Fan vad allt ska krångla

*mutter*
Dessutom ser jag inte klok ut i håret...
Tur att jag bara jobbar idag.

Jag är officiellt tant!

Japp. Och ärligt talat... det känns skönt!!

(har tagit en liiiiten paus från städandet som jag avskyr)

Förra helgen var jag på ett "ljusparty". För er oinvigda kan jag berätta att det är en liten tillställning hemma hos någon (kallad "värdinna" veeeery amerikanskt!). Hem till denna värdinna kommer en "konsult" och demonstrerar olika doftljus. Sedan blir det fika och shopping.  I alla fall så tyckte jag det var JÄTTETREVLIGT med ljusparty.
Och jo, jag köpte på mig några små ljus. Värmeljus med äppeldoft och några större ljus med doft av hallon och timjan som jag tänkte ha på toaletten (de skulle ta bort dålig lukt) och nu när jag höll på och städade kom jag på mig själv med att längta efter mina små ljus.

So I have officially been TANT!

16122-656

Rör på arslet!

Aaaargh! Jag har ju jättemycket att göra och så sitter jag här och läser bloggar. Ajabajja!

Dagens todo:

* städa, städa,städa
* slänga in en tvätt
* köpa kaffe och bullar (har bjudit hem J på fika så att jag har anledning att städa)
* lägga in massor med grejer i slummerkalendariet

Hemma igen

från ett vårvarmt London. Vilket får mig att längta ännu mer efter våren.
Jag vill ha vår NU!! så jag kan använda mina söta ballerinaskor som jag shoppade.

Annars blev det inte så mycket shopping. Vi besökte mest skivaffärer i Camden och Notting Hill, gjorde även en liten avstickare till Brixton för att leta upp nån obskyr lite reggaebutik.
Det var mysigt och jag kände mig som om jag hade hamnat mitt i "High fidelity". Jag älskar den boken!
(jag har redan börjat planera nästa Londonweekend ha ha...)

Jag kanske laddar upp några dåliga mobilkamerabilder sen. Om jag orkar...

Jag var ju förstås tvungen att gå in på topshop på Oxford street men det var så överväldigande att det enda jag kom hem med var två toppar.



Så nu måste jag handla ett par nya cheap monday jeans att ha till...


Off we go!

London nästa.
Cheers ;)

Vad fint det blev!

Äntligen är nya slummersidan uppe. De nya artiklarna kommer inte förän den 3 mars men nu kan man iallafalll börja lägga in saker i kalendariet. Tjoho!
Det här har jag längtat efter...

Ljusgrått vitt och blått

så blir min vår om jag får bestämma. Bleka pasteller blandat med vitt och blått...

Jag känner mig lite låg och tömd på energi just nu. Men jag hoppas att en weekend i London kan råda bot på det. jag och älsklingen drar iväg på torsdag för lite shoppiong och allmänt mys.

Och jag skulle förstås inte ha nåt emot att komma hem med en ny garderob från topshop. De här kanske?


Die angst

varför finns det inga papperskorgar på pendeltågen??

Dagens gnäll

Det är februari...

Prosit!

Har precis haft en nysattack och känner mig lagom mosig.
Gårdagen var lång och seg.
Var på klassfest i lördags. Det pratades jobb, barn, musik, hur man granskar företag och om det är bättre att bo i villa eller lägenhet. Börjar vi bli gamla??
Det var iallafall väldigt trevligt men det blev alldeles för sent! Jag pallar inte att vara ute till fem längre. Sedan vaknade jag kl åtta iallafall vilket resulterade i den väldigt sega söndagen.
Nästa gång ska jag åka hem tidigt *komma ihåg* (inte  tidigt som i tidigt på morgonen utan tidigt på kvällen)

Möbelmässan

Jag kom ju aldrig med nån redovisning för möbelmässan förra helgen. Den var väl sådär. Alldeles för många finska skinnsoffor och norska furubord (som vanligt). Modernt med raka linjer och starka färger känns hopplöst passé, liksom lampor i svart lack och fransar.... Väldigt många montrar kändes som "såg vi inte det här nyss?".

Men visst fanns det några små guldkorn. Bland annat Kvänums retrokök som jag tror kommer bli en ny stor trend. Snart kommer det allra hetaste vara de där gamla originalköken som folk rivit ut under ett antal år.  Retro is the shit... även i köket.

16122-646

Annars har väl kökstrenden gått från jättetjocka till supertunna bänkskivor (no shit sherlock!). Handtagslösa luckor har ju hängt med ett tag men det känns också sömnigt, liksom att allt ska vara utdragbart (nej det är inte praktiskt med utdragbart sopskåp.... vilket jag försökte säga till min sambo innan vi köpte ett). Rostfria vitvaror *gäsp*, svindyra compositmaterial *snark*...

Då blev jag mycket mer lyrisk över en fet diskbänk i betong.

16122-647

För att summera mina intryck. Jag hänger helt på det organiska. Tillbaka till naturen! Funktionalismen kommer få ett ännu större uppsving. Ett material som bara är snyggt är ointressant. Naturmaterialen kommer fortsätta att utvecklas och hitta nya användningsområden.

Själv önskar jag mig en lampa i björkfanér. Och en i glas.

Dagens site

www.elle.se


smygshoppat

jag kunde bara inte låta bli.

Det blev en klänning och top från H&M. Tror att det passar fint till mina stövlar och ljusgrå ribbade strumpbyxor.


Vård av barn

Jag hann knappt komma till jobbet idag innan de ringde från dagis och sa att jag måste hämta skruttan.
Tydligen grät hon och hade ont i magen. Vilket hon också har klagat på nästan varje dag i två veckor.
Så det var bara att åka tillbaka. Ringde vårdcentralen också men de är ju såååå sega. De skulle ringa tillbaka kvart i fyra.
Men nu mår hon alldeles strålande lillgullet. Jag tror jag vet vad som är felet. Hon vill helt enkelt vara hemma... men vi ska till vårdcentralen för säkerhets skull iallafall.

Min lilla gurka...


Hittade klänningen

som jag har letat efter sedan innan jul. Grå, A-linjeformad, puffärm och fickor. Och viktigast av allt tjockt tyg, ingen jävla trikå. (på H&M men jag hittar ingen bild)

Kul att jag är pank...

Men snart, snart är det slut på åratal av ekonomisk misär. Snart kan jag shoppa!


Mardrömsmöte

Efter ett låååååångt, seeeeeegt redaktionsmöte är jag nu helt dränerad på energi.

Äntligen!

Nu kan jag framstå som en riktigt blasé stockholmare i mediebranschen.
Efter jobbet ska jag ut och äta lite tapas och dricka mojitos med resten av redaktionen.

/ fifi

16122-643

(att det rör sig om ett femtioårsfirande och att resten av redaktionen är lika oglamorös som jag kan vi ju tala tystare om...)



Off we go

möbelmässan nästa!

Uppdatering

Operation missa melodifestivalen blev ett katastrofalt misslyckande. Det har inte ens gått en vecka sedan första tävlingen (hur många ÄR det i år? eller.... jag vill inte veta) och jag vet redan att:

* Tommy Nilsson och Anna Book gick vidare till final
* The Ark är favoriter i nästa deltävling
* Jimmy Jansson ska vara med i deltävling två
* Kicki Danielsson var inte full, hon äter ångestdämpande tabletter (fast det är jag inte säker på om det har med bajsfestivalen att göra)

spektaklet blir mer och mer absurt för varje år som går. Hur ska detta sluta? Måste vi i framtiden införa en melodifestivalfri dag?

Sömnlös

Vaknade klockan tre, pigg som en mört och efter att ha vridit och vänt på mitt ett tag tyckte jag det var lika bra att gå upp. Jag blir nog trött igen....

Så nu sitter jag och administrerar slummer litegrann. Det är den tråkigaste biten av hela slummer grejen men kanske den viktigaste. Snart kommer slummer finnas på ny domän och jag hoppas hoppas att den nya sajten med alla nya funktioner kan vara uppe och testköras om en vecka eller så. Håller på med ompekningen nu men herregudm jag kan ju inge om sånt här!!

För nyfikna läsare kan jag locka med att nya slummer kommer ha både kommentarsfunktion och ett nyhetsbrev som kommer ut en gång i veckan. Dessutom har vi fått en jättebra sökfunktion och framförallt ett sökbart kalendarium som egentligen är det viktigaste på hela sajten.

Jag var i Västerås igår och träffade vår duktiga webbkille Lasse och nu känns det så himla kul. Nästa slummer kommer nog bli riktigt, riktigt bra!

Igår var jag också på releaseparty för boken alla kan blogga som RS på kulturbloggen har gjort. Det verkar vara en riktigt bra handbok i bloggning och dessutom snygg! Men jag är ingen mingelmänniska direkt. Ändå var det lite kul att träffa en del bloggare som till exempel Anna som har gjort stockholmsbloggen.


Hämtat böcker

Jag älskar biblioteket! Tänk vad många böcker jag aldrig skulle ha läst om det inte fanns bibliotek.
Nu ska jag lägga mig och läsa svinalängorna...

Tjoho, jag har flyt!

Yes! Efter allt oflyt jag har haft så förtjänar jag att få saker serverade på silverfat.

Fick precis reda på att en kille på tidningen ska sluta (synd för han var rolig, men dessto bättre för mig) och hux flux har jag uppdaterat min anställning från 50 till 80 procent. Tjoho!! Framtidsutsikterna ser goda ut och nu behöver jag inte fjäska för bajsposten längre, ha ha!! *dansar liten segerdans*

Kaffe-junkie?

Idag hade jag bestämt mig för att dricka te till frukost. Men när jag kommer ut i köket gör jag kaffe ändå. Det var inte förän jag tryckte på knappen till kaffebryggaren som jag kom på att jag skulle ha te. Jag tänkte inte ens!!
Är det det man kallar muskelminne?

Nu blir det iallafall inget kaffe resten av dan...

Dagens citat

"enda gången det är tyst på det här stället är när det kommer nya kvällstidningar"

yttrat av trött medarbetare på facklig tidning


Hello office babe!

Idag känns mitt liv som något ur the office. Det känns lite skönt faktiskt

16122-642

Jävla sibirienväder!!

Jag fryser ända in i själen. Det är sant. Jag har nog aldrig varit såhär stel i hela mitt liv (och jag sitter ändå inomhus). 
Jag vill inte ha mer vinter nu! Man kan inte leva under sådana här omständigheter. Hjärnan fryser, huden fryser, lederna fryser. Allt jag vill göra är att krypa ner i ett varmt bad, men det blir så kallt när man ska gå upp sen.



Maska mera

Måste lära mig att inte vara så jävla effektiv. Jag är redan klar med dagens jobb (och det jag skulle göra nästa vecka) Nu har jag inget att göra, hitta på nåt?
Jag skulle gärna hjälpa till lite i layouten men är rädd att jag nog skulle stjälpa mer än hjälpa.

jävla fetto!

Usch, varför blir jag så uppsvälld? Jag känner mig som en uppblåst val. Ok om man hade haft en bebis i magen men mindre kul när det bara är fett och gaser som simmar där inne. Blä, man kan ju bli deppig för mindre.
Nu ska jag trösta mig med honungsmelon och Gilmore girls :-(

Dagens dricka

16122-641

Jag är fullkomligt galen i tropicanas äppeljuice!

Aj min mage!

Stressäta är inte bra. Men Max vegoburgare är mumsig! Nu är jag skitstressad för att jag måste få tag på en person som inte går att få tag i.... helst igår.

Tokig

Jag blir tokig av att vänta på folk som ska ringa upp. Inom fem minuter - my ass! Nu är jag hungrig också *mutter*
Men en god nyhet är att mitt reportage kommer med i nästa nummer och kanske på omslagsplats! *nöjd*

trött, trött, trött

men jag har en riktigt bra intervju som jag ska skriva ut idag. Jag blir glad bara jag tänker på det :)

Söndagsnöjet

Det har legat i träda ett tag men förra helgens husvisning återuppväckte det gamla nöjet så nu ska vi snart iväg och titta på ett hus igen. Bara titta alltså, vi är inte alls ute efter att köpa något, men det är alltid bra att sondera terrängen. Husvisningar är ett av de bästa gratisnöjen som finns!

Operation missa melodifestivalen

Nej jag såg ingen melodifestival igår. Noterade bara trött att filmerna på trean och fyran lägligt hade flyttats fram en halvtimme för att inte konkurrera med detta gigantiska jippo som nu kommer hålla mediesverige i ett stadigt grepp de närmaste månaderna.
Jag får en stark känsla av kejsarens nya kläder. What´s the fuzz about?

Iallafall som kom jag på en strålande idé. I år ska jag aktivt välja bort melodifestivalen, och så får vi se hur lång tid det går innan jag på något sätt ändå får reda på detaljerna om vem som vann, vilken som var bästa låten, vad folk hade på sig och om det har inträffat några skandaler.

Fast jag gissar att min melodifestivaloskuld knappast överlever helgen...

(notera att jag inte tänker kategorisera detta inlägg under musik)

Stockholms nya designmecka?

Idag inviger Tensta konsthall sin nya museishop "Dark Rainbow shop". Där kommer man kunna hitta både mode, design och konsthantverk. Jag tycker det verkar riktigt spänande, och bara en sån sak som att uberhypade Ann-Sofie Back väljer att medverka tycker jag verkar lovande.

Tensta verkar för övrigt gå en väldigt spännande framtid till mötes. Bo 06 bjöd på nytänkande kring miljonprogramsarkitekturen och jag skulle iallafall inte ha något emot att lägga vantarna på något av de nybyggda radhusen på järingegränd.

    

Tensta konsthall tänker nytt och stort och jag hoppas bara att mediekolosserna inte tiger ihjäl utvecklingen i Tensta bara för att det är en sk. "betongförort".

Jag tycker att det som är på gång är kul och hoppas att andra förorter kan ta efter Tenstas exempel. Allt behöver faktiskt inte ha sitt centrum i city.

Amen ;)

Mer om vad som händer i Tensta kan du läsa på tenstabloggen


Homer på Forsmark?

Såg ett av de roligaste avsnitten av Simpsons igår. Jag och älsklingen vred oss av skratt, mest för att vi tänkte på det här.


God morgon!

Idag ska jag till mitt riktiga jobb, där jag får riktig lön och får använda hjärnan och inte blir betraktad som en mindre vetande varelse! Väntar bara på att nån ska komma på mig och kasta ut mig därifrån.

Och gissa vad jag gjorde igår... sa upp mig! (fast jag kommer ändå jobba kvar som timanställd tills jag hittar nåt bättre) Nu är jag inte ägd av posten längre. halleluja!

RSS 2.0