Köksplaneringen fortskrider

I förrgår var vi och fortsatte vår planering av Kvik köket. Vi kommer nog köra på det för då har vi råd med alla exklusiva detaljer fast till ett lägre pris än något annat kök (undantaget IKEA men de har inga sjyssta detaljer öht).
Den senaste versionen skiljer sig inte så mycket från den tidigare, förutom att det är två 120 breda lådor istället för tre 80 bredvid varandra, och så tänkte vi klä bänkskivan runt om, även på kanterna.
Jag är lite tveksam till valnötsskivan dock. För det första känns det som den stora trenden just nu, som man kanske kommer kräkas på om två år eftersom det finns överallt. Sen är de ju inte billig heller.
Jag hittade två andra träslag som jag gillade, sipo som är nån slags hårdträ och teak som är klassiskt och ett favoritmaterial. Det skulle ju vara snyggt med ett gammalt 50-tals bord i teak till.

Nu är den stora frågan vad vi ska ha på väggen.
Alternativen just nu är:
tapet bakom härdat glas
brun/guld/bronze mosaik

längre än så har vi inte kommit.

Kommentarer
Postat av: Diana

Det låter verkligen supersnyggt!
Mm, det är verkligen svårt det där med bänkskiva och vad man ska ha på väggen. Det ska ju ändå sitta ett tag liksom. Bänkskivan kankse är lättare att byta ut, men det kostar ju som sagt.

Om du vill ha ett teakbord till så tycker jag att du ska välja bänkskiva i teak. Det är ju ett tåligt träslag också.

På väggen tycker jag att om du tror att du skulle vilja förändra den om ett par år så välj glasskiva med tapet/färg bakom. Då är det lätt att göra om och kräver inte så stora ingrepp och inga större hål i plånboken om du bara vill byta färg/tapet. Värre om man sätter mosaik och vill ha ny. Både arbetsmässigt och för plånboken.

Vi funderar ju också på Mano-köket och tror att vi väljer just glas som stänkskydd för att kunna förändra med färg bakom när vi tröttnat och vill förnya köket i framtiden. Det blir billigare än att byta alla luckor/lådor.

2006-03-08 @ 09:49:49
URL: http://dianas.blogg.se
Postat av: Bengt Bjärnor

Låter intressant det där med glasskiva som stänkskydd. Vi har installerat ett marbodalkök med vita luckor. Vi har svart granitgolv och bänkskivor
Väggarna är i övrigt vita. Men nu har vi kört fast vad det gäller bakgrundsfärg på stänkskyddet. Ni har så klart massor av förslag på vad som skulle vara snyggt??

2006-07-11 @ 01:50:02
Postat av: Anna

det är jättesvårt och allt beror ju egentligen på vad ni vill ha för stil på köket. Vitt kök med golv och bänkskivor i granit låter ju iofs stilrent och klassiskt. Men jag skulle nog måla väggen ovanför diskbänken i nån mörkare färg. Ljus färg mot vita luckor känns rätt trist tycker jag.

2006-07-11 @ 05:34:16
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: Arnsophie

Great site, enjoyed my stay, thanks for the cookies!

2010-06-24 @ 14:36:44
URL: http://arnsophie.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0