Årets sista dag

Jag hade ju förberett en liten årskrönika men jag verkar inte hinna med det så jag nöjer mig med att konstatera att det bästa som hänt oss i år förstås var vår nya familjemedlem Molly, plötsligt var vi fyra i familjen men nu kan jag inte komma ihåg hur det var innan hon fanns.


Sötaste Mollybollen

Ikväll är vi hemma, jag har ingen lust att gå på spritfest med barn och ingen lust att lämna dem till barnvakt så vi firar lugnt med god middag, myspys och raketer. Just nu håller jag på och kokar ihop rödvinssåsen som jag hoppas blir bra och lite tidigare idag gjorde jag och Lea cupcakes (!) eftersom hon fyller år den 2:a och diverse släktingar kommer hit och firar henne redan imorgon. Känner mig som en äkta Martha Stewart ;)


Raspberry cupcakes med vit chokladfrosting

Gott nytt år på er! Hoppas alla har en jätteskön nyårsafton :D

Ordning i röran

Nu är jag trött på hallkaoset (som infann sig när jag envisades med att slita bort allt som fanns i hallen). Planen är att inhandla hatthylla, skohylla och diverse förvaringskorgar. Jag hittade en del på rusta så nu ska jag bara övertala älsklingen om att vi måste åka dit.

     
liten och smidig hatthylla och påbyggnadsbart skoställ från Rusta

Yrhuvud

Sitter och nojjar över att jag har fått vinterkräksjukan fast jag egentligen vet att det är mitt låga blodtryck som jävlas, det gör det ibland. Vaknade i natt och kände mig helt yr och så har det fortsatt hela morgonen. Försöker äta något för att få världen att sluta snurra men jag har ingen direkt matlust så det får bli små tuggor knäckemacka med ägg och kaviar.
Hoppas det slutar snurra snart för jag hade tänkt gå och träna.

träningsklädd, komplett med evil-minen och tofflor


Musikutmaning!

Åh jag hittade precis Mymlans musikutmaning (det påminner mig lite om min gamla blandbandslista) och eftersom jag är helt förälskad i spotify måste jag förstås lämna min  lista med 12 låtar. Kanske inte mina 12 absoluta favoriter, inte heller de 12 låtar jag lyssnar mest på men definitivt ett bra blandband.


1 Lauryn Hill - everything is everything. För att jag älskar videon med pickupen i början


2 Iron maiden - Run to the hills. För att der är sommar, fest och öl


3 Jaqee - the way you make me feel. För att jag tog mig igenom en lång och kall vinter som brevbärare med Jaqees första skiva i mp3-spelaren.


4 Madonna - Like a prayer. För att det är en av mina all time favourites


5 La mosca tse tse - para no verte mas.För att det är en sån där låt som man inte vill erkänna att man gillar men den ger mig fina minnen från mitt år i Spanien.


6 Håkan Hellström - känn ingen sorg för mig Göteborg. För att jag känner någon slags hatkärlek till den här låten. Jag blir som en liten tonåring när jag hör den fastän jag inte vill


7 Glasvegas - Daddy´s gone. För att det är ännu till låt att bli kär i (nu har min inre anglofil tagit över totalt) mina senaste darlings, jag föll pladask!


8 Cyndi Lauper - girls just want to have fun. För att världen behöver lite mer glädje och 80-talshår.



9 Nirvana - Smells like teen spirit. För balansens skull. Och så är det ju en grymt bra låt.


10 Ebba Grön - Staten och Kapitalet. För att jag älskar energin


11 Janet Jackson - That´s the way love goes. För att jag är en sucker för 90-tals r´n´b


12 Blur - Parklife. För att jag älskar dialekten!


Dexy´s midnight runners 7 days too long hade en given plats på listan men fanns inte för inbäddning på youtube så den åkte ut tyvärr.
Jag utmanar ALLA att lista sitt eget 12-låtars blandband.

Livet vore mycket enklare...

...om man slapp tänka på att alltid ha på sig amningsvänliga kläder. I-landsproblem jag vet, men man käner inte direkt för att hala upp hela klänningen när man ska amma offentligt. Så jag ammar inte offentligt, inte om jag slipper.
Nu har vi precis börjat introducera välling till Molly, det går sådär. Hon är väldigt fäst vid mina tuttar. Hon är jättegosig och mysig och visst är det mysigt att amma för det mesta men just nu skulle jag vilja att mina boobs var mer prydnad än bruksföremål. Jag känner mig inte sexig direkt.

Och när jag har fått ur mig det tänker jag fortsätta kolla på fina icke-amningsvänliga underkläder. Förhoppningsvis kommer jag komma i en nätt C-kupa när min tid som mjölkkossa är över.


söta set från nelly, asos och H&M



Slutjobbat för dagen

Nu orkar jag inte mer, men jag har iallafall lyckats rensa mejlboxen på mer än hälften av alla de mejl som trillat in under julhelgen. Nu ska jag bara betala räkningarna också...

Dumma H&M

Komma ut med sommarkläderna såhär mitt i vintern. Plötsligt fick jag akut sug efter att resa bort. Och att köpa nya sommarkläder, min sommargarderob är rätt fattig faktiskt. Ljusa pastellfärger och shorts skulle jag inte ha något emot...


shorts, organic t.shirt och vita tygskor kanske? Från H&M såklart

Sköna söndag

var inte det nåt 80-talstvprogram?

Idag har vi inte gjort mycket här hemma. Blev varken jobb med arbetsrummet eller nåt annat. Istället har vi gått omkring i tofflor och pyjamasar, spelat råttfällan, fyra i rad, lagt pussel och kollat på Kung Fu Panda. Riktigt skönt faktiskt. Fast imorgon tänker jag inte slappa lika mycket.


sötnos tittar på film


mina mysiga tofflor


sötnosen 2 leker med sina julklappar


och sötnosen 3 leker med datorn

Garderobsrensat lite

Nu har jag gått igenom de mängder av små babykläder jag hade i garderoben och lagt ut en del på Tradera. Tänk att vår lilla skrutt har vuxit så mycket på ett halvår. Jag blir lite smått nostalgisk men nu måste jag göra rum i garderoben för alla julklappar.
Så du som har eller väntar en liten liten bebis kanske kan gå in och fynda något här?


Sötaste lilla ugglepyjamasen var det första jag köpte till Molly långt innan hon var född

Dagens projekt

idag blir det nog lite jobb i arbetsrummet. Nu återstår bara lite slipning, målning, nytt golv, uppsättning av spottar  och så möbler...


De här skulle jag vilja ha som skrivborsstolar. Tänk vad snyggt med ett långt vitt skrivbord och två såna här!


Verner Pantonkopia från furniturebox





Dagens

Idag har vi ätit middag hos svärföräldrarna. En supergod kycklinggryta, riktigt skönt att slippa julmaten faktiskt (jag tröttnar ganska snabbt på julmat). Skruttungarna fick lite fler julklappar, både kläder och leksaker och jag fick ett tårtfat av älsklingens mormor, mycket uppskattat. Så efter middag, fika, julklapsöppning och guitarhero drog vi hemåt. Nu lär det ju ta veckor att packa upp alla prylar men det är ju bara jul en gång om året ;).

När vi kom hem passade jag på att testa vår nya Nikon D40 också. Jag har inte listat ut alla funktioner än men det kommer väl, ska lusläsa manualen sen.


fotografen själv


snygg Mollypose


Mollys nallesamling


Lea i dåligt ljus

Frunch?

Vi har inte ätit frukost än. Älsklingen är och handlar bröd, Lea ritar med sina nya tuschpennor och Molly ligger och pruttar på en filt.
Planerna för dagen är att äta middag och ha lite julklappsutdelning hos svärisarna, men innan dess ska jag nog masa mig upp till centrum för lite munsårsplåsterinhandlande och provning av jeans?

Grattis sötskrutt!

Idag blir Molly nämligen hela 6 månader! Såhär säger hon om det...

Hej mitt vinterland

Såhär krispigt vitt var det ute när vi åkte genom Småland idag. Mer julkänsla än så blir det nog inte i år.


En liten julhälsning

mellan prinskorvsraparna (så mycket julmat tycker jag ändå inte att jag har satt i mig...)
Vi befinner oss i Halmstad som trots bristen på snö just idag är bitande kallt iallafall.

Gårdagen avlöpte över förväntan med Kalle Anka, massor med god mat, tomte, klappöppning och glögg. Småkottarna fick förstås klappar i massor, Lea blev gladast över Barbiehästen med vagn och Molly tyckte nog bäst om inslagspapperet. Själv blev jag övermåttan förtjust i vår nya digitala systemkamera som jag ska inviga när jag kommer hem. Men också Leilas "a piece of cake", de stickade tofflorna och plättjärnet och allt annat förstås.

Nu tror jag att jag ska sätta i mig några knäck till innan den här julen är över.
Imorgon åker vi hem.

 julklappsberget under granen
 Molly äter snören

I sista sekunden

Nu drar jag och tjejerna in till stan för att inhandla den sista julklappen. I eftermiddag åker vi till Halmstad.
God jul på er!


Älsklingen

Ibland överraskar han minsann.
Just nu står han och gör inbakad fläskfilé (lite sen middag idag) och precis när jag kände att blodsockret höll på att störtdyka kom han ut med en liten  "förrätt" av pepparkaka med gorgonzola. Sötnosen.

Och så dagens skvaller

Jag såg Martina Haag sitta i vårt centrum och signera böcker. Hon såg rätt sliten ut. Hade hon inte signerat böcker så hade jag nog aldrig sett att det var hon.

Det måste ju dokumenteras

Mufflanpufflan (kärt barn har många namn?) sitter! Som om hon aldrig har gjort annat


Granen står så grön och grann i stugan

Igår åkte julgranen upp, till min och Leas förtjusning. Älsklingen grymtade lite men om han får bestämma när den ska bort så får jag bestämma när den ska upp. Egentligen hade jag ju velat ha en kungsgran men eftersom vi åker bort över jul får vår gamla plastgran duga.
Och jag har bara ett motto när det gäller granen. Ju mer desto bättre!



måste förresten se till att handla på mig mer kulor och glitter nästa gång jag är på coop, de har börjat rea ut det nu.


Nu är min julgran med i mumaris julgransutmaning också. Må bästa gran vinna!


Dagens visa



Just nu är det julgodis som gäller. Lea fick göra aprlsinrichoklad (nästan) alldeles själv, limekolan står på svalning på altanen och sedan blir det knäck. Tror minsann jag ska försöka mig på tryfflar också.

Dagens

craving: kaffe!
outfit: vit t-shirt, nedkräkta blå träningsbrallor från H&M, undrar om jag ska byta innan jag går och handlar frukost?
plus: sovit hela natten igen!
minus: sova hela natten med två ungar i sängen är inte att rekommendera
projekt: snart gå till affären och handla lite frukost, sen lite slipa väggar, måla trappa, tvätta tvätt eller vad som faller mig in
julklappsönskning: betald veckostädning det kommande året?


jag gillar när det är rent men hatar att städa!

Det är skillnad på folk och folk

vem skulle få kräkas rakt ner i mitt knä utan att jag reagerar med nåt annat än att hämta lite papper och torkar bort det?

Pigg och glad

Ännu en hel natts sömn, kan det bli bättre?
Gårdagens projekt blev att ta bort den gamla soffan och flytta in matbordet i vardagsrummet. Det blev ganska fint om jag får säga det själv och förhoppningsvis blir det mindre stökigt i framtiden då soffan bara blev som en stor avstjälpningsplats för diverse skräp. Nu återstår bara att flytta ut den i förrådet men det orkar jag inte göra själv så det fixar vi i helgen.

  
nu har vi vardagsrum och matrum i ett, i hörnet där lampan är ska granen stå, en isärmonterad soffa framför öppna spisen. Riktigt mysigt om man lyckas tänka bort de fruktansvärt fula lila väggarna

Idag är planen att göra julgodis, tänkte försöka mig på knäck, apelsinrischoklad (tack Nicole!) och kola av något slag, är lite sugen på tryffel också men det kanske blir för mycket? Måste upp til centrum och leta efter några snygga burkar eller liknande också.
Sen måste jag städa lite mer på övervåningen, börja packa väskan (vi åker till Halmstad över jul) och slå in fler paket. Och i eftermiddag har jag en intervju att göra.

Så mycket att göra, så lite tid...

Ett noll till mig!

Lurade i Molly en flaska välling igårkväll och tro det eller ej men hon sov som en stock från kl 21 till sex i morse. Ska testa samma procedur ikväll :).


mammas morgonrufsar

En underbar dag på stan

Dvs. Spöregn, mörker, en bebis som inte vill göra nåt annat än ligga i mammas famn ( jag förstår henne ). Massor med folk och turister. Och så är jag trött och har träningsvärk ( självförvållat ). Men jag har iallafall prickat av en till sak på listan och handlat sötaste kläderna till Molly på polarn o pyret. Nu ska vi åka hem och mysa med storasyster. Jag har iallafall världens bästa ungar.

Trött

Jag är visst altid lika trött när jag vaknar nuförtiden.
Och det är alltid lika segt att komma iväg till dagis på morgonen.
För att inte tala om hur lång tid det tar att få Lea att smula i sig sin frukost.
Jag gillar inte mornar längre.

Planen för dagen är ialafall att åka in till stan och lämna tillbaka de sista grejerna.

Fotografen har förstås inte hört av sig än om bilderna så det känns som om det inte kommer bli nåt av det här. Jag som har jobbat så hårt. Suger förstås men snart är det jul. Alltid lär man sig nåt av sina misstag? Typ som att vara ute i god tid, eller nåt.

När måste-grejerna är avklarade blir det nog lite julklappsshopping. Har fortfarande inte köpt julklapp till C och jag vet inte vad han ska få heller. Svårt att köpa julklapp till en som inget vill ha. Förslag?

Åh jag önskar att jag kunde bli lite piggare.

Och snyggare

Dagens

Outfit:



bästa jeanstightsen (Cubus 149 kr)
randig lång stickad tröja (H&M)
stickade knästrumpor (H&M)
stövlar (stadsmissionen)
jacka (North face)

projekt:
lämna tillbaka lånade saker och luncha med gamla arbetskamraten B

träning:

styrka, blev rygg, mage, axlar, biceps och triceps, dags att göra ett ordentligt program

planer:
softa i soffan

När julhataren är borta dansar mamman på bordet?

Eler vad sägs om dagens middag.



2 Julknäcke med skinka och whiskysenap
5 bitar inlagd sill
och så två prinskorvar som jag snodde av Lea (hon fick pasta med prinskorv)

Till efterrätt funderar jag på glögg och pepparkakor


Trött

efter dagens projekt. Men men, nu är två saker på att-göra-listan avklarade.
Jag hittade en flaska glögg i skåpet.
Inhandlat:
pepparkakor i snygg plåtburk - check
mandel - check
russin - check

Suck och stön

Gud vad jag är TRÖTT efter att ha kutat runt på stan i det jävla kallregnet och hämtat upp diverse saker, stressat hem och gjort klart månadens nyhetsbrev, handlat, lagat mat och gjort iordning ungar.
Nu ligger jag äntligen på sängen och softar lite medan Molly leker med en färgglad nyckelknippa och Lea läser en tidning. Älsklingen slipar väggarna i arbetsrummet. Längtar efter lite glögg och pepparkakor.
Nån som har smakat Kvibille ädel glögg förresten? Den är helt sjukt god!!





Lyssnar ni på musik?

Kära bloggläsare (jag vet att ni finns, det ser jag på statistiken ha ha). Dags att bekänna färg. Lyssnar ni på musik?
Isåfall har jag ett par inbjudningar till Spotify att dela ut (skitsmart tjänst där man kan göra spellistor online).

Varför läser du min blogg?

Bästa motiveringen vinner.

Phu

Mitt mellannamn borde vara gör-saker-i-sista-sekunden.

Nu ska jag bara göra middag (köttbullar och stuvade makaroner mums!), mata bebisen, städa undan lite och göra färdigt lite jobb. Tur att det inte är nåt bra på TV ikväll iallafall.

(jag hann faktiskt med ett litet träningspass idag också)

Dagens

önskepryl:
Ett par assnygga eko-sneakers från franska Veja. Ge mig!



todo:
jobba, körlektion, städa kök + vardagsrum, träna

väder:
skit, men jag låtsas att slasket utanför är riktig snö

låt:
valfri låt med janet jackson



tidsfördriv:
spotify!


Otroligt irriterande!

Vår box började strula och ville inte visa trean och femman, alldeles lagom till Roomservice *grrr*
Men nu verkar det visst funka bra.
Andra gången både trean och femman strular. Men snart byter vi bajsboxer mot Telia?

Finns solen?

Jag kommer iallafall inte ihåg när jag såg den sist. Riktigt deppigt det här.
Men för att pigga upp mig själv lite har jag iallafall städat sovrummet (nu slipper jag ha ångest över dammtussarna som flyger omkring i hörnen där) och köpt två tidningar.
Vi Föräldrar gravid var jag tvungen att köpa (nä jag är inte gravid igen) eftersom det var ett långt reportage skrivet av mig i senaste numret och så köpte jag Chic enbart för deras jeansguide. Skit som vanligt. Jag ska minsann göra en egen riktig jeansguide med riktiga rumpor. Nån som är intresserad av att vara med?


mitt reportage om hemförlossning...

Nu blir det leta sopprecept och tejp så att jag kan slå in lite julklappar. Årets julklapp från vår familj blir förstås gruppfotot på världens sötaste tjejer.


gosnosarna

Håll till godo Bloggsatan!

Eftersom Catya vet att jag hatar bloggutmaningar men envisas med att utmana mig ändå får hon det hon får...

8 saker på min önskelista
1. SNÖ!
2 ny dator
3. namnarmband med Lea och Molly på
4. nya träningsskor
5. jeans
6. nya fina sneakers
7. en gryta från Le Creuset
8. massor med kärlek

       


Jävla skitregn

Egentligen borde jag inte blogga mer idag för rubriken säger allt.
Jag är trött, på dåligt humör och det känns som om det har regnat flera veckor i sträck.
Jag har ingen som helst lust att åka till Halmstad över jul utan skulle mycket hellre åka upp till släkten i Östersund. Där finns det ju iallafall snö. Här kan vi byta ut tipp tapp, tipp tapp mot dripp, dropp, dripp , dropp...

så en statusupdate. Dagens...
status: skit
outfit: rosa morgonrock
projekt: jobba och gå till BVC för vaccination
bästa: morgonkaffet
sämsta: resten

Adrenalinjunkie

Det riktigt kryper i kroppen på mig. Jag vill gå och träääääna! Men det blir inget med det idag.
Igår började jag dagen med lite Box (skitkul!). Och imorgon är det spinning-puls som gäller.
Idag ska vi försöka skruva ihop nya duschkabinen och sedan blir det lite födelsedagsfirande hos svärisarna.
Trevligt det med.


Sömnlös i förorten

Jag känner antingen för att gråta, bli kär eller supa mig full.
Varför?
Jag har äntligen tagit mig i kragen och lyssnar nu på Glasvegas. Eftersom de har blivit hyllade och hajpade var jag skeptisk.
Men jag kapitulerar! Jag förstår hajpen, verkligen..... nu gäller det bara att inte lyssna sönder.

Jag är såååå före min tid

Jag bloggade visst om att jag ville ha ett linne från Odd Molly redan 2005.
Nu är jag rätt trött på dem.
Men jag tror mest att det är för att varje redaktionsmedlem på Vi Föräldrar där jag gjorde min praktik för nästan precis ett år sedan gick omkring i odd molly kläder. De människorna är de mest otrevliga jag har träffat i hela mitt liv, Faktiskt.
*funderar*
Nej jag kommer nog inte på några otrevligare.
Det skulle vara grannen jag hade när jag hyrde en lägenhet i andra hand i Malmö, han påstod att jag dunsade i golvet och spelade hög musik (när jag inte ens var hemma) och att jag skulle förkorta hans liv eftersom han var döende i cancer. Men honom behövde jag iofs inte träffa eftersom han bara lämnade (maskinskrivna) brev genom brevinkastet.
Men förutom psyko-grannen är nog Vi Föräldrar kärringarna de mest osympatiska. Eller kanske snarare osociala. Under de fyra månader min praktik pågick åt vi lunch tillsammans en gång. Det var första dan. Förmodligen ville de inte avskräcka mig redan då.

Från julfesten
"skål"
"jaha"
"nej nu ska vi inte prata jobb"
"...      "

Nu snusar mumrikarna...

... inte i sina utan i min säng.
Fredagsmyset (läs popcorn och julmust) är uppätet och jag har kollat på Britney- for the record, en HEL dag innan den visas på fyran.
Egentligen hade jag förberett ett långt inlägg om idol som jag såg ikväll för första gången sedan de visade auditionturnén, men jag orkar inte ens elda upp mig så mycket.
Låt mig säga såhär, under framförandet av den där Bon Jovi låten var jag tvungen att gå och vika tvätt. Den som känner mig vet vad jag tycker om att vika tvätt.
Sen bytte jag kanal och tittade på på spåret istället.

Snyggast i stan

Molly blir bara tjockare och tjockare för varje dag som går. Kanske för att jag ammar henne så fort hon piper. Men det verkar funka bra iallafall ;).
Nu sitter hon ganska stadigt i sin stol iallafall även om hon inte riktigt kan sitta själv utan stöd än.


här sitter jag med min bitring (och en envis snorkråka)


ha ha vilken kul grej!


vad vill du mamma? ser du inte att jag är upptagen?


åh, jag älskar min bitring!


mmm, god är den också


Adrenalinhög

Plötsligt slog det mig hur roligt det är att jobba, iallafall när man har lyxen att få göra roliga saker.

Just nu är jag sådär tokigt adrenalinhög, ringer samtal, tilverkar hemsidor (till mig själv och mitt slumrande företag) komponerar nyhetsbrev och planerar fotosession. Allt på en gång. Göra en sak i taget är visst inte min grej.
Nu hoppas jag att mina visitkort dyker upp och att fotogrejen blir en succé.

Sen ska man komma ihåg att käka lunch också.
Knäckemacka med ägg och kaviar?

Julklappar

Igår gick jag och Lea och handlade några julklappar till Molly. Eftersom jag tycker att leksaker är onödigt (vi har typ fem miljoner leksaker hemma ändå) och eftersom hon inte har ett enda klädesplagg i strl 74 fick det bli lite kläder.
Overallen är från Cubus, den har jag kikat på länge men igår var det halva priset så jag slog till.


Overall - Cubus, tröja och byxor H&M

Bloggvy

Inspirerad av Johanna tänkte jag dela med mig av min bloggvy. Just idag är den extra fin. Såhär ser det ut där jag sitter och bloggar (i köket). Och det luktar extra gott av doftljusen i fönstret. Det är nån julvariant från Yankee candle.



Min rumpa

aj satan vilken träningsvärk jag har! verkar som om utfallen gjorde nytta, så nu är arslet välkommet att flytta upp ur källaren *komsi komsi*.
Triceps fick sig också en omgång känns det som.

Nu ska jag klä på mig, sen är det dags för utvecklingssamtal på dagis. Tur att Skruttan börjar i skolan nästa år för jag är verkligen missnöjd med dem. Undrar om jag ska ta upp frågan om genusplan. Förmodligen vet de inte ens vad det är.

Dagens (och gårdagens)

...önskning är enkel.
SNÖ!


Jag hatar det här jävla skitvädret med regn och rusk. Det är december, då vill jag ha snö och minusgrader.
Det var ju tur att vi hann med två turer till pulkabacken de dagarna vi hade snö för nu lär det väl inte komma mer förän i mars.

Shoppinglistan

* diskmedel
* köttfärs
* krossade tomater
* sallad
* tomater
* gurka
* bröd
* kaffe

Gissa vad vi ska äta till middag idag?

Dagens önskning

Bakom första luckan i min virtuella adventskalender skulle jag vilja hitta en god och fräsch parfym.
Den här har jag önskat mig länge...


RSS 2.0