Lösningen på bokproblemet!

myfirstroom (tack Stina för länken) hittade jag en supersmart bookholder för barnböckerna. Tidigare har vi haft barnböckerna på en hylla men det är ju lite opraktiskt när lillskruttan själv inte kan nå upp för att ta en bok. Men en bookholder vore ju perfekt.
Nu gillade jag varken designen eller priset på den jag hittade men man kan ju göra en själv! Nu när vi har snickarbod och allt :)

image923

Prinsessprojektet

Lillskruttan har beställt en prinsessrum när vi flyttar till nya huset så nu sitter jag febrilt och samlar inspiration till något som kan bli prinsessigt utan att vara för puttinuttigt. Jag vill ju helst att rummet ska matcha resten av huset också.
Har nästan bestämt mig för en tapet från Sandbergs som fond, ska bara kolla med lilla diktatorn om det duger först... resten av väggarna blir vita och golvet i ek som resten av övervåningen.

image922


Längtar

Ikväll ska vi till huset!
Ikväll ska vi till huset!
Ikväll ska vi till huset!
Ikväll ska vi till huset!
Ikväll ska vi till huset!
Ikväll ska vi till huset!

Och på måndag får vi nycklarna *lycklig*

 

På bättringsvägen

Mmmm vad gott det är med kaffe efter tre dagars överdrivet tédrickande. Att jag nu är sugen på kaffe igen borde betyda att jag är på bättringsvägen. Idag har jag ju faktiskt både duschat och dammsugit vardagsrummet. Känns mycket fräschare faktiskt. Jag snorar iofs mer än igår men har inte alls lika ont i halsen.

Apropå kaffe. När öppnar Starbucks i Sverige? Jag är den första att anmäla mig som franchisetagare...

image919

Gårdagens bästa

image918

Jag började nästan gråta själv när jag såg intervjun efter loppet...

satans jävla skitont!!

Jag har så ont i halsen att jag håller på att få panik!
Det liksom kliar, svider och är varmt och stentorrt på en gång. Det enda som hjälper är té med honung, och det hjälper bara precis under tiden jag dricker det. Vilket medför att jag måste springa på toaletten hela tiden och att min mage är helt uppsvälld av allt té.
Nej, fan för att vara sjuk alltså...

Roligt att kolla hur folk har det

Idag har jag roat mig med att kolla runt på sajterna mininredning.se och homepoint.se, båda två fungerar likadant och jag vet inte vilken jag gillar bäst. Min favoritsajt när det kommer till renovering och inredning kommer alltid förbli byggahus.se men det är lite kul att kolla på bilder och betygsätta folks hem. Det enda tråkiga är att de flesta verkar ha exakt samma stil och det blir faktiskt rätt sömningt i längden.

Har man sett ett romantiskt IKEAkök så har man sett alla...

image917


Operation uppvärmning

Nu längtar jag som en tok efter vår öppna spis. Tänk vad härligt att få sitta framför brasan med en kopp té när det är såhär ruggigt ute.
När det blir såna här snabba väderomslag hinner vår värme inte riktigt med och det blir fruktansvärt kallt i lägenheten *brrr*. Nu har jag tänt alla värmeljus jag kan hitta och sovrummet doftar gott av mina hallonochtimljan-ljus från partylite. Sitter uppkrupen i sängen med en kopp persian-earl-grey och njuter lite i smyg av höstrusket.

image916

Snygg väska

Igår hittade jag den perfekta skinnväskan som jag varit på jakt efter länge. Det var en enkel och stilren sak från Tiger och faktiskt inte hutlöst dyr. Tyvärr för dyr för mig, men jag håller tummarna att den finns kvar när jag får pengar...

image915


Bloggar från sängen...

image914

Usch, usch, jag är sjuuuuk! Och ingen vill komma och ta hand om mig så jag får ta hand om mig själv *surar*. Det är det stora felet med att vara mamma, fast i mammarollen alltså. Den som fixar och trixar och köper hem soppa när andra är sjuka men när jag själv är sjuk sätter jag på en maskin tvätt och diskar eftersom jag ändå "bara är hemma".

Nä, nu ska jag ligga i sängen och blogga, snart är det friidrottsVM också. Jga kan ju iofs passa på att betala räkningar när jag ändå har datorn på...

Är sommaren slut nu?

Enligt vädergubbarna är den det och om jag ska tro min kropp så instämmer den. Vaknade med ont i huvudet och rasp i halsen idag. Känner mig riktigt risig och drömmer om en kopp te framför öppna spisen... apropå det så har jag startat husbloggen, där jag förhoppningsvis kommer lägga upp många renoveringsbilder såsmåningom.  Om precis en vecka drar det igång!

Just nu längtar jag efter det här

    
handgjorda temuggar från Akvihome, kofta från Odd Molly, tepåsar i tvåpack, bots från topshop, Laminofåtölj...

Usch och blä

Jag är för gammal för att gå ut. Idag har jag mått som jag förtjänar och ännu värre, dags att bli toknykterist? Det känns nästan så.
Nu ska jag kolla på American hotrods.

Högsommar!

Tog en promenad från Flemingsberg till Huddinge C idag. Det var varmt, fruktansvärt varmt! Men jag klagar inte. Jag kan behöva lite sol och värme.
Snart ska jag till Jenny och dricka vin på hennes balkong. Men jag kan inte bestämma om jag vill ha rött eller rosé. Kanske en av varje?

 

Krönikör

Jag antar att jag nu med gott samvete kan kalla mig krönikör. Fast jag vet inte om det är bra eller dåligt? Ibland tröttnar jag som fan på mina egna åsikter. Här är iallafall min senast publicerade krönika.
Finns att läsa i senaste numret av Sekotidningen.


Behåll ert dåliga samvete! (det är inte jag som satt rubriken)


Så var sommaren över. Regnigt , tråkigt och grått. Inte alls lika många trevliga middagar som förväntat, ingen solbränna och inga sköna vinkvällar på balkongen. Den ena efter den andra i min bekantskapskrets börjar antingen berätta om sina underbara semesterveckor i Grekland eller sina planer att resa bort till hösten.

Alltså börjar även jag se mig omkring efter en charterresa. Kanske Kanarieöarna i oktober, eller varför inte Thailand över jul och nyår?


Tills samvetet kommer ikapp mig. Charter har ju gått från att bara vara töntigt och medelsvensson till att betraktas som den värsta miljösynd man kan begå. Summan av de miljöförstörande utsläpp som produceras av flygplan på väg till varmare platser, vitare stränder och godare mat är svindlande. Och där står jag med mitt dåliga samvete. Hur kunde jag ens tänka tanken?


Men är det inte lite underligt ändå? Att precis när det har blivit så biligt att resa att även en låginkomsttagare har råd att byta den regniga svenska sommaren mot en vintervecka i Thailand, eller tillbringa en romantisk weekend i Paris då blir dessa aktiviteter något man bara ägnar sig åt om man inte vet bättre.

Och lika underligt är det att de som oftast påpekar hur illa det är är samma personer som i åratal åkt utomlands två gånger om året och som inte drar sig för att plocka frekwent-flyer-poäng på sina livsviktiga affärsresor. Den övre medelklassen har råd att köpa sig fria med en extra miljöavgift när de reser. Vi andra får bara skämmas.


Det är ungefär samma logik som får priviligerade västerlänningar att sucka om världens undergång när kineserna börjar köpa bil, samtidigt som de gnäller om vägtullar eller höjda bensinpriser.

Själv åker jag kollektivt, sorterar sopor och har varit på sammanlagt tre charterresor i hela mitt liv.


Den första resan räknas inte eftersom den gick med tåg ner till Italien. Min pappa var lokförare så det blev förmodligen billigast så även om det var en pina att som femåring spendera fyra dygn på ett tåg som på den tiden inte ens hade luftkonditionering.


Nästa resa utspelade sig i Bulgarien 1989, innan murens fall. Och visst var det varmt! Det var faktiskt värmerekord den veckan så jag höll mig mest inomhus, badade i så kallt vatten som möjligt i hotellbadkaret samtidigt som resten av resenärerna höll på att gå under av en ovanligt elak magsjuka.


Den sista resan gick till Ibiza när jag som 19åring lyckats skrapa ihop tillräckligt mycket pengar på mitt McDonaldsjobb för att ta en obetald semestervecka och åka till partyparadiset. Konstigt nog är minnena från den veckan något suddiga.


Därför ber jag om dispens denna gång. En veckas sol och värme och grekisk sallad är allt jag begär. Och medelklassen kan behålla sitt dåliga samvete.





Nu är det höst!

Så länge jag kan komma ihåg (förmodligen sedan jag började skolan) har hösten varit min favoritårstid. I slutet på augusti är semestern slut, skolorna börjar igen och allt startar om. Hösten är definitivt en nystart. Nästan mer än nyåret.
Nu är det höst igen och dags att köpa nya sneakers. Mina adidas superstar har definitivt sett sina bästa dagar. Jag har kollat in några snyggingar på sneakersnstuff, men vad ska jag egentligen välja? Hjälp! Vilka sneakers är snyggast?

 gult är fult? skitsnygga tycker jag
 klassiska bruna Converse
 favoriterna från Nike
 retromodell från Puma

Förutom sneakers är det förstås dags att köpa kalender och ny väska också... *längtar*

 

Biosugen!

Här är min film-önskelista

image899

image900

Nån som är sugen...?

Vuxenpoängen rasslar in

Igår hann jag
* skaffa en kombinerad villa- och hemförsäkring (visste inte ens att man behövde två)
* anmäla adressändring
* gå igenom renoveringskvitton för att se hur mycket vi får dra av

... skatteavdrag liksom! Jag är gammal som gatan ;)


Fram med champagnen

Idag har jag blivit en halv miljon rikare.
Ville bara säga det ;)

image898

Jag börjar lära mig det här

Att vara arbetslös är inte helt fel faktiskt (om man bortser från pengabristen, men den har ju inte hunnit ifatt mig än). Nu vet jag ju att jag har en praktikplats att börja på om en vecka så då kan jag slappna av lite mer. Min dag igår var faktiskt nästintill perfekt.

* Först sålde jag en krönika till Sekotidningen, mycket uppskattad.
* Efter några ärenden till apoteket och biblioteket åkte jag in till stan och tittade lite i affärer.
* Träffade Catya för en trevlig lunch. Pastasallad med krätstjärtar.
* Sen blev det en tur till nya praktikplatsen. Supertrevligt!
* Gick sedan till gamla jobbet för att hämta några arbetsprover och fikade med redaktionen. Saknar dem! Det var så trevligt och de lyckades fika i en timme...
* Sen åkte jag hem till en nystädad lägenhet och blev informerad om att lägenheten stigit  i pris till över miljonen trots att budgivningen egentligen inte skulle börja förän idag
* åkte iväg och käkade under tiden det var omvisning
* Gick och lade mig i nytvättade lakan

Det kunde vara värre :-D

Laminatgolv?

I vanliga fall gillar jag inte laminatgolv, men jag kan inte undgå att tycka att det här smalstaviga från alloc är riktigt snyggt. Kanske på övervåningen?

image897

Frukost?

Ok, mitt försök till ett sundare liv har återupptagits (för vilken gång i ordningen?) men är det egentligen så viktigt att äta frukost? Eller är det en myt...

Jag menar, är det inte bättre att äta när man är hungrig än bara för att man ska?
Jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör för att få ner en nyttig frukost (croissanter med marmelad räknas inte som nyttigt va?) och än har jag inte intagit nåt annat än en kopp kaffe... Jag ska bättra mig. Eller iallafall försöka.

image896

Tillbaka i praktiksvängen?

Ska upp och presentera mig hos Vi Föräldrar-redaktionen idag. Håll tummarna för att jag får praktiken. Det är ju trots allt ett bra sätt att komma in.

Och visningen gick bra...

Över förväntan faktiskt. Enligt mäklaren kom det ungefär 30 par och prospekten tog slut på 10 minuter! Så köpare lär vi inte få problem att hitta iallafall. Det känns skönt.
17 stycken skrev upp sig på listan och idag är det omvisning så imorgon börjar förmodligen budgivningen. Spännande!!

Synd bara att vi måste lämna vårt vackra hem för just nu känns det verkligen harmoniskt. Vilken ångest att lämna det för furupanel och lila tapeter.Men, men... panelen lär inte få sitta i många timmar ha ha

Shit!

Nu slog det mig.
Om två veckor får vi nycklarna till vårt hus!
Då börjas det om igen med rivning, målning och fix. Men det ska bli kul!
Vi har ingen brådska att flytta ut ur lägenheten så till en början blir det nog mest att flytta över lite köks- och badrumsgrejer så vi kan vara i huset hela kvällarna och måla och greja.
Jag har nog inte fattat det än att vi kommer flytta snart.

image895
Vårt lilla hus!


Städa, städa varje fredag...

och så varje jul. Och så innan lägenhetsvisning förstås.
Mitt liv de senaste dagarna har gått ut på att röja, städa, packa ner saker i flyttkartonger och bära ner kartonger i förrådet. Trots att jag inte är typen som samlar på mig grejer i onödan är det ett jävla evighetsjobb!
Det tar fan i mig aldrig slut.

När vi flyttat så tror jag minsann att jag ska gömma kartongerna nånstans och skita i att packa upp dem.
Nej en skål att äta ur, en klänning att klä mig i  och en bok att läsa räcker för mig.
Buddhist, javisst!

Dagens ångest

Idag regnar det. Skruttan är hemma från dagis eftersom hon kräktes igår. Jag förgyller min tillvaro med att skicka ut spontana jobbansökningar till ställen jag skulle vilja jobba på, och så har jag börjat läsa självhjälpsböcker. Jag fick några på tidningens boklotteri i julas. Den första "Drömjobbet - så här gör du för att få det" verkar åtminstone vettig men den andra "första intrycket - hur ditt betteende påverkar andra" hjälper bara till att öka min ångest.

Jag VET redan att jag är en osäker, cynisk, bitter och blyg person. Jag vet också att sådana personer hamnar längst ner på listan av intressanta människor. Men hur bygger man upp sitt självförtroende genom att upprepa mantrat att ingen vil ha människor utan självförtroende? Jag bryter ihop... Eller, nej det gör jag inte, men det känns hopplöst. Jag vet inte vad jag ska göra och att jag måste besöka arbetsförmedlingen imorgon kommer knappast få mig att känna mig mindre värdelös.

Nu ska jag städa garderober - ut med skiten! kanske kan hjälpa till att lätta lite på ångesten.

Tröstshoppar i tanken

 När jag är låg drömmer jag om att bräna pengar. Tur i oturen att jag inte har några alltså (eftersom jag lade de sista på en kjol och linne).
Men om jag hade massor med pengar just nu skulle jag lägga några av dem på följande

    
Klänning - Bea Szenfeld, Filofax i skinn med dragkedja, halsband - Dyrberg/Kern, väska i skinn - Don Donna, Skolett - Scorett

Spännande

Det börjar dra ihop sig iför visning nu. På söndag smäller det och jag känner mig lite nervös. Får vi ut mycket pengar för lägenheten kommer det kännas som om vi har vunnit på triss eller nåt.
Älsklingen pratade med mäklaren idag och det var redan 9 personer som hade anmält sitt intresse! Det var tydligen ovanligt många och mäklaren lät nöjd. Han upprepade sitt mantra från förra gången vi sågs

"jag skulle bli förvånad om vi inte fick ett riktigt bra pris för den här"

Visst jag avskyr mäklare och tycker att de är riktiga skojare. Men nu är han ju på vår sida...
bäst att dra nytta av det

Dags för kaffe

Min detox gick åt helvete (oväntat va?) och nu är det dags att dricka eftermiddagskaffe på balkongen. Det är jag värd efter en hel dags ihärdigt arbetssökande

image889

Dagens outfit

Det blev ...eh visst lite impulsshopping igår när jag väntade på intervjun. Snabbt som attan sprang jag in på H&M och handlade kjoloch linne. Hade iofs kofta över så det var inte så naket. Men linnet och kjolen får duga som klädsel även idag.


Det tar på krafterna

...att vara glad och positiv och sälja sig själv.
Det är verkligen inte jag.
Så sitter jag här alldeles slut, övertygad om att jag aldrig kommer få ett jobb. Vem skulle vilja ha mig? En lat jävel som inte kan mycket om nåt.
Nej, självömkan är väl det enda jag är bra på.

Och intevjun gick väl hyfsat. Jag pladdrade för mycket förstås, ställde inga bra frågor och var allmänt nervös. Jag pallar inte. Och när jag fick veta att de intervjuar folk under 3 veckor gick luften ur mig. Varför ens försöka??

Inte mig själv

alltså nog för att jag har klagat på uppblåsthet och finnar men nu har jag blivit förstoppad också! (too late, glömde varna känsliga läsare *moahaha*).
Kan det vara så att det är en överdos langos som har orsakat dessa problem?

*note to self, skippa festivalmaten nästa gång*

image887


Dagens stora fråga

Kan man ha sandaler på en anställningsintervju??
Jag blev väldigt nöjd med mina nymålade tånaglar.


Uppdatering

kommer kanske sen.
Helgen i Uppsala var iallafall bra, fat lite tråkigt väder på fredagen. Inte alls det drogparty man kan föreställa sig (av att se på nyheterna) men det är ju samma visa varje år. Uppsala reggaefestival är fortfarande den lugnaste festival jag bevistat och den enda där man ser fler barnvagnar än redlöst berusade, men, men...

Bäst:
Midnite

Sämst:
Iration Steppas kunde inte spela i år heller på grund av tekniska problem

image886

Tredje året i rad

Så bär det iväg til Uppsala regaefestival. Ikväll får även liltrollet följa med och kolla på favoriten Yellowman. Och så går jag in gratis. Presspass är guld ;). Hoppas på en intervju med brittiska soundsystemet Iration Steppas. Det vore kul. Väldigt kul.

image884
Yelowman

Nu får det vara nog!

Jag är uppsvälld och känner mig som en val. Har inte mindre än tre finnar i ansiktet och håret är flottigt. Nu blir det Detox deluxe! Ingen mer skräpmat. Inget grillat med flottiga potatis och rotfruktsklyftor oavsett hur gott det är. Ingen läsk, inga snacks.  Från och med idag (till i morgon då det blir festival) är det sallad, grönt te och vatten som gäller. Jag känner mig verkligen ofräsch!

Tjoho!!

Jag ska på anställningsintervju på måndag!!

Glöm bitterfittan, jag är tokglad. Jag vill verkligen ha jobet och kommer dö av nervositet innan måndag. Alla superbra intervjutips måste skickas till mig NU.

Dagens

Idag tog vi vårt pick och pack (två solstolar och fyra plasthinkar med tilbehör, därtill en filt och tre handdukar och en kanna saft) och drog til Gålö havsbad. När TVmeterologen har utlovat två dagars sommarväder vågar man liksom inte göra annat även om det innebär att sitta i någon annan barnfamiljs engångsgrillos och få sand i skorna. Så nu är hela familjen lite lagom rosa (utom samon han ser ut som en nykokt hummer. känslig hud)
Vattnet var kallt som satan och trots att jag bara badade upp till knäna lyckades jag få kramp i tårna av kylan.
Efter två timmar i solen köpte vi varsin glass och åkte hem.

Sen har vi bara softat på balkongen. Jag med en bok (babyblues av Pia Hitze som trots allt inte lyckats få mig på bättre tankar angående ett till barn) och min skära älskling med spel på datorn. At surfa från balkongen är lyx.

Nu slappar vi med en lagom kyld chardonnay. Jag känner att jag måste passa på, snart är det väl slut med vinväder.Måste läsa ut boken också trots att ljuset på balkongen just nu består endast av 10 värmeljus. Jag har ju uppfäljaren att roa mig med i morgon. Och en bok av Marie Jungstedt (hur hon nu stavar). Jag är en litterär gormand. Eller hetsätare...

Du har så rätt Stina

sol är mycket bra terapi.
Sitter på balkongen, lyssnar på Vibes46, längar efter URF. Dricker öl och äter inlagd feferoni.
Det kunde vara värre.

image883

Deprimerad

Jag tror att jag har hamnat i en mindre depression på sista tiden. Är allmänt apatisk och orkar inte ta tag i saker. Känns inte som om det spelar någon roll vad jag gör för saker och ting kommer gå åt helvete iallafall. Jag är bara en sån person.

Först missfall, sen arbetslös och snart har vi huslån upp över öronen. Iofs är det jag själv som har satt mig i situationen så jag har ingen annan att skylla på. Än min egen förbannade dumhet.

Jag borde aldrig ha slutat jobba på posten.

Man säger inte upp ett fast jobb för att plugga till något som trehundratusen andra också vill göra. Särskilt inte om man inte är tävlingsmänniska.

Man ska göra det man är född till helt enkelt. Inte för att jag vet vad jag är född till men jag antar att ett yrke med låga krav och låg inkomst skulle passa mig. Nu har jag tyvärr inte lyxen att välja. Studielånen måste ju betalas tillbaka också.

Favoritköket

Det här köket från Marbodal har jag spanat på ända sedan vi började planera det första köket. Det skulle passa så bra i nya huset...

image882

tyvärr tror jag inte att det passar plånboken lika bra

Så var det klart

Nu ligger bostadsannonsen ute, jag blev rätt nöjd med den. Nu hoppas vi bara på många spekulanter.

annonsen hittar du här

Ta på dig uniformen

Var en stund i Vintervikens trädgård igår och kollade när Ital Skurk spelade där (svensk reggae, halvbra, de har gjort en rolig julskiva dock). Det som slog mig var den homogena publiken, och jag fick lite ångest för det känns som om jag är på väg att bli som dem.

Publiken bestod mest av familjer i 30-35årsåldern med ett eller två små barn, eventuellt en i magen. (har ett hopas på ett till inom snar framtid)

Fädernas vikitigaste acessoir är självklart skägget och frisyren, lite ovårdat ska det se ut. Halvlångt skägg, allra minst skäggstubb och en frisyr som ser ut som om den inte klippts på ett år (men säkert är fixad på fina salongen). En hatt på toppen för den som vågar.  (min älskling har alltid skägg, han klär i det, skitsnygg!)
Till detta en lagom casual klädstil med jeans och kortärmad skjorta med något kul mönster utanpå.
  

Mödrarna har alla Marit Bergman som stilikon och blandar second-hand kjolar med wctjackor eventuellt morotsjeans och en scarf men absolut inget som sticker ut. Foträta skor är ett måste (svårt att gå med barnvagn annars kanske?) så på fötterna är det converse eller kulpdojjor som gäller. (Jag gillar både Marit Bergman och converse, har svårt att gå i klackar)



Barnen är såklart klädda i kläder från Katvig eller MeandI, blandat med second hand och kanske en hemstickad kofta bebisen åker förstås begagnad vagn. (klar min bebis ska ha MeadI-kläder...men ingen retrovagn)

 



Slutsats: jag tänker inte låta min dotter växa upp i en närförort söder om stockholm...

Hur känns värme?

Jag tror jag har glömt vad värme är. Eller vad den gör med kropen och sinnet. Jag hade en dröm, om att tillbringa långa dagar på stranden, med en bok i skuggan.
Om solsveda och sand. Om ett svalkande glas vin (eh en flaska) en varm kväll på balkongen. Nu emigrerar jag...

image875
hit

Jag har inte dött

Jag orkar inte blogga bara...
Egentligen skulle jag vilja skriva långa intressanta inlägg om årets tråkiga IKEA-katalog (eller är det jag som blivit kräsen?), om dokumentären "Jesus Camp" som gick på TV för några dar sen. Om att dåliga TVprogram som "Bones" tydligen är beroendeframkallande, om lyckan i att surfa trådlöst från min nya laptop på balkongen och om mitt surrealistiska första möte med en arbetsförmedlare.
Men jag orkar inte.
Jag söker jobb som köksförsäljare istället.

RSS 2.0