En liten glimt av sommar

så kom det lite värme ändå tillslut. Ganska oväntat men varje solglimt är välkommen hos mig iallafall.
Hösten brukar annars vara min absoluta favoritårstid, men det kändes lite som att man blivit snuvad på alltihop när det kom novemberrusk och regn förra veckan fastän det inte ens varit någon sommar. Nu blir det som det ska (tycker jag alltså) först lite värme, sen höst.... så man kan få längta lite.

Here we go again

Jag kan inte säga att dagen har varit optimal ur sundhetssynpunkt. Till fukost fick jag iallafall i mig en och en halv knäckebrödsmacka med skinkost (bättre än bara kaffe iallafall). Lunch blev det ingen, istället en kalkonmacka och kaffe. Som tur var hade jag varit förutseende och köpt två clementiner innan jag drog iväg så en sådan satte jag i mig medan jag väntade på bussen.
Tyvärr blir det McDonalds till middag, men det är en förutsättning för att kunna åka iväg och handla rikitg mat. Vi har varken tid att laga mat innan eller efter och som tidigare nämnts är den här förorten jag bor i inget mecka för uteätande direkt.

Så nu är det dags att ta tag i det där igen. Nya rekommendationer för höstterminen blir således:

1. matlåda varje dag (åtminstone bra för ekonomin och en bra anledning att faktiskt laga middag hemma)
2. Minst en frukt om dan
3. Bara en kopp kaffe om dagen (blir nog den tuffaste att hålla men viktig för att ekonomin ska gå ihop)
4. Frukost varje morgon...

Nu jävlar... he he



ombyte förnöjer?

eftersom jag lyckades fläcka ner mit fina linne kommer nu en uppdatering av dagens outfit.

Upptill: blekrosa top m farfarsknäppning (la redoute)
Nedtill: mörkblå cheap monday jeans *älskar*
På fötterna: smutsrosa loafers, ja ni vet, yada, yada, yada...

ganska nöjd faktiskt

Dagens outfit:

Upptill: turkost ribbat linne (la redoute) sen blir det nog en tunn svart kofta också (vero moda)
Nedtill: mörkblå cheap monday jeans *gillar*
På fötterna: smustrosa loafers (din sko, barnavdelningen)

Försökte ta en bild med webbkameran men det gick verkligen inte. Hur gör  folk egentligen?

De tre vännerna och Jerry

jordens roligaste barnprogram börjar nu. BRB

Älskar min kropp

Japp! Så är det. I dessa tider kanske det är en sällsynt inställning? Vad vet jag.
Jag skiter fullständigt i om alla andra tycker att korta människor inte kan ha stuprörsjeans, eller att man måste vara pinnsmal och oformlig. No way! jag kickar arsle i mina nya jeans. Jag har snygga ben och snyggaste rumpan så nu vet ni det :-D

Älskar min dotter

Tog på mig nya jeansen för att gå in dem lite hemma. Då tittar L storögt på mig och säger "mamma nya byxor? fiiiiina!"
Världens sötaste underbaraste gosigaste älsklingsunge! Och bra smak har hon också... *S*

Babylonsjukan

idag har all min tid gått åt till att försöka göra mig av med mina surtförvärvade slantar. Det gick segt i början men sen lossnade det.
Är stolt för jag har bara handlat saker som fanns på min lista.
Detta har idag inhandlats


1. Ett par mörka cheap monday jeans *älskar* (fast jag vet inte om jag ska behålla dem, velpotta!)

2. En svart ryggsäck för 100 kr på Åhléns

3. smink

4. Träningskort (sved rejält i plånboken trots 600 kr rabatt)

Nu känner jag mig duktig, men pank och hoppas att jag inte kommer ångra jeansköpet, har nämligen planerat att göra dem till mina nya favvojeans.

Så trött på mig själv

Ibland blir jag bara det, trött på mig själv alltså. Och mitt eviga pladder och tjat, och min osunda fixering vid mig, mig, mig.... jag är så groteskt egocentrisk. Men å andra sidan så är jag ju inte ensam, det kanske gör det hela lite lättare att stå ut med, eller nej, det gör det inte. Nu ska jag sluta blogga. Ett tag iallafall....

Fruktbar dag?

Jag vet inte jag. Jag har väl fått en del gjort men det mesta är ännu ogjort.

Har konstaterat att introduktionsföreläsningar är meningslösa (som om jag inte visste det redan) samt att alla tycker det är lika jobbigt med "lära-känna-varandra-påhitt" och analyser om vilka förväntningar vi har på kursen. Det hade kunnat lösas bättre genom en obligatorisk pubkväll tror jag....

Annars har jag lagt reservationer på all obligatorisk kurslitteratur (utlånad redan förstås) och lånat en på timlån (skall läsas snart), ätit en icke-tillfredsställande lunch (den ena cafeterian hade ingen mat och den andra lika dålig mat som vanligt) och snackat lite med gamla kursare. Även köpt ett kollegieblock med Strindberg på framsidan (ska ersättas med väl vald annan bild, tål inte gubbfan!) och en ramlösa i automaten i kårhuset. So far so good, har höga förväntningar på den här terminen men man kanske inte bör ha det? För att inte bli besviken alltså....
Jo jag har skrivit ut en ansökan till svenska journalistförbundet också. kostar 50 kr i månaden men man får deras tidning.
Nu ska jag sätta mig och läsa inspirerande bok om livet på en tidningsredaktion he he

Kompisar

Idag var det min tur att lämna L på dagis. När vi kommer dit sitter buskompis C redan vid frukostbordet och när L kommer in skiner han upp med hela ansiktet och utbrister "Lea! Min kompis!"
Barn kan vara riktigt underbara...

Barn som är vuxna

Såg lite på en dokumentär igår om barn som var minivuxna, ganska sorgligt och tragiskt tycker jag. Varför kan inte barn få vara barn?
Det var småtjejer som uppfostrades till att bli kändisar, modeller, 12-åringar som tränades i företagande etc. etc.
Det var förstås föräldrarna som uppmuntrade sina små telningar till att bete sig som miniversioner av sig själva. Men varför?
Ett av argumenten är att det är ju bra att börja med saker i tid om man ska komma nånstans. Jag vet inte jag. Är det ett sånt roligt samhälle att leva i?
Ett där man tvingar in sina barn i olika banor och ger dem färdiga tankemönster när de är så små att de inte kan göra motstånd.  Hmmm, det känns lite som en renässanstanke, barn är som oskrivna blad alltså är det bäst att fylla dem med något vettigt innan det är för sent. Själv tror jag inte på den tanken. Jag inbillar mig att för att bli en självständigt och fritt tänkande människa måste man ha ett stort mått av fritt spelrum för sina tankar och idéer, att pressas in i en mall och drillas och tränas till fulländning må kanske skapa genier men blir det lyckliga genier?
Nä, nu blir det kaffe för min del, det är svårt att sitta och fundera på tom mage.

Nytt liv

Det känns nästan som om jag har fått en andra chans. Vet inte hur jag ska kunna beskriva det på annat sätt. Livsglädjen håller på att återvända och jag ser allt lite mer positivt (trots att jag i grunden är en rätt  pessimistisk människa).
Det enda som hållit mig på benen de sista tre veckorna på jobbet är vetskapen om att det inte skulle vara för evigt. Jag kan bara tänka mig vilken ångest det måste vara att veta att man måste gå tillbaka dit dag efter dag, år efter år. *ryser*


Idag ska jag tillbaka till studierna. Det blir kul att träffa alla (eller de som är kvar åtminstone) och få sätta igång hjärnan efter sommarens koma. Så idag ska jag införskaffa kurslitteratur (det mesta på biblioteket hoppas jag), betala kåravgift och gå på en föreläsning.
I morgon har vi inga föreläsningar så då är det shopping som gäller *tjoho*!  Måste handla ryggsäck (till mina tunga böcker) smink (till mitt tunga ansikte ha ha) och stuprörsjeans (bara för att jag är så snygg i dem).

Dagens

outfit är jag faktiskt rätt nöjd med. Har hälsat på älsklingens föräldrar och då kan man ju inte gå omkring i pyjamasbyxor *s*

Upptill: vitt linne med liten rosett och diskret spets, (Lindex) ljusblå omlotttröja (MQ)
Nedtill: samma Fornarina jeans som sist
på fötterna: smutsrosa loafers

Längesen

Längesen jag gjorde nån dagens outfit. Idag jobbar jag ju inte så nu har jag faktiskt riktiga kläder på mig för en gångs skull he he

Upptill: ljusblå Bob Hund t-shirt
Nedtill: Mellanblå lite förstora *snyft* slitna Fornarina Fresh jeans
På fötterna: vita tubsockar (de enda som fanns rena, skall genast bytas mot sjysstare tofflor)
Övrigt: röd axcentklocka, hår i tofs, inget smink

Ny rolig blogg

Hittade till motallians blogg häromdan och jag tycker den är rätt kul. (Ett minus dock för att vissa inte förstår att inläggen bör hållas någorlunda korta för att man ska orka läsa dem).
Det är roligt att läsa om alla huvudlösa förslag från högern och jag blir mer och mer konfunderad över hur så många människor kan tänka sig att rösta på dem. Trist bara att man inte presenterar några alternativ. Alternativen verkar vara:
1. Ha det som det är nu (inte bra)
2. Byta till borgerlig politik (ännu värre)

Nej, Gustav fridolin for statsminister! he he, kom ihåg vart ni läste det först vänner...

Lördagsrutin

Varje lördag morgon går jag och handlar frukost. Av två anledningar.

1. Vi äter inte frukost hemma på vardagarna alltså har vi inget hemma
2. Det är svårt att få färska frallor till frukost om man köper dem dagen innan

Dessutom är det ganska skönt att börja dagen med en liten promenad upp till centrum (även om det är en väldigt kort bit)
dagens shoppinglista ser ut som följer:
  • chiabattafrallor *dreggel*
  • skinka (inte den äckliga vakumförpackade utan riktig skinka från charkdisken)
  • godmorgonjuice Florida
  • kaffe
  • mjölk
ost och tomat har vi hemma....


Träning

Har suttit och planerat min träning lite. På måndag ska jag gå och köpa träningskort, de har nämligen 15% rabatt på alla årskort fram till onsdag *glad*. Så nu ska det tränas!
Har planerat in nästa vecka som följer:

Måndag: Li/core
Tisdag: Step/core
Torsdag: Aerobic
Lördag: Aerobic/core

Livet är underbart

Lördag morgon: blir väckt av liten prinsessa som sovit hela natten utan blöja (utan att kissa). Gosan på strålande humör, väcker sin mamma med kramar och pussar.
Går upp, sätter på lite barnprogram, en kopp kaffe och lite blogging. 

Det är så skönt. Och det skönaste är att veta att jag inte behöver gå upp kl 5 på måndag med en klump av ångest i magen och gå till Posten.
Skulle vilja skriva hemska elaka saker om min arbetsplats men det går liksom inte att frammana rätt känsla just nu. Jag har svårt för att vara arg. Just nu känns allt bara skönt.

Ööööh

Är allt jag orkar säga.
Försöker förtränga att jag ska jobba i morgon också. Trodde igår att det inte kunde bli värre. Det kunde det. Idag regnade det också. Och jag hade bara shorts och T-shirt på mig.
Så i morgon blir nog den värsta dagen hittills. Men även den sista. Äntligen!
Orkar inte tänka mer på eländet nu...

Guldlock

De senaste dagarnas sol har blekt mitt hår lite och jag är inte längre råttfärgad utan lite lagom gyllenblondish. Det klär mig måste jag säga....
Får se om jag lägger in en ny egobild nån dag.

I like scorett!

Tänk att jag är redan trött på frye boots och kopior så jag nästan kräks, det blir nog inga sådana för mig *konstatera*.
Jag tror faktiskt att jag skippar höstskor öht (inte råd) och kör på med mina vanliga gamla sneakers. Ett par vinterskor måste jag däremot köpa i år eftersom förra årets är slängda för längesedan.
Därför blev jag så glad när jag gick in på scoretts hemsida och såg en hel hög mysiga vinterskor som inte var ett dugg frye-aktiga *gillar kilklack*.
De här bruna känns väldigt mycket JAG, även priset känns som om det skulle passa mig.
stövlar


Miokatalogen

Igår kom den efterlängtade miokatalogen. Mycket mer inspirerande än IKEA tjafset. Skulle gärna lägga vantarna på den här matgruppen i valnöt *I like*
mio

Så sjukt jävla trött

Jag är trött så in i helvete och har ingenting att skriva eftersom alla tankar rann av mig nånstans, kanske hamnade de i posthögen som ligger och väntar på mig eller kanske fastnade de i glasskylen när jag skulle köpa en glass och muta L med för att hon inte skulle vara så förbannat jobbig när vi var och handlade.
Orkar inte laga riktig mat idag så jag köpte färsk pasta med sås. Gör en sallad till och äter med baguette. Onyttigt som fan.
Svär gör jag också som satan eftersom jag är så djävulskt trött på det förbannade jävla skitjobbet.
*ska inte tänka på det, ska inte tänka på det* och i morgon är det tre sorters reklam. De kan ta sin jävla reklam och stoppa upp den på onämnbara ställen... PUNKT

Nytt träningsschema

ååååh, nu har höstschemat på najaden kommit! jag blir så sugen. Ska lova mig själv att köpa ett kort när Csn pengarna kommer *sucka* mycket pengar men det är det fan värt.

 

Klasser jag helst vill gå...

  • Li/Core, måndagar
  • Body combat, tisdagar
  • Power Yoga (yes tillbaka!) onsdagar
  • Aerobic med Lotta, torsdagar (bästa!)
  • Aerobic/Core, lördagar

inte för att jag tänker gå alla de passen varje vecka men det är de jag helst vill gå på, ska nog köra

lite pump och spinning också.

Nya jeans!

Har bestämt mig för HM jeansen iallafall. Igår damp det nämligen ner en bunt med rabattgrejer i brevlådan varav en 20% rabatt på valfria byxor/jeans det är ju för bra för att missas. De var ju iofs rätt billiga från början men ändå....

måndag efter introt till kursen blir det en tripp in till stan, ska kolla om Arina eller Magda vill följa med kanske? Fast jag gillar nog bäst att shoppa själv.

Äta bättre mat

Dags att se över matintaget igen. Känner mig som en fet, sladdrig, dallrig, jäsig, ballong. Väldigt konstigt eftersom jag garanterat gått ner i vikt fast det är över rumpan och låren, magen är idag svullen som jag vet inte vad. Skulle helst vilja gömma mig bara.

Kanske inte så konstigt när vi bara ätit skräpmat de senaste veckorna, men det skyller jag på att jag är så satans trött varenda dag när jag kommer hem från jobbet (C likaså) och det enda som finns att köpa om man inte vill laga mat själv i den här avkroken till förort är McDonalds och pizza, föga nyttigt alltså.

Inte så att jag ogillar förorten, gillar den skarpt faktiskt, men utbudet av restauranger är under all kritik. Här bor väl ändå minst lika mycket folk som i en mindre svensk stad. Det är innerstans fel, jag lovar! Jag har absolut ingen lust (eller öht möjlighet) att åka in till stan och äta bara för att jag inte har lust att laga mat själv. Ge mig en nyttig snabbmatsrestaurang NU! (motsägelsefullt?)

 

Nä, det är nog bara att börja laga mat. Fast jag behöver lite inspiration, hmmmm. Jag ska nog försöka göra en ny rätt varje vecka, med början på onsdag, onsdagar blir jättebra. Döper kategorin till onsdagsrecept.... ska genast börja leta.


Sista veckan

ännu en helvetetsvecka att se fram emot.

Nej *tänka positivt* det blir säkert jättebra.

 

  • får motion
  • hinner inte spendera pengar
  • får träffa trevliga jobbarkompisar (?)
  • slipper åka hälsa på föräldrarna
  • bara 4 dagar kvar efter denna...

Ringde kära mor igår och sa att vi inte kommer ner till helgen, skönt! Det är bra när man kan skylla på jobbet. Det blir för sent att åka efter jobbet på fredag faktiskt och jag kommer nog vara helt död då.

 

Hoppas på att kunna dra med C till grönan på fredag dock för jag VILL se Soundtrack of our lives.... *älska*


dagens outfit

Upptill: blommig top med farfarsknäppning; Indiska (ett felköp faktiskt)

Nedtill: svarta jeans; Levi´s (tyvärr för stora)

Övrigt: innan jag går till jobbet tar jag nog på mig min rosa fred perry jacka och ett par skor för det är kyligt ute

Äter: frukost! Chiabattafralla med ost. kan egentligen inte äta såhär tidigt men tänkte att det kanske går bättre att jobba om jag äter nåt *urk*


Hudlös

Jag är alldeles för känslig. Just nu verkar jag vara inne i en ovanligt känslig period.

Ta på mig, titta på mig eller säg något speciellt och jag bröjar gråta. Det är som om allt skal, allt coolt som jag jobbat för inte finns längre, ingenting skyddar mig från att säga sanningen eller reagera. Vanliga normala människor brukar väl ha nåt slags filter mellan känsla och reaktion, inte jag, inte nu.

Det kanske låter skönt och befriande, men det är det inte. En människa som är totalt ärlig med vad den känner är minst sagt ett missfoster en sån man inte gärna vill vara i närheten av.

 

Dessutom har jag söndagsångest och ångrar från djupet av mitt hjärta att jag lovade att jobba nästa vecka. *vill inte*


Shoppat byxor

Fast inte till mig utan till L som växer värre än bambu. Två par mjukisbrallor och ett par asgrymma orange manchestersnickisar med hjärtformade fickor och utsvängda ben. Hon kommer bli coolaste ungen på dagis jag lovar ! :-)


Tänkte tröstshoppa lite...

Och köpa den fina t-shirten från skank som jag suktat efter. Nu är den slut, tuff skit, det var väl inte meningen.

tisha


Grått inne, grått ute

Dagens väder passar min sinnesstämning bättre än gårdagens gassande sol, hoppas det fortsätter så (jag vet, jag är typ den enda i hela sverige som inte vill ha sol idag).

 

Gårdagskvällen var ändå rätt skön med en öl på balkongen, lite kultiration på stereon, sedan cocoa tea... *I like* lagom smörigt för mig, är inte alltför förtjust i hardcore dancehall. Men jag blev trött tidigt och gick och lade mig... hatar att vara trött hela tiden.

 

Vill egentligen inte var här just nu, allt känns som en enda lång väntan. Ska jobba en vecka till *sucka högt*  och sen börjar min verklighet igen, ska bli skönt. Jag hoppas verkligen att vi får schemat och litteraturlistan nästa vecka så att jag hinner förbereda mig åtminstone litegrann.

 

Fördelar med att jobba nästa vecka:

  1. Får lön, pengar är bra att ha
  2. Hinner inte göra av med pengar, pengar är bra att ha
  3. Behöver inte få ångest för att jag inte städar när jag ändå är ledig, städning är överskattat och är man inte hemma behöver man inte besväras av stöket
  4. Hinner inte tänka så förbannat mycket
  5. Slipper försöka tänka ut roliga saker att göra med Lea, slipper gå till lekpark

 

Längtar mycket efter lite intelektuell stimulans, komma tillbaka, sitta i biblioteket, fika, träffa underbara människor (hoppas inte alla har trillat av nu under sommaren vi är ju så få kvar som det är). Dessutom kommer jag få mer tid till att träna, gå på gymet och svettas, känna mig nöjd med mig själv.  v37 öppnar simhallen också *längta*.


Tårar

C iväg och handlar kinamat.

dagen lång och händelselös, rent av tråkig.

Känns som om något behöver komma ut

men vad?

kanske jag bara är utarbetad?


Masjävlar

Hyrde den igår och den var riktigt, riktigt bra. Dramakomedi stod det på baksidan men jag tyckte det var mest drama jag, ja det var ju lite småskojigt att de snackade dalmål förstås men annars var den väldigt sorglig och ganska gripande.

I början störde jag mig mest på att infödingarna porträtterades som så inskränkta i förhållande till den utflyttade stockholmaren men det blev ju bättre genom filmen.


Det är annars nåt jag kan störa mig på, folk från Falun och Jönköping som flyttar till stockholm med nån slags önskan om att leva ett "riktigt" liv. Köpa bostadsrätt på söder, tjäna mycket pengar och gå på klubb, samtidigt som de ser ner på sina gamla vänner som inte "kommit nånstans", förutom att de har barn, villa och jobbar i kassan på konsum. So what! Det finns säkert inga mer inskränkta och trångsynta människor än de som hänger vid stureplan he he...


Nu ska jag sluta dissa lantisar och brats och ägna mig åt min egen familj...


Ny shoppinglista 3

Listor är roliga, och speciellt shoppinglistor. Klistrar in min gamla här och gör en del tillägg...

  1. Ny hårfärg! Jag står inte ut med att se ut såhär...
  2. Jeans, i skriande behov av nya jeans faktiskt  MÖRKBLÅ RAKA!
  3. Ryggsäck, måste ha. Hittar jag ingen snygg får det väl bli en stoooor väska
  4. Tröjor. Har insett att jag inte har så många. En Bob hund t-shirt vore trevligt. Behöver fortfarade tröjor
  5. Skor. Vill ha ett par converse (se förra listan) och ett par stövlar.
  6. Träningskläder. Har hittat fina byxor på HM för en billig penning... byxor, t-shirt, munkis
  7. Smink, foundation, ögonskugga, mascara, kajal, rouge, allt i princip. Önskar mig en personlig sminkrådgivning på face också ;-)
  8. Kalender, behöver kalender, svart lagom stor
  9. Träninskort, inte på vill-ha-listan utan på måste-köpa-listan

Musiktips

Inte sedan jag fastnade för Planeten jordens "frihetssånger i retro addidas" har jag varit så fångad av ett album. Kultirations "Om gaia" riskerar att bli sönderlyssnat här hemma. Men ännu ryser jag varje gång jag hör det...

Shoppa mera!

Tog en sväng i centrum idag men gav upp ganska fort eftersom jag blev kallsvettig och yr. Inte helt frisk än mondayalltså. Dessutom finns det inga roliga affärer. De senaste tillskotten (har inte öppnat än) kommer bli ett subway (bra för min kostcirkel som på sistone mest bestått av pizza och donken) och en affär med bara kläder i strl 42-56, boooooring! Då kan ju inte jag handla där *sur*

 

Har prickat av några saker (närmare bestämt två) på min shoppinglista, och känner mig faktiskt lite stolt. Det som blivit inköpt är hårfärg (back to the roots! nu är jag råttfärgad igen) och bob hund t-shirt.

 

Är fortfarande på jakt efter de perfekta jeansen och kan inte riktigt bestämma mig. Tycker att cheap monday jeansen är snygga men misstänker att de inte sitter så fint på mig (fel kroppsform) dessutom är de billiga. Ska prova nästa gång jag är inne i stan. Annars önskar jag mig ett par Lee maddox strl 28/30 (sist jag köpte ett par var det strl 33!!) och hm har faktiskt hel ok stupisar. Det viktigaste är att de är mörka och inte så jävla botcuttade, gillar inte när det virvlar kring benen....


Nu kom jag in igen

Blev lite nervös där ett tag och trodde att det skullle bli som med HM webshopen men nu verkar det funka. Snacka om bloggberoende ha ha

Hopp ner i badkaret

Nu ska jag inte sitta här längre. Jag ska ta ett bad, ett varmt skönt bad.

Sen vet jag inte vad jag ska göra.

 

Det tråkigaste med att vara sjuk är att det inte är som att vara ledig. Om jag hade varit ledig hade jag kunnat gå ner till Rudan och sola lite eller kanske kolla lite i centrum. Men eftersom jag är sjuk vågar jag inte gå utanför dörren, för tänk om nån av mina jobbarkompisar ser mig och tror att jag bara är hemma och latar mig. Men grejen är ju att jag är för sjuk för att jobba men inte så sjuk så att jag kan ligga i sängen och sova en hel dag. *suck* vilka problem. Och fint väder är det också för en gångs skull.

 

Nej, nu blir det bad, sen ska jag nog sova en liten stund till iallafall (igår sov jag säkert 4 timmar på dan och ändå somnade jag tidigt på kvällen, i behov av sömn?) Sen ska jag kanske tvätta och städa lite om jag orkar (blir kallsvettig om jag rör mig för mycket). Det är så trist att bara sitta vid datorn...


Livet som ett 100-meterslopp

Ibland känns det som om livet är ungefär som ett kortdistanslopp. Det viktigaste är starten. Får du en dålig start måste du kompensera det med att kämpa jävligt mycket hårdare för att ta dig dit du vill.

 

Sen behöver man ju inte se livet som en tävling heller. Jag själv är nog ingen utpräglad tävlingsmänniska. Egentligen spelar det ingen roll om man har de flashigaste prylarna, eller fetaste villan men det finns ändå saker som jag tycker borde vara varje människas rätt.

 

1. Bostad, tak över huvudet borde vara en okränkbar rättighet. Men så är inte fallet i dagens välfärdssverige

 

2. Jobb, jo det borde vara en rättighet att kunna få ha ett arbete. Ingen skulle behöva vara tacksam över att överhuvutaget få jobba. Det är fel och det är sjukt. Dessutom borde alla ha rätten att ha ett arbete som de trivs med.

 

3. gratis sjukvård, tandvård och utbildning. Än så länge är utbildningen fri i Sverige, men snart införs väl avgifter på högskolan och CSN bortrationaliseras...

 

Och jo, jag är medveten om att jag är priviligierad som får bo i ett land där det åtminstone finns ganska mycket trygghet och ett säkerhetsnät som tar emot en om man faller (även om det blir allt glesare mellan maskorna) ovanstående punkter borde självklart gälla i hela världen.

Men att vi på många områden har det bättre här än i tredje världen betyder ju inte att vi måste vara nöjda med hur saker och ting ser ut. Västvärlden känns ibland som en alltför sjuk plats för att man överhuvudtaget ska kunna stå ut, men vad gör man?


Jaha

Så kommer det upp äckliga gröngula klumpar när man harklar sig. Alltid något nytt att blogga om ha ha

Hungrig

Men C (som också är hemma och är sjuk, sover dock för tillfället) har ätit upp alla chilinötterna och jag är inte sugen på pepparchips. Måste gå och handla till middagen sen men har ingen ork just nu. Vad ska jag då äta? vi har inte ens bröd hemma. bara knäckebröd och det åt jag till frukost.

Var ambitiös igår och tänkte göra pasta med fläskfilé och champinjonsås men höll på att däcka så det blev pizza istället. Nu ligger alltså den tinade fläskfilén i kylen och måste bli uppäten. Buhu! Men om jag sover hela dan orkar jag säkert laga middag ikväll iallafall.

 

men vad ska jag äta nu då? Om vi ändå bara hade haft lite nudlar hemma...


sjukling

dagens outfit (kom ihåg att jag är sjuk, då är man ursäktad)

upptill: bob hund t-shirt *love*

nedtill: grå mysbyxor från Stadium

på fötterna: nada

 


Jag säljer min kropp för pengar

Men idag orkade kroppen inte riktigt med längre. Trots vitaminer och ipren fick jag ett mindre anfall när jag väl kommit till posten. Mina ben blev darriga, alla bakgrundsljud försvann på ett väldigt filmiskt sätt och världen blev rätt suddig. Kände att jag var på väg att svimma.

En vanlig dag med vanligt mycket post kanske jag hade kunnat bita ihop och jobba ändå men idag var det oändligt mycket post och ett arbete i långsam takt existerar inte sådana dagar.

 

Jag stannade ändå kvar ett par timmar för att hjälpa en stackare som var tvungen att gå ut med mitt distrikt. Inte för att jag fick skuldkänslor eller så för att jag gick hem utan mer för att jag tyckte synd om honom. Jag vet hur överjävligt det är att gå ut på ett nytt distrikt en kaosdag och mitt är inte det lättaste heller. Han kommer säkert vara ute hela dan idag.

 

Fredrik Reinfelt borde läsa min blogg och fundera på hur folk skulle må om de fick ännu lägre sjukersättning och fler karensdagar. Jag har inte ens råd att vara sjuk som det är nu...

Men iofs bara folk går till jobbet är det väl ett lyft för ekonomin. Den ständigt närvarande ekonomin...


Bara två dagar kvar till helg...

Efter en kopp kaffe med tillbehören ipren och multivitamintablett känner jag mig inte riktigt frisk men åtminstone inte döende. Hoppas känslan kan hålla i sig resten av arbetsdagen åtminstone.

Blir nog inget Rågsved i helgen, känner mest för att stanna hemma och sova inför nästa helvetesvecka. Den absolut sista iallafall..... gaaaaaah


Lika bra som alltid

dagens outfit är enastående :-D

Upptill: blommig top; Indiska, halsband med vita blommor; Pilgrim

Nedtill: vita trosor; H&M

På fötterna: vita tubsockar

Övrigt: kladdig diormascara och läppglans

 

det ni! här har ni en riktig glamourdrottning he he

Tur att jag inte har digitalkamera

 


Små överraskningar förgyller

Idag är en ganska bra dag trots allt. Trots huvudvärk och snor och ont i kroppen. Trots jävla-fucking-skitjobbet och helvetes-jävla-räkningshögen på skrivbordet så känns det riktigt bra :-D jag är glad och känner att livet är rätt skönt trots allt.

Fick mess från Coffe som tipsade om punk/progg/rock festival i Rågsved på lördag. om vi är friska och lyckas få tag på barnvakt kanske vi kan gå men det är inte huvudsaken, huvudsaken är att det finns folk som tänker på en *glad*

Sen när jag kom hem hade min bob hund tröja kommit, ännu snyggare än på bilden faktiskt och i riktigt tjock skön bomull *glad*. Dessutom hade jag fått premierna från DV prenumerationen (som jag måste komma ihåg att avbeställa, värdelös tidning förstår inte hur jag kan falla för det varje gång) Pilgrim halsbandet var jättesött och nu har jag även två Dior grejer i min sminkväska (första gången någonsin). Var tvungen att testa både mascaran och läppglanset och undrar verkligen vad allt ståhej är om. Tycker att det verkar som vilket läppglans och mascara som helst. Förutom att mascaraborsten var gigantisk. Nej det hamnar aldrig på min shoppinglista, roligare kan man ha för sina surt förvärvade slantar.

 

Nu ska jag vila en stund sen blir det nog pizza eller nåt till middag för varken jag eller C är speciellt upplagda för matlagning idag.


Sitter och försöker kurera mig...

Näsan är snorig och huvudet varmt, så nu har jag ätit en ipren, en multivitamin och en hårkontrolltablett (fast den gör nog inte så mycket). Det är typ första gången jag försöker intala mig att jag är frisk nog att jobba istället för tvärtom. Men jag har ju precis bestämt mig för att jobba en vecka till (Magnus kommer bli överlycklig när jag berättar det) och då kan jag ju inte gå och bli sjuk.

Bara tre dagar kvar på den här veckan...


Är jag helt jävla dum i huvet??

jag funderar faktiskt på att jobba en vecka till trots att jag skulle jobba sista dagen på fredag och trots att jag inget hellre vill än att komma därifrån.

Tyvärr är det väl så att jag behöver de där pengarna.  Och dessutom får jag ju gå samma distrikt som innan och det är ju ett plus. men ändå... Jag ska tänka på saken. finns så många hål att stoppa de små slantarna i och sen börjar ju älskade, sköna, underbara plugget! Bäst att återkomma till den tanken de dagar då det känns pest med tentor och sånt.... det kan iallafall inte vara som att jobba på posten.


Känner mig svart idag

och jag vet inte varför. Men jag känner mig ungefär som Homer Simpson efter att han förlorade bowlinghallsjobbet, fick krypa in till mr Burns och be om att få sitt gamla jobb tillbaka och mr Burns spikade upp en tavla med texten "don´t forget you´re here forever" på. (jag gillar Simpsons)

 

Jag har inte ens gått färdigt min utbildning, men det känns redan som om det är kört. Som om jag aldrig kommer få ett riktigt jobb utan vara tvungen att jobba som jävla-fucking-brevbärare resten av livet. och jag vet att det är att ta ut det onda i förskott men det kanske inte känns lika jobbigt då när dagen väl kommer och man står där utan en endaste liten lilltå på arbetsmarknaden.

 

Hur gör man? Hur får man ett jobb?

 

Jag inbillar mig iallafall att mediebranschen är extra hemsk. Att jobb delas ut till bekantas bekanta, barn och diverse dokusåpadeltagare samtidigt som de som verkligen försöker utbilda sig men kanske inte är uppväxt i övre medelklassstockholm snällt får stå utanför och se på som några andra hjon (snyggt ord!).

 

Jo, jag känner mig bitter och avundsjuk. På dem som har det lätt för sig. Som aldrig har behövt leta femtioöringar under sängen, som har kunnat bo hemma hos sina föräldrar och plugga på högskolan, som inte har behövt jobba på diverse äckliga förnedringsjobb för att överleva, som inte har upplevt hur det känns när pengarna är slut i mitten på månaden och man inte har någon mat hemma och ens föräldrar bor 50 mil bort.

 

Nu har jag det ju rätt bra iallafall, bostadsrätt, barn, sambo, bil (fast inget körkort än) pluggar till sist på högskolan och inbillar mig att det kanske kommer bli något av mig också en dag. Men det hindrar mig inte från att vara bitter. På alla de chanser jag aldrig fått och för alla gånger jag har fått kämpa mig till saker och ting.

 

Håna mig bara, det gör inget för jag har iallafall fördelen av att ha varit på botten.


Dagens outfit

Igår kom jag på att jag inte hade gått omkring i vettiga kläder på hela dan. Efter att jag kom hem från jobbet så tror jag att jag gick omkring i jobb t-shirt, trosor och tofflor tills jag duschade och satte på mig morgonrock. Så jag tänkte vara lite käck och dokumentera eländet med en "dagens outfit" kategori för att se om det verkligen är så illa ställt :-D

Upptill: rosa top m farfarsknäppning

Nedtill: väldigt slitna Lee leola, i brist på annat

På fötterna: ingenting


Efter en kopp kaffe

börjar jag vakna till liv igen. Känner mig ungefär som vår fredskalla när den blivit vattnad och man ser att bladen börjar resa sig så smått igen.

Jag gillar nog kaffe lika mycket som Homer simpson gillar öl.  Det är helt enkelt nödvändigt för att jag ska kunna leva. Utan kaffe skulle jag nog inte komma upp ur sängen. Eller så skulle jag vissna och dö.

Det finns de som säger att kaffe är beroendeframkallande. Det tror jag inte alls på. Det är ju bara såååå gott ;-)


Ännu en dag på posten

bara 4 dagar kvar att jobba. Nedräkningen har börjat...

trött på helvetes-jävla-skit-jobbet

Är det nåt som kan få mig på dåligt humör så är det en dag på posten. Måste bara vräka ur mig mina agressioner och lova mig själv att aldrig sommarjobba i detta helveteshål fler sommrar.

 

Kom ihåg: SKAFFA BÄTTRE SOMMARJOBB TILL NÄSTA ÅR!


festivalmat

I like festivalmat!

Gårdagens diet blev följande.

Lunch: vegetarisk röd thai curry, jättebra för bantare eftersom den var i soppkonsistens och fick intagas med platsgaffel. Men god var den trots att jag bara hittade två små quornbitar i sörjan

 

Mellanmål: en häxvrål och en halv sur rabarber...grej, en cider och två läsk

 

Middag: Lyxlangos med gräddfil, rödlök, rom och ost.... tänk att det kan smaka så gott med mat kl 12 på natten!

 

Nattmat: en halv pepsi, var hungrig men illamående av trötthet när vi kom hem. C åt nån slags baconsndwich från Statoil *urk*


festivalmode

I like festivalmode. När det är sunk, sunkigare, sunkigast som är det eftersträvansvärda så har ju även jag en chans att få känna mig lite trendig he he... Gillar när tvättat hår och brist på en av öl svällande mage ses som något onormalt.

De största skotrenderna på årets upplaga av URF:

 

Gummistövlar: praktiskt men säkert varmt när det är soligt.

 

Converse sneakers: alla sorter fanns representerade

 

Flip flops: lika dumt som att gå barfota. Det är INTE mysigt att gå i äcklig lera utan skor!


Jag vill läsa roliga bloggar!

Sitter med färg i håret och håller tummarna för att det inte ska bli grönt eller nåt.... måste fördriva tiden så jag får väl blogga lite ... kanske? Ingen som har en rolig blogg att tipsa mig om? Vill ha roliga bloggar att läsa. Inte tråkiga. Är alldeles för lat för att sitta och leta igenom de miljontals som finns för att hitta rätt så jag hoppas att de ska ramla över mig istället.

Vad var det kungen sa? Det flyger inga stekta sparvar i munnen på en...? Ja ja, ska han säga.


Vart tog helgen vägen?

Suck och stön. Känner mig lite allmänt vimmelkantig (inte baksmällig bara trött) efter gårdagens långa reggaelördag. Åkte bilen hem och kom inte i säng förän fyra men nu är jag uppe och ska dricka kaffe. Mor kommer med L idag så jag tänkte försöka färga håret innan jag ska åka in till stan och möta dem.

Återkommer med en liten summering av helgen när jag känner mig lite piggare. Några nedslag bara:

 

Bäst: Anthony B som inte ville sluta spela!

 

Sämst: Ljudet; alldeles för mesigt ljud för utomhuskonsert *besviken*

 

Snyggast: Twelve tribes armén i sina uniformer, såg ut som hitlerjugend med dreads och färgglada stickade mössor :-D


shoppat!

Älskar internet. Nu har jag precis beställt bob hund tröjan jag var så sugen på. Farligt att kunna shoppa kl 5 på morgonen ha ha!

Ont i kroppen

Nu har skrutt åkt med mormor.... tomt men lugnt känns det. jag borde nog passa på och vila en stund innan älskling kommer hem så kanske jag är kontaktbar även efter klockan 19 ikväll.

Det känns att det har varit tungt på jobbet för det värker i kroppen. Idag har jag cyklat med reklam i ösregn. Inget jag rekommenderar. Som tur var hade jag bråttom eftersom mamma skulle komma hit så jag behövde inte jobba över. Hade ingen lunch med mig heller så jag fick äta ett par knäckemackor vilket resulterade i att jag var ashungrig när jag kom hem och nu har jag satt i mig tre vaniljmunkar som min mamma köpte. Lite smått illamående.

Dessutom har jag träningsvärk i rumpan... tror den kom av utdelningen av biltemakatalogerna. Fast hur vet jag inte riktigt.


Stort glas med kaffe och mjölk

...(alla muggar är i diskmaskinen)

Trött som fan

skruttan åker till mormor i kväll

regnar ute

TORSDAG

bara två dar att jobba, nästa vecka börjar nedräkningen

skönt


Jag tänker inte amma

Tack Belinda Olsson för bra krönika idag!

Om jag nån gång föder ett barn till så tänker jag inte amma. Bara för att! Jag tyckte det var en enda lång pina att amma. Nåt jag aldrig mer kommer vilja vara med om.

 Kommer ihåg med skräck hur jag satt i sängen och det knöt sig i magen på mig så fort min lilla skrutta började pipa och jag visste att det var amning på schemat.

Och jag kommer ihåg hur fasansfullt ont det gjorde, som att få bröstvårtorna bortskurna med en trubbig brödkniv.

Och jag kommer ihåg hur hemsk jag kände mig som mamma som nästan tyckte illa om mitt barn bara för att jag var tvungen att amma. 

Och jag kommer ihåg när jag var tvungen att åka in till akuten med hög feber och fick suga ut en hel del var ur mitt inflammerade bröst. (Enligt BVC var det bara en vanlig mjölkstockning och bästa receptet för att bota den var förstås att AMMA!)

Men visst fungerade det. Produktionen var det inget fel på, tvärtom! Jag läckte som ett såll, blötte ner tröjor, sängkläder, allt som kom i min väg och var en riktig storkonsument av bröstmjölksskydd som jag fick byta jämt och ständigt. Och ungen åt som en häst och gick upp ordentligt i vikt. Den enda som led var jag.

Jag erkänner villigt att det var en enorm lättnad den dagen jag fick börja jobba och lämna över matandet till pappan. Vilken enorm frihet! Att slippa styras av sina sprängande bröst.

Så jag säger, Amning, nej tack!


Snygga familjen

Lekte med vår gamla kassa webbkamera igår. Såhär ser sötnosungen och den mindre vackra mamman ut.... (måste färga om håret NU!)

morodotter


Lea provar asglögon

Lea


Ny shoppinglista 2

Ok, har städat garderoben och försöker göra en ny shoppinglista.....

  1. Ny hårfärg! Jag står inte ut med att se ut såhär...
  2. Jeans, i skriande behov av nya jeans faktiskt
  3. Ryggsäck, måste ha. Hittar jag ingen snygg får det väl bli en stoooor väska
  4. Tröjor. Har insett att jag inte har så många. En Bob hund t-shirt vore trevligt
  5. Skor. Vill ha ett par converse (se förra listan) och ett par stövlar. Tyvärr krympte skobudgeten iom mitt felköp häromdan. Får försöka kränga lite grejer på tradera i värsta fall...
  6. Träningskläder. Har hittat fina byxor på HM för en billig penning...
  7. Smink, sorgligt men sant

bobhund


På HM fronten intet nytt

Fick hem HMs höstkatalog idag som min mor beställt till mig eftersom jag av okänd anledning inte kan gå in på deras hemsida. Hade väl lite förväntningar på den efter att den hypats rejält av damerna inne på mode och stil men det var en ganska sorglig läsning.

Tyckte att den mest bestod av bastopar i olika bomullsmaterial och färger och det fanns faktiskt ingenting där som jag skulle kunna tänka mig att beställa. Dessutom går man ju miste om hela det underbara shoppandet och provandet av kläder om man beställer dem.  Nä tack! Hade jag hetat Sverker så hade jag slängt den i soptunnan.Nu behåller jag den som kvällsläsning till nån kväll då jag har svårt för att somna (lär inte bli ikväll iallafall)

Nu måste jag knåpa ihop en ny shoppinglista eftersom mina begär har ändrats sedan jag skrev den sista ha ha...


Lära av sina misstag

Jag är inte en sån som lär av mina misstag. Min hårfärgning blev precis så illa som jag redan innan befarade så nu ser jag inte riktigt klok ut. Själva färgen är rätt snygg men hårbotten är svagt apelsinfärgad *yuk*. Ser mest ut som en öststatsprostituerad nu och inte den lyxigare sorten.

Dessutom gjorde jag ett riktigt felköp igår. Tyckte att jag fyndade ett par snygga mörkbruna sneakers på rea men mina fötter ser inte kloka ut. De blev pyttepyttesmå av nån anledning. Lägg ihop det med den misslyckade hårfärgen så kan ni ju gissa hur snygg jag känner mig idag. Snacka om bad hairday ha ha!

För att rädda mitt stackars hår som inte ser vettigt ut nånstans tänkte jag antingen köpa sånt där schampoo som tar bort gula toner i håret, alternativt färga om det. Har inte riktigt bestämt. Jag vill ju vara blond bimbo ju!  Sen ska jag köpa hårkontrolltabletter och se om det hjälper mot håravfallet (tappar hår som jag vet inte vad, ser säkert ut som min käre far snart) och en sjysst inpackning. Köpa ansiktsmask och peeling också så kanske det känns liiiiite bättre. Oj oj, dags att hämta lillskrutt på dagis!


puss på dig

Johanne Hildebrand I like you! Och ännu mer för att du inte är en mediakåt överklassmupp på 23 år som fått ditt jobb av pappas kompis.

Jag är kär

 

Ja, jag erkänner. Har tittat alldeles för mycket på friidrotts VM och blivit alldeles betuttad i alla dessa läckra idrottstjejer. Är jag utseendefixerad? Japp, så det stänker om det.  Och jag tillåter mig att frossa i det. För tillfället. Tänk att ha en så muskulös kropp som Eunice Barber. Hon ser ju inte klok ut, men wow alltså. bara muskler på den kroppen.


Resfeber

Vill åka bort, långt bort. Efter att ha sett discoveryprogram om Angkor så vill jag helst av allt åka till Kambodja. Det vore något att se och uppleva. Jag blir helt upphetsad bara av att tänka på det *knäpp*.

C hittade en resa i februari till Jamaica med rundresor, reggaekonserter, besök på kända studios och bad i gömda vattenfall i skogen. Låter underbart, men två veckor utan miniskrutt vet jag inte om jag klarar av än *fånig mamma*.

angkor


Ett nytt jag!

Idag ska jag förnya mig och färga håret tänkte jag. Hjälp! Bara det inte blir orange.... ja ja, man får väl våga lite, är så trött på mitt rufs nu. Blir det pannkaka får jag ju en bra ursäkt för att raka av mig skiten.

Nuke ´em!

Såg igår en bit av dokumentären om atombomberna över Japan. Tyvärr missade jag det mesta men det jag såg var tillräckligt hemskt för att få tårarna att trilla nedför kinderna.

Jag förstår inte hur människor kan vara så grymma. Är allt tillåtet i krig? "Nu har vi uppfunnit en ny leksak så nu gäller det bara att hitta rätt tillfälle att testa den på levande människor..."

Det värsta är väl att det inte är helt otänkbart att det skulle hända igen. Se bara på Irak, hörde på TV att omkring 25000 irakier hade dödats sedan krigsutbrottet. Men what the hell, de var ju säkert militanta muslimer och det vet man ju hur sådana är... lite uppoffringar måste man ju göra för att skapa ett demokratiskt samhälle. Eller?

Inte pratas det om att helt oskyldiga människor dör i kampen.... för vad? Eller mot vad? Är det mer försvarbart att döda oskylciga barn i kampen mot terrorismen än att terrorister mördar oskyldiga barn? Jag förstår helt enkelt inte skillnaden. För dem som inte själva får bestämma om de ska fortsätta sina liv eller inte är det förmodligen ingen skillnad.

Dokumentären why we fight som gick på svt för nån vecka sen var också bra och tankeväckande. Om det är så att krig startas av högst ekonomiska orsaker så kan man ju se det som att oskyldiga människor dödas i rent vinstsyfte.  *nynnar*  "sådan är kapitalismen...." 

bomb


Lena PH är sexigast i Sverige

iallafall om man ska tro tanterna inne på aff´s * mode och stil snack.  Jag var ju bara tvungen att säga ifrån på den punkten eftersom jag inte förstår hennes storhet. En småsliten 40-åring med fula tänder som har en förkärlek för osmakligt juckande. Gud så sexigt!

Det roligaste är att jag själv blev beskylld för avundsjuka *asg* . Jag erkänner, innerst inne vill jag se ut som hon. Längtar till 40-års dagen...

 

Jag har inget emot 40 åringar eller äldre kvinnor överhuvudtaget för den delen.

 Åldrande borde inte vara så tabu och en åldrande kropp borde inte ses som något osmakligt och onaturligt, men jag tycker bara inte att Lena Ph är någon god representant för en kvinna i sina bästa år. Snarare är hon urtypen av vad jag skulle kalla patetisk tant med ungdomskomplex. "Titta på mig, jag är såååå sexig" *juck, juck*

 

*förkortning för allt för föräldrar, forum för föräldrar, barnälskare och annat löst folk


Livet i backspegeln

Det kan vara roligt, sorgligt eller bara riktigt pinsamt att läsa gamla dagböcker. Tyvärr är jag en sån som inte sparar på saker men en del fragment från min historia finns ändå kvar så här är ett utdrag ur mitt liv:

Juni 2001

Pratade med R igår. Det var längesen, hade saknat att prata med honom lite. Han är bra, fast grymt irriterande när han kommer igång med sitt psykologtjat. Det värsta är ju att han har rätt hela tiden. Oxå tjatar han på att jag ska upp till stockholm, men jag har ingen lust att åka dit just nu..... fast jag måste säga att det vore skitkul att träffa honom. Skulle han läsa det här skulle han väl bli så högfärdig att han inte visste till sig det lilla egot.

Juli 2001

Min kropp tycks leva sitt eget liv idag.
Vaknade upp på hotell, lyckades på något sätt ta mig hem alldeles av mig själv. Åka till stranden med la familia och allt detta utan att spy. Underligt

November 2001

Känner mig bedövad.
Som om jag närsomhelst kommer vakna upp ur min dimma.
Verkligheten kommer med ett knytnävsslag i magen på mig för att väcka mig ur min behagliga slummer där allt övertäckts med mjukt, rosa, romantiskt ludd.
men än är jag inte där. Fast jag bävar.....
Men än så länge kan jag drömma om ett underbart liv

Februari 2002

Dricker kaffe framför datorn och lyssnar på jämna snarkningar som kommer från sängen en bit bort.
Och känner mig lycklig

Mars 2002

Det finns inget att skriva
det händer inte så mycket nu
som om allting bara är en stor väntan
lugnet före stormen

September 2002

Lilla bebisen rör sig så det syns nu. Känns konstigt att veta att man har en levande varelse inuti kroppen. Bara sådär.... börjar fundera. Kan man tycka om någon så mycket som man inte har sett?

November 2002

Har bestämt mig nu för att jag ska börja plugga. Fast inte än.
Utan sen när bebisen har blivit lite större. Om ett år eller så. Det ska nog gå bra.
Vill verkligen inte jobba på posten resten av livet. Inte alls mer om jag tänker efter. Eller med nåt annat meningslöst skitjobb som knappt betalar levnadskostnaderna.
Har inte så höga krav. men uppskattning för vad man gör är viktigt. Och att trivas såklart.
Fast det är nog allra viktigast att trivas med livet. Då är det inte lika hemskt att jobba på posten. Eller nån annanstans.

Januari 2003

Det kändes ungefär som att bajsa ut ett bowlingklot kan jag säga och ondare har jag nog aldrig haft i hela mitt liv. Jag var säker på att jag skulle gå sönder, och mellan krystvärkarna gnydde jag att jag ville gå på toaletten och att jag ville sova vilket ju var alldeles omöjligt

Nu orkar jag inte rota mer i mitt förflutna. Återkommer kanske senare med fortsättningen...

  
 




Ny shoppinglista

Så många saker, så lite pengar. Tänk om man kunde bli lite mindre materialistisk. Nåja, MÅSTE iallafall ha ett par nya bruna converse *dreggel*allstar

Nya listan ser ut som följer:

  1. Ryggsäck - kan inte klara mig utan
  2. Bruna converse - dör om jag inte får ett par
  3. Nya jeans - mina gamla Lee håller inte ihop längre *snyft*
  4. Kalender - kan inte leva utan
  5. Smink - en djupdykning i min sminkväska avslöjade att jag är så gott som utan smink just nu

That´s all for now. För långa shoppinglistor är inte bra, den här ska nog gå att beta av iallafall *hoppas*


En ryggsäck i skinn tack...

ryggaEller heter det läder?

Såg den här på ebay men det känns ju lite muppigt att köpa en vanlig gammal ryggsäck ända från USA, eller? Vill ha en sån iallafall men vart hittar jag en?

 

Annars går det bra med en vanlig mörkbrun Eastpack eller liknande. Min förra svarta höll i säkert över 7 år. Men det är visst inte trendigt med ryggsäck i år. Iallafall inte en vanlig enkel modell som jag vill ha. Gillar inte de där ryggorna med sportkänsla.

När det gäller användarvänlighet så är ryggsäck absolut överlägset. Jag menar, vem vill hålla en jättetung väska i ena handen och riskera att trilla i diket på grund av obalansen när man lika gärna kan balansera vikten av sina gamla blöta träningskläder (eller vad man nu har i väskan) på ryggen. Nej ryggsäck ska det vara. Gärna en brun i skinn tack!

Eller var det läder?

 


5 i topp 3 Augusti 2005


  1. Underbaraste älskling! Är lycklig över att få vara med dig
  2. Underbaraste miniälskling. Trots min klagan ibland är du finaste och goaste barnet i världen!
  3. Vänner. Tänk att bara ha folk att bjuda hem på drinkar på balkongen. Det är lyx...
  4. Kaffe. Hur skulle jag överleva utan?
  5. Fårskinnstofflor. En sommar som liknar höst kan bara överlevas med ett par sköna tofflor på fötterna.

Godissugen!!

Åh jag är så godissugen så jag kan dö men jag orkar bara inte dra ut L nu när hon snart ska gå och sova. Vill ha choklad!!! Nån som har lust att komma över med en bit? *s*

Kräftskiva på fredag

Blev helt oväntat bjuden på kräftskiva på fredag. Underbarast är att det är hemma hos en jobbarkompis som bor på samma gata som vi. Ingen nattbuss, bara ramla hem när man känner för det.

Hoppas vi kan fixa barnvakt bara för jag har ingen lust att gå utan älskling även om det funkar det med. Tycker att vi måste göra mer saker som "par". Hua vad det låter!

Kräftskivan har dock skapat ett ganska angenämt problem. Vad ska jag ha på mig?

Helst skulle jag förstås vilja ha jeans men de enda jag har som inte är trasiga är mina svarta Levi´s och de sitter som en säck potatis i rumpan. Fattar inte hur det har kunnat bli så. Jag har ju inte gått ner i vikt... eller? *förhoppningsfull*

Annars kan jag ju ha min älskade gröna volangkjol, men ärligt talat så känns det inte som väder för det just nu. Dessutom är jag egentligen ingen kjol-tjej. Den är rysligt snygg men passar bättre en varm sommardag än en kall och råfuktig svensk sommarkväll.

Blir det jeans måste jag alltså shoppa *yes!*. Är sugen på ett par wrangler som jag provade på JC de fick min rumpa att se näst intill obefintlig ut (och alla som känner mig vet att så verkligen inte är fallet). men då måste jag köpa ett skärp också. Ett brunt läderskärp skulle sitta fint....

Upptill tror jag att det blir mitt vita söta linne. Synd bara att solbrännan har hunnit försvinna (fast jag blev ju aldrig speciellt brun till att börja med).

men om det inte blir det vita linnet vet jag inte vad det blir.... kan ju inte köpa en helt ny outfit bara för en gammal kräftskiva... eller?


Dag Vag

Älskling åkte nyss till stan för att kolla på Dag Vag. Jag hade också följt med om jag hade fått ledigt från skitjobbet i morgon. Men det fick jag ju förstås inte. Jävla skitjobb. Men nedräkningen har börjat. Endast 2 veckor och 2 dagar kvar. Det kan man nog överleva. 

Har delat ut alla IKEA katalogerna idag (hälften idag, hälften igår) så det känns iallafall skönt. Jävla tråk IKEA katalog, om den ändå kunde vara lite intressant.

Nästa helg är det Reggaefestivalen *glad*. Min mamma kommer hit på Torsdag och hämtar L så att jag och älskling får hela helgen för oss själva. Hoppas på party, bra musik och inte allt för dåligt väder. Tänk om det kunde bli lika bra som hultan, då blir jag lycklig :-D. Men det blir jag nog ändå.

 


Homosexuella lever farligt

Iallafall om man ska tro den kristna dagstidningen världen idag. Det skulle vara intressant att veta varför de tycker att det är en bra förstasidesnyhet. För att avskräcka folk från att bli homosexuella kanske? Ha ha... ja, ibland blir man förvånad över intoleransen. "...homosexuell livsstil är farligare än att röka och vara överviktig". Det ni! Det skulle vara intressant att veta just vad den där homosexuella livsstilen innebär. Ska nog maila den där tidningen och fråga.

Ännu fler sjuka citat från amerikanska kristna fundametalister finns här.


Skitdag

Idag var en riktig skitdag. Vaknade kl 5, inte ett dugg utvilad eftersom jag alltid går och lägger mig för sent på söndagar.

Sen iväg till jobbet (fucking jävla skitjobbet). Kaffet var på upphällningen så det smakade mest varmt perryvatten *blä*, dessutom hade jag nytt distrikt vilket ledde till att jag kom ut sist av alla.

Fick vänta vid buntlådan och sen började det regna. Cyklade tre timmar i ösregn (utan regnkläder såklart *pucko*) med reklam som blev blötare och blötare. Posten klibbade fast och allt gick i slowmotion. Var inte på bra humör när jag kom in blöt och jävlig.

Upptäckte att jag inte hade nån handduk på jobbet så jag kunde inte duscha. Inte heller nån extratröja så jag fick ta av mig tröjan och fgå omkring i min äckliga blöta sportbh under rosa fred perry jackan (som för övrigt fått en ful fläck på armen).

Hämtade L på dagis som inte alls hade velat vara utan blöja utan både kissat och bajsat på sig.

Hon ville förstås inte gå hem heller så jag fick bära henne sparkandes uppför trapporna. Sen var hon på sitt allra mest strålande humör *ironi* hela kvällen ända tills hon fick bada. Bajsade i badvattnet, borstade tänderna under mycket skrik och bråk och nu ligger hon och sussar sött i sängen.

Men efter ett varmt bad, iklädd mjukisbyxor, fårskinnstofflor och med en stor kopp kaffe med mjölk och med winnerbäck i högtalarna så känns det rätt bra trots allt.


Tipsar om kul läsning!

Gå in på MarknadsEtiska rådets hemsida och kolla på alla anmälningar. Det är faktiskt rätt roande att läsa om vad folk tycker är stötande och upprörande... he he

RSS 2.0