Rätt eller fel

Vem har rätt och vem har fel?
Vem kan sova gott om nätterna och motivera dödandet av oskyldiga civila för den goda sakens skull?
När de svenska turisterna är evakuerade från krigsområdet kan vi skita i eländet och låta saken ha sin gång, eller hur? Bara det inte kommer hit några fler flyktingar som börjar snylta på vår heliga välfärd.
Länge leve demokratin! Tjoho...

Kommentarer
Postat av: Tanya

Nej vad sorgligt, tänk alla dem som vinkar av vänner och familj som sedan kliver på bussarna medan de själva måste stanna därför att de saknar svenskt medborgarskap...

Israel gör helt fel i att attackera Libanon. Israel måste omedelbart lämna Libanon och alla ockuperade områden. Israel måste lära sig att sätta gränser för sitt eget handlande.

2006-07-16 @ 16:42:41
URL: http://tanya.nu
Postat av: Anna

Israel är en bortskämd snorunge som alltför länge fått växa upp med "stackars lilla dig". Och USA är snorungens storpuckade fostermor.
Det är inte synd om Israel

2006-07-17 @ 10:23:25
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: kagan

Hur kan ni säga på det viset? TÄnk om ni skulle haft ett gäng terrorister till grannar som avskydde er och som inte tvekar att självmordsbomba sig själva vid lekplatsen där era barn leker, eller sätta en raket i fiket där ni så ofta älskar att ta en latte. Grannar som bara väntar på rätt tillfälle för att radera er ur världen. Skulle ni inte ha försökt försvara er innan något väldigt mycket mer allvarligare skulle inträffa? Ta gärna en titt på http://www.dickhaas.com/swe/index.html , en inte helt politiskt korrekt hemsida med intressant läsning.

2006-07-17 @ 12:54:33
Postat av: Anna

Kagan:
ok, så om mina grannar skulle stå på balkongen och kasta äpplen på mig är det helt ok att jag tar en bomb och blåser ut hela deras hus? "det var ju de som började"!

2006-07-17 @ 16:07:19
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: Stina

Jag hoppas verkligen att Israel och Hisbollah kan ta sitt vett till fånga, om de har något, och sluta fred. Tycker det är dumt av israelerna att angripa hela Libanon, då det igentligen inte är landet de är ute efter utan en grupp som huserar i landet. Jag hoppas verkligen att vi kommer ihåg människorna som är kvar, efter det att svenskarna har evakuerats.

Men mest av allt vill och hoppas jag att Johan o Elise kommer hem helskinadde, det är väldigt jobbigt att känna sig så maktlös. Än så länge har de inte evakuerats, och vad som helst kan hända.

2006-07-17 @ 16:45:47
URL: http://girle.blogg.se
Postat av: kagan

(Israel, ett alltid lika hett ämne...)
Anna: Sen när blev raketer som äpplen? Liknelsen är på ett sätt irrelevant, x antal äpplen dödar vad jag vet väldigt sällan 8-9 pers och sårar nog oftast inte 40 andra, vilket däremot x antal raketangrepp mot civila kan göra om de t ex skjuts in i Haifa.
Stina: Vad menar du att Israel ska göra? Agerar inte Hizballah från libanesiskt område när man skjuter raketer in på Israel? Vad gör den libanesiska reguljära armén för att avväpna miliserna (inkl Hizballah) som finns i Libanon, vad gör de för att ta i kontroll de gränsposteringar som hittills varit i hizballahs hand?
Hoppas iaf att det löser sig med dina vänner därnere!

2006-07-17 @ 17:18:53
Postat av: Tanya

Kagan, de senaste dagarna har Hizbollahs handlingar drabbat den israeliska militären medan israels handlingar i stort sett uteslutande har drabbat civilbefolkningen.

Vi får heller inte glömma att Israel inte möter en jämlik fiende som kan slåss på lika villkor. (Annas liknelse om äpplen och bomber är ett försök att peka på just detta: att en av världens starkaste militärer krigar i ett land som knappt har någon arme att sätta emot, som på inget sätt kan försvara sitt folk.)

Vi måste sluta se situationen som en konflikt mellan 2 stater eller jämbördiga parter. Istället måste vi reagera hårdare emot Israels krig i Libanon. Och omedelbart slumpa USAs retorik om Hizbollah å ena sidan, Israel å andra. Detta innebär inte att vi ska klappa händerna åt Hizbollahs raketbeskjutningar, men att påpeka detta är nästan löjligt för det är det ju verkligen ingen som gör.

Israel har nu makt att förhindra att ytterligare städer bombas och människor dör. De kan förhindra att Syrien och sedan Iran dras in i ett krig som kan sluta i ett tredje världskrig och med den makten följer ett ansvar. Och det ansvaret behöver vi nu avkräva Israel. För som Anna säger är det på tiden att de växer upp och slutar självömka!

2006-07-17 @ 18:13:14
URL: http://tanya.nu
Postat av: Anna

Kagan:
läs inte bokstavligt. Men du måste väl kunna se likheten i att agera oproportionerligt.
Hittills har Hizbollah dödat ett tjugotal oskyldiga medan israelerna dödat över 100. Jag förstår inte hur man kan få det till självförsvar?
Är det den libanesiska befolkningens fel att Hizbollah finns där? Ska de straffas och dödas tills de skärper sig och lämnar ut Hizbollah till Israel? Personligen tror jag inte att det fungerar på det viset...

2006-07-17 @ 18:15:17
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: Kagan

En liten påminnelse eller möjligtvis inblick för en del: 17/7: Över 50 raketer sköts mot östra och norra Gallileen natten till måndagen. En raket träffar ytterväggen på ett sjukhus i Safed, fem patienter, två doktors och två andra sjukhusanställda skadades. Tidigare skadades 11 människor i Haifa när en "3-story-apartment"-byggnad träffades.
16/7: Raketattack från Hizballah på Haifa. 8 anställda av Israel Railways på Haifas tågstation dör av en en missil gjord i Syrien. Totalt skadas 50 människor i Haifaområdet. (http://www.mfa.gov.il)

Intressant att notera kan ju vara att Israel via flygblad uppmande den shiamuslimska befolkningen att överge kvarteren i södra Beirut vid den internationella flygplatsen, främst distiktet Dahiyeh där Hizballah har sina högkvarter och där några av milisens överbevälhavare är bosatta.Israel må vara islams och vänsterns speciella hatobjekt. men vad man än anser om hizballah så är de rätt och slätt terrorister. Vad jag vet brukar inte terrorister förvarna innan de slår till mot en resturang eller nån annan civil del... (www.dickhaas.com)

Israel har rätt att försvara sitt land och sina medborgare. Även om Israel just nu har den starkaste militären i regionen, vem vet hur det ser ut om 10-15 år. Har kanske Iran kärnvapen som de skickar vidare till Hizballah tillsammans med raketer med ännu längre räckvidd för att om möjligt förinta den sionistiska staten en gång för alla och kanske på nytt låta islam härska över Jerusalem?

Mer kan skrivas om att Libanon måste efterleva FN-resolution 1559 som säger att samtliga miliser i Libanon måste avväpnas, inklusive Hizballah. Resolutionen kräver också att Libanon skickar sin reguljära armé till Sydlibanon och tar upp de gränspositioner som tills nu varit i Hizballahs hand.

2006-07-18 @ 14:52:01
Postat av: Anna

Kagan:
Jag har inte sagt nånting om Hizbollah. De må vara terrorister, men ger det Israel rätt att döda en hel hög med oskyldiga bara för att de befinner sig på samma mark som terrorister?

Om de nu vill vara säkra på att bli av med Hizbollah kan de väl skicka en stor jävla atombomb på hela Libanon så blir de av med det problemet. De som råkar bo där utan att vara med i Hizbollah får väl skylla sig själva? Så går ju retoriken...

2006-07-19 @ 22:59:47
URL: http://litenoettrig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0