Jävla kuk-posten!

kuk-DN
kuk-Metro
kuk-väder!

Snö

Jävla snö! *mutter och morr*

det blev ett par vita jeans

japp, de levereras v.20 *suck och stön* men vid det laget jobbar jag ju så det lär ju inte vara några problem med betalningen iallafall (hallå, de kostar typ 300 spänn, snåljåp!) men om jag orkar vänta så länge på dem vet jag inte.

Sommargarderoben i ett litet paket

Levereras v.14
Här är grejerna jag beställde från H&M, det blev en nätt liten summa runt 500 lappen. Inte illa va?

 
först lite basgrejer, tvåpack linnen, tvåpack toppar och ett par grå favvobrallor

sen ett brunt linne, turkos kjol och gråaktiga cityshorts.

Funderar på om jag ska beställa ett par vita jeans också... jag är ju så sugen! och det var inte dyrt

Jag hatar!

Jag hatar människor som inte kan se... som  vägrar att prata om människor utan hellre pratar om utbud och efterfrågan på arbetskraft. Som skrattar åt andra människors indignation över samhällets orättvisor och istället cyniskt påpekar att vissa människor (s kompetens?) är värda mer än andra.
Som menar att upprördheten över löneskillnaderna i samhället är en släng av "den svenska avundsjukan".

Är det avundsjuka att önska att pengarna skulle räcka en hel månad?
Är det avundsjuka att önska sig ett jobb att gå till varje dag?
Är det avundsjuka att önska sig att få jobba med det man utbildat sig till?
Är det avundsjuka att anse att världen skulle bli en bättre plats om de som hade väldigt mycket valde att dela med sig av det istället för att samla på hög?

Att prata om människor som om de inte vore riktiga, levande individer. Sånt gör mig förbannad. Att se människor enbart som brickor i ett spel där marknaden bestämmer ett värde i form av utbud och efterfrågan. Jag blir galen!
Om marknaden säger att du är värd 5000 kronor i månaden så spelar det ingen roll att du inte kan leva på det. Sådana är reglerna. Det finns inga minimilöner i deras värld. Det finns inget som heter rättvisa, inget som heter grundläggande mänskliga rättigheter.
Det är den starkes rätt som gäller i deras värld.
(fast jag tror nog att de skulle tänka om ifall de för några dagar skulle få byta plats med en som inte var riktigt lika stark)

Om ett företag tjänar på att förlägga sin produktion till Kina så är det väl bra. Mer tillväxt! We like. Att denna ökade tillväxt är beroende av att kinesiska arbetare jobbar under slavliknande förhållanden spelar ingen roll. De slavande kineserna nämns inte ens, de finns inte i medvetandet eftersom vi har valt att kalla dem produktionen.
Det blir en win-win situation! Vi kapar kostnadsmassan (läs: gör en massa svenska industriarbetare arbetslösa) samtidigt som vi förlägger produktionen i Kina (läs: utnyttjar kinesiska arbetare till bristningsgränsen) och på så sätt får vi tillgång till en ny marknad att kränga våra varor på. Halleluja!

Jag vägrar att tro att det finns kompetens som är så dyrbar att den inte kan ersättas samtidigt som det finns ett sånt överutbud av inkompetenta människor att deras jobb inte är värt någonting.
Jag skulle vilja se SEBs VD göra ett par handknutna mattor, sen kan vi börja prata kompetens.

Finns det ingen som vill göra jobbet för 30 000? Måste vi erbjuda 200 000 för att hitta någon? Eller två miljoner kanske?
jag är övertygad om att det finns många i Sverige som gärna skulle ta ett jobb med 30 000 i månadslön. Det är bara det att de aldrig någonsin blir erbjudna det jobbet.
- Men de som kan tänka sig att göra jobbet är inte kompetenta!
- Jaha, jag förstår, kompetens är något man föds med? Eller är det en gåva?
Jag är helt övertygad om att i princip vilken människa som helst kan bli kompetent inom vilket område som helst. (fast det är jag nog rätt ensam om att tro) de enda förutsättningarna som egentligen behövs är intresse och drivkraft.

Om Anitra Steen skulle bli arbetslös, utblottad och på något underligt sätt bli av med alla sina kontakter är jag helt övertygad om att hon skulle ha drivkraft nog att ställa sig på McDonalds och steka hamburgare. Om valet stod mellan hamburgare och tigga på tunnelbanan. Och jag är övertygad om att hon skulle ha drivkraft nog till att tigga på tunnelbanan om valet stod mellan att tigga och svälta ihjäl.

Ska man prata om något så tycker jag att man ska vara rak och tydlig med vad man säger. Prata inte om kostnadsmassa, tillgång och efterftågan, produktion och kompetens. Säg som det är istället! Vissa människor är värda mycket, andra är värda lite.  Vilka som är värda mycket eller lite bestäms av slumpen, eller var och av vem du råkar födas.

Att bli VD för ett stort företag är inget man kan plugga sig till. Det är något man föds till och förs in i genom ett komplext system av relationer och kontakter. Försök inte lura mig att en Mohammed lyckas lika bra efter Handelshögskolan som en Von eller Af. (För att inte tala om chansen att komma in på Handels)
Det är inte en fungerande marknad med utbud och efterfrågan. Skulle det vara lika lätt att göra karriär som VD som att bli sjuksköterska är jag övertygad om att lönerna skulle se ut därefter också.

Jag orkar inte ens skriva allt jag tänkte skriva. kalla mig kommunist om ni vill, I don´t care.
Det jag bryr mig om är att världen är så orättvis. Att vissa måste dö för att de inte har mat, medan andra får 30 miljoner i lön varje år.
Kalla det svensk avundsjuka om ni vill, isåfall är jag en stolt bärare av den svenska avundsjukan.

Jag tycker att  alla människor borde ha samma rättigheter och möjligheter vid födseln.
Självklart tycker jag att man ska kunna arbeta ihop en liten förmögenhet om man vill det. Men varje person ska ha samma möjligheter till det oavsett om de är födda i Teheran, Uganda eller USA, oavsett om de har snopp eller snippa och oavsett om deras föräldrar heter Bush eller Eken i efternamn.

Jag vet att det är en utopi.
jag vet att det inte kommer hända, särskilt inte under min livstid.
Jag vet att jag själv lever i en priviligierad del av världen. Att jag själv har fått möjlighet att studera, att tänka fritt och att leva i ett land med yttrandefrihet.
Men jag kan ändå inte sluta tänka på hur det borde vara. Hur det skulle kunna vara.


Och längst inne i den girigaste av alla människor finns fortfarande en liten människa av kött och blod. En exakt likadan som den som ligger döende i AIDS för att läkemedelsföretagen måste sälja sina mediciner så dyrt som möjligt för att den girige ska få mer att stoppa i sin plånbok.

För att citera bibeln:
kärleken till pengar är roten till allt ont


jag är helt slut

tänk att det kan vara så tröttsamt för kroppen att bara sitta och skriva i några timmar.
Än har jag bara gjort 14 sidor, men det kommer. Jag känner hur en del saker börjar falla på plats, men jag måste nog ta och gå igenom genusteorierna ett par gånger till *suck*
Nu måste jag iallafall ha något att äta.

Guten morgen

regnet fortsätter strila, det är grått och trist ute men jag är på ett strålande humör :) börjar undra om det är nåt fel på mig faktiskt *s*
Men när det regnar så försvinenr ju faktiskt en massa snö. Eller hur? Det känns som vår!

Idag kommer bli en dag av hårt arbete. Jag fick ingen dator igår så det blir inget KB, men jag tänkte sitta och fylla i alla noter och så ska jag skriva klart hela bakgrundsavsnittet och en del av teorierna till analysen.  Men vädret kunde ju knappast vara bättre för en hel dags skrivande eller hur?
Mmmm, ser fram emot att ha 20 färdigskrivna sidor vid dagens slut :D

Produktiv idag

Idag har det gått bra med uppsatsskrivandet. Jag känner ett visst flow, dessutom är jag på gräsligt bra humör tots det trista vädret. Det måste bero på att jag mår så mycket bättre idag än igår då jag verkligen mådde pyton hela dan.
Nu är det snart dags att gå och kolla om det finns nån ledig bärbar dator till mig så att jag kan åka till KB och sitta där och skriva hela dagen i morgon.

sommarinspiration

sommar


Hittade en massa fint i H&Ms webbshop. Min somamrgarderob behöver definitivt förnyas. Eller rättare sagt, jag har inga sommarkläder alls. Ska jag slå till?

Skön reklam

trots att jag vanligtvis hatar reklam (bara till för att få mig att köpa saker jag egentligen inte vill ha)
så kan jag inte annat än älska dove reklamen.
Att se att det faktiskt går att vara vacker utan strykbrädsmage och sugrörslår gör mig lycklig. Sen får den ju mig att vilja köpa den nya krämen som gör att man ser lätt solbränd ut. Men det kan jag leva med.

cynisk mamma

utdrag ur samtal vid frukostbordet i helgen

mamman: folk är ju dumma i huvet!
dottern: nej de är inte dumma, de är snälla


(vad saken gällde har jag helt glömt bort, men det är skönt att den nya generationen inte har blivit förstörd än... hon är tre)


Faktum har bättrat sig

från det första programmet jag såg till det som sändes igår har det hänt något. Den flamsiga, tramsigheten har tonats ner en hel del och nu tror jag att de har hittat fram dit de vill från början. Seriösa ämnen behandlas på ett lättsamt sätt utan att det blir parodi.

Gårdagens inslag om hur flyktingar väljs in var skrämmande och det var med avsmak jag lyssnade på diverse representanter för svenska staten sitta och prata om "urval" och "integrationspotential". Jag förstod aldrig varför de måste ha människor att välja mellan?

Om Sverige får ta emot 1700 kvotflyktingar är det väl bara att ta dem som UNHCR redan har valt ut. Jag förstår inte problemet?
"om vi ska välja 1700 måste vi ju ha åtminstone 2000 så att vi har några att välja mellan" (inte ordagrant citerat men ungefär så...) sa en klyftig gubbe.
Det är väl inte nån jävla kreatursutställning det handlar om?? "nu ska vi välja de starkaste och finaste korna till stallet hö hö"

Det handlar om människor som flyr ifrån omänskliga förhållanden som behöver skydd, som behöver någonstans där de kan bo utan att frukta för sitt eller sin familjs liv.
Då kan man väl inte hålla på och snacka om att man måste ta in folk som har en "chans att trivas" i Sverige. Hallå?? Vad är det för jävla sjuk-muppar som bestämmer i det här samhället egentligen??

fan jag blir så arg!

Snygg fåtölj

Men jag undrar just om den här är äkta?
Jag skulle iallafall vilja ha en sådan i sovrummet *drömma*
Annars finns de ju på living like leon också, men ska de verkligen inte kosta mer? Jag är lite skeptisk.

må bra

Idag mår jag bra igen så det var nog något jag hade ätit *urk*
Mmmm, nu kan jag dricka kaffe igen!

Klart det blev en gubbe

beskåda den nye utrikesministern!


Vädret är idealiskt

för att ligga inne och läsa en bok om härskartekniker.
Grått, grått, grått och ruskigt deprimerande.
Men efter regn kommer sol  heter det väl?

jag har länge tänkt skriva ett inlägg om hur mycket jag avskyr , ja i det närmaste föraktar,  coola mediepersonligheter (mitt favoritämne?) men jag tror inte jag orkar idag.

Bottennappet på TV-himlen finns dock att beskåda på MTV och kallas hej kom och hjälp mig, ja det är väl det minsta man kan säga?

Dagens

upptill: blåvitrandig top (H&M), vit filt lite chict omsvept (IKEA)
nedtill: svarta favvomysbrallorna (H&M)
på fötterna: fårskinnstofflor
övrigt: rufsig i håret, grönvit i ansiktet
äter: nu när matlusten verkar ha återvänt (åtminstone för ett tag) lättsmält rostat bröd med jordgubbsmarmelad
dricker: persian earl grey te med mjölk

Nu känns det lite bättre, men jag vågar ändå inte åka till KB idag (behöver ha en toalett i närheten, just in case). Så det blir att krypa ner i sängen med boken jag måste läsa. Ska försöka skriva lite mer på uppsatsen sen också...


Ofrivillig bulemi

Kräksjuka, matförgiftning, kanske fågelinfluensa?
Jag mår iallafall inte speciellt bra idag. Hudfärgen är blekgrön, utom ringarna under ögonen som är mörkgrå. Natten har spenderats på toaletten.
Nu går jag och lägger mig.


Jag behöver!

Nya jeans
sneakers
en klippning
fler skor
mer pengar...

Nån som har tips på en snygg frisyr förresten? är lite sugen på att klippa lugg, men den måste vara lite sned åt sidan eftersom den annars bara delar sig ändå...

Dagens bästa!

Jag sitter här och trycker men det händer ingenting
fast jag känner att det måste ut
okej att man får stånka och stå i
men kommer inget ut blir pinan alltför stor till slut

Låt det ske! låt det ske! låt den pressas ut!
för jag njuter när den dimper ner
Låt det ske! låt det ske! låt den pressas ut!
för jag njuter när den dimper ner

oboj vilket läge!
när man kan känna att det släpper och det stänker upp i häcken
oboj vilket läge!
jag är betydligt mer befriad än jag var för en minut sen

Anderssons groove / Fläsket brinner

Lite inspirerad

Jag blev så inspirerad idag när vi testade layout för webbprojektet så nu vill jag bara ha gult, orange och blommor! Jag skiter i att det är vinter ute, i mitt hjärta är det sommar.

Uppsatsskrivandets vedermödor

För mig är det personligt att skriva uppsats. Jag vet inte om det har att göra med att jag är speciellt känslig eller att jag är fostrad till kvinna. Men Jag kan inte ta det som en uppgift som behöver lösas. För mig är det rent personligt. Om det går dåligt så är det på grund av min bristande förmåga, går det bra är det för att jag är en sån lysande personlighet.
Jag känner igen känslorna från förra gången jag skrev uppsats. Depressionen, känslan av att aldrig kunna lyckas med uppgiften. Det bottenlösa hålet av uppsatsångest. Jag vet att det är en del av processen, ändå kan jag inte distansiera mig från det. Jag går helt upp i känslan av att vara en misslyckad idiot.
Att skriva uppsats är för mig en slags organisk process. Från att jag börjar formulera ämnet i mitt eget huvud tills att det är klart, korrekturläst och utskrivet är det som om det får ett eget liv. Uppsatsen växer, vänder och vrider på sig, uppför sig ibland som en trotsig treåring och ibland som en kärleksfull partner. Det är liksom inte jag som skriver uppsatsen, det är den som skriver sig själv, i en ständig kamp med mig.
Efter flera veckors ångest och en känsla av att stampa på samma lilla fläck kan det plötsligt rassla till och ett hundratal pusselbitar ramlar på plats som av sig själva. Hur det går till vet jag inte. Jag skulle iallafall inte kalla det för hårt arbete, även om det är jävligt jobbigt att gå omkring med ångest över att man inte har gjort nånting på tre veckor.
Jag vet, det låter skitflummigt, herregud det är ju bara en uppsats!

jag sa ju det, jag tar det alldeles för personligt.

Jag - fröken Sverige?

Fan jag visste väl att jag borde ha sökt. Det här är det roligaste jag har läst på länge *asg*

Bajsdag

Jodå, den här dan tog nog priset.
Först vägrade min internetuppkoppling fungera så efter ihärdigt pillande, dragande i sladdar och många telefonsamtal till supporten fick jag svaret att det var fel i telefonstationen och att det skulle åtgärdas under dagen. En timmes jobb till ingen nytta alltså.
Dessutom var det så dammigt bakom datorbordet att jag höll på att få en allergichock, men det är åtgärdat nu. Det är ett mindre under att allting fungerar öht med så mycket damm *host, host*.

Något försenad klev jag iallafall på tåget till stan, men det skulle jag aldrig gjort. Mellan Älvsjö och Årsta stannar nämligen tåget eftersom tåget innan har brakat ihop och vi kommer inte förbi. I över en timme! stod tåget still på samma jävla ställe och jag blev kissnödigare och kissnödigare.  Tillslut kom nåt ljushuvud på att tåget måste evakueras (hade de inte kunnat komma på det lite tidigare?)  så vi fick klättra på smala skrangliga stegar ner från det ena tåget och upp på det andra. Evakueringen tog väl en halvtimme ungefär så en och en halv timme försenad kom jag till KB. På mindre bra humör alltså.

Men annars har jag haft en underbar dag som jag började med 45 minuters powerwalk. Nu fan måste jag trimma kroppen. Jag råkade nämligen se mig själv i spegeln igår när jag var på spinning och den rumpan jag såg  höll på att ge mig psykbryt. Fan, ibland är det så att jag önskar mig ätstörningar, alltså inte av den sorten jag redan har (äter gärna och mycket, ingen hejd på frosserierna) utan av den andra sorten. Snälla gud kan jag inte få testa att ha ett par pinniga ben i en vecka åtminstone?

Ja, ja... glömde säga att tåget självklart var försenat när jag skulle åka hem också och att lillskrutt hade blött ner sig totalt (trots galonbyxor och vattentäta skor, vattentäta my ass...my big ass) och förstås vägrade gå uppför trapporna utan lade sig som en liten blöt hög längst nere och skrek att hon inte kunde gå för att det var jobbigt. Vem fan tycker inte att det är jobbigt?

Nu ska jag gå och dö en liten stund och vakna upp som en gladare och sundare människa.

kolla
Kolla in magen, sånt gör mig så lycklig! Att se normala människor på bild tillhör ovanligheterna

back on track!

Helt plötsligt känns det helt ok med uppsatsen igen (trots att jag inte förstår hur jag ska kunna ta igen all bortslösad tid och få den färdig på ett par veckor).
Nu har jag helt plötsligt skrivit sju sidor på bara någon timme (!). Ok att det mesta bara var omskrivning av sådant jag försökt formulera förut men det känns ändå som om uppsatsen börjar anta någon slags form.
I morgon blir det KB igen och då ska jag sätta racerfart med analysen.
Bara typ 30 sidor kvar att skriva då *s*

Nu ska jag slappa

slänga på mig sköna brallorna, vänta på att goda maten ska bli klar.
Dricka en cider, kanske genomlida en stund framför melodifestivalen? (känner att jag behöver något att reta upp mig på, alternativt skratta ihjäl mig åt, tills jag inser hur många människor som faktiskt tar melodifestivalen på fullt allvar).
Lyssna på lit sjysst musik (dvs. inte schlager) och kanske dricka några cider till... najs!

Konstig i magen

Kan det kanske bero på all morotskaka, sockerkaka, chips, kaffe och dumlekola jag vräkte i mig på redaktionsmötet? Nej, jag tror inte det...

Som en äggsjuk höna

Aj aj! Inte nog med att man ska ha mensont. Nu ska man ha ont vid ägglossning också *morrar*
Och precis som när jag har mens blir jag helt besatt av små bebisar och stora magar. Är hela världen gravid just nu? Det verkar onekligen så.
Men inatt drömde jag faktiskt att jag var gravid, och jätteolycklig. Det var inte alls rosenskimrande utan jag var helt förkrossad över att jag inte skulle få dricka öl på en hel evighet. *brr* Bäst att ta den där fredagsölen nu för man vet ju aldrig vad som händer.

Dålig självdisciplin

Bläää. Jag hatar att skriva uppsats!
Det värsta är det dåliga samvetet.
Idag har jag kanske ägnat två timmar åt uppsatsen och resten åt allt annat skit. Jag kan verkligen inte koncentrera mig. Dålig självdisciplin är väl det minsta man kan säga. Usch. Varför, varför måste man skriva uppsats för?
jag hade hellre läst tre A-kurser samtidigt än den här skiten. Jag kommer inte få klart det. Och så får jag inte fortsätta till nästa termin.... *suck*

Seriös projektledare

På lördag ska vi ha första stora mötet med redaktionen. Jag vet inte riktigt vilka som kommer men det kommer bli kul. Ser fram emot det faktiskt. Det är alltid lika kul att spåna idéer och tänka stora tankar. Jag känner mig riktigt seriös faktiskt. Kanske dags att sätta ihop en powerpoint presentation och inhandla en dräkt?
I mina tankar har vi redan ett eget kontor och massor av kunder och pengarna bara strömmar in...  Vi har fått stora journalistpriset för årets förnyare och TV sofforna skriker efter oss. Nästa projekt är en musikfestival och en stor fashionshow som ska hållas i Vårby Gård. Kanske ett helt modehus förresten? Och så har vi förstås utvecklat tidningen från webbformat till både dagstidning och magasin. Och ett filmbolag, det vill jag absolut ha... och ett produktionsbolag för TV förstås.
Eh.... tillbaka till verkligheten?


Doftande tulpaner

Vi köpte ett 20-pack vita tulpaner förra helgen när vi var och handlade och de står fortfarande. Egentligen tycker jag bäst om dem innan de är utslagna, när det mest är knoppar och frasiga blad så jag slänger dem oftast innan de har slagit ut helt. Men nu när de är helt utslagna luktar de fantastiskt gott!
Jag visste faktiskt inte att tulpaner kunde dofta *s*


Mummelbyxor

Varför i hela världen envisas alla över 40 som tränar aerobics med att dra upp brallorna så långt det går tills kameltån tittar fram? Är det nåt som kommer med åldern?

Det ultimata tålamodstestet

Bära hem skitarg skitunge som inte vill gå hem från dagis. (varför tog jag inte vagnen i morse??!!)
Som slänger sig på mage i närmasta vattenpöl. Som vägrar, och då menar jag vägrar, stå på benen.
Släpa upp nämnda blöthög uppför tre trappor (15 kilo lealös unge är tyngre än man tror). Med hjärtskärande skrik i öronen. (vad ska grannarna tro? att jag slår ihjäl henne?)
Ibland är det inte kul att ha barn. Ibland är det rent ut sagt för jävligt!

Men nu har vi kramats och hon sitter god och glad och käkar ett äpple med ett klistermärke snyggt fastsatt i pannan. Och jag kan inte undgå att hjärtat svämmar över av kärlek. Men det går fort när det vänder...

Åh så skönt!

Varför kommer jag inte iväg och tränar oftare?
Jag älskar att träna ju!
Det var kul, skönt och jättehärligt. Enda tråkiga var att passet tog slut alldeles för fort.
Nu känner jag mig stark, snygg och glad! En endorfinkick gör susen. Det måste vara bättre än alla antidepressiva medel i världen.
Och nästa gång jag tänker att jag inte hinner träna för att jag har så mycket annat att göra ska jag tänka på hur mycket mer effektiv och kreativ jag blir av ett träningspass.

Nu ska jag skriva lite mer på min uppsats.

Oh I like!

alla måste gå in på Sturealléns dansorkester och ladda hem Lita på mig he he. Jag har spelat den tre gånger redan *s*

Vad är det med musik på skånska som är så oemotståndligt??

Samsova. Nej tack!

Jag vet att den trendigaste barnuppfostringsmetoden just nu innehåller samsovning (hela familjen sover i samma säng) men jag kan inte undgå att fundera på hur de står ut?
Dottern har på sista tiden vandrat rätt mycket i sömnen och hamnat i vår säng ganska många nätter. Och jag kan säga att skillnaden mellan hur utsövd jag känner mig idag när hon sovit i sin egen säng och andra dagar när jag vaknat balanserandes på sängkanten, likstel i kroppen, är milsvid.
Men hur gör de som har flera barn?...och samsover?
Har de en jäääättestor säng? Eller vänjer man sig efter ett tag vid att sova som packade sillar? Och när har de sex?
Nä, jag är iallafall glad att skruttan sov i egen säng från början, och nu sover i eget rum. Jag är nog inte så mycket för kollektiv ändå om man tänker efter...

Här är jag!

anna

Iallafall om man ska tro H&Ms virtual model. Men vart sitter fläsket på den där modellen?
Jag kommer fortfarande inte in på H&Ms webbshop men det är alltid kul att klä på provdockan, små barn roar sig lätt.

Tröstshoppat lite till

japp, det är dyrt att skriva uppsats. Iallafall om man ska ta till shopping som tröst varje gång det känns skit.
jag kunde iallafall inte hejda mig från att gå in på H&Ms webbshop när jag var i skolan (den funkar inte på min dator hemma, varför vet jag itne, är jag portad kanske? men lika bra är nog det). Och vips hade jag plockat ner:
* ett par jeans
* tvåpack toppar (vit och rosa)
* tvåpack brottarlinnen (ljusblått och vitt)
* ett par till favvobyxor fast i grått (jag älskar mina träningsbrallor, har på mig dem jämt! trots att jag tränar väldigt sällan *hrm*)
sen hade jag ju 20 % rabatt också så hela kalaset slutade på 675 kr (inkl frakt). Med faktura behöver man ju inte betala för en månad senare, den dagen den sorgen, jag hinner väl jobba en del tills dess?

Apskit!

Märks det att jag inte har världens bästa dag idag?
Jag har gjort det klassiska misstaget. Det där man bara väntar på ska hända.... för det händer ju förr eller senare när man skriver uppsats eller är det bara jag som är klantig?
En hel sida hade jag skrivit, och skulle precis spara skiten då ett fel har inträffat och word stängs.
Varför?
har jag varit en speciellt elak människa?
Eller är det Murphys lag som förföljer mig?
Dålig karma?
I vilket fall som helst vill jag nu bara att den här dagen ska försvinna.
Ikväll är det lost...

Blärk

Ångestklumpen vägrar släppa men jag har iallafall fått lite gjort idag.
Nu har jag mailat den andra människan som jag vill ha som handledare. Hoppas hoppas hon ställer upp och är lite förstående. Jag behöver lite handledning.
Jag klarar inte av en gubbe som pratar i kryptiska formler och inte ställer några krav. Jag blir passiv, paralyserad och deprimerad.
Säg åt mig att skriva tio sidor och jag gör det, gladeligen! Och dessutom skulle jag känna det mindre betungande än detta tomrum.

Tröstshoppat idag

En väska! Och den är jättefin, och jättestor så nu får alla mina grejer plats *glad*. Jag hoppas bara att den håller också, brukar ha rätt otur med sånt.
Ska köpa batterier i morgon så jag kan fota den också.

Hallå fyran

Finns det verkligen nåt som heter anspirera?

Nu ska jag...

Låtsas som om det inte är jättestökigt i vardagsrummet
Ta mig ett sköööönt varmt bad
Krypa ner i sängen och kolla på Gilmore girls
*älskar min sovrumstv*

För att utmana min viktnojja

bjöd jag mig själv och dottern på våfflor med sylt och grädde till middag ;-). Det var gott, men nu står min mage ut som om jag vore höggravid ha ha.

Usch!

Vad jag har fettat till mig på sista tiden. Jag måste verkligen försöka komma iväg och träna.

Ville bara skriva

att det finns ingen i världen som har ett barn lika fint som mitt. Lika pratglad, lika söt, lika rufsig i håret och lika bra på att rita gubbar med "asglögon". Sådeså!

Kaffeabstinens!

Jag skakar nästan, och ser lite dubbelt. Så mycket vill jag ha mitt kaffe nu, värre än den värsta heroinist man kan tänka sig. Så beroende är jag av mitt kaffe *dumma Anna*.

Idag har ändå varit en rätt bra dag annars, trots Posten jobbet och trots att min Mp3 spelare dog efter halva turen *note to self; ladda spelaren*.
Det är faktiskt inte bara hemskt och vidrigt att jobba som brevbärare (vilkent man kan tro om man läser alla inlägg under en brevbärares tankar). Ibland är det ganska skönt också. Att springa upp och ner för trapporna och få tid att filosofera lite, eller tänka ut bra idéer. Men dåligt betalt är det förstås, det ska tilläggas.
Ibland kan jag känna att det kanske inte är så farligt att jobba på Posten ändå, jag skulle kanske står ut med att göra det ett par dar i veckan iallafall. Men fem dar i veckan året runt fram till pensionen? Det är en deprimerande tanke...

Ångest!

Shit! Det gååååår inte!
Just nu känns det som om jag inte någonsin kommer kunna bli klar med min uppsats. Jag hatar den!
Jag vet inte vad jag ska göra för att få någon struktur på den. När jag ska skriva är det som om mitt huvud blir helt tomt och blankt. Och min puls går i 150 känns det som.
Jävla prestationsångest!

Handlingsprogram

Ok, innan jag tar tag i uppsatsen så tänker jag plita ner ett litet handlingsprogram. Saker som jag tror skulle göra samhället bättre

* Fler kollektiv. Människan trivs i flock. Ensamhet är ett jävla påfund och jag tror att det skulle finnas mindre våld och kriminalietet om fler bodde tillsammans. Gamla och unga, barn, singlar och hela familjer.

* Alla kan spela. Musik är kul! Om alla satt några timmar i veckan och sjöng och spelade tillsammans så skulle vi bli lite lyckligare. Herregud, se på Håkan Hellström. Kan han så kan väl du?

* Religionsfrihet. Frihet från religion. Det borde vara förbjudet att försöka pracka på sina barn den ena eller andra trosuppfattningen. Låt dem välja själva, när de blir så gamla att de förstår vad det är de väljer. Oavsett om de väljer att bli moderater eller buddhister.

* Mindre segregation. Med fler kollektiv och obligatorisk musikutövning så tror jag iofs att segregationen skulle minska men för säkerhets skulle så tycker jag att vi borde införa diskrimineringsförbud på krogen. Anställ arbetslösa sjuksköterskor som dörrvakter istället för dessa jättebiffar med testosteronbesvär. Skicka Spy Bars ledning till Vietnam ett halvår och öppna fler krogar i förorterna. Då blir det inte så trångt i innerstaden. Inför trängselskatt på Stureplan.

* Befria kungahuset! jag tycker så synd om dem. Låt dem flytta till en sjysst hyreslägenhet i Rågsved och ge dem socialbidrag så de kan få lite ledigt från sitt betungande jobb som representanter för Sverige. Det måste vara hemskt att behöva jobba dygnet runt hela livet. Slottet kan vi befolka med en sjungande Laleh och de hundra personer som står sist i bostadskön.


Hej konsument!

Ibland blir jag så frustrerad. Det är då jag brukar vräka ur mig mina haranger om att folk är dumma i huvudet och att världen skulle bli bättre om alla började tänka själva. Jag blir arg för att jag ser orättvisorna men inte några lösningar. För att hela mänskligheten är så jävla cynisk och att principen jag-själv-först verkar ha upphöjts till statsreligion. Solidaritet är ett fult ord.

Jag måste försöka förklara (för mig själv) vad det är jag blir så arg över. Jag tror det har att göra med konsumtionssamhället. Istället för att göra saker konsumerar vi. Och jag är inget undantag från den regeln, snarare tvärtom, jag blir lycklig av att köpa saker. En ny taklampa, eller ett par jeans, det ger mig tillfredsställelse.

Men jag tycker ändå det är tragiskt att säkert 90 % av alla svenska vardagsrum är möblerade efter TVns placering. Att det är så enkelt att bara sitta och lyssna på vad någon annan har tänkt ut istället för att faktiskt tänka, diskutera, debattera själv. Det är därför tidningarnas krönikörer står så högt i kurs, de sköter tänkandet åt oss, och vi kan istället för att tänka själva ägna vår tid åt att kommentera andra människors tankar.

Varje vecka blir vi matade med nya samtalsämnen, fågelinfluensa, melodifestival eller VDarnas löner, det är bara att välja från en prydlig meny. Vad är dagens? Milosevics mystiska död. Ok jag tar den och Carolas frisyr till efterrätt tack!

Istället för att spela och sjunga själva sitter vi vid våra burkar och tittar på melodifestivalen. Eller i bästa fall åker på någon festival och tittar på andra som spelar samtidigt som vi dricker öl. Men det är fortfarande någon annan som agerar åt oss.

Sedan läser vi om vilka kläder Ebba von Sydow tycker att vi ska köpa och går till närmsta H&M och inhandlar uniformen. 

Allt detta marscherande och TV tittande gör mig trött. Jag orkar inte. jag skulle vilja hitta mig själv nånstans i allt det här men jag kan inte, för då måste jag stanna upp och tänka lite. Och jag har inte tid att stanna upp. Herregud, jag är ju snart 30 år och har aldrig haft ett riktigt jobb (som jag trivts med). Det verkligen skriker misslyckad om mig eller hur? Bäst att jobba på lite till så kanske jag hinner med att uppnå något innan det är för sent.

Så jag trampar på, läser min metro, tittar på TV, lyssnar på musiken och dricker en öl varje fredag. Får lite ångest varje gång jag tänker att snart är det dags att söka jobb, men orkar inte direkt göra något åt det. Intalar mig själv att en och en halv termin är en rätt lång tid och stoppar huvudet i sanden ännu en stund.
Ibland funderar jag lite över livet och så blir jag arg. Men det är jobbigt att vara arg så det går över ganska fort. Man måste ju ändå på något sätt uthärda sin tillvaro i världen och då kan man ju inte gå och vara arg hela tiden. För det hjälper ju inte.

Vart vill jag komma? Jag vet faktiskt inte. Kanske till att vi är jävligt passiviserade allihop. Att allt detta konsumerande gör oss till trötta robotar som även om vi ibland vill utföra stordåd inte orkar eftersom vi är så upptagna med allt konsumerande (shoppa, TV, jobba, sova) att vi inte har någon energi över till att göra saker vi verkligen vill.

Så, nu kanske jag kan koncentrera mig på min uppsats en stund

Åh nej! Jag missade melodifestivalen

Men nu vet jag iallafall vilka som var med, tack vare Mocca.
Att Carola skulle vara med har väl varit svårt att undgå. Man måste ju aktivt blunda för varje löpsedel som kommer i ens väg för att missa det.
Men allvarligt talat.
En utklädd Schaman
En neurotisk frikyrkokvinna
och en påhittad playboy med ett gäng halvnakna barbiedockor. Är det vad som kan kallas musik i det här landet?
Jag förstår fortfarande inte att det finns folk som tar melodifestivalen på allvar. Eller, gör ni det?

Dagens boktips

Jag måste säga att jag slukade den, det tog mig en och en halv dag. Undrar om jag på något sätt kan få in den som litteratur i min uppsats?.
För den som är lite intresserade av den svenska feminismen så tycker jag det är en måste-bok.
Grupp 8 & jag av Gunilla Thorgren

Bättre dag idag

Kroppen värker inte längre, jag är utsövd och sitter framför datorn med en stor kopp kaffe.
Solen strålar och vi fick iallafall en av bostadstidningarna idag.

Finns det ankor att titta på såhär års?
Jag är så sjukt dålig på såntdär som flyttfåglar. När kommer de? När flyger de? Är ankor överhuvudtaget flyttfåglar? De kanske gör som ormarna och gömmer sig under nån gran när det blir för kallt?
Men, just det, de har ju hittat en massa sjuka fåglar nånstans söderut så det borde ju finnas fåglar att titta på iallafall. Eller finns det bara havsfåglar? Hur vet förresten fåglarna att det är ovanligt kallt i Sverige nu? Tänk om de kommer för tidigt och så är det inte vår än och så fryser de ihjäl. Komplicerat det där med flyttfåglar.

Planen är iallafall att vi ska gå ner till Rudan och mata ankorna, om det finns några vill säga.

Bajs-posten

jag måste sluta hora för småpengar. Det är aldrig värt det...

Jag gillar

att bli bjuden på hemgjord lunch med mycket vitlök i.
att träffa trevliga människor som faktiskt säger nånting
att sitta inne nu när det är så överjävla kallt ute

Jag borde köpa ett par vinterdojjor, men vafan, det är ju snart vår

Det är vackert nu

Trots att jag inte vill annat än att det ska bli vår (NU!) så måste jag erkänna att det är fruktansvärt vackert med vitfrostiga kala grenar mot klarblå himmel. Bäst att köpa batterier till kameran nu.

Lista

Tog den här från Mocca, jag kände att jag behöver lite balans, har gnällt så mycket i bloggen så det räcker för ett tag. Fem goda sidor hos mig.

1. jag är snäll
2. har humor
3. snabbtänkt
4. empatisk
5. energisk

Jag skickar vidare listan till Stina, och Jenny (om du mot förmodan skulle läsa bloggen innan det här inlägget försvunnit till arkivet ;)

God morgon!

Finns det något godare än att öppna ett alldeles nytt paket kaffe, känna doften och brygga en alldeles perfekt kopp, dagens första? Jag tror inte det.

Idag ska jag träffa C och diskutera webbprojektet. Förhoppningsvis kan han hjälpa oss med det praktiska *håller tummarna* om inte annat var det längesen vi sågs så det blir kul att träffa honom.

vad mer? Läsa lite i boken, och om jag hinner åka till plugget och gå på seminariet "att arbeta på departement". Det kanske kan vara kul?

mosaikonani

Bisazza har världens mest inspirerande hemsida för den som letar mosaik till badrum eller annat..... *dregglar*
jag vill ha!

jag kräks!

på alla blivande journalister som bloggar.

Jag vet , det säger emot sig själv eftersom jag är en själv (iallafall på papperet om inte i själen).
Men det är så jävla överhurtigt och klämkäckt och jag vet inte vad. Lite smådesperat nästan.
Så många som verkar ha bloggen som nån slags marknadsföringsplats för sig själva (säkert ett jättesmart drag som jag själv borde testa istället för att häva ur mig min bitterhet över världens beskaffenhet). Käcka små fraser som "jag tror på mig själv", "på väg mot framgång", "en blivande framgångsrik jpurnalist", yada, yada, yada.
Det finns redan för många journalister. Fatta! Det som behövs är inte fler unga, framgångsrika, koola, häftiga journalister. Det som behövs är lite mer värme, medmänsklighet och intelligens.

Jag blir mer och mer på det klara med att jag aldrig kommer se mig själv som journalist. Att låta oss läsa Bourdieu första terminen på utbildningen kanske inte var världens smartaste drag för det har åtminstone satt sina spår i min syn på journalistiken och världen.

Jag vill inte vara den där lilla amöban som simmar runt i det journalistiska fältet utan någon som helst möjlighet att påverka eller ens göra någon nytta.

Det var en kort intervju med maria Pia Boethius i bokbussen igår. På frågan om det blev roligare att titta på TV efter att ha läst mediekritisk litteratur skrattade hon bara och sade att det är nog större risk att man slutar titta på TV och börjar ägna sig åt saker i den "riktiga" världen istället.

Ungefär så känns det.

Nu ska jag återgå till den andra irriterande boken istället. Jävla 40-talister!

Klänningar!

Top shop har jättemånga söta klänningar på siten, men jag har nästan inte sett en enda av dem i affärerna här i stan *surar*. Såg en jättesöt rosa/vit blommig med knyt i midjan som är precis min stil. Nån som har sett en sådan i Stockholm?

Min vanartade treåring

Vi var på kontroll idag, kollade att allt är "normalt" med lillskruttan. Och vi verkar ha klarat testet med vissa mindre anmärkningar.
Som att hon blåvägrade kliva upp på vågen, inte ens efter att jag hade ställt mig på den ville hon kliva upp (men nu vet jag vad jag väger iallafall) Tillslut stod hon stilla såpass länge att det gick att göra nån slags uppskattning iallafall.
Sen började hon bråka och slåss (!) när hon skulle mätas, det slutade med BVC tanten fick gå ut ur rummet och jag fick mäta själv (med elaka hot om att vi inte skulle äta på McDonalds efteråt om hon inte stod still) Usch vilken hemsk mamma jag är. Men vad skulle jag göra om det inte fanns hot och mutor att tillgå ibland?
Prat och färgtestet klarade hon iallafall galant även om hon inte direkt var överförtjust över att prata med BVCtanten utan mest pratade med mig.

Nu är det iallafall ett helt år till nästa gång. Skönt!

Allt är relativt

Rån som rån?
Man kan iallafall fråga sig vilka som får lön efter prestation.

Jag älskar min H&M top

Den blåvitrandiga. Har en vit också men jag vill ha fler! En svart och vit randig och en rödvitrandig. Varför köpte jag inte när de fanns? Nu finns det bara jättestora storlekar kvar *surar lite* de var ju så billiga också.
top

mitt nya skärp från H&M är också underbart, men vad gör man med flärpen som blir över? Jag hatar att ha den slängande och det blir inte snyggt att liksom pula in den under (om nån fattar vad jag menar)


Bästa kommentaren

Kom från en liten tjej när jag skulle hämta Lea på dagis igår.
- Är du hennes storasyster?

Men såååå ung ser jag väl ändå inte ut att vara?


Köksplaneringen fortskrider

I förrgår var vi och fortsatte vår planering av Kvik köket. Vi kommer nog köra på det för då har vi råd med alla exklusiva detaljer fast till ett lägre pris än något annat kök (undantaget IKEA men de har inga sjyssta detaljer öht).
Den senaste versionen skiljer sig inte så mycket från den tidigare, förutom att det är två 120 breda lådor istället för tre 80 bredvid varandra, och så tänkte vi klä bänkskivan runt om, även på kanterna.
Jag är lite tveksam till valnötsskivan dock. För det första känns det som den stora trenden just nu, som man kanske kommer kräkas på om två år eftersom det finns överallt. Sen är de ju inte billig heller.
Jag hittade två andra träslag som jag gillade, sipo som är nån slags hårdträ och teak som är klassiskt och ett favoritmaterial. Det skulle ju vara snyggt med ett gammalt 50-tals bord i teak till.

Nu är den stora frågan vad vi ska ha på väggen.
Alternativen just nu är:
tapet bakom härdat glas
brun/guld/bronze mosaik

längre än så har vi inte kommit.

Inte synd om mig

Jag vet att det verkar som om jag tycker synd om mig själv, men så är det inte.
Ibland känner jag bara en sån jävla maktlöshet som gör mig helt paralyserad. Alltså att jag inte har kontroll över vad som  händer och att min framtid egentligen inte ligger i mina händer utan till stor del är beroende av olika saker som jag inte kan påverka.

Visst fattar jag väl att alla har makt att påverka sitt eget liv, men det verkar ändå som om vissa får kämpa jävligt mycket mer än andra för att få det som de vill.
Jag vet ärligt talat inte om jag orkar kämpa.

Kanske skulle jag bara bli lycklig om jag nöjde mig med att jobba på posten. Förutom att jag skulle få leva med vissa jobbarkompisars pikar om att jag inte skulle tro att jag kunde "bli något". Det är väl inte fel att ha ett vanligt trist, lågavlönat jobb om man har andra intressen vid sidan av?
Fast jag vet hur dåligt jag mådde innan jag slutade. Och hur dåligt jag mådde i somras, och hur dåligt jag kommer må i sommar eftersom jag inte har hittat nåt annat sommarjobb.

Men jag vill inte vara beroende! Beroende av vad någon annan tycker och tänker. Beroende av att någon ska förbarma sig och ge mig ett jobb. Beroende så jag får stå där med mössan i handen och känna tacksamhetsskuld över att jag fick ett jobb. Beroende av nån jävla konjunktur, samhällsekonomi eller vad fan som helst!

Lite extra arg blir jag när jag läser om den gamla 70-tals feminismen. Tanterna som trodde på nånting, som kämpade för jämställdhet, som snackade om systerskap. Vad gör de idag?
Sitter i sina avbetalda miljonvillor, på sina chefspositioner och anställer unga medelklasskillar, eller tjejer utan barn. Dricker sitt bag-in-box och läser kultursidorna i DN.
De skulle behöva byta plats med en ensamstående mamma i en dyr hyreslägenhet i Rågsved, sen kanske de skulle komma ihåg vilka de en gång var.

Jag vet att det låter bittert, men jag är inte bitter över min egen situation. Jag är arg, förbannad över att samhället ser ut som det gör! Över att kvinnor fortfarande ses som mindre kompetenta. "Kvinnor ska inte kvoteras in, de ska tas in på sin kompetens" (alltså är andelen kvinnliga VDar lika stor som det finns andel kompetenta kvinnor).

Jag är jävligt sur på att det inte längre går att utbilda sig och få ett jobb utan att 90% av alla jobb tillsätts genom kontakter, finare uttryckt nätverkande. Att den bästa chansen att få ett bra liv är att se till att födas in i rätt familj. Att skolan blir mer och mer segregerad i takt med att de som har mycket kan välja och de som inte har något får ta det de blir tilldelade.

Jag är förbannad över att en berusad kvinna som blir våldtagen fortfarande får skylla sig själv. Över att en kvinna måste försvara sina sexuella vanor när hon blivit sexuellt utnyttjad. Över att det är ok att våldta en 13-åring om hon "ser ut som" 16.

Jag är skitarg över att medierna som borde ägna sig åt upplysning och kritisk granskning hellre sysslar med att prata om vem som hade fulast kläder i melodifestivalen och haussa upp hysterin kring en jävla fågelsjukdom! Att ett uruselt program som Big Brother som går ut på att kolla på puckon som sitter och röker på en altan får gå på bästa sändningstid eftersom blonda tjejer med silikonbröst säljer!

Nu orkar jag inte vara arg mer, dags att sticka huvudet i sanden ännu en dag


Slutpluggat

Nu får det vara nog för idag. Har ju ändå tagit mig igenom en ansenlig mängd sidor. Läser jag mer nu kommer jag ändå inte komma ihåg det.
Dagens enda ångest är att jag aldrig kom iväg på spinningen som jag hade tänkt.
Och att det är jävligt stökigt här hemma...

Projektledare finnes

tar en liten pluggpaus och passar på att blogga lite samtidigt som jag käkar spagetti med tomatsås och ost (jävligt onyttigt jag vet men min hjärna skriker: kolhydrater!)
Fortfarande känns uppsatsen långt utom räckhåll även om jag just nu håller på och plöjer en massa intressant litteratur om radikalisering, studentuppror, det privatas politisering etc, etc. Frågan är hur jag ska lyckas knyta ihop det med musikrörelsen till slut... ja, ja, det löser sig.

Det känns ganska skönt att begrava sig i böcker och slippa tänka på framtiden. Så fort jag börjar tänka på vad som kommer efter examen får jag en tung klump i magen och ångesten smyger sig på.
Hur i hela helvete ska jag kunna få ett jobb?

Jag är ingen journalist, kommer aldrig bli någon journalist och även om jag skulle kalla mig det finns det tusentals människor som är mycket bättre på det de gör än jag någonsin kommer kunna bli.

Jag gillar inte att skriva, så är det bara. Samtidigt är det som om journalistiken har någon konstig makt över mig. Jag kan liksom inte ge upp drömmarna på vad det nu är jag vill göra. Men inte är det skriva jag vill göra iallafall.
Jag tycker att journalistik i den formen jag vanligtvis tar del av den (tidningar, aftonbladet.se och allehanda TV-program) är dum, ytlig och inte har någon som helst kontakt med den verklighet jag lever i. Är det verkligen det jag själv vill hålla på med?

Samtidigt känns det som om det är för sent för att ändra inriktning. Jag har en och en halv termins studier kvar sen är jag färdig. Att leva på CSN resten av livet är inget jag vill heller. Alternativet att jobba kvar på Posten för en oöverskådlig framtid känns ungefär lika lockande som att skriva in sig på psyket resten av livet.

Jag får väl hoppas på webbprojektet tills vidare. Om inte annat så är det jävligt kul, nånting jag ser fram emot och inte tänker på bara som ett måste eller en börda. Kanske kan jag råka slinka in på det berömda bananskalet nånstans? Känns som om det borde vara min tur snart. Fast lyckan är nog inte särskilt vänligt inställd till cyniska och negativa typer som jag.

Projektledare finnes, skicka iväg ett mail så kommer jag på stört

Inget kaffe!

Kaffet är sluuuuut!
Så nu måste jag pulsa mig genom snön och frysa arslet av mig för att komma till affären.
Jag hatar verkligen snö!

jag vill att det ska vara snöfritt, soligt och varmt.... så man kan gå i sneakers utan att bli blöt och iskall, inte behöver klä på sig alla plagg i garderoben för att slippa frysa, kanske bara ta på sig en tunn vårjacka.
Tänk om det aldrig blir vår?
Jag står verkligen inte ut.
Det får bli spinning idag

jeansen passade inte :(

Var och hämtade ut Stella jeansen idag men de var typ två decimeter för långa för mig så nån annan får köpa dem istället. Synd, för jag hade sett fram emot dem så mycket....

Om det är nån som är sugen så finns de att beskåda här

Planera resa

åh nu har vi börjat planera resan till jamaica som förhoppningsvis blir av i Februari nästa år. Mmmmm, jag tror det kommer bli mysigt. Bo i by, tuffa runt och kolla på studios, köpa skivor, bada och sola förstås och nån tripp ut i djungeln skulle det visst bli.
Det känns kul att ha nåt att se fram emot. :)
Inte så att jag inte har något att se fram emot innan dess, men det var längesen jag var utomlands och jag och älsklingen har aldrig gjort nåt sånt tillsammans förut. Nu får vi väl börja spara ihop pengarna bara.

Spännande Vasalopp!

Guuud så spännande Vasaloppet var idag, jag trodde jag skulle kissa på mig.
Lite extra spännande eftersom ajg upptäckte att det var en gammal skolkompis till mig (ok, vi gick i paralellklass i låg och mellanstadiet men ändå) som var med. Han kom tvåa men jag satt och hejjade på honom hela tiden, och jämnt blev det.
jag ska åka Vasaloppet nån gång, det måste jag göra....
Kanske en hel tjejklassiker, vem vet? Är det nån som har lust att göra mig sällskap?

mera badräkter!

Hittade en massa snygga baddräkter på victorias secret, så det kanske finns hopp om att det modet hittar till de svenska affärerna snart. Här är några jag gillade extra mycket! Den första fast i chocolate skulle sitta perfekt på mig inbillar jag mig ;)


Baddräkt i år?

När jag kollar ut genom fönstret känner jag verkligen att det är hög tid att börja tänka på badkläder.
Jag skulle ha köpt den där baddräkten som fanns i förra årets la redoute katalog. Den var svart med ett litet skärp i midjan. Nu finns den förstås inte.
I år borde baddräkt vara det trendigaste, även om det spåddes bli stort redan förra året. Men folk är väl lite för konservativa med sina bikinis.
Trendigt eller inte, jag vill iallafall ha en baddräkt i år, men kollar man runt på nätet verkar det vara ren badräktstorka, inte mycket att välja på. Fast den här från la redoute gillade jag litegrann.
16122-242

en liten konstnär i famliljen

Lillskrutt har börjat producera huvudfotingar på löpande band. Så sent som för en vecka sedan bestod hennes teckningar mest av ett virrvarr av olikfärgade streck. Och nu, helt plötsligt kan man tydligt urskilja huvud, ögon, näsa, mun, armar och ben. Den ömma modern spricker nästan av stolthet.

Jag är vad jag äter

kaffe!
Jag skulle aldrig kunna sluta dricka kaffe för resten av mitt liv. Usch vilken tanke!
Visst har jag slutat i perioder, men det har mest varit för att kolla om det går, och en tanke om att det kanske renar kroppen lite. Det känns ju ändå som ett beroende.
Men att på allvar sluta med kaffe för alltid och istället dirkcka uppiggande dryck med alger och skit på morgonen. Nej tack!
NU: kaffe

Aj, shit!

Ska det kännas såhär?
Sitter med färg i håret och det svider och kliar så jag håller på och bli galen. Kommer inte ihåg att det brukar kännas såhär, eller brukar det?
Tänk om allt hår trillar av?
Då får jag iofs en bra anledning till att raka av mig skiten, men ändå.
Tänk om jag får obotliga brännskador i hårbotten.
Tänk om...

Längtan

Jag längtar efter vår, grus på asfalt, solsken, dropp från hustaken och fågelkvitter.
Och så längtar jag efter mina nya jeans, hoppas hoppas att de passar!

Nu har det slutat snöa men det är nog bara tillfälligt. Annars ser det ut såhär hos oss:

Fredagen den 3:e Mars

 
Det är inte kul!

Igelkott

16122-236


Ångest!

Nu vet jag varför jag aldrig köper skor längre. Jag kan ju inte bestämma mig!
Det finns alldeles för många snygga skor jag vill ha och eftersom jag inte har råd att köpa alla så köper jag inga, för tänk om jag köper fel par och ångrar mig och önskar att jag hade köpt ett par andra.
Men ett par stövlar/boots vore bra att ha.
De här hittade jag på wedins

 

där hade de en massa fina väskar också. Vad tycks om de här?

 

kanske en sån här kombo?

 

nä nu lägger jag ner skoletandet för idag... *sucka* jag har alldeles för ont om pengar

Nej det är inte vår snart

man behöver bara titta ut genom fönstret för att konstatera det.
Men jag drömmer om loafers och ballerinaskor. Har insett att jag verkligen behöver uppdatera min skogarderob, sorgligt men sant. Jag som brukade vara skofascist och aldrig hade mindre än 30 par skor i garderoben *snyft*
Men, men.... när barnbidraget kommer så blir det nog lite skoshopping till mig *s* (lillskrutt har redan fått mer än hon behöver). Skopunkten har ju tag tre betala för två, passar min snåla smak, och jag har ju ändå inte tänkt använda skorna mer än en säsong eller så.
De här tre paren skulle jag kunna tänka mig.

 stövlar 349:-
 loafers med kilklack 249:-
 söta blommiga loafers 299:-

De tre paren tillsammans skulle alltså kosta mig 648:-, det är det väl värt?


Kräksjuka tjoho!

Lillskrutt kräktes på dagis igår så vi är hemma idag *suck*
jag vet att jag är hemsk men jag hade nog önskat att hon var så pass sjuk att hon bara ville ligga i soffan och titta på film så jag kunde läsa min litteratur till uppsatsen, men hon verkar ovanligt pigg.
Kanske är det ingen kräksjuka utan bara en engångskräk?
Jag får väl se det som en ledig dag. Skönt men inte bra för det dåliga samvetet...

Inatt kom hon inspringandes och ville sova i vår säng. Jag tror att hon hade drömt något för senare väcktes jag av något märkligt. Lillskrutt ligger och åmar sig i sängen och frustar, tillslut utbrister hon väldigt upprört:
- nej, nej, jag kan själv!
jag undrar vad som rör sig i huvudet på henne om nätterna.

jävla svenne-imperialism!

Jag gillar malmvägen, det går inte att undvika. Mina favvosnickare och ett gäng glada förortsbor, hur kan det misslyckas?
Men efter varje avsnitt sitter det ändå kvar en viss bitter eftersmak. Jag ser mer och mer bilden framför mig  av svenska missionärer som i mitten på 1900-talet åkte till afrika för att frälsa vildar och göra en god gärning.
Malmvägen är precis samma sak fast "nu ska vi åka till förorten och rädda ett gäng förortskids och göra en god gärning".
Om de har haft det för jävligt hela livet (vilket jag säkert tror att många av dem har) så tror jag inte att det blir bättre av att de fortfarande blir behandlade som objekt, må vara att de har bytt från att vara störande objekt som systemet vill göra sig av med till att bli objekt för kanal5s goda vilja.  
Jag är jävligt intresserad av hur bygget kommer se ut i slutändan men en "extreme-förort-makeover" är kanske inte bara positiv?

Me like tradera!

Jag har sålt lite skit på tradera och inkasserat 800 spänn! (undrar just hur mycket jag hade kunnat få för alla de där kassarna med kläder jag slängde till myrorna straxt efter jul) ja, ja... tänk vad folk kan tänka sig betala för mitt gamla skräp.
Själv är jag inte sämre, jag budade in ett par oanvända stella for H&M jeans (för samma pris som de såldes för i affären) hoppas bara de passar för jag har hört att de är stora i storleken. Annars får jag väl ge dem till nån annan.

Good morning!

Fast så jävla bra är det inte.
Jag har tappat bort min borste och kan inte hitta den nånstans. Jag höll på att få panik när vi skulle gå till dagis och lillskrutt hade riktigt rufsigt hår så jag tvångsborstade henne lite med fönborsten och det var inte så populärt.
Jag fattar inte vart den har tagit vägen. Har letat precis överallt och känner mig inte direkt sugen på att börja storstäda och vända upp och ner på hela lägenheten för en borstes skull. Så jag får väl köpa mig en ny helt enkelt, den andra dyker väl upp förr eller senare *suck*

Idag tänkte jag åka hem till A och fika lite, har ju inte sett henens nya lägenhet (som hon flyttde till i Augusti), sen har vi seminarium, opponering på en uppsats om myten kring vargen, kan ju bli spännande kanske?

Fönsterlampor

lampa

Jag hittade en sida med jättesnygga lampor!  Frandsen lightning (dansk förstås). De här ovanför skulle passa utmärkt i vårt vardagsrumsfönster. Jag tror nästan jag måste ha dem!  De fanns också i rött, vitt och orange.

Produktiv idag!

Idag är det lite lättare med det dåliga samvetet över uppsatsen.
Jag har redan lyckats läsa två böcker (ok, de var inte så värst tjocka och svårlästa), gjort en disposition av uppsatsen, skrivit om inledningen och formulerat syfte och frågeställningar (igen). Tänk om jag kunde vara lika duktig varje dag då kanske jag faktiskt skulle kunna bli klar med uppsatsen om en månad ungefär och sedan koncentrera mig helt på läskursen istället.
Nu skag jag gå och köpa mig en till topp tror jag (och semlor, åt inga igår)

Aj

Jag har mensvärk!
Nu ska jag leta upp boken "så lyckas du med seminarieuppsatsen", sätta på lite kaffe och en skiva med augustus pablo och försöka strukturera upp min uppsats litegrann.
Fan vilken skillnad det är att ha en dålig handledare jämfört med en bra. Ja, ja.... bara jag får godkänt och kan lägga den här terminen bakom mig så skiter jag i resten...

RSS 2.0