Min dag i bilder

Jag får erkänna att jag har blivit helt nördig sedan jag köpte digitalkameran, men jag måste ju lära mig hur den fungerar eller hur? Så jag kan ta snygga bilder.... eh

här är iallafall armstödet på min soffa just nu

plugg

Nästa bild kan behöva lite förklaring.
Jag vet att lavalampa är typ det otrendigaste man kan ha i inredningsväg (och ja, jag är inredningsfascist) men lillskruttan tycker att de är grymt fascinerande så jag gick ner i källaren och grävde fram en och nu står den i vardagsrumsfönstret i väntan på lite homestyling i skruttans rum. Fast jag måste erkänna att de är rätt sköna att titta på.... trots sin fulhet
lava

Bajs!

varför envisas jag med att lyssna på P3 street? Nu har jag den där hemska, vidriga, pinsamma nya Petter låten på hjärnan. Lägg ner gubben! Satsa på familjelivet eller nåt...
fast nu spelar de Advance Patrol så nu blir jag lite glad igen :)

Jävla modebloggar

*muttrar*
Jag vet inte vems fel det är men nu har jag fått världens habegär efter eyeko cream. *sucka*
Som tur är så är den slut på blush för tillfället så jag kan inte köpa den ändå (om jag inte ställer mig på kö och tar från mina sparpengar, nej, nej aja baja!)
Kanske nästa månad?
och när jag väl har köpt krämen måste jag väl köpa fat balmet också, det låter ju lockande. D´oh!
Men ärligt talat så borde jag ju uppdatera min stackars sminkväska snart. Fast först kanske jag ska lokalisera min pincett så jag kan noppa ögonbryna, det känns liksom onödigt att sminka sig när man har buskiga ögonbryn.
Aaaah! Allt är modebloggarnas fel!

Nu ska jag sätta mig med en fet bok och läsa

Lycklig av pengar?

Jodå, det kan man visst bli. Jag är jättelycklig idag för jag upptäckte precis att mina CSN pengar kommit in på kontot, tjoho!
Så nu kan jag betala kåravgiften (mindre kul, roligare om de gjorde nåt vettigt kårjävlarna). Nej jag ska inte klaga, studentkår är viktiga saker, synd bara att det alltid är fel sorts folk som dras till sånt där, själv har jag inte tid.
Sen kan jag köpa bussremsa så jag kan ta mig till stan och fika på onsdag, och till pluggget på torsdag. Och en hel del satte jag in på sparkontot (som jag säkert kommer nalla av runt den 18:e iallafall *s*).
Måste köpa present till bror också. Lilla söta lillebror som fyller 20! Wow!

Ingen vidare dag idag

varit i skolan, plockat fram en massa böcker till min nya uppsatsidé. Läst en (otroligt seg) del på en avhandling... inte speciellt kul. Det är grått, ruggigt och blött ute och jag längtar bara bort!

Sen fick jag mail av min lärare, herr förvirrad, att det inte alls fanns någon C-uppsats skriven på mitt tidigare tema och att jag gärna får skriva om det uppsatsämnet om jag vill *suck*
så nu har jag två ämnen att välja mellan och jag vet inte vilket jag ska ta.

Fördelen med det första är att det verkar kul, handlar om musik och ligger ganska nära mina journalistiska ambitioner. Å andra sidan vet jag inte om jag verkligen vill skriva om det längre....

Det andra temat har jag redan börjat gräva fram material till, det ligger också inom mitt intresseområde men längre bak i tiden historiskt sett vilket gör det jobbigare att hitta originalkällor dessutom kan det nog vara svårare att avgränsa än det första temat och det rör sig på många olika vetenskapliga områden. Å andra sidan får jag världens bästa handledare om jag väljer det ämnet.... ah, jobbigt!

Extreme makeover

Vad brukar det stå på amerikanska filmer? Viewer discretion advised eller nåt sånt va?
Tänk vad lite kaffe kan göra

pre kaffe
pre

post kaffe
post

ok, jag är ju inte direkt underskön på den andra bilden heller... men lite skillnad kan man väl se?

God morgon

idag kände jag mig som skriet ungefär när jag vaknade. Ont i huvudet, ont i kroppen, ville inte gå upp. Men nu har jag slängt i mig några koppar kaffe så det börjar kännas bättre.
Idag ska jag inte blogga (hela dan)
Däremot ska jag:
* läsa två uppsatser
* researcha litteratur till min C-uppsats
* åka in till stan och låna böcker (om jag hittar de jag vill ha)


Den sjätte ovanan

när jag är hungirg blir jag helt hysteriskt otrevlig.
Just nu sitter jag och morrar och är övertygad om att älsklingen lagar mat så lååååångsamt han kan, enbart för att tortera mig...

lista

Blev utmanad av Mocca, så jag måste väl lista fem ovanor. Det blir svårt eftersom jag är näst intill perfekt men jag ska försöka. Här är instruktionerna:
Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande.
Mina egenheter:

1. Jag gör alltid saker i sista minuten, jag måste ha en deadline eller något liknande nära förestående för att jag ska komma igång och jobba,

2. Jag kommer alltid en kvart för tidigt. Eftersom jag har dålig tidsuppfattning kommer jag alltid för tidigt till allt. Tar det tex fem minuter att gå till bussen tror jag att det tar en kvart.

3. Jag stör mig på folk. Allt ifrån pensionärer som simmar för långsamt (två i bredd) i simhallen, till snöbollskastande tonårspojkar och nyblivna mammor som går två i bredd med barnvagn på trottoaren.

4. Jag är sjukt lat. Fastän jag älskar att träna är det alltid lika svårt att komma iväg till gymmet. Hälften av gångerna vinner latmasken i mig och jag stannar hemma i soffan.

5. Jag tycker egentligen att jag är lite bättre än alla andra, samtidigt stör jag mig på andra med samma hemska egenskap.

Jag skickar vidare (trots att jag hatar kedjebrev av alla slag) till Stina, Linnea, Catya, Sanna och Jenny.

väntar på maten

sdfg

och testar att ta närbilder. Shit vad skitigt vårt tangentbord är. Hmmm, man kanske inte alltid ska äta vid datorn?

Dagens

16122-158

testar självutlösaren på kameran *hrm*

upptill: snygga peakjackan
nedtill: svarta gamla slitna Levi´s jeans
på fötterna: fårskinnstofflor

Leker med kameran

Jag har fortfarande inte riktigt lärt mig hur den fungerar, men det kommer väl. Jag ska bara orka ta mig igenom den där trista pdf manualen först.
manualer är inte min starka sida. Jag är helt ointresserad av att lära mig saker från grunden, jag vill bara veta vilka knappar jag ska trycka på för att få det resultat jag vill. Rastlös, ja det är jag.

vackrast i världen

lea

min älskling lägger pussel


Traskat på söder

Idag tog vi bilen in till stan och promenderade lite på söder. Det var snålkallt och för mycket folk överallt. Och alldeles för många människor med barnvagnar som ser flashiga ut trots att de inte är byggda för snömodd. Det är inte vår heller... fast den ser inte ens flashig ut.
Det tråkigaste med söder är att alla affärer är så små. Vill man till exempel gå in i en skivaffär måste man ställa vagnen utanför eftersom man knappt kommer in även om man heter Lasse och har strl 25 på cheap monday jeansen (givetvis inköpta innan det blev trendigt med CM jeans)
Efter promenaden åkte vi hem och handlade semlor i vårt lokala bageri som ligger längre ner på gatan.
Nu är det lördagsslappande som gäller resten av dan :)

Proppmätt

semla

Har precis satt i mig två smörgåsar (dinkelgrova med leverpastej, mmm) och en stor fet semla. Nu känner jag mig lite smått uppsvälld. Men gott var det.


No more cigarettes

Jag ska aldrig röka mer! Inte ens feströka (eller kanske speciellt inte feströka) att vakna upp med känslan av att man svalt en askkopp är inte mysigt... bläää

Inte blogga

sitta vid datorn verkar ha en dålig effekt på baksmällen. Måste inta liggande position...

Mår man som man förtjänar?

Nä, jag tycker jag förtjänar att må jättebra.... men, men. Ingen bakismat har vi hemma heller så det får bli små vitlöksbaguetter och kaffe (låter bra va?)

aj, aj, det är fan inte kul att vara bakis.
Nu kommer jag ihåg precis hur det kändes när jag var gravid. Jag vill nog inte ha fler barn. Bakis en dag är väl genomlidbart men bakis i fyra månader. Fan heller.

bränt pengar

Gah vad fattig jag är!
Men visst är det bättre att göra av med alla pengarna på viktiga saker (kläder, kamera) än att de bara rinner iväg på saker man inte har nån glädje av (typ, pizza, skolans apdyra kaffe...etc)
Tack för fikan Catya, den var trevlig :)
Nu sitter jag i bibblan och väntar på att min lektion med virrpannan idéhistorieprofessor ska börja. Blähä.
(bloggnörd, jag?)
Ikväll: tjejfest, najs!

Nu ska jag sova

snart...
måste bara visa de söööta ballerinorna jag provade idag. Helt underbart sköna men kanske lite för präktiga?

sko

Billiga var de iallafall, på din sko

Snodd lista

Hittade den här hos Mocca

Four jobs you have had in your life:
1. Vårdbiträde
2. hamburgerstekare (på McDonalds)
3. kassabiträde i möbelaffär (det tråkigaste jobb jag nånsin haft)
4. brevbärare ( det slitigaste jobb jag nånsin haft)
Four movies you could watch over and over:
1. Reservoir dogs
2. American Psycho
3. American beauty
4. White christmas
Four places you have lived:
1. Östersund
2. Oskarström
3. Malaga
4. Stockholm
Four TV shows you love to watch:
1. Lost
2. Lost
3. Lost
4. Simpsons
Four places you have been on vacation:
1. Ibiza
2. Bulgarien
3. Italien
4. Turkiet
Four websites you visit daily:
1. bloggen (min egen och alla mina favoriter)
2 . piggelin
3. södertörns högskola
4. familjeliv
Four of your favorite foods:
1. allt grillat
2. sjömansbiff
3. falafel
4. kycklingwok
Four places you would rather be right now:

Four five bloggers you are tagging….
1. Stina
2. Darkangel
3. Catya
4. Sanna

Äh, jag orkade inte göra länkar till allt

Blä

mörk choklad är gott! Men 100 g mörk choklad är lite för mycket, nu mår jag ritkigt illa *komma ihåg till nästa gång jag blir sugen*.
Lost var bra men inte riktigt så spännande som jag hade hoppats på. Är det bara jag som tycker att den där Ana-Lucia är riktigt ful? jag klarar inte av henne! Hon har ju mungiporna nere vid naveln hela tiden, och så ser det ut som om hon har för stora tänder för sin lilla mun.

Efter Lost testade jag min pilates DVD. Helt ok, det mesta var som core övningar, men what´s up med den där valmusiken? Jag måste säga att jag tränar bättre till eurodisko pom pom pom än till softa stråkar. Lite energi tack!

Fel, fel, fel!

Det var ju inte Russian earl grey jag köpte utan Persian earl grey! Rätt ska va rätt!

Nu: te, choklad, lost!

Det är såsen som gör det

Jag är en riktig sucker för sås. Jag menar, hur stor skillnad gör inte en god sås? Såsen är oftast det godaste men även onyttigaste inslaget i middagen, och det som tar fram smakerna i den övriga maten. Här kommer ett favvorecept på en kall sås, super till grillat kött eller kyckling.

Blanda
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
4 matskedar tiger sås
låt stå en stund innan servering

tiger

Vad är denim circus?

Är det samma som gör cheap monday? Jeansen var iallafall toklika varandra

denim
denim circus, bild från zoovillage

cheap
vita cheap monday (toksnygga manchester!) bild från caliroots

Onsdagslyx

Idag ska älsklingen kolla på Dag Vag på mosebacke. Jag stannar hemma med sjuk lillskrutt men det gör mig inte så mycket, förresten ska jag på tjejkväll i morgon.
En bra sak med att vara sambo är att man (iallafall jag ) lär sig uppskatta de tillfällen då man får vara alldeles ensam. Inte för att jag inte gillar att umgås med min älskling men jag gillar att vara själv också.

Så ikväll ska jag se Lost, dricka underbara téet som jag köpte idag (Russian Earl grey, prova det!) och äta riktigt mörk choklad *mmm* för mig är det lika mycket njutning som en dyr restaurangmiddag...

Dagens

Upptill: vitt linne med rosett (Lindex) vit/blå träningsjacka (peak)
Nedtill: morotsjeans (MQ)
På fötterna: naken
Övrigt: riktigt osminkad med munsår och allmänt fnasig (läge att gå med påse på huvudet om man säger så)

Jag blev så glad! Efter besöket hos distriktssköterskan passade jag på att slinka in på MQ (när jag ändå skulle till apoteket hrm) och minsann, ser jag inte att de korta morotsjeansen som jag sneglat på är nedsatta till hlava priset. In i provhytten och ja, minsann! Aningens för stora men det betyder egentligen bara att jag inte behöver gå ner i vikt mer *s* och när jag ska betala dem ser jag att snygga peak jackan är nedsatt till 299 kr! så den rafsade jag snabbt åt mig också. Med tanke på att Fred Perry jackan blev förra årets mest använda plagg så ser jag fram emot en säsong med min peak jacka också.
Det blev som vanligt när jag shoppar alltså, trots mina förhoppningar om att bli en mognare kvinnligare fashionista kommer jag hem med praktiska, sportiga något androgyna kläder. ja, ja det är väl bara att inse vilken som är min stil.

Ny layout (igen)

jag höll på att kräkas på de där kaffebönorna, den här känns mer vårig (hoppet sviker inte) och stilren. Om jag bara kunde ta mig i kragen och skapa min hemsida också...

Här är köket!

det som vi är lite sugna på... nu finns det även i högglans. Måste informera älsklingen om det.

straight
bild från HTH

Hej konsument!

Ibland känns det som om hela livet går ut på att konsumera saker.
När jag tänker så blir jag lite deprimerad. Funderar lite över konsumtionens bieffekter som nedskräpning, miljöförstöring och växthuseffekten. Det är sorgligt.
Samtidigt har vi byggt upp vårt samhälle på ett sätt som gör att vi måste konsumera för att klara oss. Ingen konsumtion = ingen tillväxt = inga pengar för den lilla människan. Utan pengar är det svårt att överleva, åtminstone känns det så.
vem i hela världen har bestämt att enda vägen till allmän välfärd ska vara att öka och öka och öka sin konsumtion? jag tycker det är urbota korkat.
Samtidigt så blir jag ju glad av mina saker, det är inget att hymla om. jag gillar känslan av nya snygga kläder, och jag gillar att bo i ett vackert hem. Det är när man börjar fundera på konsekvenserna av sin egen njutning som njutningen får en lite bitter eftersmak. Det borde gå att konsumera smartare, eller?

Vi är förresten på jakt efter ett nytt kök...

Ok, vad ska jag köpa?

Tänkte försöka spara en del av pengarna jag får denna månad (jag vet spara är inte min styrka) men samtidigt behöver jag nya kläder. Så vad ska jag köpa? jag tror att det får bli ett par jeans, men vilka jeans?
ett par cheap monday som jag redan har fast i annan färg? Eller ett par raka, typ lee maddox? Absolut inga med bootcut iallafall. Cheap mondaysen är ju billiga, och jag gillar dem, men de skaver läskigt nu när det är så kallt, inte bra. Fast de gråsvarta kanske inte är lika stela i tyget?

Ska jag åka in till stan och kolla i Zoovillages outletbutik? Där har de acne jeans som jag tycker är snygga, men kanske inte på mig?
Eller ska jag åka till barkaby och kolla där? Undrar om de har billigare fjällrävenryggsäckar i barkaby? nån som vet?

kånken
Fan, nu kom jag på att jag behöver en väska också... men både väska och jeans (och kamera) då blir det ju inga pengar sparade...

Intressant vetande

bran

Branflakes innehåller 22% socker... och så marknadsförs de som nyttiga. Ja, inte konstigt att lillskrutt gillar dem, hon är ju en riktig godisgris. Men jag tröstar mig med att de säkert är bättre för henne än... jordgubbsyoghurt?
Ginger Ale innehåller bara 9% socker, är det mycket eller lite när man räknar läsk? Hur mycket socker är det i en cola?

Sovmorgon!

Eller, ja jag sov ju iallafall till åtta, och nu känner jag mig skönt utvilad.
Så vad ska man göra idag då?
Jag kan ju börja med att ta tempen på Lea, hon är skitvarm. Den där förkylningen jag trodde var på väg att gå över verkar bara bli värre.
Sen borde hennes rum städas. Och så ska jag väl sätta på en maskin tvätt.
Jag skulle vilja åka till skolan, köpa boken och luncha med Stina, men jag vet inte om lillskruttan är i skick att åka runt idag... så det blir nog stanna hemma.
Sen skulle jag ju kunna diska, torka vardagsrumsbordet och dammsuga också.

En sak vet jag iallafall, jag är inte ett dugg avis på hemmafruar *brrr*

Äntligen...

...har jag kommit mig för och beställt en tid hos distriktssköterskan. Förhoppningsvis får jag en hel hög recept på bra krämer mot mina eksem. Det är inte kul när man hittar dem i naveln t om.... *suck*

Blää

Jag har ingen lust att jobba idag... *suck* men jag slipper iallafall metro och DN

Fler asosfavoriter

Den här klänningen skulle passa fint till kliklackskorna

klänning

och solbrillorna, wow, det ska bli min nya stil!

glasögon

Asos outfit

Eftersom jag inte har nåt annat att göra (förutom att tvätta och städa...) så sätter jag ihop en ltien outfit från asos också. Fast jag tänker inte beställa nåt därfrån, åtminstone inte så länge de inte levererar skor till Sverige *muttrar*

    

Svarta cigarettbyxor är nåt jag verkligen, verkligen vill ha (har velat länge), jättesnyggt till en vit skjorta, omlottmodell känns alltid snyggt. Kilklacksskor of course och diadem är ett måste i vår, den lilla svarta väskan tycker jag var söt (om än grymt opraktisk, jag föredrar stora väskor)

Träna hemma

Vad glad jag blir!
Idag damp mina två nummer av i form ner, tillsammans med en Pilates DVD. Så nu kan jag stanna inne i värmen och träna lite. Det är ju lite svårt att ta sig till gymmet när man är hemma med en snorig gosunge.  Än har jag inte lyckats ta mig till skolan och akademibokhandeln, men jag kan nog göra det en annan dag.

jag lyckades äta frukost idag också trots att det tog några timmar att frammana någon slags aptit. Det blev tre vasa sport med skinka och gurka. Skitgott faktiskt!

Fler skor

Här är ett litet urval av la redoute skorna jag gillade

  

Guldballerinorna är underbara, liksom guldsandaletterna, de blå sandalerna var väldigt billiga faktiskt och fanns i flera olika färger

Morgonbloggar

Eftersom jag är för morgonpigg för att lyckas somna om får jag väl sitta här och drömma mig bort till varmare dagar (om de kommer). Har plockat åt mig en outfit ur la redoute katalogen (det fanns grymt mycket snygga skor i den) som jag givetvis inte kommer köpa men det ger en hint om vad jag tror jag kommer satsa på i sommar. De viktigaste plaggen tror jag blir capribyxor, kortärmad blus och kilklackssandaler.  Det här skulle jag kunna tänka mig att ha på mig i sommar iallafall...

   

blusen skulle jag dock ha i vitt, jag tror inte den där färgen klär mig..

Vård av barn

japp idag är jag hemma och VABar. Fast jag vet inte om man kan kalla det VAB, jag skulle ju varit hemma ändå. Lillgrisen är snorig och febrig men jag får dra ut henne en liten stund iallafall, måste åka till plugget och köpa en bok. Hon får sitta i vagnen.

Glömde nästan!

De bästa prisutdelarna var självklart Tore och Andreas från FC Z!!

P3 guld

Jag höll på att missa P3 guld igår! men slog på TVn precis då det började. Så vi bänkade oss med varsin staropramen och en skål ostbågar. Kan man avnjuta en lördagskväll på bättre sätt?
En hel del av priserna var ganska förväntade, som Lalehs priser årets kvinnliga artist och årets nykomling. Men de var helt klart förtjänade, hon är grym!

Det tristaste var att så många av artisterna inte fanns på plats, som Timbuktu som ändå kammade hem två priser (inte helt förtjänt tycker jag även om han är bra, Moneybrother borde ha fått bästa manliga i år igen, to die alone är ju årets bästa album!). Och Lars Winnerbäck som var sjuk, dålig stil tycker jag, om jag hade varit nominerad till p3 guld hade jag gått även om jag låg döende... (eller nja, nästan)

Roligast var tant Muttie som inte riktigt verkade gå hem hos den stentorra musikjournalistkåren, ha ha, jag gillade iallafall hennes milda påhopp på diverse artister :-)

Absolut pinsammast var nog Petter, kan han inte förstå att han är helt slut som artist? Låten han körde var om möjligt sämre än cecilia synd som jag fortfarande minns med en rysning... kan ingen radera den ur den svenska musikhistorien?
Det här helt enkelt inte trovärdigt när en 30-åring uppväxt på söder, hemmahörande i den övre medelklassen står och försöker verka ghetto. Det är inte och har aldrig varit synd om Petter, eller jag tar tillbaks det där, det är synd om Petter som måste stå och göra bort sig i TV med sina pinsamma rhymes.

Några som överaskade mig positivt var dock Snook. Jag har haft grymt svårt för dem alltsedan den där plågan Mr Cool, men deras uppträdande var grymt! Att ta upp en bastuba på scenen och låta misstänkt likt schlager i refrängen är creddigt, det är coolt och modigt. Men om tio år kommer de säkert vara lika pinsamma som Petter ändå... om de inte har gått vidare vid det laget. Så är det bara, överklasshiphop håller inte i längden.

För övrigt var det en bra gala. Skönt att de inte drog ut på den i oändlighet. Den var alldeles lagom lång. Men varför envisas Robyn med att göra sig så ful som möjligt? Och varför hade Nina persson ett kråkbo i huvudet? Kan de inte bara låta musiken tala för sig själv? Fast Robyn verkade ha riktigt sjyssta skor på sig...

Ansiktsshoppat

Idag shoppade jag loss rejält på apoteket. Det blev en ny dagcreme, peeling och ögoncreme. Så idag har jag både peelat och krämat ordentligt. Ögongelen var jätteskön, jag är så torr i ögonvecken. Kan man ha den även på natten tro?
Iallafall så intalar jag mig själv att jag ser fräschare ut nu, men jag borde nog gå och sola en gång, trots att jag har solariefobi. Mina böjveckseksem mår bra av lite solarievärma tror jag. Är det bara jag som har böjveckseksem som vuxen? jag har alltid trott att det är nåt som bara drabbar barn, men nej då...

  


Eget jobb

Får man inget jobb så får man väl skaffa sig ett eget. Att vara sin egen arbetsgivare borde väl egentligen vara det ultimata, eller hur?
Jag har lite lösa planer på en webbtidning, mest för att få utlopp för mina idéer som inte direkt gillas av diverse redaktioner (läs den otroligt tråkiga kårtidningen, ingen läser den egentligen). Och för att få ihop lite material att visa potentiella arbetsgivare.
Men vad ska den innehålla?
Jag har redan bestämt mig för att ha ett reportage om fenomenet Soundclash iallafall, en företeelse som inte är så känd i Sverige (förutom i reggaekretsar typ). Men sen behövs det ju lite mer. Mina planer är inte speciellt långt framskridna ännu. Så jag frågar er mina kära bloggvänner. Om ni skulle läsa min webbtidning, vad skulle ni vara intresserade att läsa om?

Lördagslugnet

Mmmmm. Nu har vi precis avnjutit en underbar middag (med sambon som kock). Älsklingen ligger i soffan och läser tidningen, lillälsklingen leker i sitt rum, jag sitter vid datorn och dricker en cider.

Är det nåt bra på TV ikväll måntro? Skulle inte tro det. Men vi har ju alltid tre skivor kvar på Lost boxen. Och en påse ostbågar och några Staropramen i kylen...
Tror jag börjar mitt nya sunda liv på måndag istället *s*

Söka jobb

Jag tycker inte om att söka jobb. Jobbsökandet får mig att känna mig liten och obetydlig. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker peppa mig själv och säga att jag är bra (för det är jag, jag är jäkligt bra på nästan allt jag gör.... utom brevbäreriet) utan jag ser det alltid ur en arbetsgivarsynvinkel.

Idag hade jag fått mail från Moccas favorittidning (he he) eftersom jag sökte extrajobb där. Ett jobb som verkar som klippt och skuret för mig eftersom det handlar om att göra såna saker som jag tycker är kul, (Förmodligen mest redigering). Men han som skrev ville veta mer om mig, om jag hade någon tidigare erfarenhet av av jobba påen tidningsredaktion, hur gammal jag var och vad jag har jobbat med innan.

Jag svarade på frågorna efter bästa förmåga så nu känns det rätt kört med det där jobbet.

Det de söker är en 18-åring med erfarenhet. Inte en 27-årig småbarnsmamma utan erfarenhet (erfarenheter har jag, i mängder men inte den sorten som räknas). Att jag har jobbat på McDonalds, i hemtjänsten, i möbelaffär och som brevbärare känns mer som en belastning än meriterande faktiskt... nästa gång ska jag ljuga och säga att jag  är 22 och har stor erfarenhet av redaktionellt arbete. Nån som vill ställa upp som fejkreferens?


Jag ska aldrig mer gå ut

åtminstone inte förän det är 15 plusgrader och inte minsta risk för snöstorm.
Efter fem timmars pulsande i två decimeters nysnö med en fullastad postcykel på släp kan jag erkänna att jag inte var på mitt bästa humör. Lägg till 10 minusgrader och stormvindar samt blöta sneakers så har ni en lagom glad Anna.
Jag skojar inte, men ett tag var jag helt säker på att jag hade förfrusit fötterna och skulle bli tvungen att amputera.
Om någon idag skulle berätta för mig att jag kommer jobba på posten hela livet (typ en synsk person) så skulle jag nog ta livet av mig. På riktigt.

postis

Manet

Jenny påpekade häromdan att min mössa ser ut ungefär som maneterna i hajar som hajar. Det ligger nåt i det...

manet

Om man missar treårskontrollen

Vad händer då?
Måste man gå i terapi? Eller blir man kanske omyndigförklarad som förälder? Får man underkänt och tvingas göra nån slags restuppgift?

Anledningen att jag undrar är för att vår kära BVC tant ringde i förrgår när jag inte var hemma. Älsklingen tyckte att jag skulle ringa upp och bestämma en tid eftersom jag har större chans att kunna ta mig till barnavårdscentralen. Än har jag inte ringt men jag funderar på det. Jag ska göra det ok... *lovar* Det är ju sjysst att de har telefontid en timme om dan också...

Egentligen tycker jag att BVC är ganska överreklamerat. Ok att det är bra att det finns men måste det vara så jäkla obligatoriskt? kan man inte få droppa förbi nån gång ibland när man känner för det?

Och jag fattar inte vad den där treårskontrollen går ut på? Ska lillskruttan utföra x antal konster och få ett ok i rumpan? Vad händer om hon vägrar svara på frågor? Får vi en anteckning i marginalen i protokollet och så kanske lillskrutt får svårigheter med att teckna försäkring när hon blir större, eller kanske när hon söker jobb. Arbetsgivare kanske inte vill ha personer med anteckningar i marginalen i journalen.

Jag är rätt säker på att lillskrutt är en helt vanlig treåring, räcker inte det? Måste det kontrolleras? 

Såhär blev affischen

16122-132

Inte direkt nyskapande och originell men jag tycker den blev ganska fin iallafall. Jag är ju inte direkt nån proffessionell reklammakare...

Obotlig pessimist

jag måste ha gjort något riktigt hemskt i ett tidigare liv för att förtjäna att jobba som brevbärare.
Har jag nämnt att jag inte direkt ser fram emot att jobba idag?
Det är ungefär femtio minusgrader och snålblåst ute så jag kommer frysa ihjäl. Om nån ser en stelfrusen brevbärare smälta fram ur en snöhög nån gång i vår så är risken stor att det är jag.

Till råga på allt vaknade jag med en mora träsk låt på hjärnan *grrr*  jag hatar mora träsk!

Jag ska försöka se det positivt.
Jag tjänar ju några ören iallafall.
Och så får jag ladda bra musik i mp3 spelaren.
Det är inte ens en hel dag det rör sig om, jag behöver iallafall inte sortera posten
Jag kommer få skön fredagskänsla när jag är klar
Gratis motion är väl bra?

Jävla sibierienväder *muttrar*

Ganska nöjd med affischen

...faktiskt. Jag är lite sugen på att lägga upp resultatet på bloggen, men det kan jag ju inte göra innan Linnea har haft sin presentation. I morgon får det bli...

Världens sämsta vits

Hur ser man att en bil är från Jamaica?

På reggae-streringsskylten!

Sämre än så blir det inte...


Impulsshoppat

Nu har jag faktiskt beställt saker jag verkligen behöver *glad*
Ett par träningsbrallor
byxor

Och en mörkbrun vårjacka
jacka
Det var säkert fem år sedan jag hade en vårjacka sist. Så det behövdes verkligen. Jag brukar alltid gå hela våren och hösten och intala mig att det snart är vinter/sommar och att vår/höst jackor inte behövs. Inget kunde vara mer fel...

Mysteriet med den gröna bussen

Det finns en buss som jag brukar skymta lite då och då här i Stockholmstrakterna. Den är grön med texten "Östersunds länstrafik" i vitt på sidan.  Det roligaste är att det i fönstret där bussens nummer brukar stå finns texten "ha en artun da" *s*.
Jag undrar var den där bussen kommer ifrån och vad den gör i Stockholm. Elelr är det kanske rent av flera bussar? Har jag blivit tokig? Ibland får jag känslan av att det är mitt förflutna som jagar mig...


En smårolig tjock gubbe

...det är vad Fredrik Lindström har utvecklats till. Jag har alltid gillat honom men älsklingen tycker han är en dryg besserwisser.
Igår såg jag en bit av svenska dialektmysterier (bara sista 20 minuterna tyvärr) och jag satt och fnissade mig igenom programmet. Kanske för att jag har lite norrländskt blod i mig?
Jag är glad för att det var ett program gjort med värme och kärlek. När man pratar dialekter blir det annars lätt förlöjligande, nu väntar jag med stor nyfikenhet på nästa avsnitt.
Fyra kaffebönor från mig. Bra gjort SVT.

Till alla er där ute som inte betalar TV licens: aja baja!

Ingen simning idag

idag tänker jag inte simma. Träningsvärken är om möjligt ännu värre idag så jag skiter i det helt enkelt. Tar det i morgon istället. Idag ska jag nog ta och göra klart den där affischen jag började på igår...

Talibantrend

Hajade till när jag såg den här bilden på Andres Lokko i Christofers blogg.
Är han inte ovanligt lik Leif pagrotsky?
 Lokko  Pagrotsky

Kanske hade Gudrun Schyman rätt. Det är inte så stor skillnad på svenska män och Talibaner.

Ööööh!

Har varit alldeles för länge i skolan idag, och ändå inte fått nåt gjort typ.
Först föreläsning med hysterisk, babblande exil-norska.
Sen låååååångt segt redaktionsmöte med tråkredaktionen från helvetet som inte tycker man kan skriva om musik i tidningen eftersom alla har olika musiksmak. Eh? Nähä? jag som var övertygad om att alla i hela världen bara lyssnade på Ramones och Velvet underground. D´oh!

Nu: trött
Sen: Lost

sayid

lite ögongodis på kvällskvisten

Ätit frukost idag

te
Ja minsann! Det blev en dubbel polarbröd extrem blaha blaha med skinka och gurka. (Jag valde det brödet bara för att det var sjukt mycket fibrer i, jag intalar mig att det är bra med mycket fibrer.) Simningen gör underverk för aptiten minsann.

Fast egentligen längtar jag efter hotellfrukost. Scones, te, fräskpressad apelsinjuice och ljuvligt god marmelad. Att intas i sängen förstås. När man bor på hotell behöver man ju inte bry sig om att det blir smuligt eftersom man får bäddat åt sig. Åh vilken lyx *drömmer*

Nä nu måste jag börja göra mig i ordning för att åka till plugget. Usch, jag har ingen lust... men det blir nog bra när jag väl kommer dit. Det är så segt med opponering bara. jag har verkligen ingenting att säga om layouten vi ska ha synpunkter på. Den är jättebra, och jättesnygg.

Nu: dagcreme

Massa simma!



Det blev en kilometer idag också. Så duktig jag känner mig! Den här veckan har jag simmat två kilometer, och mer ska det bli hoppas jag.
Men jag måste erkänna att det var jobbigt. Jag var nämligen och tränade bodycombat igår och har idag rejäl träningsvärk i axlar och rumpa. Att simma med träningsvärk går ganska bra, men det är helt klart skönare att simma utan.

Det enda onda idag var den där fruktansvärt äckliga tanten i bastun.
Jag vill sitta i bastun i lugn och ro och slappna av. Inte sitta och lyssna på en tjock finsk tant som frustar medan hon peelar kroppen, och som lämnar skummiga spår efter sig där hon har suttit.  Usch, jag borde verkligen sluta störa mig så mycket på folk men är det inte äckligt att sitta i bastum helt insmord med duschcreme?

bad
bild från allposters.com

Hemkommen

Har varit på Universitetet idag för att registrera mig, men det blev ingen registrering (när jag väl hade fått till det med rätt papper och skit var det lunchstängt) utan jag och A åkte in till stan och käkade istället.
Sen gick jag på H&M och provade träningskläder och insåg att jag ser ut som en köttbulle (bläää) och nu har jag fått kalla fötter.
När det gäller universitetet alltså. Jag insåg att det kommer ta mig så otroligt mycket kraft och energi bara att lära mig hitta på universitetet, fixa kårkort, campuskort, bibliotekskort och dylikt att det inte är värt besväret. Inte för en termin.
Så jag blir nog kvar på gamla hederliga Södertörn. Och lägger min energi på roligare saker, som mitt skrivande och jobbsökande *ångest*
ja, ja alltid ska man ha ångest för nåt.

Nu: kaffe!

smurf

Dåliga frukostvanor

det går inte så bra med mitt nya sunda liv. En bov i dramat är nog mina dåliga frukostvanor. jag gillar verkligen itne att äta frukost. jag har ingen aptit på morgonen helt enkelt.
Men nu ska det bli ändring på det.
Den här veckan ska jag äta bra frukost varje dag *bestämma*
En bra grej är att simma eller ta en snabb promenad innan frukost. Det liksom kickar igång kroppen. Idag har jag simmat 1000 m *glad* och jag lovar att jag var hungrig sen.
Nu sitter jag och mumsar knäckemackor med skinka och gurka. Tar med mig en banan på tåget in till stan också så blir det bra.

frulle

*harkel och frust*

känns lite bättre idag men jag förstår inte vart altl snor kommer ifrån. kan nån förklara det för mig? Hur mycket snor får det plats i en människa, eller är det hjärnan som håller på att rinna ut?

Jag som vill gå och träna. Jag blir mycket nyttigare när jag tränar än när jag inte gör det. Fattar inte varför men det är som att det sätter stopp för suget på nåt vis. Borde det inte vara tvärtom?

Nu måste jag väcka min sovande lillgris. Hon är konstig...

Jag vill ha bebis nu!

Efter att ha rensat bland alla Leas ytte-pytte-små bebiskläder blev jag nostalgisk och önskar mig en liten bebis igen. Inte för att det är nåt fel på min underbara lilla treåring (den bästa!) men någon bebis är hon inte längre. Åh, jag vill ha bebis nu!

Klänningsfest...någon?

Jag måste erkänna att jag sällan (för att inte säga aldrig) går på fester där man måste vara uppklädd för att få delta. Det är helt ok för mig som tycker att de trevligaste festerna alltid är förfester.
Jag håller mig gärna till hemma.hos-fester med mat och drinkar och trevligt sällskap.

Men nu vill jag gå på klänningsfest!
En fest där jag kan få tillfälle att ha på mig min underbara svarta audrey-klänning som hängt i garderoben sedan jag köpte den.  Den är enkel, ett svart fodral i siden med båtringning. Till den tänkte jag ha en sån där snygg frisyr, ett färgat sidenband i midjan och snygga pumps.
Återstår bara att hitta en fest då... undrar om man kan gå klädd som Audrey på idéhistoriska föreningens Hegel-fester?

"det känns inte så bra"

så brukar lillskruttan uttrycka sig ibland. Det betyder inte att hon känner sig sjuk utan att hon vill ligga i soffan med kudde, täcke och nappen och titta på film.

Jag lånar det uttrycket idag:  det känns inte så bra, men jag känner mig verkligen sjuk (på riktigt) ont i huvudet, halsen, trött, snorig. Helst skulle jag vilja gräva ner mig i soffan och kolla på 17 timmar Lost. Men jag har lovat älsklingen att inte kolla på nåt avsnitt utan honom. Och nu måste jag städa klart bland kläderna här *usch*

Jaha

Då var det roliga gjort. Jag har bestämt vilka kläder som ska sparas och vilka som ska slängas. Spara högen består just nu av *räknar* 6 plagg, tre till mig och tre till lillskruttan. Slängahögen ser ut att innehålla ungefär tre miljoner plagg.

Så nu till frågan. Ska jag hiva allt till myrorna eller ska jag lägga ut nåt på tradera? Jag är nog för lat för att lägga ut grejer på tradera, men folk köper ju vilket skräp som helst *funderar* å andra sidan vill jag ju inte slänga alla Leas bebiskläder till myrorna *nostalgisk* men de tar ju bara upp en massa plats. Och skulle vi få en bebis till nu så skulle jag ju ändå vilja köpa nya bebiskläder....

Det lutar nog åt myrorna iallafall...

I väntan på...

vaddå?
Eftersom de inte verkar vilja ringa mig från jobbet måste jag ju göra något annat av min dag. Det får bli garderobs/förråds städning. Inte alls lika kul som det låter men det behövs.

Det blir nog ingen motion idag. Halsen känns inte bra och jag är lagom varm och mosig i huvudet. Nån slags förkylning verkar det vara... men jag kanske tar en lång promenad sen om inte A ringer och säger att hon vill fika. Men hon är säkert inte hemma idag.

Kanska skulle ta och maila iväg kompletteringen som jag gjorde för flera veckor sen också....?

Väntar på domen

eller, äh, egentligen väntar jag på att de ska ringa från jobbet och säga att jag ska jobba idag... men det verkar inte så.

Inte för att jag har någon som helst lust att jobba en dag som denna då det är snålkallt, glashalt och jag är allmänt snorig och jävlig. men vad ska jag annars göra? Och jag skulle behöva pengarna.

Det gjorde ont i hjärtat att lämna lillskrutt på dagis i morse. De hålelr på och målar om så den här veckan är hennes avdelning uppdelad på en massa andra avdelningar. Hon var helt förtvivlad när vi inte gick in genom den vanliga ingången. Grät och klamrade sig fast vid mig och ville inte att jag skulle gå. Jag hade stor lust att vända i dörren och säga, nej vi går hem igen, lägger oss i sängen och kramas och kollar på pippi Långstrump. Kan man göra så?

Jag får väl bara hoppas på att det blir bättre i morgon, att hon har kul med sina kompisar och glömmer bort att vara ledsen.... min skrutta.

Åh vilken bra mamma jag är!

Jag känner mig som en supermamma (frigjord, feministisk, smart, kunnig...) när jag skickar lillskrutt till dagis i kläder som inte är ett dugg färgkoordinerade.

Idag fick det bli blå byxor, lila strumpor, röd och vitrandig tröja och rosa fleecejacka.

De dagarna hon kommer till dagis i supermatchande rosa manchesterjeans, rosa och vitrandig tröja, rosablommiga strumpor och tofsar i håret känner jag mig som en gammal kvarleva från 50-talet.

men jag är ju samma person fortfarande, eller? Tänk att det ska vara så svårt att bortse från omgivningens förväntningar... jag gillar rrrrrrrosa.

Nu ska vi gå till dagis

Ont i halsen

Dricker kaffe.
Återkommer när jag återupplivat min hjärna *harkel*


Bloggbyte

Tänk vad roligt det hade varit att läsa Linda Skugge skriva Virtanens nöjesblogg. Och Virtanen hade fått skriva om feminism och kräksjuka. Det hade varit nåt det...
De hade säkert mått bra båda två av att byta liv ett tag.

För den som tycker bibeln är tråkig

Finns här en version med legoillustrationer. Skitkul!

Haussa Gringo

Eftersom Mocca hyllar Ebba von S i sin blogg får jag väl kontra med att hylla Gringoredaktionen med Zanyar Adami i spetsen.

Gringo är för fan det bästa som hänt mediesverige. Jag kallar mig varken blatte eller svenne eller miljonprogramsbarn (jag kallar mig ingenting eftersom jag inte hör hemma nånstans och överallt) men Gringo är ändå den bästa tidning jag läst.
För första gången sedan miljonprogrammets födelse finns det plötsligt folk som lyfter fram de vackra sidorna av förorten.  Stockholms förorter är hem för enormt många människor. Inte en plats där man hamnar i brist på annat, en plats man flyttar ifrån så fort man klättrat tillräckligt högt på den sociala stegen, och gnetat ihop tillräckligt med pengar för att ha råd med en övervärderad bostadsrätt på bondegatan.

Gringo är den första tidning jag har stött på som vägrar inordna sig i den där innerstads-idealet-strävan, som vågar måla upp en annan bild av den värld de flesta stockholmare faktiskt lever i. En bild som skiljer sig ganska radikalt från den allmänna uppfattningen om förorten som getto, en plats där ingen egentligen vill leva utan där de inte tillräckligt lyckade tvingas bo. En plats av våld, kriminalitet och allmänt missmod, bidragsberoende och apati.

Gringo visar den andra bilden. Bilden av förorten som en plats för glädje, kärlek och kreativitet. En plats med sjukt stora möjligheter. Befolkad av människor, massor av människor, som inte är dummare, latare eller mindre värda än övre medelklassen inom tullarna, bara lite mer motarbetade.

Gringo är en fet smäll i arslet på det självgoda navelskådande medie-etablissemanget. Jag är helt övertygad om att gringo hade fått leva i den grå medieskuggan om det inte hade varit för att metro tagit sitt politiskt korrekta ansvar och idkat lite tidningsintegration, med det spelar ingen roll. Det är inte metro som ska hyllas för gringos genialitet.

Om jag får önska mig något inför framtiden så önskar jag mig fler Gringos.
Jag önskar att tidningsvärlden skulle ha gringo som norm istället för lysande undantag.
Jag önskar att DNs redaktion skulle flytta till Fittja, Expressen till Rågsved och Dagens Industri till Akalla. Jag önskar att människor skulle kunna öppna tidningen och känna igen sig. Tänka att  "det är min verklighet det skrivs om!"
Jag önskar att alla Stockholmare skulle vara stolta över sig själva och sin förort istället för att missmodigt snegla på en ouppnåelig innerstadsdröm.
Jag önskar att folk skulle vakna upp och inse att de inte behöver bli något, eftersom de redan är något.

Därför tycker jag Gringo förtjänar mer beundran än Ebba von S....

Vill du utmana mig på blogg-battle Mocca? ;-)

I want a moped...

vespa

Åh, det är så vackert så jag ryser....

Soft

Fredagskänslan börjar komma smygandes. En iskall flädercider, lite 80-tals reggae i bakgrunden. Sambon spelar sina nyinköpta skivor och dottern lägger pussel, vilket betyder att jag får sitta hel ostört vid datorn (som om jag har gjort annat idag) kan det bli bättre? *myser*


glömde

till min jobbansökan...

"jag har sjukt bra musiksmak också"

Sökt sommarjobb

Nu har jag sökt ett (eller flera faktiskt) sommarjobb som jag verkligen, verkligen vill ha. Fast jag kommer nog inte få nåt. Om jag gissar rätt så kommer jag nog inte ens få ett "tack för din ansökan, men platsen är redan tillsatt"
Skit att jag ska vara så dålig på att skriva ansökningar! *arg på mig själv*  jag vet liksom inte vad jag ska skriva för att få det där drömjobbet som jag vet att jag skulle göra bättre än alla andra (mmm, självförtroendet är det inget fel på). Jag kan ju inte bara skicka iväg ett mail där det står

"Hej det är mig ni söker.  Jag är grymt bra på allt, och dessutom är jag snygg. Jag är kreativ, sjukligt strukturerad och oändligt ödmjuk. "

Nej det går ju inte...

Är det nån som kan tipsa mig om hur man skriver en bra ansökan? Eller om hur man får det där jobbet man vill ha? Förutom att känna någon då. Jag känner ingen, har inga som helst kontakter i medie-fucking-världen så det är bara att glömma.


Nu ska jag knåpa ihop ett mail till ett extrajobb jag verkligen vill ha också. Hjälp! någon?


dagens

känner mig, inte så snygg direkt...

upptill: brun v-ringad tröja H&M
nedtill: jeansen med halvhög midja H&M
övrigt: har inte kommit så långt...

Jag fattar inte varför jag köpte de där jeansen. Jag tycker min rumpa ser gigantisk ut. Hög midja = inte smickrande för min figur. Ändå måste jag ha på mig dem, ska försöka lära mig stå ut med dem eftersom jag är för snål för att ha ett par jeans som jag aldrig använder *grrr*


Dricker kaffe

aningens för starkt men det kan behövas en dag som denna.
ute är det slask, slask, slask... *muttrar* jävla växthuseffekt!

Igår var en underbar vårdag. Om det hade varit vår...
Men när man vet att det är januari och att det kommer vara vinter i minst tre månader till är det inte lika kul. Ska det vara vinter kan det väl vara vinter ordentligt. Så man kan ta på sig mycket kläder och åka puka.
Man kan ju inte gärna åka pulka i galonbyxor.

Det ska bli kul att höra vad folk säger på det "obligatoriska mötet" idag. Redaktionsledningen har verkligen fått storhetsvansinne. Kunde de inte bara ha kallat det redaktionsmöte? Då hade folk säkert bara blivit glada (eftersom vi endast har haft ett red. möte under kursens gång) men nej då , de måste fläska på med OBLIGATORISK NÄRVARO (märk stora bokstäver) vilket bara gör folk sura eftersom red.ledningen inte har något som helst mandat att säga att det är obligatoriskt.
Vad ska de göra om vi inte dyker upp? Ge oss underkänt? *moahaha*

Det finns bara ett ord för sådant: puckosar!

Älsklingen...

...sitter och kollar på mat-Tina. Jag tror han är lite hemligt kär i henne.
isåfall kan jag kontra med att jag tycker Promoe är världens vackraste karl *s*

Vad säger ni, vem är snyggast av de här två?

 

själv säger jag - mer hår i maten!


Stilikon #2

Det finns faktiskt fler stilikoner än Jackie O.
Här har ni Aydrey Hepburn. Jag önskar att jag kunde vara liiiiite avlägset lik henne. Men nej, inga likheter här inte.
a3

Visst är hon underbart vacker?

   

vad snyggt det blev

med en massa svartvita bilder. Hädanefter ska jag bara ha svartvita bilder i bloggen *s*

Varför går alla bra program så sent?

Började kolla på dokumentären om Ramones igår men jag somnade innan den var slut. Varför envisas SVT med att sända alla bra musikdokumentärer klockan elva på kvällen? Det passar inte min dygnsrytm riktigt *muttrar* 
Nåja, det jag såg av den var iallafall jävligt bra. Jag hävdar att SVT sänder de bästa musikprogrammen. (vänta nu, finns det nån annan kanal som sänder musikdokumentärer över huvudtaget?)

ramones


Stilikon #1

det snackas så mycket om stilikoner hit och dit, men jag tycker epitetet stilikon är något man måste förtjäna genom att faktiskt vara en stilikon för mängder av människor under en lång tidsperiod.

Misha, Nicole, Jessica och allt vad ni heter, ni kan slänga er i väggen för här har ni stilikonen nr 1.

J2

Jackie Kennedy Onassis

  




Det stora modedilemmat

Ska jag satsa på ett par till stuprörsjeans? (älskar mina cheap monday) eller ska jag köpa ett par helt raka eftersom jag inte har några sådana?
Både och vore ju det ultimata men jag har inte råd att köpa så många jeans på en gång...

Jag gillar kaffe...

och brunt.
Nu är nya stilmallen klar. Men om ni hittar några fel eller konstigheter får ni skrika till :-)

Läste nånstans

Att här uppe i norr är kroppen inställd på 14 timmars sömn på vintern. Inte undra på att jag är trött... jag har ju bara sovit hälften av det *s*

Håller på och ändrar lite i mallen

så ni får ha överseende om den ser konstig ut från och till...

Slank och snygg

Den ökade träningsdosen verkar fungera. Helt plötsligt hittar jag inte de där vackra kärlekshandtagen längst ner på rumpan (är det nån som har en aning om vad de kallas??)
Nåja, ingen skada skedd.
Idag har jag provat träningskläder *glad*

och så vill jag ha

ett par nya sneakers!

vita och rosa ska de vara.

Om jag hade haft pengar idag

hade jag garanterat gått och tröstshoppat mig ett par jeans.
Hittade ett par jättefina raka (men inte stuprör) utan krusiduller i helt rätt färg (inga slitningar) på Vero Moda. De hade varit perfekta, om jag hade haft pengar förstås...

Men när jag får lön och CSN ska jag minsann shoppa loss. Jag lovar!

Ny blogg

Nu har jag uppgraderat mig till pro-medlemsskap. Bara för att kunna ha en lösenordsskyddad blogg.  Mina trogna läsare får gärna lösenordet, men annars vill jag hålla den rätt hemlig...
Maila en förfrågan till [email protected] så skickar jag lösenordet ;-)

bad day

idag är en dålig, riktigt dålig dag.
Förmodligen för att jag inte har nåt som måste göras. Inga tentor att läsa till, ingen litteratur som ligger oläst, inget som verkligen måste göras. Det känns tomt.

Lyssnar på helt off - bara för jag smögar. Min kropp längtar efter sommar och en stor fet joint.

Det är konstigt egentligen. Jag skäms för att jag har varit frikyrklig men inte för att jag har varit torsk på hasch. Förklara det någon?

Nu bytte jag till Moneybrothers my lil girl´s straight from heaven *ler* längtar fortfarande efter sommar...

Okreativ

jag hade tänkt göra klart min hemsida idag, men jag orkar inte. Kommer inte på några bra idéer och jag orkar inte sätta mig ner med trista dreamweaver. Vill inte koda trist HTML, vill bara att det ska bli snyggt utan ansträngning.

Lyssnar på: Jaqee

Min stora mörka hemlighet

Jag tänkte ta och outa det ingen (eller iallafall väldigt få) vet om mig.
Jag har varit frikyrklig.

Japp, jag kan knappt skriva det utan att skämmas. Det känns jobbigt men å andra sidan är det inget jag borde skämmas över. Jag skyller på mina fromma föräldrar, utan deras hjälp hade jag nog aldrig hamnat i lovsångsträsket.

Från att jag var liten fram till 20 års ålder gick jag mer eller mindre regelbundet i kyrkan. Visst hade jag mina perioder av "uppror" då jag försökte leva som mina icke-kristna vänner, söp och gick på disco, men på det stora hela var min uppväxt präglad av livet inom frikyrkans väggar. Ni som aldrig besökt en frikyrka kan kanske tänka er knutby, så ungefär såg min ungdomstid ut.

Jag började till och med på en bibelskola, men insåg att det inte riktigt var min tekopp. Om det förde något positivt med sig så var det att jag insåg hur jag inte ville att mitt liv skulle se ut.

Jag har alltid varit ganska skeptisk av mig, och mitt liv i kyrkans värld var sannerligen inte oproblematiskt. Jag var en sån där nisse som ifrågasatte allt hela tiden, och därför blev jag nog aldrig fullt ut accepterad i den världen heller.

Ändå var det svårt för mig att lämna det livet bakom mig. jag visste ju inget annat. Vad gör en ensam ung tjej utan livserfarenhet, med alla sina vänner inom kyrkans väggar. Att lämna kyrkan var inte för mig att vända ryggen åt Gud (om det finns en gud så tvivlar jag starkt på att hon är frikyrklig) utan att lämna hela mitt sociala liv för något okänt.

Jag kan fortfarande idag känna att jag saknar referensramar som jag skulle ha haft om jag hade växt upp i en vanlig familj. Saker som kan försvåra för mig i vissa sociala sammanhang eftersom jag inte vet hur man beter sig.

När jag var liten var min största önskan att vara som alla andra. Jag ville kunna gå på disco, lyssna på musik och vara med mina klasskompisar utan att få dåligt samvete över att jag gjorde något "fel". Men alltid var det något som var fel.
Alltifrån att jag inte fick umgås med kompisar som läste frida, eller att jag inte fick titta på MTv  (hemma hos kompisar förstås, hos mig hade vi inte sådana ogudaktiga kanaler, helst skulle man inte titta på TV öht) eftersom det var från djävulen.
Min första riktiga pojkvän hade jag när jag var 18 år, men det tog slut eftersom jag inte vågade låta mina föräldrar veta att jag hade en pojkvän (som jag dessutom hade sex med). Han var muslim.

Idag är jag glad över min förmåga att ifrågasätta och kritisera. Det är något jag har fått öva upp eftersom jag har växt upp med vetskapen om att det är något av det värsta man kan göra.
Kanske är det därför jag idag har så väldigt svårt för att tro på något rakt av. jag har ett stort behov av att hitta min egen sanning och inte tro på något jag blir tillsagd att tro på. Det kvittar om det är reklambudskap eller något en lärare säger under en föreläsning. Jag måste ifrågasätta allt.

Så vad har jag lärt mig då?

kanske att barn är väldigt sårbara och lätta att manipulera. Att barn inte har förmågan att ifrågasätta och kritiskt granska, och att det kanske just därför är viktigt att låta barn forma sin egen uppfattning om världen och inte tvinga på dem något. Vare sig det är en marxistisk, kristen eller allmänt flumandlig världsåskådning.

Nu ska jag äta frukost!

The return of asos

Äntligen är asos på G igen. Om 6 dagar öppnar de. Så när jag för lön ska jag banne mig ta och beställa de där skorna, jag vet att jag kommer ångra mig annars....

Har Al Pacino gjort en ansiktslyftning?

Eller är det bara det fula skägget som gör honom oigenkännlig?
Om man kollar på den undre bilden så tycker iallafall jag att han ser mycket slätare (och gladare) ut. jag som är förälskad i hans rynkor och påsar under ögonen *snyft*

pacino pacino2

commander in chief

Ser att många har bloggat om commander in chief, mocca bland annat.  Även jag satt bänkad (eller snarare låg i sängen och kollade) igår kväll.
Och vad ska man säga. Den var bra, om man bortser från allt det där amerikanskt bombastiska med pampig musik, vajande fanor och "madam president" var och varannan minut så tycker jag att den var rätt charmig. Jag kanske inte kommer följa den slaviskt men den funkar bra som skön avkoppling. Jag tycker det är rätt mysigt med serier där de skriver med svindyra pennor på exklusivt papper, går omkring i märkesskor på mjuka mattor och allt ser så där perfekt ut (som det inte alls gör i verkligheten), men någon lost lär det ju aldrig bli förstås...
Det som störde mig mest var att Geena Davis hade alldeles för mycket läppstift på sig i första avsnittet. Annars tycker jag hon är väldigt vacker.


jag och Samuel L

Gjorde ett till skojigt test.
Den kändis jag skulle passa bäst ihop med blev Samuel L Jackson *hrm* på andra plats kom Kevin Spacey. Vad säger det om mig? Att jag gillar äldre lite konstiga män? Förresten tycker jag Kevin Spacey är väldigt lik min svärfar *iiiih*
Fast om man tänker efter så finns det ju en poäng. Samuel L är ju med i flera av mina favoritfilmer och har jobbat mycket med min idol (åh, han är ett geni den där Tarantino!). Och Kevin Spacey är ju med i American Beauty (kan man annat än älska den filmen?) och den där filmen där han spelar alien gillar jag också.
Fast jag hade ju hellre fått Johnny Depp på kroken.
Eller om man bara får välja äldre män. Al Pacino! Det är något med hans rynkor som tilltalar mig he he...

Jag är Locke

ha ha, var inne på TV4.se och testade vilken karaktär i Lost jag skulle vara. Jag blev Sayid eller Locke "en enstöring med specialkunskaper". Jag som var säker på att jag skulle bli Sawyer... där ser man.

Frukost!

Det är sjukt gott att äta frukost efter man har varit och simmat.
Nu sitter jag här med två solrosbrödsmackor med ost och en stoooor kopp te. *mumma*

Simningen gick hyfsat bra idag. Det var inte så mycket folk i bassängen, och framförallt - inga skolklasser! Det äckligaste var samma tant som förra veckan som satt i bastun insmetad med peelingkräm eller nåt. Äckliga människa! Sitta och gegga ner hela bastun *usch* man blir inte renare av att sitta med gegg på sig i bastun. Dessutom står det klart och tydligt att man ska tvätta sig innan man sätter sig där inne, det borde betyda att man även ska skölja av sig efteråt.... *urk*

Dagens motion: 1000m bröstsim

Arbetsrapport klar

Det tog inte så lång tid att skriva den där tråkiga rapporten.
Jag tror kanske att jag var lite väl syrlig i min kritik av redaktionsledningen, men å andra sidan så har de gjort ett rätt uselt jobb hittills så det kan de gott ha. Jag har ganska svårt för människor som är så upptagna med att vara nöjda över att få bestämma att de glömmer bort att bestämma något bra.  Nej, hade jag fått bestämma (ha ha, I like) så hade tidningen fått ett bra mycket bättre namn, en tydligare målgrupp och framför allt en tydlig inriktning. Face it, demokrati är inte alltid bra. Eller som man säger "ju fler kockar desto sämre soppa"
grupparbeten är inte min starka sida.

welcome to the neighborhood Cletus!

I helgen träffade jag våra nya grannar. De har tre katter och gillar motorsport.
Det var på inflyttningsfesten hos våra gamla grannar (som bara flyttat till en större lägenhet i porten bredvid) som de dök upp (ja de känner varandra sen tidigare).
Jag hade glatt mig lite åt att det skulle flytta in nya människor i vår ålder i porten, men tyvärr verkar det inte som om vi hade speciellt mycket gemensamt.
Jag vet, man ska inte döma människor efter utseendet (jag är så jävla ytlig!) men vi verkade inte ha nånting över huvudtaget gemensamt. Ärligt talat (åh nu skäms jag över mig själv igen men jag ska ju vara ärlig) så såg de ut som om de kom direkt från särskolan. Och de pratade som om de kom från amerikanska södern (fast på svenska då).
Min stora mardröm är att de ska ringa på här nån fredagkväll med ett sexpack öl under armen och bjuda in sig själva. Det skulle mycket väl kunna hända, tror jag...

cletus

Ont i magen

aj, aj.... det kniper. Snart måste jag nog gå och bajsa.
Vi hade treårskalas igår så min diet bestod av
* tårta
* bullar
* chokladbollar

och till middag blev det pizza, nyttigt värre va?

i morse stod den där äckliga tårtbiten och blängde på mig när jag öppnade kylskåpsdörren. Sen sa det bara *slafs, slafs* så var halva borta. När jag återfick kontrollen över mina sinnen slängde jag den andra biten i soppåsen.
Det är svårt att börja sitt nya sunda liv när man har tårta i kylen. Ikväll blir det träning iallafall.

Velpotta

Åh, nu har jag avbeställt grejerna från la redoute. Först kom jag på att jag skulle ha andra träningskläder och när det bara var skorna kvar blev de inte så värst billiga med frakten så jag tog bort dem också. Tillbaka på ruta ett alltså. Måste skriva shoppinglista.
Det jag vill ha /behöver är:

* nya träningskläder, prio 1
* mörkblått velourset från cubus (fast jag börjar vela lite där också)
* ny väska, viktigt faktiskt
* nya aerobic skor, mina gamla sjunger på sista versen, men jag drar mig för det är så dyrt!
* ballerinaskor, helt onödigt egentligen eftersom det kommer vara vinter i minst fyra månader till

Gilla modet

Är det nån trend jag gillar är det den för tillfället så hypade jeans och vit skjorta. Finns det nåt bättre?
det är snyggt, stilrent och närmast omöjligt att misslyckas med.

Den här vita blusen från La redoute gillar jag, skulle passa fint tillsammans med ett par tiger jeans

 

jag skulle toppa med ett par ballerina skor och stora svarta solbrillor... men så har jag ju alltid älskat 60-tal

Vad varje arbetsgivare vill ha

Jag har kommit på att jag har alla egenskaper som efterfrågas i platsannonserna....

 

Presterar bra under press:
Jag? Jag blir inte ens stressad. Att laga mat med ena handen samtidigt som jag fyller tvättmaskinen, läser Pettsson och Findus och plockar upp trasiga McDonalds leksaker från hallmattan är vardagsmat för mig. För mig är allt arbete avkopplande, särskilt om det är betalt.
 
Kreativ och flexibel:
Det här är mitt starkaste kort. Jag är van vid att anpassa mig till de mest absurda situationer. Att tvätta sängkläder klockan tre på natten är inget jag surar över, tvärtom, vilken erfarenhet! Och en veckas vinterkräksjuka kan med lite fantasi förvandlas till ett stort pyjamasparty (om man bortser från kräket då). En timmes försenad buss i 20 minusgrader stoppar mig inte heller, det finns ju pendeltåg! Svårigheter är till för att övervinnas, det är mitt motto! (hit med spriten innan jag kollapsar)
 
Strukturerad och ordningsam:
Japp! I mig bor en sjuklig pedant. Jag hänger kläderna i garderoben i färgordning, kollar alltid att kaffebryggaren är avstängd innan jag åker hemifrån och räknar alla trappsteg ner till porten två gånger (om jag missar måste jag börja om från början).

Gilla att ha många bollar i luften:
Många bollar, skojar du? Jag kan inte ens stava till bollsinne. Att sparka. Slå, titta på eller ens vara i närheten av en boll ger mig rysningar av obehag. Jag var en sån som fejkade mens för att slippa vara med på skolgympan så fort det vankades bollsport (eller någon annan sport för den delen). Jag spelade fotboll en termin i mellanstadiet men lade ner det rätt fort då jag bara fick spela ytterback (det var väl där jag gjorde minst skada), förmodligen ett klokt beslut. Men visst jag klarar av att ha många bollar i luften, så länge de håller sig där…


Ord som beskriver mig

eller min blogg.
Det skulle vara kul att se vad ni ute i bloggland har för uppfattning om mig, eller min blogg. Skriv ett ord, vilket som helst, som du tycker passar :-)

Omvärderat Jaqee

Eller kanske inte.
 Första gången jag lyssnade igenom albumet föll det mig inte riktigt i smaken. Nu har jag lyssnat ganska mycket på det på sistone och jag älskar verkligen hennes röst, många av låtarna är riktigt riktigt bra och det är mycket känsla bakom. Grejen är att låtarna funkar skitbra en och en, men hela albumet känns ändå trist, det funkar liksom inte ihop.
Få fortsätta ha mp3 spelaren på shuffle alltså ;-)

Nätshoppat!

Avbeställde de tråkiga träningskläderna jag impulsshoppade häromdan och kollade in la redoutes rea istället. Resultatet blev inte helt illa:

de bronsfärgade loafersen jag har suktat efter sedan katalogen kom men varit för snål för att köpa var nedsatta en hel del så jag slog till *hoppas de passar*

sko
Sen blev det ett par träningsbrallor från Nike (caprimodellen fast vita)

byxor

och ett grönt linne i  i 60% siden, hoppas det är så mjukt som jag föreställer mig

linne

Glömde ju!

2005 var året då jag köpte ett par stuprörsjeans (trodde inte det om mig själv ha ha)

monday

Vad hände egentligen 2005?

Jag borde väl göra en summering av året som gått. Problemet är bara att jag har mycket lättare för att blicka frammåt än bakåt. Jag är inte en sån som gärna skriver dagbok (fast nu fungerar ju bloggen som nån slags dagbok) eller uppehåller mig vid sånt som varit. Men jag ska göra ett försök...

2005 var året då...
... Lea fyllde två år
... jag fick VG på min B-uppsats om föda hemma rörelsens historia och ideologi
... jag och älsklingen var på vår första barnfria semester, tre dar i Hultsfred
... jag gick ner tre kilo *s*
... renoveringen av badrummet blev klar (nåja så gott som)
... sommaren regnade bort med undantag för den vecka då jag hade semester
... jag lovade mig själv att inte sommarjobba på posten mer (ska försöka hålla det)
... jag lyckades träna åtminstone sju veckor i sträck he he (ska slå det i år)
... jag fick en massa nya klasskompisar, Stina bland annat ;-)
... min blogg såg dagens ljus
... jag fick en massa nya bloggvänner! *kram på er*

Nu orkar jag inte komma på mer

God morgon

eller god, och god... jag vet inte. Jag är lite kinkig för att vi varken har bröd eller mjölk hemma (ingen mjölk=inget kaffe) och det tar emot väldigt att ge sig ut (med påbylsad treåring) och gå till affären i snökylan. Så min mage får väl kurra ett tag till kanske....
kan man äta makaroner till frukost?

Är pulkåkning motion?

isåfall har jag precis motionerat en timme *s*

Nu har jag kommit på varför man egentligen skaffar barn. Det är ju för att man ska få leka i snön helt utan hämningar. Nästa jul ska jag köpa både skidor och skridskor till Lea. Bäst att börja i tid om man ska kunna fostra en OS medaljör och leva gott på avkastningen sen ;-)

sammanlagd motion den här veckan: 1,5 timmar (allt utfört idag)

En till avklarad!

Nu är jag klar med mina restuppgifter också!
Resten av tråkgrejerna tar jag en annan dag. Nu ska det åkas pulka. Tjoho!!

Av sakerna på listan...

har jag iallafall klarat av en. Shoppat michelinbyxor (jag ser ut som en michelingubbe i dem ha ha). Det blev ett par röda med hängslen på Lindex barnavdelning. Ibland är det bra att vara kort minsann *s*

När jag ändå var i centrum passade jag på att svänga in på Cubus, de hade fått in fler velourset i mörkblått! Så jag var ju bara tvungen att prova. Fast byxorna fanns bara i small, det funkar väl men min J-Lo rumpaskulle behöva lite trimning he he.

Synd bara att jag inte har några pengar kvar nu men jag kan ju alltid hoppas att de finns kvar en månad till. jag vill ju så gärna ha!

Dagens todo

Okej, för att få nåt gjort idag börjar jag med att skriva en lista.

Att göra:

* skriva restuppgifter
* skriva arbetsrapport
* gå till bibblan och lämna böcker
* gå till centrum och kolla om jag kan hitta ett par termobrallor (billigt)

och helst ska allt vara klart innan två eftersom jag tänkte hämta Lea då så vi hinner åka lite pulka innan det blir mörkt. Bäst att sätta igång alltså...

Vintern är vacker

Har man bara tillräckligt mycket kläder så man slipper frysa så är det otroligt skönt att vara ute i snön.
Egentligen borde jag inte klaga så mycket som jag gör för det är fruktansvärt vackert när allt är vitt, vitt, vitt. Igår var det så kallt att till och med luften var som en massa av små vita iskristaller. Vackert var ordet.



Simmat

åh så skönt det var! Nästan helt tomt i simhallen, dämpad belysning och ingen musik, knappt några ljud alls. De där 1000 meterna kändes inte jobbiga alls, men det måste ha tagit (efter två månaders träningsuppehåll!) för när jag var klar var jag hungrig som en varg.
Satt lite i bastum efteråt också och bara njööööt. Jag älskar det!

So, back on track! Nu ska jag minsann träna mer regelbundet. Ikväll blir det aerobics.

Budgetshopping

Eftersom jag är ute efter ett par billiga täckbyxor att ha i pulkabacken blev jag tipsad om att det fanns jättebilliga på Josefssons. De var förstås slut men jag hittade ett set med träningskläder för endast 74 kr. Som hittat!
Jag är inte direkt typen som bryr mig om vad jag har på mig när jag tränar, så länge det är ändamålsenligt och inte skaver nånstans. Så nu är mitt problem med för få träningsombyten löst *glad*

Omröstning

jag och min lärare tycker inte likadant om en sak, alltså tänkte jag återigen göra en liten ovetenskaplig undersökning.
Har du någonsin hört talas om rastafarirörelsen?
om ja, vad tror du att det är?
Snälla, snälla svara så bra ni kan :-D *tack*

Mjuk och go

Fick en burk bodybutter av min mamma igår (hon kom förbi en sväng på väg hem från Östersund) och man blir verkligen mjuk av den. Det kan jag behöva, har stora torra fläckar över halva kroppen.
Iallafall smorde jag in mig med den i morse efter duschen så nu luktar hela jag som en stor oliv... he he

oliv

Dagens

Första dan i skolan efter lovet får bara inte bli en dålig hårdag. Därför har jag tom fönat mitt hår idag. Tyvärr inte riktigt med det resultatet jag eftersträvade. Kyla verkar inte vara bra vare sig för mitt hår eller hud *suck* torr, torr, torr och statisk, det är jag idag.

Dagens outfit då...

Upptill: brun v-ringad tröja H&M
Nedtil: svarta levis jeansen
På fötterna: dubbla sockar och dr martens
Ytterkläder: vet inte, gröna jackan? Den är nog varmast, men dragkedjan har fastnat så jag måste kliva ur den om jag ska ta av mig den
Övrigt: det blir halsduk och vantar idag

Dricker: té, operation kaffesanering är påbörjad
Äter: Atkins? jag vet inte riktigt

Lyssnar på: nya mp3 spelaren shufflar ;) allt från Culture till the modern lovers, moneybrother (förstås) och Jaqee

Snäll och positiv

Tänk, nu är vi närmare år 2010 än 2000, sug på den ;-)

Jag brukar inte avge några nyårslöften, men om jag ska sträva efter något i år så blir det nog att vara snällare och mer positiv.
Snällhet är en underskattad egenskap, men jag tror ändå man vinner mycket på att vara snäll och bry sig om andra människor. Så jag ska försöka bli snällare och inte tänka att det inte är nån som bryr sig. Det är inget fel i att vara snäll eller hur?
Sen ska jag försöka att vara lite mer positiv också. Det mesta brukar lösa sig förr eller senare. Än så länge har jag klarat mig helskinnad genom de flesta kriser så varför skulle jag inte göra det i fortsättningen också?
jag tror 2006 kommer bli ett bra år.

3-års dagen

Tänk vad tiden går fort!
För exakt tre år sen, just vid den här tidpunkten hade vi precis ringt på klockan till förlossningen på Huddinge sjukhus. Två timmar och en kvart senare såg Lea världes ljus för första gången.

Nu har jag precis lämnat henne på dagis eftersom det är tillbaka till verkligheten idag. Usch, måste jag påpeka att jag inte direkt är motiverad att ta tag i studierna just nu?
Nu ska jag iallafall:

*äta frukost
*slå in paket
*göra mina restuppgifter
*gå på föreläsning i layout

helst hade jag velat vara hemma, gosa med Lea och ta en tur till pulkabacken.

Lost maraton

Idag är en äkta söndag.
Småseg (kom inte i säng förän tre igår), Lost maraton på TV4+, pizza till middag. Värre kan man ha det.
I morgon är det måndag.


RSS 2.0