Dagens middag

Pastagratäng med skinka
Vad skulle jag göra utan Arla?
Har ni märkt att jag bloggar mycket om mat. Jag är konstant hungrig...

Mätt och belåten

Nu är jag tillbaka på redaktionen efter en härlig lunch bestående av Cesarsallad och vaniljlatte, träffade Catya och skvallrade lite om allt möjligt.
Idag är en bra dag. Har fått massor av beröm på redaktionen. Jag vet inte om det beror på att jag har gjort något speciellt bra eller om de har märkt att jag har varit lite låg på sista tiden men det är alltid skönt att få lite uppskattning. Nu ska jag återgå till mina webbnotiser och en paniktext som jag ska skriva till julnumret. Det känns skönt att äntligen få lite erkännande faktiskt...

image975

Nöjd med mig själv

Har inte bloggat så mycket på sistone eftersom det har varit rätt mycket på jobbet.
I fredags hade vi julfotografering som gick alldeles över förväntan trots en del minst sagt jobbiga barn. Så i julnumret av vi föräldrar hittar ni resultatet. Jag får den ärofyllda titeln "assistent" ha ha och lillskruttet är med som modell på en av bilderna. Hon var så nöjd man kan bli eftersom hon fick ha "vinglar" på sig.





Danmarksbloggar

Nu ar jag pa plats i Danmark efter en hemsk resa som borjade med en felbokad flygbiljett och slutade med att jag blev skjutsad till fel stalle dar ingen tog emot mig eller ens visste att jag skulle komma. Men nu har det iallafall lost sig och aven om jag fick nagra gratanfall igar sa kanns det lite battre idag. Snart kommer presschefen och hamtar upp mig och kor mig till ratt stalle sen blir det rundvisning av fabrik, showroom och en massa annat smatt och gott.
Jag gillar Danmark, bara att ata frukost i en matsal fylld med y-stolar och kaffekannor fran Georg Jensen far mig pa stralande humor.
Aterkommer med detaljer senare.

Söndagsångest

Åker till danmark på jobbresa ikväll och jag vill verkligen inte!
Det kommer säkert bli jättekul och spännande och god mat och yada yada yada men ärligt talat så sover jag hellre hemma i vardagsrummet med mina älsklingar än i en flott hotellsäng.
Ja, ja.... jag ska se det från den ljusa sidan. Det är inte alla praktikanter som får åka på representationsresa så nånting måste jag väl ha gjort rätt. På schemet stod fabriksrundvisning och en spännande lite hemlig utomusaktivitet. "Ta med varma kläder". Det blir säkert jättekul! Och dessutom kommer veckan gå fort eftersom jag kommer hem sent på tisdag kväll. Vips så är det helg igen *tänker positivt*. jag vet inte varför jag har blivit så väldigt hemkär... jag brukar ju gilla att resa.

God morgon lördag!

Mina älsklingar ser så söta ut där de ligger och kramar varandra i sängen. En stor och skäggig och en liten rågblond. Mina stora kärlekar.
Själv börjar jag dagen med en kopp kaffe, lite bloggläsning och nya sköna hem. Snart blir det en tur till nya favoritbageriet för att inhandla frukostbröd. Hur kan man inte älska lördagar?

En julklapp med hjärta

jag är ärligt talat trött på all shoppinghysteri. Det ska bara shoppas och shoppas och shoppas hela tiden. Och när man väl handlat den där oumbärliga väskan/scarfen/skorna eller vad det nu är så börjar jakten på nästa pryl. Det är tröttsamt.
Då är det lite uppiggande med saker där hela förtjänsten går till välgörande ändamål. Som det här halsbandet från marmalaid. Det är inte bara fint. Hela vinsten går till stadsmissionen i Malmö. Såna saker gör att det känns bra att shoppa faktiskt.

image974

Jag är helt såld!

So Home som är nån slags inredningsförgrening från La Redoute har såååå underbara filtar och annat myspys som jag bara måste ha till huset. Här är några av sakerna jag har spanat in.

Sittpuff och pläd i fuskpäls

   Ekologiska sängkläder och mysiga tofflor

Bra dag

Idag har tiden flygit iväg. Hela eftermiddagen har spenderats på olika visningar och nu har jag en massa goodiebags att packa upp när jag kommer hem. Jag har smygkikat lite och till min förtjusning såg jag att det låg ett par lovikavantar i en av påsarna. Underbart!
På lunchen hann jag också köpa den gula klänningen som jag så länge önskat mig.
Jag kanske orkar lägga upp bilder ikväll efter att jag har varit på den där handledarkursen.
Nu ska köras bil!

Bonus

Ok att jag får jobba jättemycket till skitdålig lön men livet som praktikant har åtminstone några små ljusglimtar.
På söndag åker jag till Danmark för att träffa nån barnprylstillverkare och i november är det en halv veckas SPA på schemat. För att inte tala om underbara-barn-mässan. Fast den är nog mer jobb än kul har jag en känsla av...

Ny favorit

Hämtade ut ett paket från H&M i fredags och min nya munkis från H&M organic är redan en stor favorit. Jag ÄLSKAR den. Sen beställde jag två toppar och en skjorta också. Mysiga höstkläder.


Varför går helgen så fort?

Jag älskar mina helger och tycker att de borde vara ungefär fem dar i veckan.

Igår var en underbar dag. Hela femiljen började dagen med en solig morgonpromenad bort till bageriet i Brandbergen (de har världens godaste bröd och billigt är det!). Sedan åt vi frukost med varm choklad innan vi gav oss iväg för att titta på golv och handla nya innerdörrar tll huset. Det blev mina favoritdörrar i ek med liggande fanér.
image964
Här är nya dörrarna från Ekstrands

Sedan hann jag städa undan och packa upp några kartonger innan svärföräldrarna kom över på en liten fika.
Senare på kvällen kom en gammal klasskompis över på middag. Det blev grillat kött/halloumi, ugnsbakade rotfrukter, bönsallad och tzatsiki. Mycket gott!
Jag hade tänkt baka en äppelpaj också men vi var så mätta att ingen av oss orkade nån efterrätt. Sen blev det sedvanlig avslutning framför brasan. Tråkigare kan man ha.

Idag är vädret grått och trist. Jag hade tänkt sprida ut lite mossmedel och kratta ner löv i rabatterna men är inte så sugen på att gå ut för tillfället. Istälet fördriver jag tiden med att vika tvätt och försöka få det lite mindre rörigt här hemma. Senare kanske jag bakar den där pajen också...

image965

Handlat till Flickrummet

Hoppsan, jag råkade visst klicka hem ett par wallies från inreda.com.
De här snygga fjärilarna kommer pryda älsklingsskruttans vägg.

image963

happy friday!

Idag har vi varit på banken och gjort upp det sista med lägenhetsförsäljningen så nu när vi betalat av våra lån och pytsat in en del pengar i huslånet så är vi 240 000 kronor rikare. Riktigt trevligt på en fredag!

Nu ska jag bara jobba klart med mina artiklar (måste erkänna att jag känner mig lite ofokuserad idag) åka hem, handla mat, laga mat och städa lite i nya huset.
ja just det, en säck ved måste väl inhadlas också.

image962

Glad fredag på er!



Guldkant

image961
muggar med guldkant från akvihome

Jag är glad idag.
Igår kändes som en bra dag. Jag fick pengar för min senaste krönika och passade på att köpa två trisslotter. Och jag vann 50 kronor på båda så nu kan jag köpa fler :). Idag köpte jag en graviditetstest på väg till jobbet. Mer om det i gravidbloggen.

Trött och frusen

Usch vad jag fryser... jag känner för att sitta i en fåtölj framför öppna spisen och sticka mössor, strumpor eller en stor skön kofta. Att öppna en stor mysig garnaffär och sälja garner, mönster och tillbehör. Jag som inte har stickat en enda grej sedan syslöjden i mellanstadiet. Har jag drabbats av handarbetsfebern tro?

Aj, oj, feber?

Ooooh vad jag har ont i huvudet. Känner mig varm och alldeles mosig.
Förmiddagen var bra men nu har jag suttit och läst diagram om den svenska förlossningsvården hela eftermiddagen så nu snurrar det ordentligt i huvudet. Kan man bli sjuk av statistik?


Idag kommer bli en bra dag

Jag känner det på mig.
Bara jag får tag på mina intervjupersoner och får bilderna jag tjatat om i en vecka.
Sen blir det lunch med Magda. Mycket trevligt.

Jag hatar just nu

Inte mitt liv, men kanske min tillvaro. Det är så oerhört energikrävande att vara på ett sånt här kallt ställe hela dagarna. Inte bara är det kallt rent fysiskt (sitter och huttrar hela tiden) utan det är själsligt kallt. Jag får ångest (läs nedan) bara av att tänka på att jag måste genomlida ännu en dag här.

Folk är inte otrevliga, tvärtom. Men det är en artig, kylig och totalt opersonlig trevlighet som gör mig trött. De äter aldrig lunch tillsammans, de fikar nästan aldrig tillsammans, de pratar nästan aldrig om något annat än jobb.

Och som idag när vi satt och drack kaffe en stund var det någon som påpekade att vi hade fikat fasligt länge (säkert en kvart!). Sådana små pikar och kommentarer är det hela tiden, som om allt är en tävling om vem som har mest att göra, vem som jobbar in lunchen flest dagar och vem som alltid jobbar över en kvart.
Jag står inte ut!!!

Och nu skulle jag bara vilja åka hem, ta ett varmt bad och lägga mig i soffan och glo på TV, men istället blir det städning av gamla lägenheten. Jag ber till Gud att det går fort.

Är det konstigt att man blir sjuk??

Grattis Elliot!

Idag fyller min lilla brorson Elliot ett år. Eftersom han bor i Halmstad och vi i Stockholm skickade jag ett nallebud. Fler presenter får han  nästa gång vi kommer ner.

image960

Drömmer mardrömmar om mitt jobb

Hur mycket söndagsångest är inte det på en skala?
Inatt drömde jag att jag blev omplacerad till att jobba som sekreterare på Kungsgatan eftersom jag inte hade vett att sminka mig varje dag innan jobbet. Friskt...

Efter en lång dag på hem- och villamässan...

(utan barn, vad gör man egentligen på mässa med barn? De skriker ju och bråkar bara och förstör humöret för både sina föräldrar och omgivningen)

... premiäreldar vi i öppna spisen.

image959

Vi flyttade in igår och bor för närvarande i vardagsrummet tills sovrummen på övervåningen är klara.

Motvillig smygreklam

OK, inte för att jag vill, men för att jag måste.
Nu har alltombarn.se lanserats, en sajt med ALLT man som förälder någonsin velat och behövt veta. Från de snyggaste barnvagnarna till de bästa sömtricksen. Tillåt mig gäspa.
Småbarnsföräldrar är en tacksam grupp att kränga grejer till så jag antar att annonsintäkterna inte sinar i första laget.
Men jag ÄR så otroligt trött på dessa självutnämnda barnexperter. Alldeles för ofta i form av någon nybliven mamma/pappa som bara råkar arbeta som journalist och därför har pondus att uttala sig om allt ifrån barnuppfostran och sömnmetoder till att klaga på att man inte får ha med vagnen in på favvocaféet eller att man VISST kan bo med barn i stan.
De klagar och gnäller på hur trötta de är, hur stressig vardagen har blivit och hur jobbigt det är att gå med nedkräkt tröja, hur de plötsligt känner sig efterblivna i karriärrejset och hur ångestfyllt det är att ha barnen låååånga dagar på dagis.
Jaha?
Trodde ni att det skulle bli annorlunda för er eller?
Man kan inte göra allt på en gång.
Vill man göra karriär kan man inte tro att man ska hinna lägga ner lika mycket tid med sina barn som om man vore hemmafru. Och alternativet, vill man vara föräldraledig i tre år för att man tror att det är bäst för barnen, ja då får man väl finna sig i att man inte är speciellt het på jobbfronten.
Roligt är också att ovanstående idiotföräldrar tror att lösningen heter "hushållsnära tjänster". Ok, om du anställer en person som hämtar dina barn på dagis, får du mindre ångest för att du inte hinner träffa dem tillräckligt ofta?

PUNKT

Epilog:

Jag är trött på hetsen, trött på att jobba, trött på att det ska vara så jävla stressigt hela tiden. Jag vill inte åka pendeltåg två timmar om dan för att sitta på et tråkigt kontor med karriärkärringar som tror att världen går under om de inte jobbar hemifrån när barnen är sjuka.
Enda fördelen är att det jag gör nu iallafall är roligt även om arbetskamraterna är torrare än pensionerade nunnor. Men jag letar efter en lösning, det här är bara tillfälligt.

Bihåleinflammation?

Jag tror att det är bihålorna som orsaker mitt snurrande huvud eftersom jag får jätteont när jag böjer mig ner. Det dunkar bakom ögonen men jag är inte snuvig. Kanske är det ingen hjärntumör iallafall...

By the way...

karriärföräldrar i 40-årsåldern får mig att kräkas.

Relationsrådgivaren svarar

- hej jag heter Louise och ringer från Familjen AB. Jo det är såhär att vi skulle behöva hjälp med lite teambuilding. Ja du vet att det är mycket nu. Livspusslet, familjeprojektet, du vet... vänta lite... *kräkljud i bakgrunden*

- Ursäkta, jag jobbar hemifrån idag, barnen är lite sjuka, men, men, ingen rast ingen ro.... jag har ett projekt som bara måste vara klart idag. Ja du vet, man är ju oumbärlig *nervöst skratt*

- Så jag tänkte att, kanske vi kunde boka in en långhelg med lite rådgivning, avslappning, god mat och vin? Har ni barnpassning? Jo det är ju så att min man knullar en annan, men det ska väl gå att lösa...?

*relationsrådgivaren svarar*
- Folk över 30 ska tänka efter jävligt noga innan de bestämmer sig för att skaffa barn. Har man levt tjugo år med bara sig själv i centrum är det svårt att ställa om. Bor ni dessutom i stockholms innerstad, tycker att det är viktigt med karriär och tror att livet inte förändras för att man bildar familj är det kört. Glöm livspussel och familjeprojekt. Familjen ÄR inget projekt och livet inget pussel. Slappna av, ät en korv och gå hem från jobbet i tid. Ingen är oumbärlig och att jobba 12 timmar om dan gör ingen glad, allra minst din chef.
ha det bra. *klick*

Det snurrar...

...fortfarande. Mycket läskigt och obehagligt. Inte så att jag är ostadig på benen mest ett litet irriterande moment när jag vrider för snabbt på huvudet eller reser mig upp. Och så har jag svårt för att läsa saker på skärmen. Blä... jag kanske kan jobba hemma imorgon? Jobba från sängen... najs.

Kul...

Min kommun har bland de sämsta skolorna i landet. Vi kommer nog att flytta innan det blir aktuellt med skolgång...

Hata kollektivtrafiken!

igår satt jag bakom en fet tjej med flottigt hår som hade "uptown girl" som mobilringsignal. Jag går fortfarande och nynnar på skiten...
Idag satt jag mittemot en småfläskig, glesskäggig kille som luktade sur fotsvett. urk!

Är feta människor äckligare än andra?

Snurr, snurr

Det snurrar i mitt huvud. Jag känner mig alldeles matt och yr och helst skulle jag vilja gå och lägga mig igen. Jag kansk eär allergisk mot min praktikplats? De verkar ju ändå inte vilja ha mig där.... *suck*

irriterad

Halva redaktionen är på jakt efter prisuppgift på ett par adidasskor. Problemet är bara att det är ett par Nike, vilket jag påpekade, modellen säljs på stadium så jag skulle kunna hitta priset på dem på fem sekunder. Men eftersom sylisten sa att det var adidas så är det ett par adidas. Konstigt att ingen hittar dem... *grrr*

RSS 2.0