priset och jättesnygga men eftersom jag inte använder högklackat så ofta och de är lite för stora har jag knappt använt dem. Ska jag handla nåt annat än sneakers måste det vara bekvämt. Det borde jag ha lärt mig nu...

Det blev ingen film

Kände mig lite för rastlös för att sitta och titta på en hel film så jag läste bloggar och fåniga inlägg på Familjeliv istället. Nu ska jag dricka kaffe och kolla lite på sommarkläder. Har jag tur får jag nämligen följa med på en jobbrelaterad resa till Thailand i februari men jag har ju inga kläder... alltid kan man hitta en anledning att shoppa nytt ha ha.

Stackars Gry

kollade lite på körslaget idag och jag kunde inte sluta stirra på Gry Forsells tuttar. Istället för en snygg klyfta såg det ut som en rumpa med häng. Hur lyckades stylisten med det? Eller väljer hon sina egna kläder?
I första programmet hade hon på sig nåt som liknade en sopsäck med volanger på och det var ju inte bättre.


bild från TV 4

Varför inte passa på att framhäva gravidmagen, gravida är ju det vackraste som finns.
Gry är ju snygg så nåt bättre än en alldeles för liten axelbandslös blobb borde hon väl kunna få på sig.


Ena barnet sover

... och det andra är på god väg.
Älsklingen är iväg på partaj och själv tänker jag snart sätta mig i soffan och hyra en mysig film. Återkommer med uppdatering om vad det blev sen.

Dagen har bjudit på fika med svärisarna, titt efter ny TV eftersom vår gamla börjar kännas lite liten och så lite shopping för min del. Fast nån rea blev det inte istället ett par jeans och en tröja från H&M Logg. Till min stora lycka kom jag i ett par jeans i strl 27. Jag har vad jag vet aldrig ägt ett par 27:or, sen skiter jag i att det säkert är en extra rymlig och stretchig modell. Det är ett par 27:or så låt mig ha mitt happy-moment.


söta tröjan och jeansen, jag gillar de små knapparna...

Att tänka på när jag känner mig fet


före


... och efter

nu ska jag bara muskla till mig lite också.
 

God morgon

Det blir en sen frukost idag igen. Måste trotsa kylan och ge mig ut och jaga hem lite föda till grytet (läs: gå til bageriet). Synd att det är så lite snö bara annars hade det varit en perfekt pulkadag.

Idag blir det ännu mer födelsedagsfirande (snacka om firande i dagarna tre!) när Farmor och farfar kommer hit för att gratulera storskruttan. Så jag funderar på om jag ska baka något eller bara vara lat och köpa färdigt. Vårt bageri har nämligen sjukt billiga och supergoda längder. Men ärligt talat så är jag faktiskt riktigt trött på fikabröd och sånt nu. Tacka vet jag knäckebröd med ägg och kaviar.

Men först kaffe!



Följ min blogg med bloglovin

Tilbaka till vardagen

Eller kanske inte riktigt men idag är det jobb som gäller så att vi  sedan i lugn och ro kan fira Lea som fyller 6 år idag! Tiden går så rasande fort.

På jobbet har det trillat in massor med mejl och så har jag ett nhetsbrev som ska skrivas och en massa forumtrådar som borde besvaras. Men hur ska jag hinna allt? Känns som om det kommer bli en del jobb i helgen också faktiskt. Men, men jag ska inte klaga, jag har ju ett jobb iallafall (än så länge).

Ikväll ska vi iallafall fira Lea med bio och middag i Heron City. Hon får välja mat så jag håller tummarna för att det inte blir McDonalds ha ha. Mollybollen får vara hos farmor och farfar.

Städdag

Idag har vi mest städat här hemma. Min mamma och pappa som firade nyår i Uppsala kom förbi här och firade Lea som fyller sex år imorgon. Tänk vad tiden går fort!
Hon fick ett par ridstövlar, ridbyxor och en fin tröja med en häst på så nu kommer hon bli snygg på ridlägret i sommar. Stövlarna var lite stora men hon växer väl i dem förr eller senare. Min stora tjej.


bästa presenten?

Till middag blev det pizza eftersom ingen orkade laga mat så nu känner jag mig lagom proppmätt, men jag är iallafall glad att jag inte är bakis. Vad har ni andra gjort såhär på årets första dag?


mormor passar på att mata Molly

RSS 2.0