Singel för en dag

Ibland skulle jag bara vilja vara helt, helt singel. Inte hela tiden, men typ för en dag. Eller en helg. Inte bara vara utan sambo och barn (de kan ju resa bort) utan helt singel, boende i en etta med möjlighet att röka inomhus om jag känner för det *bläk* och ligga i sängen och äta pizza som smular sig ner på lakanen utan att känna att jag måste städa efter mig. Det vore skönt.

Inte så att jag inte är nöjd med mitt liv eller så men ibland längtar man bara bort...


Hur får man bilderna dit man vill?

Aaaaargh så irriterande! Innan kunde man lägga in bilder och bara trycka på en knapp för att lägga dem till vänster, eller höger eller vart fan man vill. Nu är den funktionen borta och bilderna hamnar helt puckat på en egen rad. Är det användarvänligt? Hur får jag nu bilderna att hamna där jag vill? Finns det någon undangömd knapp för det någonstans eller?

Jag löste problemet genom att skriva in det direkt i html koden, men fördelen med att inte göra sin blogg fårn scratch är ju att man ska slippa sådana problem. Duh!


Festival på hemmaplan

Den här helgen är det Blow up a panda festivalen här i förorten, ganska kul, men jag går nog och kollar ett annat år. Igår när jag åkte pendeln hem från stan efter en heldag på junibacken så fullkomligt kryllade det av poppojkar och popflickor i unisexkostym (svarta smala acne jeans och svarta converse all stars). Det var lite gulligt faktiskt och jag måste säga att jag gillar den stilen, fast min egen kroppshydda skulle nog se väldigt konstig ut i den utstyrseln.

Tycker det är sjysst med folk som orkar ta tag och göra något, skapa sin egen festival och inte hoppas på att någon annan ska göra det åt en. Själv är jag nog för lat... och har för liten kompiskrets.


På IKEA fronten intet nytt.

ikea

Eller, nja några nya saker  fanns det väl, men de var ganska lätt räknade. Årets katalog (som börjar delas ut på måndag *suck och stön*) är rent av tråkig. Förra årets var rätt oinspirerande men den här är ännu värre. Det mesta är grejer man redan sett, nyheterna har funnits i varuhuset ganska länge och miljöbilderna är trista, tråkiga och ser ut att vara från 1998 på sin höjd.

Nä, nu hoppas jag att mio kommer med en sjysstare katalog i år så att det inte blir helt torka på inredningskatalogfronten.

Ska beställa alcro designers årliga lilla utgåva också, den brukar alltid vara bra och inspirera till storslagna sovrumsommålningar och liknande.



Vad gör man en lördag med dåligt väder?

Jo man tar med sig ligisten förstås och åker till Junibacken tillsammans med annan mamma med ligist.

Det var längesen vi var där. Och ännu längre sedan vi träffades allihop. Det blev ju inget sist på Skansen eftersom jag var tvungen att joba så länge på skitjobbet (*suck* vill försöka att inte tänka på stället under helgen iallafall).

Så nu blir det av. Det är jobbigt att vi träffas så sällan, men är det inte så att sina riktiga vänner har man kvar ändå, även om man bara träffas en gång i halvåret typ? Jag tror det...

 

Igår var en ganska trevlig dag iallafall. Efter jobbet följde jag med på en afterwork-öl på Viking. Solen sken och vi hade allmänt trevlig och en öl blev till två (och en halv) så jag kände mig lite snurrig när jag skulle hem sen men det gjorde inget.

Vi åt tacos till middag. (måste komma ihåg att prästost är jättegott till tacos! bättre än texmexost) gott, gott fast kladdigt som vanligt. Sen satt vi på balkongen en stund och drack en cider (dry lime, Halmstadcider, mitt tips till er som tycker att cider kan bli lite sötsliskigt, den var underbar!), pratade lite, kollade i nya IKEA katalogen och eldade ljus i våra lyktor.

Älskar när det är mörkt på kvällarna, fast det får ju gärna vara lite varmt också förstås. När jag blir gammal ska jag emigrera till Spanien och ha ett litet hus med veranda där jag kan sitta i min korgstol och röka cigarr.

Nu måste jag hälla i mig en kopp kaffe till och göra i ordning lilltjejen.


Bojkotta H&M!

Jag är lite sur för att jag fortfarande inte kommer in på HMs webshop. Spelar ingen roll vad jag gör, får bara upp felmeddelande när jag försöker. DNS fel eller kan inte få kontakt med server eller nåt sånt skit står det. Och så har det säkert varit ett halvår!! Jag kan inte ens beställa en jävla katalog!

Inte för att jag någonsin handlar där iallafall men det är skönt att bläddra lite i. La Redoute katalogen är så fucking tjock.

Nu ska jag kolla lite mer på Simpsons. Tredje avsnittet idag. Fast jag har ju redan sett alla...


Nytt innlägg

Ja, jag är värsta muppen när det kommer till stavning men det stör mig nåt fruktansvärt att inlägg är stavat med två N, det ska vara ett!! Kolla själv om ni inte tror mig.

Provat träningskläder

Var inne en snabbis i centrum och provade lite träningskläder. Av nån anledning gav det mig värsta kicken och jag bestämde mig på studs för att köpa ett årskort på favvogymet, det får kosta vad det vill, det är ändå där jag kommer träna iallafall.

Synd bara att de har sommartider nu och jag får väl vänta nästan en månad om jag ska utnyttja erbjudandet som brukar komma i slutet på Augusti. Hmmm, vet inte riktigt, en månad gratis är ju lockande men jag vill ju träna NU! Iofs vet jag inte hur det kommer att se ut på jobbet den kommande tiden. det kanske är så mycket att göra att jag inte orkar tänka på att träna ens.  IKEA katalogerna ligger och väntar och ser inte alltför lockande ut, och veckan efter är det ju biltema. Tur att jag har soft villadistrikt och inte killerdistriktet som jag går den här veckan. Det kanske kan vara en liten förklaring på min oändliga trötthet. Att springa i trappor två timmar om dan måste ju märkas nånstans.

På sista tiden har det inte varit mycket men däremot har jag haft svårt att gå och lägga mig i tid så jag går omkring och är ständigt trött och irriterad. Inte kul. Idag sov jag middag en timme, alldeles för länge för det har tagit flera timmar att komma tillbaka till verkligheten. Inte orkade jag laga mat heller så det fick bli pizza. Bläää :-(

I morgon ska jag äta nåt nyttigare, med sallad till...


Apropå konsumtion

Så har jag hittat en ny sida med fina tishar, Skank. Vill ha den här fina gula tröjan.

Dessutom har jag tänkt besöka Vingåkers factory outlet nån gång, hörde att de hade mycket jeans där till väldigt låga priser. Men för att inte bidra alltför mycket till världens växande sopberg så säljer jag mina gamla käder på tradera. Att tjäna lite pengar på att rensa gerderoben är inte helt fel.


Konsumera mera!

Ja, jag erkänner. Det är mitt fel att arbetslösheten ser ut som den gör. Jag shoppar helt enkelt inte tillräckligt mycket. Visst har det blivit en hel del impulsköp på sistone men nivåerna på min konsumtion är alldeles för fjuttiga för att generera minsta lilla jobb. Så jag tar på mig skulden helt och fullt.

I dagens aftonbladet läser jag att svenskarna konsumerar för lite, därför skapas heller inga nya jobb. Det är vårt eget fel alltså. Men det som fångar mitt intresse är meningen "konsumtionen är visserligen hög, men den vägrar växa". Nej, det kanske finns en gräns för hur mycket folk orkar shoppa loss?

Inte för att jag tror att gränsen är nådd än på långa vägar men det ger en onekligen en tankeställare. kanske är det så att det finns fler än jag som tycker det finns viktigare saker i världen än att ha de nyaste och prylarna, trendigaste kläderna och som tycker att hela mentaliteten bakom slit och släng samhället ger en lite bitter eftersmak.

Är det allra viktigaste här i världen att köpa, köpa, köpa så mycket man orkar? Och för att kunna göra det måste man jobba, jobba, jobba. Sopberget växer, glaciären smälter med allehanda konstiga väderförändringar som följd. Men så länge vi fortsätter konsumera så fungerar iallafall vårt samhälle. Kanske är det på tiden att vi börjar fundera på om det är just ett sådant samhälle vi vill ha. Uppenbarligen är det så, eller är det bara för sent att göra något åt det?

Bäst att hålla tummarna och hoppas att växthuseffekten inte har hunnit få alltför orimliga proportioner innan jag dör. Så är allt frid och fröjd...


Vill ha nya stövlar

Hittade de här supersnygga stövlarna i La Redoute katalogen och fick synnerligen kraftigt habegär. De är precis min stil.Platta, bekväma, snygga och underbar färg. Men jag kan ju inte beställa stövlar på postorder. Risken att de inte passar är ju överhängande. Dessutom har jag ju inte världens bästa erfarenhet av att beställa från just La Redoute. Sist jag beställde ett par jeans (som skulle komma efter 7-10 dagar) kom efter tre veckor ett paket med bodysar i storlek 74!! Och när jag ringde kundtjänst fick jag reda på att jeansen dessutom var slut. Snacka om surt. Ja, ja jag tänker drömma om de där stövlarna iallafall och hoppas att jag hittar några liknande i en skoaffär nära mig.

Hyllning till förorten

Jag funderade på att starta en blogg som enbart skulle handla om förorten men lade ner projektet. Jag har inte tid lust eller ork att hålla på.

Jag tror att jag är för splittrad. Vill göra för många saker men inte lägga ner den tid som krävs. Internet är egentligen ett jävla påfund.

Nä,  nu har jag bestämt att jag ska ägna mer tid åt att plantera blommor och gå långa promenader. Det är skönt och rogivande. Att sitta framför datorn får man ju mest ont i huvudet av.


Veckans hjälte

Är för mig kriminologiproffessor Jerzy Sarnecki. Jag gillar hans kritik mot medierna och den allt mer uppskruvade våldsdebatten. Men det är ju klart. Seriös forskning säljer väl inte lika bra som smarriga löpsedlar om att våldet ökar och ökar och blir grövre och grövre.

Nej tack, jag tänker inte gå omkring och vara orolig och ropa på fler poliser.


Nu jävlar!

Har precis insett att semesterveckan har satt sina spår. Valken kring midjan är inte speciellt smickrande, så nu blir det att hålla igen om jag ska kunna ha på mig alla mina nyshoppade kläder.

Håller på och kollar runt på träningskort också men det är en djungel och jag vet faktiskt inte vad jag ska satsa på. I-lands problem, men ack så jobbigt.

Just nu har jag fyra olika alternativ.

  1. Köpa årskort på Najaden, då ingår bara aerobics och spinning, dessutom är det svindyrt! MEN jag skulle garanterat gå ett par gånger i veckan för deras pass är superbra.
  2. Autogiro på Najaden vilket blir ännu dyrare men då ingår även gym och 395 spänn i månaden känns mindre än 3800 på en gång. Tillgång till gymet är en fördel eftersom det går att träna när jag vill men det är tveksamt om jag skulle gå dit ändå.
  3. Årskort på Nautilus. Fördelen är att det är mycket närmare och jag kan träna vilken tid som helst. Dessutom är det billigare, bara 200 på autogiro eller 2200 för ett årskort. nackdelen är att det inte ingår gruppträning och det är det jag gillar mest. Men jag får tillgång till simhallen också.
  4. Kort på Powerhouse. Det minst lockande eftersom jag inte vet vad de har för priser men jag ska gå dit och provträna i veckan. Lika långt som till Najaden men känns lite off.

Lite gott och blandat

Shit vad trött man blir...

...av att jobba alltså. Första dan efter semestern och jag är redan sänkt. Bara 4 veckor och 4 dagar kvar tills det är slut för den här sommaren. Skönt att vi inte har så mycket att göra men det är trist ändå. Ja, ja, man får väl se det som betald motion. Hade jag inte jobbat hade jag inte kunna vräka i mig så mycket mat och chips och godis och öl som jag har gjort den här sommaren ha ha.

 

I morgon ska jag och L träffa E med son och gå på Skansen. Jag fasar lite för det, men det blir säkert inte så hemskt *håller tummarna*.

 

Och på torsdag har vi skaffat barnvakt då ska vi gå på reaggekonsert på mondo. Det lär ju knappast gå att få ledigt på fredag men en dag ska väl gå att jobba lite trött och bakis? Det har jag ju gjort förr, att senaste gången var typ 5 år sen borde ju inte spela nån roll *s*.
Nä nu ska jag logga ut, stänga av datorn och kolla på mitt hatobjekt Ernst i sitt sommartorp.


mest lyssnade album

hittills denna sommar är:

  1. Planeten jorden - frihetssånger i retro addidas
  2. Laleh - Laleh
  3. Doktor Kosmos - Le Punkrocker
  4. Kent - vapen och ammunition (fortfarande bättre än deras senaste eller så är det jag som är konservativ ;-)
  5. Gregory Isaacs - Mr Isaacs

Kollat på hästar

Idag åkte vi till Tyresta by och kollade på djuren, fast någon ponnyridning var det inte idag till dotterns stora besvikelse. Hon fick iallafall klappa en liten shetlandsponny vilket var väldigt populärt. Det blir säkert ridskola för den där lilla damen om ett par år så tokig som hon är i hästar.

chiabattafrallor

Snaaaart öppnar affären (skandal att inte öppna förän 10 på söndagar, vi som absolut vill ha färskt bröd till frukost vad ska vi göra??). Då ska jag iallafall gå och köpa min nya favorit chiabattafrallor, de är verkligen jättegoda. Med lite smör och skinka och tomat, mummigt!

Tankar på barn

Jo jag måste erkänna att de kommer och går lite ibland, fast kanske mer och mer sällan. Det skrämmer mig lite. även om jag inte riktigt vill erkänna det så tror jag att det är bra med syskon, fast sånt kan man ju inte veta i förväg. Men om L nu skulle få ett syskon så vill jag att det inte ska vara alltför stor åldersskillnad, max 5 år. Och nu är hon ju 2,5 så tiden går fort.

 

Hm, så kommer vi tillbaka till kärnpunkten, fler barn eller inte fler barn? Att kunna planera känns nästan som en börda, när uppenbarar sig egentligen det perfekta tillfället? Och finns det egentligen något sådant?

Och varför riskera att rasera allt vi byggt upp för att skaffa ett till barn? Nu när det börjar ordna sig och flyta på och jag inte längre känner mig totalt bunden till hemmet, ska vi börja om från början då??

Men samtidigt käns det sorgligt att veta att jag aldrig mer kommer få uppleva en graviditet, eller att föda barn, aldrig mer ha en liten liten bebis.

Och vissa dagar funderar jag på om det överhuvudtaget går att ta hand om mer än ett barn med förståndet i behåll, fast de dagarna har också blivit färre på sistone.

Man kanske inte ska tänka så mycket?


Impulsshopping

Enligt aftonbladet går det att utläsa vilken politisk läggning man har genom att studera shoppingmönstret. Jag får väl säga att jag är rätt tveksam även om det på sista tiden har blivit en hel del impulsköp som skulle bekräfta min dragning åt vänster. Jag tror nog att det mer hör samman med att jag plötsligt har fått mer pengar att röra mig med efter ett helt år på CSN.

 

Jag är nog något av en shopoholic, även om det har lugnat ner sig på senare år. När jag var yngre skrev jag gärna listor på allt jag ville ha och jag tror nog att jag ska återinföra den vanan, det är alltid kul att drömma om nya saker och planera sin superkordinerade garderob (även om det i slutändan brukar bli lika kaosartat som vanligt)

 

Saker att köpa:

  1. Stor väska med plats för kollegieblock, böcker och annat krafs. Har sett en på Åhléns som skulle kunna passa.
  2.  Kalender. Att köpa ny kalender är underbart! Det markerar början på nåt nytt och framkallar alltid samma känslor. Nytt år, nya möjligheter. Mitt nyår infaller alltid i slutet på Augusti.
  3. Nya bh.ar. Tiden som elefantbystad är förbi! Till min stora förtjusning. Äntligen kan jag frossa i alla dessa underbara små saker som endast går att få tag i om man har storlek 75B (vilket jag har och är lite mer än lovligt stolt över, men efter ett par års förvisning till bastant-tant avdelningen tycker jag mig ha all rätt att vara nöjd nu)
  4. Snygg korsning mellan armyjacka och kavaj som jag såg på Lindex (kanske, har inte provat den och Lindex kläder brukar sitta lite konstigt på mig)
  5. Smala mörka Lee Maddox. Loves it!

Och så listan på mina fem senaste impulsklädköp:

  1. Militärgrön volangkjol i knälängd från MQ. Helt underbar!
  2. Vitt söt/snyggt linne med diskret rosett från Lindex.
  3. Sandaler med turkosa remmar från Indiska (rea och de är jävligt snygga och somriga)
  4. Söt blommig top från Indiska (även detta på rea och det inköp som jag kanske inte borde ha gjort, men den var billig och duger att ha hemma)
  5. Ljusblå omlottröja från MQ. har inte använt den än pga det varma vädret men den blir nog fin i höst.

5 i topp 16 Juli 2005

mina absoluta fem i topp just nu är....

1. Semester! - Nöjet i att göra så lite som möjligt är helt klart underskattat

2. Balkongen - regnar det drar jag bara för fönstren, är det för soligt drar jag ner rullgardinen och blir det för varmt drar jag bort fönstren

3. Biblioteket - Har förgyllt många av mina semesterdagar.

4. Öl! Den som påstår att rosévin är sommarens dryck har bara läst för många tidningar...

5. Bageriet på hörnet - älskar färska frallor till frukost, det känns lyxigt


En fluga i taket

Just nu sitter det en fluga i taket och tittar på mig. Eller den kanske inte alls tittar, jag tror att den kanske sover. Vilket inte är så konstigt i den här värmen. Allt är nästan tyst här hemma förutom några tunga snarkningar och andetag från två olika håll. Familjen har däckat helt enkelt. Tangentbordets knatter låter ovanligt högt nu när det inte dränks i de vanliga vardagliga ljuden. Undrar om värme har någon slags ljuddämpande effekt? Jag hör just ingenting, inga ljud utifrån trots att vägen går precis utanför huset och även om bussarna går enligt sommartabell så har de väl inte tagit siesta? Nu ska jag försöka väcka dottern och se om hon vill äta en något försenad lunch. Men vad gör det, vi har ju semester...


saker att tänka på till bikinisäsongen 2006

1.köp inte bikini i mitten på sommaren när allt är slutsålt

2.prova bara bikinidelar som går att köpa var för sig, att prova ett set är bara slöseri med tid.

3. jag passar varken i string, boxer eller tanga med knyt, ingen idé att prova det heller.

 

Nu är vi barnlediga och jag har efter mycken möda köpt en petroleumblå bikini, modell Svensson. Jag C och Cs bror dricker vin, whisky och öl och lyssnar på Black Sabbath (av all musik i världen!) Sommaren är skön! Trevlig helg.


Same shit different day

Nu har det sprängts i London också. Och jag orkar inte ens knäppa på TV:n för att fånga en av de otaliga extra nyhetssändningar som säkerligen kommer hålla på ett tag. Ögonvittnesskildringar, skaka(n)de reportage, upprörda röster.  Det känns som en dålig repris.

Och jo, jag tycker visst det är hemskt att oskyldiga människor drabbas, men mediefrosseriet klarar jag mig utan. "De skyldiga ska hittas och ställas till svars...." inte en stund överlåts till eftertanke. Varför finns det så mycket hat i världen?

Nej jag tänker ägna min kväll åt att vara lycklig över att jag har världens underbaraste dotter (idag är hon det till skillnad från igår). Fundera på hur länge bakpotatisen ska stå inne i ugnen, städa litegrann och när solen gått ner kanske tillbringa en stund på balkongen och fundera lite på världens ondska.  Får man tillåta sig själv att vara lycklig när det finns så mycket skit? kanske är det rent av det som gör att vi fortfarande lever här på jorden. Och kanske är medierapporteringen och rädslan, skräcken för allt som kan hända det största hotet mot vår tillvaro...


Sveriges sämsta mamma 2005

Så var man korad. Tävlingen bestod av att tillbringa en skön stund på badplatsen med en hyperaktiv 2,5 åring.

 I tanken kanske det inte låter så farligt. Varma lata sommaragar vid vattnet, liggandes på en filt med barnet badandes i strandkanten. Men verkligheten har ju en förmåga att överträffa dikten.

I verkligheten hamnade jag i helvetet i sommartappning.Tsentals skrikande barn (varav ett var mitt) grumligt vatten och känslan av att kliva omkring i bajs (och det är mycket möjligt att så var fallet eftersom vattnet var så grumligt så det inte gick att se vad som låg på botten). Och över hela idyllen kretsade fiskmåsarna.

Ok, det var ganska skönt att stå med vatten upp till knäna efter en svettig dag på jobbet men när längtan efter att lägga sig ner på filten blir för stark och den som bestämmer är en liten jävla ettrig unge som säger nej till vilket förslag man än kommer med då blir det nästan outhärdligt. Det är som att stå i öknen med ett glas vatten inlåst i en glasbur mit framför ögonen. Paradiset var rätt nära men ändå helt ouppnåeligt.

En bra mamma lämnar inte sitt barn vind för våg i vattnet och lägger sig på filten, särskilt inte om barnet varken kan simma eller är rädd för att hamna under vattnet utan mer än gärna hoppar från bryggan ändå. Och inte heller jag har sjunkit så lågt, men tanken slog mig.

En bra mamma är en mamma som med glädje går ner till badplatsen och ser fram emot det.

Det gör inte jag. Aldrig mer! var dagens löfte till mig själv. Och av hänsyn till både mig och barnet är det ett löfte som bör hållas.

När vi sen gick hem (vilken befrielse!) passerade jag mängder med bruna, slanka, unga tjejer utan tillstymmelse till hängbröst eller post-graviditets-mage. De smorde in sig med solkräm, läste veckotidningar och lyssnade på musik, rökte marlboro lights (säkert utan tanke på att det en dag kan ge tråkiga bieffekter) och såg ut att ha det allmänt skönt. Och först och främst, de hade inga snoriga, tjuriga, nej-sägande ungar att vaka över. I det ögonblicket kände jag att jag skulle kunna ge vad som helst för att få vara en av dem.

Och sen blev jag krönt. Sveriges sämsta mamma 2005 är jag.


Sommar

Så härligt med lite sommar äntligen!

köpte en badräkt med Nemo på åt L och en tub solkräm så nu är det bara att gå ner till sjön och bada. Återkommer när vädret tillåter ;-).


Nej inte idag...

Idag har jag verkligen inte tid att sitta framför dumdatorn hela dan. hela la familia kommer upp så jag har massor med saker att göra. Hade jag inte skjutit upp så många saker till "i morgon" så hade det varit mindre att göra men, men...

Dagens plan

  • fundera ut fungerande pajer till ikväll (har redan basilikapaj med fetaost på menyn men behöver minst en till om det ska räcka till alla)
  • skriva shoppinglista
  • sortera tvätten
  • städa badrummet
  • städa överallt
  • torka alla golven

RSS 2.0