Kändisspotting

Såg en av de ensamma mammorna i centrum igår. Ingen karl hade hon med sig vad jag såg ;).

Ett bra köp



Vila i frid 98-kronorsjeansen

Vardagspoesi


Imse vimse spindel




Paus i trädgårdsarbetet


Rött är sött


Ljuset i tunnelns slut


Följ mig!


Stonehenge


Välkommen in


Ironi

Bloppis!

Jag gör väl som alla andra och lägger ut mina kläder till försäljning. Jag har höststädat garderoben och tänkte göra mig av med en del grejer som jag inte använder längre. Så nu har jag lagt ut grejerna på Tradera. Kolla in mina auktioner här!

På bussen

Nu sitter vi på bussen på väg till farsta. Idag är det nämligen premiär för Molly på minisats så snart hoppas jag kunna träna några pass utan barn! Sen åker vi direkt till Bvc och tar tremånaderssprutan, läskigt värre iallafall för mamman.

- 7 cm

Det går framåt! Sedan 11 augusti har midjemåttet minskat med 7 cm och nu sitter de nya jeansen lite löst. Synd men de kanske går att krympa lite i torktumlaren?

 


Myspys

Sitter i soffan i mina trasiga mysbrallor och slötittar på the Bourne Identity efter en lång helg hos familjen i Halmstad. Det är kul att åka bort men ännu skönare att komma hem!
I lördags hann vi med både en tur till morföräldrarnas nya urfina lägenhet (115 kvadrat sekelskiftestrea med nästan fyra meter i takhöjd och två kakelugnar!) en fika på konditori och ett besök på Busfabriken. Gissa vem som var världens gladaste och tröttaste femåring sen. På kvällen blev det för en gångs skull en väldigt trevlig familjemiddag trots två matvägrande barn. Det enda gruset var väl när vi diskuterade LAS och min mamma var tvungen att gå ifrån bordet när jag hävdade att man inte kan avskeda folk för att man inte gillar dem eller tycker att de är tjocka (vi KAN inte diskutera något som är det minsta känsligt i min familj). Men annars gick det relativt smärtfritt. Men trots att det var trevligt att träffa föräldrar, syskon och syskonbarn var det oerhört skönt att komma hem igen...

   Lea på busfabriken
  Brorsonen gillar att diska ha ha

Värsta Anna Skipper!

Känner jag mig som nu när jag har ätit frukost nr 2 (ettan bestod av knäckemacka med lufttorkad skinka och en balja kaffe men den räknas inte).
Det blev ekologisk afil med hemgjord Müsli bestående av havre- och quinoagryn, linfrön, lite kanel och russin. Dessutom har jag satt i mig en sked mivitotal kosttillskott. Tjoho vad pigg jag är! ;)



Men nån träning blir det inte idag fastän jag hade planerat det. Råkade nämligen se att H&M har nyöppning i centrum så jag måste ju bara gå dit och beskåda kaoset. Inte shoppa, har alldeles för ont om pengar för det, föräldrapenningen betalas nämligen ut den 27:e. Kanske bra dagar som denna? Men kanske prova lite? Det är ju gratis he he.

Sen tar vi en långpromenad bort till Ica Maxi och handlar middag (ska bli hemrullade köttbullar med potatis och lingonsylt idag tänkte jag +10 hemmafrupoäng) och hämtar en mudcake som vi fick som gåva från Ica (man får gåvor när man är stammis och handlar med Icakort, det ni!).

Sagan om storskrutt och lillskrutt...

... eller mitt liv som tvåbarnsmamma.

Nu vet jag att jag kommer skriva något provocerande, men jag känner faktiskt inte igen mig i alla beskrivningar av småbarnslivet. Såg filmen mamma, pappa, barn häromdan och den var rätt kul men det där om sömnlösa nätter med en skrikande unge känner jag inte igen. Är det verkligen så många som har det så eller är det en myt? Jag menar det måste väl vara fler som har det som vi eller är vi ovanligt lyckligt lottade som har fått två mönsterbarn? Jag är varken övertrött, ovårdad, spyfläckig eller hatar mitt liv.

Såhär ser de flesta av mina dagar ut:

Vaknar halv sex av lite grymtande från spjälsängen. Ammar. När matandet är klart brukar lillskruttan vara superpiggelin och ligga och skratta och prata lite i sängen. Gosar lite med världens sötaste bebis innan älsklingens väckarklocka ringer.
Går upp och fixar iordning frukost så att jag och älsklingen kan ha lite mysigt innan han åker till jobbet. Klär på och byter på gostrollet som får sitta i babysittern medan vi äter frukost. Sen somnar hon oftast under tiden.
När älsklingen har åkt till jobbet tar jag min kaffekopp och sätter mig framför nyhetsmorgon, kollar lite mejl och sånt under tiden.
Vid halv åtta väcker jag storskruttan med kramar och pussar. Fixar frukost till storskrutt (ok, här kommer det jobbiga) och försöker få henne att äta upp den. Det kan ju ta en timme eller så.

Plockar fram kläder till storskrutt och gör iordning henne för dagis. Fixar iordning mig själv och sen borstar vi tänderna. Sen brukar det vara dags att mata lillskrutt igen innan vi drar iväg till dagis.
Går hem igen med vagnen och då har lillskrutt påbörjat sin förmiddagssömn. Packar ihop träningskläder, lilskrutt sover i vagnen i hallen. Tar bussen till Farsta och tränar lite. Ammar efter passet. Åker hem och äter lunch, duschar medan lillskrutt sover i vagnen igen. Sitter lite vid datorn eller läser en bok eller nåt annat kul.

Går och hämtar storskrutt på dagis. Fixar och plockar lite hemma medan storskruttan äter mellis. Sen brukar lillskruttan vakna till lite och vilja äta. På eftermiddagen är hon lite piggare och oftast hamnar vi alla tre i sängen där vi ligger och pratar och gosar. (och nu kommer det andra jobbiga) Efter ett tag börjar storskruttan tjata om något (oftast glass) och eftersom jag säger nej (för det mesta) blir jag elaka mamman och storskrutt tjurar inne på sitt rum som jag tycker hon ska städa vilket hon förstås vägrar. Efter ett tag orkar ingen av oss bråka mer och vi säger förlåt, storskrutt har ritat en teckning som fredshandling och rummet förblir ostädat. Ammar.

Vid fem kommer älsklingen hem från jobbet. Lägger sig i soffan med en eller båda skruttarna. Då passar jag på att vika tvätt eller nåt annat eller så åker vi och handlar på Ica Maxi eller Bauhaus om vi har behov av det. Ammar.
Sen är det matlagning och så äter vi middag tillsammans. Lillskrutt brukar av nån underlig anledning vilja äta samtidigt som resten av familjen så då blir det amning och sen får jag äta, men det brukar iallafall vara hyfsat varmt.

Sen brukar det vara dags att göra iordning storskrutt med pyjamas och tandborstning. Lägger storskrutt och tar på pyjamas på lillskrutt som iofs är rätt kvällspigg så hon får sitta i soffan med älsklingen och mig medan vi tittar på Heroes och äter Ben & Jerrys (usch och fy!). Lite mer amning och vid tio har lillskrutt däckat för natten. Jag och älskling är uppe en stund till innan vi går och lägger oss och sover till halv sex nästa dag, sen börjas det om.... förutom på helgerna. Då brukar jag amma och sen somnar vi om och sover ett par timmar till.

Det är så sjukt skönt att inte ha ett jobb att stressa till på dagarna ;)

Ibland måste man gambla lite...

... och som vanligt kommer jag hem med tantfrisyr. Så nu ser jag ut som den hemmafru jag är  iallafall.
Men, men det är ju bara hår, det växer ut. Och inte var det så vackert innan heller. Nu blir det ju iallafall kortare hårstrån i duschen. Och snart är det j ändå mössväder ha ha. Always look on the bright side of life var det?

 

Före och efter

 
osminkad trött och blond vs osminkad trött och brunhårig ;)

Going brunett

Sitter med färg i håret nu och hoppas på bra resultat. Nästa steg blir kanske Katie-klippet?


Goddag axlar!

Idag var det tokträning med fokus på överkroppen och nu sitter jag här och undrar hur jag har blivit så svag?
Kommer ha sjuk träningsvärk imorgon hoppas jag. Nu är det dags för prommis i det fina vädret.


Ont i benen

Fick jag igår efter en hel dags traaskande på Skansen. Men mysigt var det.
Jag packade ner båda tjejerna och mötte upp Johanna och söta Nova för lite promenad, prat och lek på alla stockholmares favoritställe. Efter att ha tittat på de obligatoriska Nordiska djuren (jag såg vargar! för första gången på Skansen) fick Lea en dos ponnyridning och sen blev det en sen lunch. Molly sov som vanligt som en klubbad säl men vaknade lagom till jag skulle käka, så hon fick i sig lite mat, var vaken och glad en stund och somnade om när vi gick från restaurangen.
När Johanna och Nova åkte hem stannade vi kvar en stund eftersom Lea ville leka på lekplatsen så vi gungade gungbräda och sprang omkring där vilket orsakade ännu mer benvärk (är jag otränad eller?). Typiskt nog glömde jag minneskortet till kameran hemma men jag ska få några bilder av Johanna så jag kanske kan lägga upp dem senare.
Vi åkte hemifrån vid tio och var hemma halv fem. Sen var det bara käka middag, slappa i soffan och käka upp resterna av Ben & Jerrys burken som stod i frysen...

Idag blir det mammababyträning!

Hakuna matata!

Molly är nog världens gladaste unge. Vaknar med ett kvitter och leende på morgonen och skrattar så fort man pratar med henne. Hoppas det håller i sig länge!

   

Terapiarbete

Gårdagens projekt var att strippa hallen och riva ner den äckliga blå strukturtapeten. Det var äkta befrielse att riva ner skiten så nu är det så gott som rent i hallen (lite kvar men det tar jag idag). 
Sen ska det spacklas, slipas och målas vitt. Ytterdörren ska senare bytas ut till en i ek för att matcha våra snygga innerdörrar och en ny dörr ska på in till toaletten också. Golvet blir förmodligen ett grått klinkersgolv om jag kan övertyga älsklingen. Jag vill ha samma som vi hade i hallen i lägenheten men det var lite dyrt så jag måste vässa min arbumentationsförmåga först.

  
en betongren hall


hallen i lägenheten

Så nu sitter jag och inhämtar lite hallsinspiration. Tror att det blir en elfa-lösning  med skjutdörrar i den del där hatthyllan sitter och så behöver jag nån form av hatthylla och skoförvaring. MASSOR av skoförvaring. Helst ska det vara stilrent och snyggt också...

   
elfa i hallen? hatthylla och skoskåp från Länna möbler



Naturnära

Ren och skär lycka är det att gå barfota på vårt mattlackade trägolv. Ibland är njutning ganska enkelt.

Med lite våld och vaselin...

Idag lyckades jag äntligen kränga på mig ett par stövlar som legat oanvända i garderoben sedan jag fick dem, små fötter och breda vader är ingen superkombination om man vill ha stövlar på sig. Det kändes ungefär som att gå omkring i benkorsett men visst känner man sig liiiite snyggare i klackar.

Såhär blev dagens outfit:

  

röd stickad tröja och 98kronorsjeansen från H&M, stövlarna som jag fick i present av mamma och ute en svart kappa också H&M

Det är väl nu man ska handla aktier

Frågan är bara vad?

Tjejkväll

Älsklingen jobbar lite med vår bil ikväll så jag och tjejerna är ensamma hemma. Just nu sitter vi och kollar på Bolibompa och när småskruttarna har somnat tar jag fram min goda melonsallad med jordgubbar, det ska väl kunna hålla sötsuget borta tror jag. Ingen Ben & Jerrys ikväll alltså ha ha.

Här är en liten summering.
Dagens...
frukost: en polarkaka fullkorn med kokt ägg och kaviar, kaffe med mjölk
outfit: träningskläder (note to self: MÅSTE köpa nya brallor innan de ramlar i bitar)
träning: mammababjympa i Tyresö
lunch: pastasallad med kyckling och currysås *yummy!*
middag: naturell yoghurt med risenta lösviktsmüsli, en kopp te med honung, kokt ägg med kaviar
kvällsmys: melonsallad med jordgubbar

Höstmys

Jag ÄLSKAR hösten!
Nu är det snart sådär kallt och ruggigt så man kan börja elda i öppna spisen. Önskar mig bara lite mer sol (men det får gärna vara kallt) och en riktigt mysig höstoutfit. Som den här...


kofta, blus och leggings från H&M, väska och stövlar Have2have

Off we go!

Nu är jag på väg till min älskade mammababyträning, det ska bli såå skönt! Sen äter jag lunch med älsklingen som jobbar precis bredvid. Och når jag kommer hem ska jag väl bli klar med den där jobbgrejen. Märks det att jag är mindre frustrerad idag?

Jag blir tokig!!

Vart kommer allt jävla skit ifrån??
Jag plockar och rensar och plockar och kastar och ändå ligger det drivor med kläder, papper, gamla tidningar och annat skit i vart och vartenda hörn. Snart flyttar jag!

Och det var dagens gnäll

 en skräphög
 och två påsar med skit

Här ska rivas!

Vissa människor kategorieserar sig själva som samlare, jag förstår mig inte på dem. Själv tillhör jag gruppen "slängare" min devis är att man kan aldrig ha för lite prylar. Tänker med glädje på den dagen då jag slängde en låda med dagböcker, skolböcker och gamla teckningar som min mamma hade sparat till mig.Nej tack! Livet ska levas framåt inte bakåt och det blir så oändligt jobbigt att röra sig om rygsäcken blir för tung.

Och ändå tycks jag alltid alltid ha för mycket skräp. Så jag slänger och kastar och säljer och ger bort. Nu är det gamla soffan som står på tur. Men tyggkuddarna på den är så dåliga så jag kan inte tänka mig att nån skulle betala för den. Samtidigt känns det dumt att slänga och jag skulle gladeligen sälja den för *tänka* typ en tusenlapp om nån kunde komma och befria oss från eländet.

Annars har helgen bestått av städande och rensande. Jag har börjat packa upp de sista lådorna i förrådet. Usch och fy vad mycket skit man samlar på sig!

Igår drabbades jag  också av rivariver och började riva ut det apfula innertaket i hallen. Och vips fick vi vitt tak och 20 centimeter högre i tak. Vem fan kommer på idén att sätta in ett stjärtfult brunt paneltak i en inte alltför stor (och blåmålad) hall? Snacka om att vara ute efter klaustrofobi.

Nu är jag iallafall sugen på att fortsätta med att riva ner fula strukturtapeten, laminatpanelen i garderobsdelen och allt annat i den där fula hallen. Fast  vi ska ju på kalas idag så det blir nog inget med det tyvärr om jag inte vill komma hem till en halvt nedriven hall i eftermiddag.

Mobilbloggar från tåget

Är på väg till jobbet för att hälsa på lite och visa upp lillprutten. Har sjuk träningsvärk i rumpan och baksida lår. Men det ska kännas att man lever. Hoppas träningen lämnar några synliga spår också...

Trötter

seg, trött och sliten känner jag mig idag. Men jag släpade mig iallafall till gymmet. Det var skönt även om jag inte hade nån direkt energi. Och Molly var faktiskt för ovanlighetens skull lite gnällig så det blev en amningspaus mitt i passet.
Idag blev det soppa och pannkakor till middag. Gott men usch vad äcklig man blir i magen av pankisar.

Me, my dildo and I...

Jag brukar inte vara nån sucker för tester men den här som jag hittade hos Nicole var jag ju bara tvungen att göra.
Vilken Dildo är du?

Du liknar mest: Good Vibrations

Du är en person som står med båda fötterna på jorden. Du är även en livsnjutare som uppskattar socialt umgänge och även dina vänner uppskattar dig. Kanske är du lite väl fixerad vid ytliga ting och lite väl snabb att döma andra efter deras materiella status och utseende. Bara därför att du själv ofta presterar bättre än dina medmänniskor så betyder det inte att du är en bättre människa. Att du är duktig och kan mycket riskerar att göra dig till en besserwisser i andras ögon. Men vad spelar det för roll egentligen? Du är ju trots allt så himla bra!

och beskrivningen stämmer ju på pricken! That´s me folks!

Detox

Nu har jag bestämt mig tror jag. Det enda sättet att komma tillrätta med sötsuget är nog att helt sluta med socker. Men hur lätt är det? Det är ju socker i nästan allt.
Ja, ja det är väl bara att sluta cold turkey och sen hålla ut tills suget går över. Frågan är bara när jag ska börja. Nu på en gång?




En latmasks bekännelser

Motionen den här veckan har varit obefintlig. Och idag är det redan onsdag!
Vädret har inte direkt varit idealiskt för promenader och mitt tisdagsträningspass var tyvärr inställt igår.
Jag hade ju tänkt att jag skulle köra lite core hemma och ta en snabb promenad men det blev inte av. Istället blev det fix av en del ärenden, en promenad till körskolan (för att få tillbaka mina pengar, det finns inga lektionstider att få tag på och att köra en gång varannan vecka känns som bortkastade pengar) och lite shopping. Och så fick jag ett litet jobbuppdrag som ska utföras. Känns skönt att ha nåt vettigt projekt på gång ;).
Men idag ska jag ta en promenad ner till Ica Maxi iallafall, regn eller inte.  Skjut mig om jag inte kommer iväg...


jag är övertygad om att ett par rosa MBTs skulle göra promenaderna mycket trevligare...

Dagens vill ha!

Bord och stolar Excelsa från Stolab.



När jag ändå håller på passar jag på och önskar mig en arka till sovrummet också...




Summering

världens kundtjänster befolkas av idioter.

För att göra en lång historia kort har jag varit utan internetuppkoppling i en vecka eftersom
1. tre lyckades stänga av mitt mobila bredband tre veckor innan bindningstidens slut (puckon)
2. Telia som lovade koppla in det nya bredbandet den 2 september inte kunde leverera ett nytt modem. Trots att det var slut på lagret fick jag svaret inte en utan två gånger att det var skickat! (puckon)

Så igår när jag fick veta att de trådlösa modemen var slut och skulle "levereras på fredag" gick jag helt enkelt till Teliabutiken och fick plocka hem ett vanligt hederligt adsl-modem som jag kan använda tills de behagar skicka det jag beställt.

Eftersom jag hade tänkt att blogga en massa i veckan som gick kommer här en kortversion...

tisdag: var och tränade mammababy i Tyresö, fick fruktansvärd träningsvärk i triceps men annars var det frid och fröjd
onsdag: mamma och bebisfika med en massa andra söta bebisar och fruktansvärda mängder kakor
torsdag: andra mammababy-passet i Tyresö. Var lite sliten och fick ännu mer träningsvärk
fredag: stängt på dagis för planeringsdag så jag packade ner ungarna och åkte till barnadiset. Bra val för det var nästan tomt och vi fick leka ostört. Fick sällskap av Stina och lilla Maja.
helgen har mest varit städning och innemys och regn, regn, regn...

  jag och storskrutt bakar havrekakor
  storskrutt, älsklingen och lillskrutt
  på babydejt, Molly och Cleo
 muppiga mamman har nyplockade ögonbryn


Aj aj!

Dagens träningsvärk är inte nådig. Men jag riktigt känner hur mina triceps växer ;-)

Karamellsvamp...

...och svampinjoner. Ibland är femåringars felhörningar så gulliga att man inte har hjärta att rätta dem.

Dagens planer

Bättra på träningsvärken, dammsuga, hämta ut paket ( som jag hoppas kommer idag ) laga rolig middag. That's about it!

Testar att mobilblogga

Eftersom puckade tre lyckades stänga av mitt bredband tre veckor för tidigt! Nu måste jag bara lista ut hur man infogar bilder också.

Det blir ett smart barn det här


"här sitter jag och tänker..."

Nervös

Idag ska jag på mitt livs första körlektion. Hjälp! Borde jag sova en stund så jag är pigg när det beger sig? Vem vet, jag kanske inte ens får starta bilen...

Hej jag heter Anna och jag är ätstörd...

Men säg nån som inte har en ätstörning i dessa dagar.

Det finns vissa saker som tydligen triggar igång ett ohämmat ätande från min sida. Det kan vara rostat bröd med marmelad, muffins eller nåt annat smarrigt men just idag var det ugnsomelett (lite ovätat).
Jag gjorde en med tanken att jag skulle äta halva till lunch (med en sallad till) och spara resten till en annan dag. Men tro fan det! När jag hade ätit ena halvan var jag ju tvungen att moffa i mig den andra också. Så nu måste jag ha ångest för det resten av dan. Och som om det inte var nog var jag tvungen att göra en sats av Leilas kolasnittar så nu har jag käkat tre såna också (måste ju smaka).



Ingredienser

100 100 g mjukt smör
1 1 dl strösocker
2 2 msk ljus sirap
2.25 2.25 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk bikarbonat
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk malen ingefära


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


recept från recept.nu

Nej hädanefter är det tonfisksallad som gäller, det triggar inte igång ett skit.

Ljuvliga vita ting

Det går mode i bloggande. Ett tag var det dagens outfit, för tillfället är det ljuvliga vita ting.

Inte nog med att varenda inredningsintresserad bloggare lägger ut softade photoshoppade bilder av sina virkade spetsdukar och extrema närbilder på örat till en tekopp. Alla bloggare verkar ha fastnat i tävlingen om vem som har det mest UNDERBARA, LJUVLIGA, GUDOMLIGT VACKRA livet.

I vart och vartannat blogginlägg läser man beskrivningar av vardagen som man skulle kunna tro var hämtade ur en roman av Jane Austen.
Hallå? Vart tog livet vägen? Det är inte kul, spännande eller ens intressant att se bilder på en liten barnhand med den snirkliga texten "mitt livs kärlek" om alla blogginläggen ser i princip likadana ut.

Jag kan hålla med om att en mjuk babykind är underbar men inte fan är det nåt underbart med bajsblöjor, degmage eller hemorrojdsalva i ögonen (eler är det bara jag som lyckas med det?). Jag vill läsa om folks liv, om det underbara visst, men också om det bizarra, jävliga, asroliga eller bara skittråkiga.
Jag hoppas verkligen att trenden dör ut och att nästa trend blir att videofilma sitt diskberg a´ la Lars von Trier.
Jag DÖR om jag måste läsa en enda vit, romantisk, underbar blogg till!!


Sömnlös

Matade Molly vid fyratiden sen kunde jag inte somna om så nu har jag satt på en maskin tvätt och väntar på att kaffet ska bli klart, sen ska jag äta frukost med älsklingen innan han åker till jobbet.
Men det sköna är ju att jag kan ta en tupplur sen när jag väl blir trött. Det är sååååå skönt att vara föräldraledig :).

RSS 2.0