Summering

Hat gjort en alldeles egenkomponerad summering av 2006.

Årets...

flipp: jag har fått jobb!! som journalist
flopp: det konstiga vintervädret
bok: tala om klass
skiva: asha ali
upplevelse: the congos på Uppsala reggae festival
mat: lammfärsbiffar med getostpasta (det första jag lärt mig laga som smakar gott!)
dryck: vin
sämsta låt: glassigt med Mange Schmidt eller det går bra nu med Petter? det blir dött lopp
bästa låt: 2006 Hello Saferide, eller bästa går egentligen inte att kategorisera men det får bli 2006 års soundtrack of my life
TVprogram: bonde söker fru (of course!) hemskt men beroendeframkallandevårdrömmar

Nu har jag kollat fram och tillbaka i HMs vårkatalog säkert hundra gånger så nu längtar jag ofantligt mycket tills det blir vår.

Här är några outfits jag skulle kunna tänka mig till våren

 röd/vitrandig top, jeanskjol, leggings och sneakers
 svart skjortklänning, solbrillor, svart väska och skoletter

 blå/vitrandig blus, baggy jeans, leopardmönstrade sneakers

bilder från H&M, streetoutlet och din skoUtmanad

Blev utmanad av RS på kulturbloggen att skriva ner mina önskningar för 2007 so here it goes.
Som den sanna pessimist jag är tänker jag inte önska mig fred i världen eller att folk ska sluta slå sina barn utan nöjer mig med något mer modesta önskningar och för den delen rätt egoistiska. Men om jag blir en nöjdare och gladare människa nästa år kanske jag kan skicka det vidare till någon annan.

1. Ett fast jobb, eller iallafall en förlängning på mitt vikariat (som jag fick som ett under).... eller ett annat jobb inom samma område.

2. Bättre ekonomi. Tänk att veta att man har pengar kvar på kontot den 20:e...

3. Att det går bra för slummer och att vi kanske får några finansiärer efter nylanseringen i februari.

4. Att jag kan ta mig i kragen och faktiskt träna regelbundet och inte så sporadiskt som jag tränat hittills. Jag gillar ju att träna... faktiskt.

5. Jag vill bli lite mer positiv och inte se allt i svart. Jag tränar mig på det så ofta jag går men det är svårt. Men om jag tränar oftare kanske det har effekt även på humöret.

Nu skickar jag vidare utmaningen till Stina, Mocca, Moni och Catya


det som är bra med att jobba som brevbärare

(förutom den ofrivilliga motionen) är att jag får tid att lyssna på radion. På best of Lantz i P3 hörde jag igår Göran Greider och nån snubbe från Timbro prata om klass. Och så analyserades Anders Borgs frisyr av olika experter. Det är radio när den är som bäst :)

tillbaka i verkligheten

jobbar på posten tre dagar i rad. Aj, aj vilken träningsvärk jag har i rumpan sedan gårdagens cykeltur! Men det är bara bra, förhoppningsvis försvinner lite julmat på köpet...

Blä

tror att vi fick minst tre chokladaskar i julklapp. En har vi redan ätit upp och tillsammans med all julmat känns det rätt äckligt faktiskt ;-) men i morgon ska jag jobba på posten, springa i trappor och efteråt blir det en tur till simhallen. Dessutom fick jag ett träningskort och en boll i julklapp så snart är jag vältränad som en fisk!

Ut med julen

Nu ska jag banne mig införa en köpfri månad ! (kommer kanske inte bli så svårt eftersom jag kommer vara luspank nästa månad men ändå...)

Dagens önskeoutfit

 bilder från streetoutlet.com

Julefrid

Dricker kaffe. det är gott. Och lite lenande intalar jag mig. Det känns iallafall skönt i halsen när det rinner ner.
Snart ska jag sätta mig i sängen och titta på nöjespanelen.
Sen har jag en massa måstegrejer att göra idag. Men det är iallafall inte skitigt hemma...

* tvätta vita tröjan så jag kan ta med den till halmstad
* gå ner till coop och köpa julpapper, tejp och ramar till skruttets dagiskort
* slå in julklappar
* hämta julgran och skit ur källaren
* klä julgran
* tvätta alla jeans

min julefrid har infunnit sig (och vi har redan på allvar börjat planera nästa års utlandsvistelse över jul ha ha)


ont i halsen

men just idag gör det inget att jag är lite krasslig. Jag är ledig idag (ingen av de andra skulle var på redaktionen heller) och så är jag fortfarande lite i chocktillstånd efter gårdagens besked.
Ibland lönar det sig kanske att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. När det händer andra brukar jag vara missunsam och bli sur när folk får oförtjänta chanser men nån gång ska det väl vara min tur också?
Jag har bestämt att det är min tur nu...

Ingen praktikplats till våren

för jag blev anställd på halvtid från februari till juli! Tjoho! Snart kan jag kalla mig journalist på riktigt :D Gissa vem som är gladast i stan idag?
Hur fan gick det här till?

tur att man har flera webbläsare

det är synd om mig idag. Firefox hänger sig hela tiden, safari lägger ner så fort jag försöker göra nåt men nu funkar iallafall explorer. Dessutom har jag ont i halsen, bomull i hjärnan, är varm fast fryser. Och så får jag inte tag i mina lokförare som jag måste prata med. Har iallafall skickat iväg CV till extrajobb. Håller tummarna och hoppas på det bästa. Jag vill!! Snälla! Snart ska jag iallafall iväg och käka lunch (är utsvulten också till råga på allt) men mina gosiga, trevliga vänner... Kram på er

irriterande

går det?

shoppat!

Nu har jag handlat de små ballerinorna. har på mig dem just nu förresten, man måste ju gå in dem eller hur? Sen "råkade" jag bara slinka in på H&M och Topshop och prova klänningar (igen!) shit vad mycket fint det finns alltså. Förrutom det har jag ju faktiskt skrivit en liten nyhet idag... annars, nja tar det lugnt

som hittat!

16122-574

119 kronor på Indiska. De ska jag leta efter på lunchen (fy vad hungrig jag är förresten). Snart ska jag ha ett litet snack med min chefredaktör om eventuell förlängd praktik. Wish me luck!

Var är alla?

Jag är typ ensam på redaktionen fortfarande. Vi brukar ju ha möte vid 9...

Läskiga tågvärdar

Shit, jag är fortfarande lite skakis. När jag klev av tåget på centralen i morse var jag lite sen av mig, jag hade kameran med mig eftersom jag hade tänkt göra min dag i bilder så jag stannade på perrongen för att försöka fånga den vackra soluppgången (fast det gick inte så bra).
När jag sedan gick ner höll jag på och krocka med en kille som skulle upp, han hade bråttom till sitt tåg. Men han kom inte så långt. Han blev nämligen stoppad av en vakt som ville att han skulle visa sitt SL-kort. Jag hörde hur irriterad han var och killen sa något om att han måste hinna med tåget. Då ställer sig vakten i vägen och säger något (hör inte vad). Jag hör den unga killen säga någon om idiot sedan smäller det. Vakten knuffar in killen i väggen och trycker sedan upp honom mot väggen. Jag står på andra sidan spärren då så jag hör inte vad de säger. Den unga killen skriker till vakten att han ska släppa honom och då hör jag vakten prata om "våld mot tjänsteman". Ett helt gäng andra vakter kommer då springandes mot paret. Jag rycker fram min kamera och börjar dokumentera alltihop eftersom jag var övertygad om att den unga killen skulle bli misshandlad.
Då börjar den förste vakten gå mot mig och undrar om jag vill ha en närbild. Eftersom han lät väldigt hotfull så tyckte jag det var bäst att dra mig därifrån.

Vad är det för folk som jobbar som biljettkontrollanter egentligen?? Jag undrar bara...

Skofrossa

Är på jakt efter ett par skor till min lilla svarta. Det finns ju hur mycket som helst nu!

 röda eller leopardmönstrade från Wedins
 rött, rött, rött från asos
 och svarta från din sko

Febrig

fan, det värker i hela kroppen och jag känner mig helt groggy...

Annars har det varit en trevlig dag. Jag har inte gjort så mycket mer än läst. Sträckläste Fågelbovägen 32. Den var bra fast lite irriterande.

Och så har jag handlat några julklappar...

Intressant debatt i resumé

Läste en otroligt intressant debattartikel i resumé (har inte hittat den på nätet så jag antar att den bara finns i pappersversionen). Den handlade iallafall om poprasismen, rasism som trend och hur enkelt det är att kategorisera människor.

Jag citerar
"i kulturmedierna reduceras invandraren till någon som kommer från förorten, som får berätta om sig själv i egenskap av biologisk och geografisk varelse. Han eller hon representerar sin roll"

Man kan även vända på det och tänka att förorten också alltid representerar sin roll i medierna. Talesmannen eller kvinnan för förorten är alltid en ung invandrad, diskriminerad, man eller kvinna med musikintresse (ok inte alltid men ofta, väldigt ofta) Hur många gånger är det blonda Lars som får vara representant för kriminaliteten i Sverige? Eller astråkiga Hamid som får visa upp bilden av en småborgerlig företagare? 
Att sätta streetstämpeln på unga invandrare i förorten verkar vara ganska lätt för kulturmedierna och även av till exempel Gringo som jag inte tror har som mål att tradera rasistiska föreställningar (det vet väl alla att i hooden lyssnar man på hip-hop och utövar grafittikonst) men vad är det som gör den stämpeln mindre rasistisk än de gamla föreställningarna att svarta har rytmen i blodet ? Jag bara undrar...

Förorten är platsen för de fattiga, utsatta, outbildade,  invandrarna och socialfallen. Förorten får visa upp det misslyckade, samhällets baksida.  En plats som de flesta vill fly ifrån eller överösa med generösa INTEGRATIONSPROJEKT. För det är rätt synd om förorten när man tänker efter. De stackars invandrarna, de arbetslösa, socialfallen, de alkoholiserade. Känns det igen? Det är nidbilden av förorten. En bild som kanske stämmer in på vissa, men långt ifrån alla förortsbor.

Det pratas väldigt sällan om förorten som enbart en plats, där det förvisso finns både fattiga och kriminella men även barnfamiljer, ensamstående, ungdomar och gamla, invandrade eller ursvenska. Privilegiet att vara mångfacetterad är fortfarande förbehållet innerstaden och förorten blir gång på gång förortEN med stort EN.

Om förorten ständigt framställs som en plats man helst vill fly ifrån, och bilden ibland kompletteras med känslan att det är viktigare att det finns sjutton bankomater på Stureplan än två i Handen så är det kanske inte så konstigt att de som kan väljer att flytta därifrån? Jag tycker det är tragiskt att det ska vara så. Det borde inte behöva vara så och fler och fler verkar få upp ögonen för att det kanske faktiskt är värt att satsa även på förorterna. Men det känns som om det är en läng väg kvar tills det anses ok att bo i en förort, ok på riktigt alltså.

Därför tror jag att projekt som slummer behövs...

intressant demonstration

Var och bevakade den stora demonstrationen igår (litet referat finns att läsa på sekotidningen.se) Det var ju lite intressant. Hur mycket folk som helst och likheterna med ett frikyrkligt väckelsemöte var slående. Det fanns till och med en gospelkör som sjöng "this little light of mine" och "stad i ljus" (??) på plats. Det som var mest synd var väl att jag var så fruktansvärt bakis... men annars var det rätt kul att mingla med alla upprörda fackmedlemmar.
Nu ska vi väl ha morgonmöte
 

återkommande tankar

så till ett exempel på vad jag menar med cykliskt tänkande.
Tanken "jag borde byta bloggtjänst" återkommer med jämna mellanrum. Särskilt de gånger det är i princip omöjligt att komma in på blogg.se. Sedan blir det bättre och tankarna försvinner, för ett tag... Nu vill jag byta bloggtjänst igen. men jag vet att jag inte kommer göra det eftersom jag är för lat och alldeles för fäst vid mitt arkiv av gamla blogginlägg.

Cykliskt tänkande

Jag undrar om det kanske är typiskt kvinnligt att se tiden i cykler istället för linjärt. Jag tror inte jag har så värst många manliga läsare på bloggen men om det finns nån så kanske ni kan svara.

Är det mer kvinnligt att tänka i cykler?

För mig är det iallafall så att allt återkommer. Ägglossningsvärken, mensvärken, depressionerna och de glada stunderna, lite som årstidernas växlingar (som ju iofs verkar vara lite ur balans just nu) man vet liksom vad som kommer och saker återupprepar sig ständigt. Så även om tiden går framåt och man blir äldre så vet man ändå på något sätt vad som väntar runt hörnet. Ibland kan det vara ganska tryggt och ibland outhärdligt tråkigt att tänka på det sättet...

Det var nog tur att jag inte plockade på mig boken om filosofiska samtal känner jag nu...

Insikt

jag kallar praktikplatsen för jobbet. Undrar vad man kan dra för intressanta psykologiska slutsatser av det?

liten julafton

idag har vi haft bokutdelning på jobbet så nu har jag en hel hög med böcker som ska släpas hem, fast det får bli en annan dag för idag ska vi på julbord direkt efter jobbet.

några av böckerna jag lade vantarna på var:

fågelbovägen 32 - Sara kadefors
hål i huvudet - jenny jägerfeld
kungamordet - hanne-vibeka holst
99 proggplattor
martina-koden - martina haag
stora fotoboken om hundar ...

och en himla massa annat inklusive en hel hög med barnböcker. Hoppas lillskrutt gillar dem

Confessions

det är bara att erkänna.
Jag är helt värdelös som journalist. Och det säger jag inte för att jag tycker synd om mig själv eller behöver lite uppmuntran. Det är bara ett konstaterande.

Jag tycker inte det här är kul, spännande eller ett dugg intressant. Jag vet inte i vilken ända jag ska börja när jag vill få reda på nånting, jag har sjukt svårt för att intervjua folk och det tar mig oändligt lång tid att skriva ihop en läsbar text.
Jag längtar mest tills jag får gå hem.

Jag är inte bitter eller ledsen eller så, mest irriterad för att jag inte kunde komma på det tidigare. Nu har jag ju slängt ut massor med pengar på en utbildning som tog mig nån annanstans än dit jag ville.

Jag har iallafall inte svårt att komma på idéer, bara att genomföra dem.

Virvliga tankar

Mina tankar virvlar både hit och dit. Håller på och gör research för en stor grej men det blir bara mer och mer, snart måste jag börja fokusera mig på vad jag vill göra... men det är svårt.
Och till lunch åt jag kyckling med cashewnötter...

Urkyld lägenhet

Jag fattar inte hur det kan vara så kallt?? Elementen är på för fullt men känns knappt fisljumma när man tar på dem och ja, de är luftade, våra grannar har lika kallt och det verkar inte vara fel nånstans... men nåt fel är det ju när man är tvungen att ta varma bad två gånger om dan för att inte stelna till.

Nu ska jag nog ta ett bad innan jag röjer i köket och går för att handla bröd.

klippt mig

vet inte om jag är nöjd än eller inte, det blev ganska kort, page... men det känns otroligt skönt att slippa burret. Jag kanske ska färga lite också?

Kollar brudklänningar

dricker kaffe och funderar på framtiden.
Vad ska jag göra?
Ska jag söka det där jobbet? Är ute i sista sekunden isåfall, tror att sista ansökningsdag var på måndag...
men jag måste ju ha ett jobb.
Eller ska jag fortsätta med slummer och jobba på posten tills det bär sig? Men tänk om det aldrig gör det. Allti rinner ut i sanden och jag får fortsätta på posten sen.

Äh, jag ska nog fortsätta kolla på brudklänningar och inte tänka så mycket.

Nästa år...

...ska jag bli en godare, gladare och mer positiv människa.

Jag tror det går bättre för sådana människor här i livet (och det hjälper väl om man är lång och snygg också förresten) för mig går det mest åt helvete.

I julklapp önskar jag mig kulturstöd åt slummer.

Jag är hungrig

och lite arg.
Jag blir arg när jag är hungrig. Särskilt när älsklingen har lovat laga mat men fortfarande ligger på sängen trots att ugnen är varm och kycklingen marinerad.

Inte fan bryr jag mig om att han är bakis

Sympatibakis

Älskling var på julbord igår. Nu ligger han och vríder sig i sängen trots att han borde ha åkt till jobbet för längesen.  Och jag dricker kaffe och känner mig helt groggy i huvudet. ÄR jag sympatibakis?

Favvoshop

jag älskar streetoutlet.com som är den billigare varianten av zoovillage. Där kan man göra riktiga fynd. Här är en outfit för 2000 spänn. 2000 någon? eh...

 seven jeansen är alltid snygga
 gosig rosa velourjacka
 missyelliotsneakers
 söta toppen

När jag börjar tjäna pengar, då fan...

positivism

(ja jag vet att positivism är något helt annat än det jag menar, men fuck you filosofer!)

* handlat fina jeans till billigt pris
* har trevliga arbetskamrater
* fått rikskuponger så jag äter billigare på lunchen
* fått jättefint mail av fin rådgivare
* har saker att göra i morgon

Tröstshoppat mera

16122-562

jeansen jag ville ha var nedsatta med 100 spänn, och fanns bara i min storlek. It´s a sign

Blä igen

I´m bored to death. Sitter och väntar på bilder som ska mailas till mig. Passar på och göra en massa andra grejerr men tiden går långsamt ändå. I morgon ska jag iallafall få åka ut till Arlanda och göra en grej. Skönt att komma från kontoret ett tag.  Snart får jag åka hem. Måste bara få de där bilderna så jag kan skriva en bildtext. Sega jävla människor...

jag tar tillbaka...

Jag längtar inte till posten. Så länge jag har saker att göra är det jättekul, men när det är dött får jag nästan panikångest. Nu ska jag käka lunch och fördriva tiden lite till. Kan säkert ta en lång shopping (eller iallafall fönstershopping) runda efter lunchen... sen blir det förhoppningsvis lite korrläsning.

Fixat!

Nu är jag skyldig en receptionist minst en burk pepparkakor. Det tråkigaste är att då har jag inget mer att göra idag.
Nu sitter jag och väntar på bilder och fördriver tiden med att blogga... det är nästan så jag längtar tillbaka till posten.

Måndag hela veckan

Jag kräks på det här.
Känner mig som fast i en sån där film där allt återupprepas hela tiden. Den här dagen börjar lika bra som gårdagen. Jag letar fortfarande efter en arbetslös och har inget annat att göra än att ringa runt och vänta på mail.  Har försökt få nån mer arbetsuppgift men det verkar kört, alla har sitt på det torra och jag behövs helt enkelt inte.
om jag vore kaxigare hade jag gått hem och sagt att de kan ringa om de behöver mig till något. Men det vågar jag inte...

Gubbjäveln ringde tillslut

men jag fick absolut INTE skicka dit nån fotograf. Well, well... bilden är så liten så den syns nog knappt ändå. Han skulle maila en bild på sig, vi får väl hoppas att det inte är nån naken Günther eller så ha ha. Nu ska jag gå hem. I morgon kanske blir en bättre dag? Då är iallafall inte min handledare här så jag kanske kan slappna av. Dessutom skulle jag få rikskuponger. Bra så.

Väntar på att dan ska ta slut

Jag är helt jävla deprimerad. Väntar egentligen på att en arbetslös gubbe ska ringa så jag kan ställa min dumma lilla fråga. Det är ju helt fantastiskt svårt att få tag på nån arbetslös som vill vara med i tidningen. Men det är ju klart, jag skulle inte heller vilja skylta med att jag är arbetslös i tidningen liksom. Men ändå...

Mitt hjärta hoppar upp i halsgopen varje gång redaktionssekreteraren går förbi och knäpper stressat med sin penna. Jag håller tummarna för att han går förbi och inte sticker in huvudet och frågar "hur går det med de arbetslösa, det kan väl inte vara så svårt att hitta en arbetslös?".
Och eftersom jag inte har nåt annat för mig borde det väl inte vara så svårt men jag har ju ringt runt hela dan och bara hittat två personer. Den ena ville jättegärna svara på frågor men när vi var färdiga kom det fram att hon ABSOLUT inte ville vara med i tidningen... eh nähä? vad säger man.

Jag har verkligen försökt erbjuda mina tjänster till alla här på redaktionen men det verkar inte vara nån som behöver hjälp med nånting, så jag får sitta här och passa telefonen i hopp om att gubben ringer. Men han kommer inte ringa. Och jag har redan ringt tre gånger så jag vågar inte ringa igen, han skulle ju höra av sig när han var klar med vad det nu var han höll på med...

Jag vill bara gå hem och vakna upp med en dödlig sjukdom så jag slipper komma hit imorgon och sitta här och inte göra ett skit en dag till.... fan vad tråkigt jag har *suck*

tröstshoppat lite

16122-561

Fin topp från skank

Another shitty day

tjoho

Två storlekar mindre

Kan man bli så uppblåst av att ha mens? Idag fick jag på mig ett par jeans två storlekar mindre än förra veckan då jag bara kände mig fet och uppsvälld. Jag fattar ingenting (jo, det var samma märke och samma modell)
Så nu är jag lite sugen på att köpa nya stuprör. Fast en blick på kontoutdraget säger mig att jag ska vara glad om jag har råd att äta resten av månaden. Chefredaktören skulle kolla om jag kunde få rikskuponger snart. Det vore ju jättebra för snart får jag stanna inne och äta nudlar på lunchen.

korrläst lite

Nu har jag korrat och fixat lite i Indesign så nu känns det bättre. Förmiddagen var riktigt piss men det här är kul. Jag kanske borde satsa på redigering istället för att skriva? Det känns ju faktiskt som om jag behärskar det här... sen är det ju förstås lite roligare att sitta i layouten tillsammans med några andra istället för att sitta själv på sitt rum och häcka.

Nu har jag hittat ett jobb jag ska söka. Fast egentligen vill jag ju jobba med slummer, men det ger väl inga pengar tyvärr :(. Men håll ögonen öppna, i början av nästa år har vi nypremiär med ny sajt och fler funktioner!

Blä

Idag har jag inte gjort nånting. Det är fan deprimerande

Stress, stress, stress

Jag vill flytta till en bondgård i Norrland...

Sen frukost

Det blev en sen frukost idag. Men så blev det rätt sent igår också.
Glöggfesten blev trevlig, och det gick åt en himla massa glögg, och öl... men det gjorde inget :). Vi blev invaderade av diverse grannar och vänner och jag tyckte det var ganska mysigt. Det är skönt när man slipper åka hem från festen utan bara kan gå och lägga sig i sin egen säng.

Nu har jag haft morgonsex, käkat frukost och kollat på skidskytte. Snart bär det iväg för att fira svärmor som fyllt år. Bra start på en söndag...

stickade älsklingar på topshop

Är man ute efter en stickad klänning är topshop det rätta stället att leta på.
Jag slank förbi en stund igår och hade (om ekonomin tillåtit) kunnat köpa på mig ett helt lager. Precis min stil!!

 med hängslen
 glittrig
 favoriten
 skön grovstickad variant

VABar

skruttet fick feber inatt och känns nu som ett vandrande element. Men jag kan ju lika gärna ringa forskare som inte svarar i telefon hemifrån så jag tog på mig att vara hemma idag. Skönt att kunna jobba hemifrån om jag ska vara ärlig. Då slipper jag vara på helspänn hela tiden och kan blogga när jag vill ;).

Får se om det blir nån glöggfest i morgon eller om jag ska styra av den när lillbus är dålig. Kanske bara en liten myskväll för de närmast sörjande?

RSS 2.0